|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- część II wątek zbiorczy.
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() Wlosy troche drutowate na ostnich 10 cm, nie widze, zeby bylo wiecej rozdwojonych. Mysle, ze 2-3 sesje z olejem, odzywka i jedwabiem zalatwia sprawe.
![]() |
#4832 | |
Wtajemniczenie
|
Witaj fryz to znowu ja
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Fryz ja tez mam pytanko
![]() nie wiem czy deko mi wyjdzie na hennowanych wlosach. Dlatego moglbys mi doradzic jakis rozjasniacz? dodam ze nie mam hurtowni Polwell obok siebie ![]() wlosy wpadaja mi w rudy niestety. Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-06-26 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4835 |
Raczkowanie
|
a ja mam problem z moimi czarnymi wlosami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
9 to bardzo jasny blond np farby wellaton 9/0 albo 8/0, 9/0 jest tylko o ton jasniejsza ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- a po jakiej hennie to masz i do jakiego koloru chcesz zejśc? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Wtajemniczenie
|
A możesz polecić jakieś inne dobre farby w kolorze takim jak viking? Czy raczej takich odcieni nie stosowałeś? Kurcze bo mam dylemat co kupować, za vikinga dam około 30zł, a za tą cenę mam 2 sztuki jakiejś innej, tańszej farby i być może lepszej jakościowo. Z tego co czytałam to farby z tej serii nie niszczą tak włosów, no i dołączona jest do nich świetna odżywka (argumenty 'za'), ale obawiam się czy wyrównają mi moją tęczę na głowię którą będę mieć
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Fryz mam to po naturalnej hennie Khadi orzechowy brąz zmieszany z ciemnym brązem
![]() 1. foto moje wlosy na dlugosci 2 i 3: takie cos chcialabym uzyskac ![]() Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-06-27 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
O, dzięki. A podpowiesz coś o Wella Color Touch? Czy to rozjaśniacz czy farba? W jaki odcień miałabym celować i jak używać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() tak odżywka jest super, a farbka nie niszczy włosów, ale nie kryje moim zdaniem dobrze (odcienie które miałem) ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Fryz tak tez zrobie, najpierw na pasmie
![]() Zastanawiam sie czy w takim razie taka hennowa rudosc mozna wygasic farba ![]() ![]() zrobilabym kapiel rozjasniajaca jakby deko nie wyszla ale nie wiem jaki uzyc rozjasniacz i gdzie go kupic. Na allegro nie ma tych co polecasz Vincent Ledier. dopiero zauwazylam, ze na foto ktore dodalam widac mi bielizne ![]() ![]() Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-06-27 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
vincenta znajdziesz na hurtowni pro-sprzęt ale zamiast ę napisz e, oni zablokowali wklejanie adresu na fora wiec blokuje sie.
zgasisz rudośc farbą ![]() ale kąpiel tylko na chwile bo nie masz tak wielkiej róznicy międzi kolorem jaki chcesz a jaki masz |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
a ktorego vincenta polecasz w moim przypadku? bo chyba s a3 wersje zalezne od tego na jakim poziomie ma sie wlosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
są 4 ja zawsze polecam zielony bo najmocniej rozjasnia, niebieski tez jest dobry i mogłabys zamówić niebieski, w przypadku gdyby np nie mieli zielonego aktualnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
dostalam rozjasniacz Revlon
![]() nie wiem czy to wina henny? czy powinnam wziac wode 9%? aaa robilam na pasemku rzecz jasna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Raczkowanie
|
hej to znowu ja
![]() Czy po deko x 4, po tym 2 razy kąpiel rozjaśniająca i na to Casting 600, da radę zrobić cosik żeby włosy były jaśniejsze niż ciemny kasztan?? Czy trzeba znowu rozjaśniać?? Po ostatnim nałożeniu Castinga kolor nadal mi się spłukuję i ciemnieje ![]() Dodam tylko,ze włosy mi się wysuszyły strasznie po tych naszych fryzowych akcjach, ale już i tak jest lepiej niż było ![]()
![]() |
#4848 |
Przyczajenie
|
hej, zaczne od tego, ze mialam wlosy koloru ciemny blond, nastepnie poszlam do fryzjerki, ktora rozjasnila mi je o 2 tony, wyszedl okropny zolty kolor, nastepnie ponownie ja odwiedzialam i zrobila mi okropnie ciemne wlosy, cos w stylu kasztan, nie podobaly mi sie strasznie, dlatego kupilam farbe wellaton średni blond i pomalowalam, lecz wlosy wyszly jeszcze ciemniejsze. od dawna marze o takim kolorze wlosow jak z zalaczniku. chce kupic dekoloryzator, ab ta farba puscila, co prawda zmyla sie torche i jest to w miare ladny lekki kasztan, lecz marze o tych wlosach. warto kupowac dekoloryzator i katowac te wlosy dla wymarzonego oloru? jak uzywaskac dobrze taki efekt? błagam o pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy taka opcja nie byłaby najlepsza: 1. Dekoloryzator 2. Kąpiel lub punktowo rozjaśnianie tam gdzie okaże się potrzebne. 3. Chłodny toner, np. directions biały (to jest chyba lekko fioletowe). Taki toner chyba nie będzie reagował z dekoloryzatorem?:confused : |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
MELDUJE, ze dalam rozjasniacz na cale wlosy uprzednio dwukrotnie hennowane hennami Khadi.
Dalo sie rozjasnic w stopniu znacznym. Obecnie jestem jaskrawo ruda ![]() Fryz jutro wrzuce fotki i bede prosila o prade jak wygasic ten rudy i jak uzyskac jakis fajny blondzik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() po dekoloryzacji włosy mogą ciemnieć bez nie nałozenia niczeko, bądź po nałozeniu nie odpowiedniej farby |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Fryz sam golebi popiel? zazwyczja radzisz zmieszac z perla
![]() moze zle okreslilam swoje wlosy: sa pomaranczowo rude. chyba z przewaga pomaranczy ![]() a po tym wygaszeniu koloru farbe docelowa powinnam wybrac o ton jasniejsza? czy nie trzeba sie ta zasada kierowac przy rozjasnianiu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
jak na rude da się gołębi popiel to włosy są blond?
![]() mnie się malina całkowicie wypłukała- odrost jest blond, reszta ruda, ale deko już do mnie leci ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Raczkowanie
|
wiesz co ciężko powiedzieć.
po pszym nałożeniu castinga włosy robiły mi się rudawe a teraz ciemnieją i robią się ciemno brązowe. a końcówki z jednej strony mam prawie blond. dziwne te moje włosy ![]()
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym teraz nic nie robił ewentualnie szamponetkami w saszetkach co pewien czas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Wtajemniczenie
|
Fryz a tak w ogóle to przypomniałam sobie, że po farbowaniu wellatonem odkryłam gdzie jest napisane stężenie oxy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- oooo to musze wyczaić! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
Fryz help
![]() wrzucam foto tego co mi wyszlo. Zastanawiam sie czy takie rozjasnienie wystarczy zeby uzyskac blond z linka? czy jeszcze powinnam cos pokombinowac? taki bym chciala +/- http://4.bp.blogspot.com/-AMuHCFPKcF...52810%2529.jpg bo na taki nie mam szans co nie? http://www.shoppingblog.com/pics/kim...hian_blond.jpg ![]() 1.czy na wlosach rozjasnianych nadal dziala zasada: farba farby nie rozjasni? bo ciekawa jestem czy farba z woda np 9% dalaby rade troche je rozjasnic jeszcze? EDIT; polozylam 2gi raz rozjasniacz na 10min ![]() Co dalej Ojcze? ![]() Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-06-28 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.