|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- czesc II wätek zbiorczy.
Cytat:
![]()
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
no jak ja chcę uzyskać jasny brąz to mam kupić ciemny blond? tak mi się wydaje, że powinnam uzyskać odpowiedni odcień
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
in love with life
|
Dot.: zejscie z czarnego na ciemny braz bez dekolaryzacji!
Cytat:
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że tak
#485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze farba sredni blond da efekt jasnego brazu ale to tez zalezy od rodzaju wlosa ejjj jak to jest z tym zapachem po???? malego zonka zalapuje bo moje wlosy strasznie chlona zapachy i dlugo na nich zostaja moja dekoloryzacja chwilowo odlozona do wizyty w Polandii bylam tutaj w profesjonalnym sklepie dla fryzjerow i o elgonie czu renie b oni nie slyszeli byl za to ten dekol z rozjasniaczem loreala za sama zaszetke10 funtow i inne cudo sam dekoloryzant pt RUSK -to firma Elimino8 color corrector-ale za opakowanie powyzej 20 funi cos za drogo mi to no i o efektech tego cudenka nie slyszalam niestety wielocytowanie mi nie wychodzi ![]() Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2010-05-17 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry, ale nie rozumiem o co Tobie chodzi. najpierw napisałaś, że farba zawiera oxydant i żeby nie farbować, a potem, że po dekolorze farbke nałożyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() od jakiś 3 lat farbuję włosy na ciemny brąz, ostatnio ciemny brąz + czarny (wszystko Garnier),czego wynikiem są włosy w gruncie rzeczy czarne. Wcześniej przez jakieś 2 lata robiłam baleyage u fryzjera więc miałam włosy blond. A mój naturalny kolor to brąz, ale nie ciemny. 1) jaki kolor otrzymam po dekoloryzacji? 2) czy włosy są bardzo zniszczone po tym zabiegu? 3) ile mniej więcej kosztuje dekoloryzacja u fryzjera? z góry dziekuję za odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
witam
![]() czy po dekoloryzacji mozna włosy rozjasnić ? ![]() dekoloryzacja w salonie revlon efekt odrostów nie miałam (...) przy głowie jaśniejsze reszta ciemniejsza ... zapowiedziałam fryzjerce reklamacje ![]()
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-05-17 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. zależy jakiej dekoloryzacji użyją, jeśli metodą wycierania pigmentu z włosów po nałożeniu podgrzanego dekoloru... to będą 3. podzwoń po okolicznych fryzjerach, podaj im długość swoich włosów i kolor, powinni podać Ci cenę ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- poczekaj z miesiąc, ja w lutym po dekolorze kazałam sobie zrobić pasemka i połowa włosów mi się wykruszyła
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
ifrit - rzeczywiscie chyba nie sciagnela Ci wogole pigmentów z wlosa, mialas takie jakie masz. Ale jest na tp rada: wez sprawy w swoje rece, kup dekoloryzator i naloz. Wlosy Ci sie nie zniszcza (kup np Chantala) i bedzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
Ja juz czwarty raz w przeciagu dwoch tygodni probuje zatuszowac jasnymi blondami moje zoltko na glowie. Powiedzcie mi dlaczego faby nic nie chca zlapac nie zmieniaja nic odcienia tego zotka. Zotko wyszlo mi u fryzjera po farbie jakiejs tam popielaty blond no i do tego na odrosty moje ciemny blond fryzjerka dolala 12%wode i nic, potem przepraszala ale gowno zostawila i gowno mam na glowie. Potem bylm u innej zrobila mi pasemka rozjasniaczem zeby zniwelowac ten zotly, co robic zeby w koncu wyszedl ladny blond? Jasny
#493 |
Raczkowanie
|
IFRIT, bardzo podoba mi się Twoja fryzurka
![]() ![]()
#494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz to ja nie rozumiem przeczytaj uwaznie moj poprzedni post dla przypomnienia z tego co wyczytalam 1-nakladamy dekoloryzant 2-nastepnie niektore dziewczyny( ktore zostawiaja wlosy bez farby ) stosuja solo oxydant(utleniacz) no po prostu slaba wode utleniona ze sklepu fryzjerskiego do rozrabiania i aktywacji farb, bodobno po tym wlosy ponownie nie ciemnieja ( co sie niekiedy niektorym zdaza) 3- a te co klada od razu kolor po prostu go klada pomijajac faze 2- farba sklada sie z kremu koloryzujacego+uleniacz (kolor min 2 tony jasniejszy od zamierzonego) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyjsciawy kolor przed 1 dekoloryzacja ![]() a było ich w sumie 2,5 ehh ....ostatnie foto Wczoraj poszłam do salonu gdzie miałam dekoloryzacje i reklamowałam usługe... bo zapłaciłam 180zł za sciagniecie koloru ... gdzie zapewniano mnie ze włosy wyjdą na poziomie 8! czyli blond ! podobno równo zeszła farba itp REWELACJA sciagałam kolor z takiego jak na 1 foto i jaki efekt miałam tak rowno sciagniety pigment (2 foto) ![]() ![]() zachecała mnie do refleksów, pasemek ze tak dojdziemy do blondu jak dla mnie to tylko jedno wielkie naciaganie bo musze przyjsc z 5-6 razy i płacic ok 150zł za takie pasemeczka zamawiam elgona i działąm ale to dopiero za jakis czas ![]()
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-05-19 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
ifrit ale te dekolory nie niszcza. Nie czekaj az tyle, ja bym nie wytrzymala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
Ifrit, z tyłu mam takiej długości jak Ty, może troche krótsze i też już ścięte na równo... ale cała reszta jest do bani, fryzjerka mnie tak wycieniowała i opitoliła, że jak moja przyjaciółka mnie zobaczyła to myślała że się zapłacze! Grzywka za krótka i piórka, z boków praktycznie włosów nie mam, tak wycieniowała :/ Jakbym nie miała 3/4 włosów! Żeby mi odrosły wszystkie na jedną długość jak u Ciebie... to zajmie kolejne pół roku przy co 2-tygodniowym równaniu końcówek... rozjaśniaj tylko NIE OBCINAJ ICH!!
![]() Ale i tak już kolorek masz ładny ![]() Zobacz co fryzjerka zrobiła z moimi...
#498 |
Zadomowienie
|
miałaś cudne długie włosy
![]() ![]() bardzo ładna fryzurka ... ja mam inne ciecie ala bob Victoria Beckham któtrzy tył , włoski z przodu dłuższe . Naprawde jest OK Twoja fryzurka Ale jesli źle sie czujesz to zapuszczaj twardo ![]() ![]() ![]() ![]()
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-05-19 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Ja się zastanawiam... Co zrobić? Do połowy włosy mam już jasny brąz, swoje odrosty blond a w końcówkach nadal siedzi ten brąz... Czy to nie będzie za dużo, jak te końce potraktuje RB? Do tej pory: dekolor + ciemny blond, którzy wyszedł jako ciemny brąz... i trzy razy dodałam RB do szamponu żeby trochę ten ciemny odcień zmyć... Nie zniszczą się jak znowu im zafunduje dekolor? Podobno tym RB można robić trzy razy z rzędu w jednej sesji, ja zrobiłam wtedy raz i położyłam farbę... Chyba nie powinno im się nic stać?
#501 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Doradźcie mi proszę co będzie lepszym rozwiązaniem. 1. Z czarnych farbowanych od kilku lat włosów zejśc do blondu pasemkami u fryzjera. Oczywiście mam na myśli rozjasniacz i kilka miesięcy oczekiwać. Mam włosy bardzo długie. Przetrwają to? 2. Dokonać dekoloryzacji w domu i dopiero wtedy udać się do fryzjera na rozjasnianie pasemkami? Może tak byłoby krócej, tylko czy po dekoloryzacji rozjasnianie nie spowoduje, że włosy sie połamią? 3. Dekoloryzować w domu. np. raz w miesiącu- po dekoloryzacji farba 2 tony jasniejsza od efektu który chce uzyskać. Czyli za pierwszym razem zejście do jasnego brązu. Po kolejnej dekoloryzacji farbowanie na jakiś ciemny blond itd. Tylko co wtedy z odrostami, bo mam swoje ciemne włosy?;> Czy ta metoda jest skuteczna?
"To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy tak pełni wątpliwości." "Jedna kulturalna osoba to zbyt mało, aby podnieść poziom imprezy chamów, natomiast jeden cham zepsuje każdą kulturalną imprezę." Bertrand Russell |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie fryzjerka lipa ! Przeważnie jest tak ze fryzjerzy wogole nie słuchają klientów robia po swojemu i my jeszcze za to płacimy, Ja po ostatniej dekoloryzacji złożyłam reklamacje i została przyjęta ufff ![]() chciałam zamówić na allegro elgon ale nie ma waham się czy nie zamówić z ich strony ![]() tak słodyczy nie jem 4lata a moze nawet dłużej ...nie mam na nie wogole ochoty nie czuje potrzeby ich jedzenia ![]()
![]() |
#503 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
2.jesli dekoloryzacje przeprowadzasz 1 raz radze fryzjera bo kolor moze zejsc nie rowno z ciemnych włosów wyjda płomienne rudości , czerwienie i wydaje mi sie że lepiej to zrobic pod kontrola dobrego fryzjera ![]()
![]() |
#504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam dlugie wlosy i z czerni schodzilam juz dwa razy. raz pasemkami-tragedia mialam tecze kolorow. drugi raz zrobilam sama dekoloryzacje wyszly rude i na to zrobilam gesty balejaz. obecnie mam sredni blond. Wlosy przez pierwszy tydzien byly zniszczone (jednego dnia zrobilam dekoloryzacje plus balejaz)teraz po dwoch miesiacach nie mam problemow. Obylo sie bez sciecia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Polecam opcję nr 3. Powoli i stopniowo ściągać ![]() Zawsze wyjdą rude przy dekoloryzacji, po czerni, nawet czerwone jeśli długo farbowałaś. To niestety właśnie teraz przeżywam, chociaż nie jest źle... Oczy przy rudościach mają intensywny kolor ![]() Zależy jaka dekoloryzaca, jeśli chcesz przeprowadzić ją w salonie, jeśli powiedzą Ci cokolwiek o niebieskim proszku podgrzewanym... i szorowaniu włosów - zapomnij! To będzie utleniacz i spali Ci zmęczone pasma. Szukaj takiego dekoloru, który nie będzie miał ani utleniacza ani rozjaśniacza. W temacie wątku przewijają się nazwy: Elgon, Chantal i Renee Blanche, poczytaj parę stron do tyłu, zobaczysz fotki też jak ładnie ściągają kolor. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Co z kolei nasuwa mi pytanie, czy blond pokryje rude pasma :P Fryzjer, który stosuje RB powiedział mi, że blond powinien pokryć rudości no ale gwarancji nie ma. Masz łatwiej masz jaśniejsze włoski niż ja teraz. Tobie powinno wyjść bez problemów ![]() Wow, powiem Ci że ja nie palę, nie pijam kawy, nie pijam alkoholu... ale co do słodyczy ![]()
![]() |
#506 |
Zadomowienie
|
szafranowa wylookałam na allegro
Chantal prosalon DEKOLORYZATOR odbarwiacz zastanawiam sie nad tym produktem bo elgonu nie ma ![]() oj zastanawia mnie czy ściagnie ładnie kolor pozniej nałozyc jakis extra super jasny blond ![]()
#507 |
Zakorzenienie
|
ifrit ja nuim robilam, jest bardzo dobry
![]() Wkleje zdjecia, robilam Chantalem, oczywiscie efekt nie jest tylko po nim,ale jako dekolor to stosowalam go tylko raz (on i dwie farby) Balam sie bo mialam i mam nadal miejscami spalone wlosy (fryzjerka mnie tak urzadzila kilka mcy temu) ale kondycja bez zmian. Beznadziejna ale podkreslam bez zmian Twarz zakrylam bo wyszlam beznadziejnie ![]() Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-05-21 o 12:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zadomowienie
|
ojjj kurcze zastanawiam sie
![]() mam włosy jak na foto wyzej 1 opakowanie wystarczy? jak sciaga kolor ? ![]()
#509 |
Zakorzenienie
|
Wyzej moj post po edycji. Sciaga dobrze, trzymalam 15 minut pod folia i zrobil mi rude. Ale jego mozna nakladac kilka razy pod rzad, ja bym brala 2 opakowania i w razie co pozniej odsprzedała. Mi sciagnal dobrze, ale ja mialam jeszcze we wrzesniu białe wlosy i na ciemno robilam tylko 3 razy ( a moze az 3 razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zadomowienie
|
super
![]() ![]() efekt wow !!! ![]() myslisz że wyjdą po kolejnej dekoloryzacji tym preparatem rudosci ,zółty zapewnie kolor włosów i co pozniej farbe z 6% wodzie ? np Excellence 9.1-bardzo jasny blond popielaty? na 6% wodzie czy np9,12 bo ostatnio z tego co wiem fryzjerka kładła mi blond na 3% wodzie daze do koloru na 2 ostatnich zdjeciach bardzo podoba mi sie taki kolor ![]()
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-05-21 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.