|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- część II wątek zbiorczy.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez magdalenka21 Czas edycji: 2012-04-12 o 22:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co zrob pierwszą kąpiel na całe , ale co pewien czas końcowki i długośc włosów bez góry, susz suszarką ciepłym ale słabym nawiewem. zdecydowałas juz jaki rozjaśniacz użyjesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A czy oxy6% nie jest troche za slaba jak na moje takie dosć ciemne włosy?może powinnam uzyc 9?
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc, to moje włoski po farbie syoss miodowy blond, chciałabym wrócić do blondu, czy jedna kąpiel wystarczy i na to farba mieszanka Joanna? Czy nie pokryje tych rudości.
Moje włosy mają ogromną ilość czerwonego barwnika, tak stwierdziła kiedyś fryzjerka, blond miałam robiony zawsze pasemkami i rozjaśniaczem. Z góry dziękuje za pomoc
#3815 |
Przyczajenie
|
farbowałam farbą wellaton 8.0, od połowy wyszły ciemne, więc zrobiłam kąpiel rozjaśniająca,wyszło coś takiego. co teraz? kąpiel na całość żeby zrównać kolor?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Raczkowanie
|
: )
Bo sztuką jest znaleźć powód do uśmiechu ![]() Edytowane przez madzienka92 Czas edycji: 2012-04-14 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak wiec kapiel rozjaśniła troche końcówki są teraz jak tak patrze pod światło mahoniowe napewno nie sa już czarne ale nadal ciemniejsze niż góra(druga kąpiel robilam tylko od połowy włosow).Następną kapiel planuje zrobić za tydzień i tak myślę by kupić rozjaśniacz ten ktory ty polecasz tylko nie wiem jaki kolor?i myslę żeby na końcówki nalozyc emulsje 9% bo teraz mialam 6% co Ty na to? Aha i na zdjęciu wlosy wyszły troche ciemniej niz w rzeczywistości ogółem sa troche jasniejsze.
Edytowane przez lala77 Czas edycji: 2012-04-13 o 13:44 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3818 |
Przyczajenie
|
Po drugiej kąpieli wyszło tak, chyba 3 raz kąpieli nie ma sensu robić? Czy da się tą rudość zgasić joanną gołębi popiel, czy inną? Jak już bym nakładała farbe to po całości i na taki sam czas?? Później chciałabym nałożyć wellaton 8.0
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Raczkowanie
|
Ten ciemny kolor który masz na środku dlugości mieszanka joanny nieładnie pokryje... ;/ musisz sobie te ciemne pasma jeszcze rozjasnić....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Przyczajenie
|
Ten na dole czy na czubku?? Bo środek najjaśniejszy jest
![]() Edytowane przez tiniak Czas edycji: 2012-04-13 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Raczkowanie
|
która sklepowa farba ma oxy 9%? a może wszystkie blondy mają 9%?
jakaś slepa jestem ale przeglądałam opakowania i nic nie widać... na necie muszę szperać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Reszte włosków na pewno Ci perła i popiól wyrówna bo ja włsnie kładłam na taki kolor i wyszło ok ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do trzymania to ja miałam na głowie 40 minut joannę. Nałożyłam na całość włosów i się wyrównało. No może odrost jest ciut jaśniejszy ale nie widac tego bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Przyczajenie
|
tyle że czubek też się dość różni od środka
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Raczkowanie
|
Ja po kilku myciach mam teraz cos takiego na głowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Raczkowanie
|
Ale na tym zdjęciu które załączyłaś czubek wygląda tak naturalnie a nie rudo chyba że źle uchwyciło zdjęcie. Bo jak na całość nałożysz to będziesz miała górę chyba barrrdzo utlenioną od kąpieli a dół ciemniejszy i tak... No ale to tylko moje zdanie nie musisz sie sugerować
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Ja ostatnio tutaj czytałam, dziewczyny pisza jaka farba blond ma jaka wodę ![]() ![]() Pofarbowałaś już te włoski? ![]() Edytowane przez magdalenka21 Czas edycji: 2012-04-13 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Przyczajenie
|
No góra jest naturalna i taki kolor bym wszędzie chciała, tobie właśnie równo pofarbowało, ale chyba tez równo ci się rozjaśniało?? Kolor fajny ale dla mnie za jasny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I uwierz że moje włosy nie były równomiernie "wyprane" ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3761 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Raczkowanie
|
za godzinę..... :x farbuję
dam znać co wyszło, rano zdjęcia wstawię oby coś rozjaśniło i nie było zółtka jak będzie to będę pukać do was o radę bo jutro polecę do sklepu jak coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Przyczajenie
|
no nic spróbuje jutro te końcówki jeszcze rozjaśnić, ciekawe jakie wyjdą...tylko pisałaś że tobie się ciężko rozjaśniają, a u ciebie nawet z 9 jest za jasne, to może krócej potrzymać farbe? Zaraz po kąpieli nałożyć??
Edytowane przez tiniak Czas edycji: 2012-04-13 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Raczkowanie
|
No moje się ciężko rozjaśniają. Fryz tu polecał stosowanie słabszej wody. Może 6 zastosuj. Albo krócej sobie trzymaj na włoskach. Ja zaraz po kapieli kładłam jak wysuszyłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Raczkowanie
|
No nie...
![]() Ja już po farbowaniu 902 + 900s z oxy 9% majiblond ta farba nie zrobiła praktycznie nic... włosy są jeszcze bardziej złote ![]() Jutro wstawie fotki bo są jeszcze mokre i jest ciemno. ![]() ![]() Magdalenka21 jakie miałaś włosy przed nałożeniem joanny ? ![]() chodzi mi o ten efekt https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3761 mam dość tego zółtka ![]() Joanna gołębi popiel i szlachetna perła? widzę, że ta farba robi cuda ![]() edit: to są te farby? perła KLIK popiel KLIK Edytowane przez mmilagross Czas edycji: 2012-04-13 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurde dobrze że ja wzięłam od razu tą mieszankę nałożyłam i po wypłukaniu juz jest ok. To są te farby, które załączyłaś. Ja jak nakładałam je pierwszy raz z wodą 9% na włosy to miałam na czubku żółtego kurczaka a im niżej to były pomarańczowo rude... Nie widziałam nadziei że te farby to przykryją, a jednak ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Raczkowanie
|
dla mnie to też abstrakcja bo mam włosy właśnie złote a końcówki takie a'la miedź
![]() gołębi popiel i szlachetna perła ? ![]() bo widzialam mixy ze srebrnym pyłem swoja droga magiczne nazwy ![]() mam złoto i miedź ![]() Edytowane przez mmilagross Czas edycji: 2012-04-13 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tą londę ona nakłada juz na ładny rozjaśniony kolor, w miarę równomierny. Edytowane przez magdalenka21 Czas edycji: 2012-04-14 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Raczkowanie
|
masz rację ...
głowę myłam już 10 razy chyba i mnie cała swędzi ![]() a dwie farby starczą? bo mam sporo tych włosów boje się zieleni, ale chyba jak zacznie wyłazić to będzie to widać i szybko zmyję? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A później na spokojnie jak ten popiół po myciach będzie się wypłukiwał to zobaczysz jaki masz kolor i nałożysz juz sobie jakiś blondzik który Ci będzie odpowiadał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Raczkowanie
|
ok jutro kupię bo dzisiaj w koncu w domu siedzę, będę myć włosy nizoralem nie wiem czy to coś da ale może chociaż trochę spłucze ryżoki
![]() wpadł mi do głowy jeszcze "szalony" pomysł znalazłam w szafce rozjaśniacz chantal i wodę 6% nie wiem czy zrobić jeszcze kąpiel rozjaśniająca? bo może "wybije" to złoto z włosów czy odpuścić? Edytowane przez mmilagross Czas edycji: 2012-04-14 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.