Zapuszczanie włosów - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 13:34   #3481
laudik
Zakorzenienie

Dzięki - sama nie mam zdania o swoich włosach-- ale skoro piszecie ze jest dobrze to ok. Bylyby juz do połowy pleców gdybym się za nie nie wzięła rok temu o tej samej porze- co doprowadziło mnie do obcięcia znów w marcu(w albumie). Ja tez mam wciąż cieniowanie- przy mojej gęstości( i farbowaniu) bez tego są strasznie wielkie, ciężkie i nie układają się dobrze-bo nie ma miejsca na skręt . Chce to co jest po prostu zapuscic i mieć ze 20- 40 cm dłuższe - tak do łokci. I myśle ze jeśli tylko zostawia je same sobie to będzie to najlepsze dla nich rozwiazanie- szczególnie ze nasxybciej rossnie mi tył i środek głowy(prawie 2cm na miesiąc) a najsłabiej grzywa i boki( niewiele ponad centymetr miesięcznie)

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 13:58   #3482
poppy seed
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów

laudik, Rybiorek, ładne macie włoski

ja swoich ostatnio mam dośc... fakt, że są w dobrym stanie jak na mnie, dawno takie nie były, dawno też nie miały takiej długości, ale właśnie... nie chcę ich męczyc prostownicą ani suszarką, a bez tego nie nadają się do noszenia rozpuszczonych (falują się, ale bezsensownie, bo tylko gdzie miejscami, nie od samej góry, pojedyncze pasma jakoś dziwnie odstają), więc ciągle związuję w koczek, a tył podpinam wsuwkami, bo przy fryzurze na boba miałam podgolony tył. nie wiem, co mi strzeliło do głowy, żeby w czerwcu znowu ścinac włosy i to w ten durny sposób z dłuższym przodem. na początku listopada wyrównałam, ale i tak jest do kitu nie mogę już na to patrzec po prostu

no ale nic, muszę to przeczekac, nie ma innej rady. dodatkowo dobija mnie fakt, że jako taką przyzwoitą długośc osiągnę pewnie dopiero za rok, a docelową (do talii) za ile? za 2? 3? lata... ech.

demotywacja totalna.

zamówiłam jantar.

musiałam się wyżalic, a zaraz posłusznie idę olejowac włosy.

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:51   #3483
laudik
Zakorzenienie

poppy - zaloz sobei ze poki co zapuszczasz na przyklad do lopatek - jak sie zalozy zbyt nierealny cel to sie mozna latwo zlamac.
wiem cos o tym z najnowszej historii swojego wlasnego zapuszczania.
gdybym miala takie podejscie jak mam teraz w zeszlym roku - to bym dzis miala dluzsze o rok zapuszczania....
ale ze postawilam sobie nierealny cel to skonczylam z nozycami w lapach

poza tym nie wiem jak wy ale na mnie dobzre dziala motywujaco obecnosc innych zapuszczajacych(wizaz) - bo jak na zlosc wokol widze tylko laski z moja poprednia fryzura ktora nosilam z 10 lat(zdjecie) albo z megadlugimi wloasmi - minimum tak dlugimi jak te ktorych ja chce sie doczekac.

i pozostaje z poczuciem ze tylko ja na calym swiecie zapuszczam wlosy
i ze - co gorsza - kazdy kto nie spojrzy widzi ze jestm w okresie pzrejsciowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 101_0707.jpg (141,6 KB, 97 załadowań)

Edytowane przez laudik
Czas edycji: 2011-11-28 o 20:01
Stary 2011-11-28, 15:40   #3484
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laudik Pokaż wiadomość
poppy - zaloz sobei ze poki co zapuszczasz na przyklad do lopatek - jak sie zalozy zbyt nierealny cel to sie mozna latwo zlamac.
wiem cos o tym z najnowszej historii swojego wlasnego zapuszczania.
gdybym miala takie podejscie jak mam teraz w zeszlym roku - to bym dzis miala dluzsze o rok zapuszczania....
ale ze postawilam sobie nierealny cel to skonczylam z nozycami w lapach

poza tym nie wiem jak wy ale na mnie dobzre dziala motywujaco obecnosc innych zapuszczajacych(wizaz) - bo jak na zlosc wokol widze tylko laski z moja poprednia fryzura ktora nosilam z 10 lat albo z megadlugimi wloasmi - minimum tak dlugimi jak te ktorych ja chce sie doczekac.

i pozostaje z poczuciem ze tylko ja na calym swiecie zapuszczam wlosy
i ze - co gorsza - kazdy kto nie spojrzy widzi ze jestm w okresie pzrejsciowym
he he rodzinka swietna

nie tylko Ty zapuszczasz, moge zapewnic o tym, ja tez!!!!! i mam w tej chwili taka dlugosc do d.... sa za krotkie na kitke, na koczek, wszystko wylazi i musialabym wpiac ze 20 spinek - nie wchodzi w gre, jedynie moge zalozyc opaske ale z kolei w opasce czuje sie jak debil, wiec nosze rozpuszczone, w pracy sie wkurzam bo grzywka ma akurat taka dlugosc ze za ucho nie wejdzie, wiec czasami jak sie zapomne probuje wepchac wlosy za ucho, i grzywka smetnie wisi nadal na czole

poppy seed zgadzam sie z laudik
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 16:49   #3485
defuckto
Raczkowanie

poppy seed: ja też zapuszczam z boba. włosy wyrównałam pod koniec sierpnia i póki co sięgają już ramion, ale strasznie mnie to wkurza, bo są proste jak druty ale wywijają się na zewnątrz ;/ wygląda to paskudnie, prostownica mnie kusi ale twardo je spinam. kusi mnie też powrót do boba, bo bardzo mi w tej fryzurze do twarzy, tylko, że już ponad dwa lata taką noszę. ileż można ;P
a do dziewczyn, które narzekają na gęste włosy: dajcie trochę! ja mam 3 włosy na krzyż i robię wszystko by je chociaż odrobinę wzmocnić i zagęścić.
Dzisiaj zakupiłam swój pierwszy Biovax (12,99 superpharm za 250ml). Zobaczymy...

21.06.2011 - aparatka (góra)
11.10.2011 - dół

Zapuszczam i dbam o włosy

jaki piękny jest ten świat.. tylko czarne, białe..
defuckto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 17:01   #3486
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość

no ale nic, muszę to przeczekac, nie ma innej rady. dodatkowo dobija mnie fakt, że jako taką przyzwoitą długośc osiągnę pewnie dopiero za rok, a docelową (do talii) za ile? za 2? 3? lata... ech.
A ja od początku wiedziałam, że chcę mieć włosy do przynajmniej talii i droga ta trwała chyba 2 lata Wszystko zależy od osoby- ja wiedziałam, że chcę mieć długie włosy i na 100% ich nie obetnę. W gorsze dni po prostu nakładałam na długość olej i robiłam koczek na czubku głowy. Rozpuszczone włosy nosiłam baaardzo rzadko, dzięki czemu rzadziej patrzyłam na włosy i rzadziej czułam się rozczarowana ich długością.

Aha- dodam, że ja już powoli osiągam swoją wymarzoną długość i teraz pozostaje walka o to, by włosy na końcach były gęste. I, tak szczerze mówiąc, dalej nie jestem usatysfakcjonowana długością włosów Ale założyłam sobie wcześniej, że nie popadnę w przesadę (oczywiście, każdy co innego za przesadę uważa ), ale marzą mi się dłuższe włosy... po prostu niektórym nie dogodzisz

Powodzenia w zapuszczaniu i niech oleje będą z Tobą!
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:36   #3487
tryagain
Raczkowanie

Ojej, laudik, naprawdę świetna rodzinka!

A co do mnie... Muszę ściąć końcówki, ale boję się fryzjerów i szkoda mi każdego centymetra. Niby nie są rozdwojone, ale jakoś tak dziwnie odstają, a przez to wyglądają na zniszczone. Ma tak któraś z Was? Dziwne to jest
No i bardzo korci mnie na nałożenie farby

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

tryagain jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 20:41   #3488
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tryagain Pokaż wiadomość
Ojej, laudik, naprawdę świetna rodzinka!

A co do mnie... Muszę ściąć końcówki, ale boję się fryzjerów i szkoda mi każdego centymetra. Niby nie są rozdwojone, ale jakoś tak dziwnie odstają, a przez to wyglądają na zniszczone. Ma tak któraś z Was? Dziwne to jest
Może są po prostu przesuszone?
I rozumiem Twój ból, za niecałe dwa tygodnie ścinam ok. 5 cm z długości, czyli wrócę do kryzysowej długości "do zapięcia stanika", a teraz najdłuższe pasma są już do talii.
Co do farby, może spróbuj henny?

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:48   #3489
tryagain
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Może są po prostu przesuszone?
Tak właśnie wyglądają, ale nie wiem jak to możliwe, bo od kilku miesięcy używam codziennie oleje na końcówki, od czasu do czasu na całe włosy + różne maseczki. Nie używam suszarki ani prostownicy. Ahh, te włosowe problemy
Cytat:
I rozumiem Twój ból, za niecałe dwa tygodnie ścinam ok. 5 cm z długości, czyli wrócę do kryzysowej długości "do zapięcia stanika", a teraz najdłuższe pasma są już do talii.
Co do farby, może spróbuj henny?
Łączmy się w bólu. Gdzie tu sens zapuszczania, skoro potem i tak trzeba ścinać!

Hennę używałam, ale nie dość, że jest nieprzyjemna w użyciu, to mam wrażenie, że oblepia mi włosy i potem żadne odżywki ani oleje w nie nie wnikają.

Tak wiem, maruda ze mnie

weegirl, na avatarze to Twoje włosy?

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

Stary 2011-11-28, 20:52   #3490
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

weegirl, na avatarze to Twoje włosy?
Tak, moje

No nie wiem, ja bym najpierw spróbowała jakichś innych metod pielęgnacji. Związujesz włosy? Końcówki nie znoszą ocierania się o ubranie, szaliki... Lepiej je teraz upinać
Stary 2011-11-28, 20:53   #3491
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Tak właśnie wyglądają, ale nie wiem jak to możliwe, bo od kilku miesięcy używam codziennie oleje na końcówki, od czasu do czasu na całe włosy + różne maseczki. Nie używam suszarki ani prostownicy. Ahh, te włosowe problemy

Hennę używałam, ale nie dość, że jest nieprzyjemna w użyciu, to mam wrażenie, że oblepia mi włosy i potem żadne odżywki ani oleje w nie nie wnikają.

Tak wiem, maruda ze mnie
A jakich olejów używasz na końce? Np. rycyna i oliwa z oliwek mogą przesuszyć.
Jeśli chodzi o ścinanie, to wczoraj miałam genialny pomysł obciąć się na chłopaka, bo w sumie to zapuszczanie mi się już znudziło. Jakoś przy tej perspektywie ścięcie ok. 5 cm mnie już nie przeraża.
Henna nie oblepia włosów, tylko wiąże się z keratyną w nich zawartą. Jakiej używałaś?

Stary 2011-11-28, 21:19   #3492
tryagain
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Tak, moje

No nie wiem, ja bym najpierw spróbowała jakichś innych metod pielęgnacji. Związujesz włosy? Końcówki nie znoszą ocierania się o ubranie, szaliki... Lepiej je teraz upinać
Od dzisiaj jestem wielbicielką Twoich włosów!
Zazwyczaj związuję

Cytat:
Jeśli chodzi o ścinanie, to wczoraj miałam genialny pomysł obciąć się na chłopaka, bo w sumie to zapuszczanie mi się już znudziło. Jakoś przy tej perspektywie ścięcie ok. 5 cm mnie już nie przeraża.
Henna nie oblepia włosów, tylko wiąże się z keratyną w nich zawartą. Jakiej używałaś?
Używam Sesy i sezamowego. Nie wiedziałam, że oliwa może przesuszyć A hennę miałam z firmy Khadi.
Powiedz, że już Ci przeszedł ten pomysł ze ścięciem na chłopaka?

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

Stary 2011-11-28, 21:24   #3493
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Używam Sesy i sezamowego. Nie wiedziałam, że oliwa może przesuszyć A hennę miałam z firmy Khadi.
Powiedz, że już Ci przeszedł ten pomysł ze ścięciem na chłopaka?
Mnie nie przesusza, ale spotkałam się z osobami, które twierdzą, że wysuszyła im włosy.
Pomysł jeszcze gdzieś tam siedzi, ale powoli go zabijam. Nie zetnę takich długich włosów, no f.ing way.

Stary 2011-11-28, 21:34   #3494
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:

Mimo wszystko lepiej prezentują się krótsze a w świetnej kondycji niż długie a beznadziejne Takie przynajmniej jest moje zdanie.
Koleżanka także z kręconymi włosami ma inne...i ostatnio przyjrzałam się jej włosom- każdy, dosłownie każdy, zakończony jest bardzo widoczną białą kulką...niesamowicie rozdwojone są...
No ale cóż...Jak nawet nie chce jej się zrobić maski z nafty przed myciem to ja mam ją nawracać?

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:43   #3495
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Od dzisiaj jestem wielbicielką Twoich włosów!
Zazwyczaj związuję
Dziękuję No to nie wiem. Może jak je związujesz to one się odginają? Ja tak mam czasami od warkocza
Stary 2011-11-29, 00:23   #3496
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez defuckto Pokaż wiadomość
a do dziewczyn, które narzekają na gęste włosy: dajcie trochę! ja mam 3 włosy na krzyż i robię wszystko by je chociaż odrobinę wzmocnić i zagęścić.
Dzisiaj zakupiłam swój pierwszy Biovax (12,99 superpharm za 250ml). Zobaczymy...
ja się chętnie podzielę, bo mam w miarę gęste, a ciągle rosną mi babyhair jak oszalałe. nie wiem co będzie jak te babyhair będą długie, bo już teraz zdarza mi się efekt "łeb jak sklep" i nie jest to zbyt fajne :/
Cytat:
Oliwa? Pff, dobrze wiedzieć

Ja też wczoraj miałam kryzys włosowy... Już na szczęście zażegnany, ale jak patrzę na te moje kudły i myślę ile jeszcze tego zapuszczania to aż mi się w brzuchu coś przewraca -.-
Stary 2011-11-29, 08:37   #3497
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
ja się chętnie podzielę, bo mam w miarę gęste, a ciągle rosną mi babyhair jak oszalałe. nie wiem co będzie jak te babyhair będą długie, bo już teraz zdarza mi się efekt "łeb jak sklep" i nie jest to zbyt fajne :/

Oliwa? Pff, dobrze wiedzieć

Ja też wczoraj miałam kryzys włosowy... Już na szczęście zażegnany, ale jak patrzę na te moje kudły i myślę ile jeszcze tego zapuszczania to aż mi się w brzuchu coś przewraca -.-

dlatego nie ma co o tym myśleć :P hehe ja staram się o tym nie myśleć, a jak mam kryzys włosowy to je związuje

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 09:37   #3498
201607040946
Konto usunięte

ooooj,ja jestem chyba ta większość, której oliwa czy olej nie ważne jaki przetłuszcza
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 16:09   #3499
Eunicee
Raczkowanie

Cześć Mogę do was dołączyć? Już przeczytałam sporo tego wątku a teraz postanowiłam się tu poudzielać Dopiero zaczynam moją przygodę z włosomaniactwem, zapuszczam już ponad rok ale bez "wspomagaczy" więc standardowe 1,5 cm na miesiąc rosną..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 16:11   #3500
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Eunicee Pokaż wiadomość
Cześć Mogę do was dołączyć? Już przeczytałam sporo tego wątku a teraz postanowiłam się tu poudzielać Dopiero zaczynam moją przygodę z włosomaniactwem, zapuszczam już ponad rok ale bez "wspomagaczy" więc standardowe 1,5 cm na miesiąc rosną..
Witamy
Pewnie, ze możesz dołączyć

Może jakieś zdjęcia?

Stary 2011-11-29, 16:26   #3501
Rybiorek
Zakorzenienie

Ja to jade na maksa, przyszly dzisiaj zamowione kolejne wcierki saponicsa
pielegnacja minimum ale konsekwentnie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-11-29, 16:58   #3502
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Ja to jade na maksa, przyszly dzisiaj zamowione kolejne wcierki saponicsa
pielegnacja minimum ale konsekwentnie
A ja cały czas ze swoim skromnym Radicalem...:P

Stary 2011-11-29, 17:02   #3503
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
A ja cały czas ze swoim skromnym Radicalem...:P
czemu skromnym? ja bym wolala jantara odzywke ale online nigdzie nie ma a przynajmniej tam gdzie patrzylam wiec zostal mi saponics
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-11-29, 17:06   #3504
honeychild
Zadomowienie

Cytat:
czemu skromnym? ja bym wolala jantara odzywke ale online nigdzie nie ma a przynajmniej tam gdzie patrzylam wiec zostal mi saponics
Tu mają Jantar http://ezoteryka.nazwa.pl/sklep/prod...ducts_id=15000

Zaręczona 14.02.2013
Ślub 05.07.2014
honeychild jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 17:14   #3505
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez honeychild Pokaż wiadomość
o super, na ten sklep nie trafilam przyda sie jak wykoncze saponicsa, dziekuje

sprawdzilam - wysylaja za granice, no to faktycznie sie przyda
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-11-29, 17:36   #3506
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez honeychild Pokaż wiadomość
i tańszy niż na dozie
Stary 2011-11-29, 17:37   #3507
vacancy
Raczkowanie

ja ostatnio tez niczego szczególnego nie uzywam, jade na samych szamponach no i bede musiala zakupic waxa, bo moje wlosy dawno odzywki nie widzialy

no i male zdjecia.

1 zdjecie-pazdziernik 2010r
2 zdjecie-listopad 2011r

szalu idzie dostac z tym zapuszczaniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0000.jpg (6,9 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture0583.jpg (27,0 KB, 72 załadowań)

Edytowane przez vacancy
Czas edycji: 2011-11-29 o 17:45
vacancy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:31   #3508
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacancy Pokaż wiadomość
ja ostatnio tez niczego szczególnego nie uzywam, jade na samych szamponach no i bede musiala zakupic waxa, bo moje wlosy dawno odzywki nie widzialy

no i male zdjecia.

2 zdjecie-listopad 2011r

I to się nazywa efekt
Bardzo dużo urosły przez rok!
Stary 2011-11-29, 19:14   #3509
laudik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacancy Pokaż wiadomość

no i male zdjecia.

2 zdjecie-listopad 2011r

i w ogole czmeu nigdy sie nie pokazaals na zapalkowym

Stary 2011-11-30, 09:53   #3510
honeychild
Zadomowienie

Cytat:
o super, na ten sklep nie trafilam przyda sie jak wykoncze saponicsa, dziekuje

sprawdzilam - wysylaja za granice, no to faktycznie sie przyda
Nie ma sprawy ja u nich kupuję stacjonarnie mają sklep obok bloku mojego Tż-a

Zaręczona 14.02.2013
Ślub 05.07.2014
honeychild jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości