Dekoloryzacja włosów- część II wątek zbiorczy. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-16, 18:21   #481
szafranowa
Raczkowanie

Dot.: Dekoloryzacja włosów- czesc II wätek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez redeyes Pokaż wiadomość
aha, czyli wniosek taki, że lepiej farbować kilka dni po dekolorze?
ciemny kolorek wypłukuje się?
można od razu po, ale lepiej wziąć dwa tony jaśniejszą farbę od kolory który chcemy uzyskać - jak to mądrze mi poradziły koleżanki a ja ich nie posłuchałam
Nie farbuję włosów od połowy kwietnia 2010. Zapuszczam swoje, naturalne Systematycznie je podcinam, uwalniam się od chemikaliów Nie chodzę na solarium używam kremów brązujących dbam o siebie Systematycznie ćwiczę, rozwijam swoje pasje
szafranowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:28   #482
redeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szafranowa Pokaż wiadomość
można od razu po, ale lepiej wziąć dwa tony jaśniejszą farbę od kolory który chcemy uzyskać - jak to mądrze mi poradziły koleżanki a ja ich nie posłuchałam
no jak ja chcę uzyskać jasny brąz to mam kupić ciemny blond? tak mi się wydaje, że powinnam uzyskać odpowiedni odcień
redeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:51   #483
MdM
in love with life

Dot.: zejscie z czarnego na ciemny braz bez dekolaryzacji!

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Dekoloryzacja napewno wplywa na wlosy nie ma co gadac ale mozna zniwelowac negatywne skutki 1. stosujac sie do instrukcji jak uzyc dekoloryzatora 2. bardzo dbac o wloski i zafundowac im duzo odzywek i masek nawilzajacych

ja robilam dekoloryzacje z prawie czarnych (mial byc sredni braz) i po dekolorku byl razacy zolty - dekoloryzator trzymany 30 minut na odrostach i 30 minut potem na calych i kolor sie zrobil jednolity ale taki jak ten usmieszek na to nalozylam jasny braz ale po erze ciemnego w ktorym chodzilam 2 miesiace (przedtem byly czerwone) cos mi sie nie podobalo i zrobilam rozjasnianie (po miesiacu) i polozylam palete blondow (eksperymentuje i mieszam kolory) to znaczy do blond farb dokladalam rozjasniacza - do tych na czubku glowy troche wiecej i do dolnej mniej, dopiero teraz moge eksperymentowac tylko z farbami bo moje wlasne to ciemny blond i sama farba wystarczy
dowod zdjecia
1. prawie czarne, zdjecie fatalne ale innego z tego okresu nie mam
2. po dekoloryzacji i nalozeniu jasnego brazu (w ten sam dzien)
3. obecnie - zmiana lokow to wynik przejscia na CG (Curly Girl - pielegnacja dla kreconowlosych)

Mysle ze zdrowa dieta i jakies suplementy tez by pomogly bo jak wlos silny to sporo wytrzyma: ja lykam silice i wit b compex i pije herbatki z pokrztwy i skrzypu
Wow, jaki ladny ten blond wyszedl!! Jakiego dekoloryzatora uzylas? I gdzie mozna go kupic?
MdM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:58   #484
szafranowa
Raczkowanie

Cytat:
no jak ja chcę uzyskać jasny brąz to mam kupić ciemny blond? tak mi się wydaje, że powinnam uzyskać odpowiedni odcień
wydaje mi się, że tak
Nie farbuję włosów od połowy kwietnia 2010. Zapuszczam swoje, naturalne Systematycznie je podcinam, uwalniam się od chemikaliów Nie chodzę na solarium używam kremów brązujących dbam o siebie Systematycznie ćwiczę, rozwijam swoje pasje
Stary 2010-05-16, 19:09   #485
mmiinnii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mrrruczanka Pokaż wiadomość
Cześć

Ostatnio coraz częściej myślę o dekolorze - mam niezbyt długie włosy, ale zadbane i zdrowe, mimo że farbowane na czarno od jakichś dwóch lat ^^''' Pół roku temu zbuntowałam się, nie farbuję, od tej pory mam na głowie coś w rodzaju spranej czerni połyskującej na czerwono na końcach i około 10 cm odrostu.. Naturalny kolor to ciemnobrązowy, lekko błyszczący na rudo. Przeczytałam gdzieś w tym wątku o dekoloryzatorze Chantal - czy jeśli położę to cudo na włosy, wyjdzie mi na głowie jakiś średni brąz albo coś w tym stylu? I jeśli potem położę na włosy brązową farbę, nie wypadną mi dwa dni później?

Dzięki z góry za odpowiedź
ja też się właśnie tego boję że mi wypadną, dlatego nie wiem czy się zdecydować

CEL-60
grudzień-67 styczeń- 66
mmiinnii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 14:27   #486
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:
jesli farbujemy od razu po dekolorze to nie trzeba klasc samego oxydantu aby nie ciemnialy ( po prostu jest on skladnikiem farby i po co robic to samo 2 razy). Po prostu dekol i farbka po

mysle ze farba sredni blond da efekt jasnego brazu ale to tez zalezy od rodzaju wlosa

ejjj jak to jest z tym zapachem po????
malego zonka zalapuje bo moje wlosy strasznie chlona zapachy i dlugo na nich zostaja

moja dekoloryzacja chwilowo odlozona do wizyty w Polandii
bylam tutaj w profesjonalnym sklepie dla fryzjerow i o elgonie czu renie b oni nie slyszeli
byl za to ten dekol z rozjasniaczem loreala za sama zaszetke10 funtow
i inne cudo sam dekoloryzant pt
RUSK -to firma
Elimino8 color corrector-ale za opakowanie powyzej 20 funi cos za drogo mi to no i o efektech tego cudenka nie slyszalam

niestety wielocytowanie mi nie wychodzi

Edytowane przez dzinek
Czas edycji: 2010-05-17 o 14:28
dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 15:19   #487
redeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
jesli farbujemy od razu po dekolorze to nie trzeba klasc samego oxydantu aby nie ciemnialy ( po prostu jest on skladnikiem farby i po co robic to samo 2 razy). Po prostu dekol i farbka po

mysle ze farba sredni blond da efekt jasnego brazu ale to tez zalezy od rodzaju wlosa
no a po co mam dokupować oxydant, nie rozumiem? przecież nigdzie nie napisałam, że będę tego używać po dekolorze..
sorry, ale nie rozumiem o co Tobie chodzi. najpierw napisałaś, że farba zawiera oxydant i żeby nie farbować, a potem, że po dekolorze farbke nałożyć :conf used:
redeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 15:53   #488
cziikii
Wtajemniczenie

witam mam kilka pytanek.
od jakiś 3 lat farbuję włosy na ciemny brąz, ostatnio ciemny brąz + czarny (wszystko Garnier),czego wynikiem są włosy w gruncie rzeczy czarne. Wcześniej przez jakieś 2 lata robiłam baleyage u fryzjera więc miałam włosy blond. A mój naturalny kolor to brąz, ale nie ciemny.
1) jaki kolor otrzymam po dekoloryzacji?
2) czy włosy są bardzo zniszczone po tym zabiegu?
3) ile mniej więcej kosztuje dekoloryzacja u fryzjera?
z góry dziekuję za odpowiedzi
cziikii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 16:58   #489
ifrit
Zadomowienie

witam
czy po dekoloryzacji mozna włosy rozjasnić ?

dekoloryzacja w salonie revlon efekt odrostów nie miałam (...) przy głowie jaśniejsze reszta ciemniejsza ... zapowiedziałam fryzjerce reklamacje

Edytowane przez ifrit
Czas edycji: 2010-05-17 o 17:08
ifrit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:22   #490
szafranowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cziikii Pokaż wiadomość
witam mam kilka pytanek.
od jakiś 3 lat farbuję włosy na ciemny brąz, ostatnio ciemny brąz + czarny (wszystko Garnier),czego wynikiem są włosy w gruncie rzeczy czarne. Wcześniej przez jakieś 2 lata robiłam baleyage u fryzjera więc miałam włosy blond. A mój naturalny kolor to brąz, ale nie ciemny.
1) jaki kolor otrzymam po dekoloryzacji?
2) czy włosy są bardzo zniszczone po tym zabiegu?
3) ile mniej więcej kosztuje dekoloryzacja u fryzjera?
z góry dziekuję za odpowiedzi
1. rude
2. zależy jakiej dekoloryzacji użyją, jeśli metodą wycierania pigmentu z włosów po nałożeniu podgrzanego dekoloru... to będą
3. podzwoń po okolicznych fryzjerach, podaj im długość swoich włosów i kolor, powinni podać Ci cenę

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ifrit Pokaż wiadomość
witam
czy po dekoloryzacji mozna włosy rozjasnić ?

dekoloryzacja w salonie revlon efekt odrostów nie miałam (...) przy głowie jaśniejsze reszta ciemniejsza ... zapowiedziałam fryzjerce reklamacje
poczekaj z miesiąc, ja w lutym po dekolorze kazałam sobie zrobić pasemka i połowa włosów mi się wykruszyła
Stary 2010-05-17, 23:03   #491
Agatau88
Zakorzenienie

ifrit - rzeczywiscie chyba nie sciagnela Ci wogole pigmentów z wlosa, mialas takie jakie masz. Ale jest na tp rada: wez sprawy w swoje rece, kup dekoloryzator i naloz. Wlosy Ci sie nie zniszcza (kup np Chantala) i bedzie dobrze Pochwal sie efektem i bedziemy dalej myslec
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 13:07   #492
asialll
Raczkowanie

Ja juz czwarty raz w przeciagu dwoch tygodni probuje zatuszowac jasnymi blondami moje zoltko na glowie. Powiedzcie mi dlaczego faby nic nie chca zlapac nie zmieniaja nic odcienia tego zotka. Zotko wyszlo mi u fryzjera po farbie jakiejs tam popielaty blond no i do tego na odrosty moje ciemny blond fryzjerka dolala 12%wode i nic, potem przepraszala ale gowno zostawila i gowno mam na glowie. Potem bylm u innej zrobila mi pasemka rozjasniaczem zeby zniwelowac ten zotly, co robic zeby w koncu wyszedl ladny blond? Jasny

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:02   #493
szafranowa
Raczkowanie

IFRIT, bardzo podoba mi się Twoja fryzurka Masz takie gęste włoski! Teraz kiedy już nie mam problemów z kolorkiem będę dążyć do równego cięcia, aż wszystkie poziomy cieniowania zejdą
Stary 2010-05-19, 02:11   #494
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:
no a po co mam dokupować oxydant, nie rozumiem? przecież nigdzie nie napisałam, że będę tego używać po dekolorze..
sorry, ale nie rozumiem o co Tobie chodzi. najpierw napisałaś, że farba zawiera oxydant i żeby nie farbować, a potem, że po dekolorze farbke nałożyć :conf used:
bo pierwsza odpowiedz nie jest na twoje pytanie tylko wizazanki z poprzedniej strony ktora sie pytala o oxydant bodajze 2%(chcialam wielocytowanie a skonczylo sie na ostatnim cytacie Twoim
teraz to ja nie rozumiem przeczytaj uwaznie moj poprzedni post
dla przypomnienia
z tego co wyczytalam
1-nakladamy dekoloryzant
2-nastepnie niektore dziewczyny( ktore zostawiaja wlosy bez farby ) stosuja solo oxydant(utleniacz) no po prostu slaba wode utleniona ze sklepu fryzjerskiego do rozrabiania i aktywacji farb, bodobno po tym wlosy ponownie nie ciemnieja ( co sie niekiedy niektorym zdaza)
3- a te co klada od razu kolor po prostu go klada pomijajac faze 2- farba sklada sie z kremu koloryzujacego+uleniacz (kolor min 2 tony jasniejszy od zamierzonego)
dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 07:22   #495
ifrit
Zadomowienie

Cytat:
IFRIT, bardzo podoba mi się Twoja fryzurka Masz takie gęste włoski! Teraz kiedy już nie mam problemów z kolorkiem będę dążyć do równego cięcia, aż wszystkie poziomy cieniowania zejdą
Włosy sa tak ściete że wyglądaja na bardzo geste ... ale tak nie jest

Wyjsciawy kolor przed 1 dekoloryzacja zaczynałam od czarnych
a było ich w sumie 2,5 ehh ....ostatnie foto

Wczoraj poszłam do salonu gdzie miałam dekoloryzacje i reklamowałam usługe... bo zapłaciłam 180zł za sciagniecie koloru ... gdzie zapewniano mnie ze włosy wyjdą na poziomie 8! czyli blond !
podobno równo zeszła farba itp REWELACJA sciagałam kolor z takiego jak na 1 foto i jaki efekt miałam tak rowno sciagniety pigment (2 foto) dramat , fryzjerka zapewniała że koncówki sie wypłucza troszkę ... ta jasne i jajecznica na odrostach ... koncówki ciemniejsze. wczoraj przyciemniła mi odrosty foto 3 ale co tam powiedziałam koniec dekoloryzacji u fryzjera .... za miesiac moze troszke pozniej kupuje elgona i ide do znajomej fryzjerki ... ktora troszke ma starsze metody ale mojej mamie z rudych zrobiła fajny blond i bedziemy raczem sciagac elgonem do efektu jak na 4 foto

zachecała mnie do refleksów, pasemek ze tak dojdziemy do blondu jak dla mnie to tylko jedno wielkie naciaganie bo musze przyjsc z 5-6 razy i płacic ok 150zł za takie pasemeczka zamawiam elgona i działąm ale to dopiero za jakis czas rozjasnieczem boje sie że zniszcze włoski

Edytowane przez ifrit
Czas edycji: 2010-05-19 o 07:24
Stary 2010-05-19, 07:56   #496
Agatau88
Zakorzenienie

ifrit ale te dekolory nie niszcza. Nie czekaj az tyle, ja bym nie wytrzymala Mozna je nakladac wielokrotnie, potem nalozysz blond jakis. Ja po dekolorze mialam fajne wloski ale denerwowaly mnie te ciemne plamy i taki misz masz choc kolor jasny w sumie. Wiec nalozylam Loreala 01 Blond Supreme z keratyną (sklepowego) który nic a nic nie zniszczyl, w miare ladnie wyrównał kolor.
Stary 2010-05-19, 10:16   #497
szafranowa
Raczkowanie

Ifrit, z tyłu mam takiej długości jak Ty, może troche krótsze i też już ścięte na równo... ale cała reszta jest do bani, fryzjerka mnie tak wycieniowała i opitoliła, że jak moja przyjaciółka mnie zobaczyła to myślała że się zapłacze! Grzywka za krótka i piórka, z boków praktycznie włosów nie mam, tak wycieniowała :/ Jakbym nie miała 3/4 włosów! Żeby mi odrosły wszystkie na jedną długość jak u Ciebie... to zajmie kolejne pół roku przy co 2-tygodniowym równaniu końcówek... rozjaśniaj tylko NIE OBCINAJ ICH!!

Ale i tak już kolorek masz ładny Mimo wszystko jaśniejszy niż na foto 1.

Zobacz co fryzjerka zrobiła z moimi...
Stary 2010-05-19, 10:35   #498
ifrit
Zadomowienie

miałaś cudne długie włosy ,ja tez ściełam z długich włosów na boba

bardzo ładna fryzurka ... ja mam inne ciecie ala bob Victoria Beckham któtrzy tył , włoski z przodu dłuższe . Naprawde jest OK Twoja fryzurka Ale jesli źle sie czujesz to zapuszczaj twardo ...ja miałam tez bardzo ciekawy przypadek z moja fryzjerka tzn juz nie moją !tył wygolony do 0 chciałam tył taki jak na foto 1 a miałam taki jak dalej ale zapuściłam i jest juz dobrze myslałam że ja udusze ... była zima i szaliki , golfy do wiosny odrosło ufff i teraz jest jak przed wygoleniem

Edytowane przez ifrit
Czas edycji: 2010-05-19 o 10:37
Stary 2010-05-19, 11:05   #499
szafranowa
Raczkowanie

Cytat:

bardzo ładna fryzurka ... ja mam inne ciecie ala bob Victoria Beckham któtrzy tył , włoski z przodu dłuższe . Naprawde jest OK Twoja fryzurka Ale jesli źle sie czujesz to zapuszczaj twardo ...ja miałam tez bardzo ciekawy przypadek z moja fryzjerka tzn juz nie moją !tył wygolony do 0 chciałam tył taki jak na foto 1 a miałam taki jak dalej ale zapuściłam i jest juz dobrze myslałam że ja udusze ... była zima i szaliki , golfy do wiosny odrosło ufff i teraz jest jak przed wygoleniem
Noooo na tej fotce 1 śliczny tył Tobie teraz też ładnie odrosło! Nie rozumiem jak można wygolić tak włosy, to nienaturalnie wygląda! Lipa a nie fryzjerka, niektórzy nie powinni mieć dyplomu i licencji na zawód... Jak bym mogła to bym sobie zrobiła takiego boba, ale mnie z kolei "fryzjerka" pozbawiła boków... Tak więc tył spoko się równa powoli ale boki mam na długość połowy ucha i to jeszcze wycieniowane, czeka mnie chodzenie w opasce do jesieni ;]

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:

poważnie już 4 lata nie jesz słodyczy??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 14:51   #500
szafranowa
Raczkowanie

Ja się zastanawiam... Co zrobić? Do połowy włosy mam już jasny brąz, swoje odrosty blond a w końcówkach nadal siedzi ten brąz... Czy to nie będzie za dużo, jak te końce potraktuje RB? Do tej pory: dekolor + ciemny blond, którzy wyszedł jako ciemny brąz... i trzy razy dodałam RB do szamponu żeby trochę ten ciemny odcień zmyć... Nie zniszczą się jak znowu im zafunduje dekolor? Podobno tym RB można robić trzy razy z rzędu w jednej sesji, ja zrobiłam wtedy raz i położyłam farbę... Chyba nie powinno im się nic stać?
Stary 2010-05-20, 21:15   #501
sloneczko1987
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny

Doradźcie mi proszę co będzie lepszym rozwiązaniem.

1. Z czarnych farbowanych od kilku lat włosów zejśc do blondu pasemkami u fryzjera. Oczywiście mam na myśli rozjasniacz i kilka miesięcy oczekiwać. Mam włosy bardzo długie. Przetrwają to?

2. Dokonać dekoloryzacji w domu i dopiero wtedy udać się do fryzjera na rozjasnianie pasemkami? Może tak byłoby krócej, tylko czy po dekoloryzacji rozjasnianie nie spowoduje, że włosy sie połamią?

3. Dekoloryzować w domu. np. raz w miesiącu- po dekoloryzacji farba 2 tony jasniejsza od efektu który chce uzyskać. Czyli za pierwszym razem zejście do jasnego brązu. Po kolejnej dekoloryzacji farbowanie na jakiś ciemny blond itd. Tylko co wtedy z odrostami, bo mam swoje ciemne włosy?;> Czy ta metoda jest skuteczna?
sloneczko1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 06:41   #502
ifrit
Zadomowienie

Cytat:
Noooo na tej fotce 1 śliczny tył Tobie teraz też ładnie odrosło! Nie rozumiem jak można wygolić tak włosy, to nienaturalnie wygląda! Lipa a nie fryzjerka, niektórzy nie powinni mieć dyplomu i licencji na zawód... Jak bym mogła to bym sobie zrobiła takiego boba, ale mnie z kolei "fryzjerka" pozbawiła boków... Tak więc tył spoko się równa powoli ale boki mam na długość połowy ucha i to jeszcze wycieniowane, czeka mnie chodzenie w opasce do jesieni ;]

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

poważnie już 4 lata nie jesz słodyczy??

Dokładnie fryzjerka lipa ! Przeważnie jest tak ze fryzjerzy wogole nie słuchają klientów robia po swojemu i my jeszcze za to płacimy, Ja po ostatniej dekoloryzacji złożyłam reklamacje i została przyjęta ufff

chciałam zamówić na allegro elgon ale nie ma waham się czy nie zamówić z ich strony pisza tam ze po uzyciu farbe 2 tony jasniejsza .... jesli dąze do blondu(1,2 foto) co mogę użyć?

tak słodyczy nie jem 4lata a moze nawet dłużej ...nie mam na nie wogole ochoty nie czuje potrzeby ich jedzenia
Stary 2010-05-21, 06:49   #503
ifrit
Zadomowienie

Cytat:
Ja się zastanawiam... Co zrobić? Do połowy włosy mam już jasny brąz, swoje odrosty blond a w końcówkach nadal siedzi ten brąz... Czy to nie będzie za dużo, jak te końce potraktuje RB? Do tej pory: dekolor + ciemny blond, którzy wyszedł jako ciemny brąz... i trzy razy dodałam RB do szamponu żeby trochę ten ciemny odcień zmyć... Nie zniszczą się jak znowu im zafunduje dekolor? Podobno tym RB można robić trzy razy z rzędu w jednej sesji, ja zrobiłam wtedy raz i położyłam farbę... Chyba nie powinno im się nic stać?
Szczerze to nie wiem zalezy jaka kondycja włosów ... ale hmm tak jak ja byłam u fryzjerki to mowiła ze jesli odczekam 2tyg to moge kolejny raz sciagac kolor ,ja do mycia dodaje sok z cytryny i szampon przeciwłupieżowy

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez sloneczko1987 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

1. Z czarnych farbowanych od kilku lat włosów zejśc do blondu pasemkami u fryzjera. Oczywiście mam na myśli rozjasniacz i kilka miesięcy oczekiwać. Mam włosy bardzo długie. Przetrwają to?

2. Dokonać dekoloryzacji w domu i dopiero wtedy udać się do fryzjera na rozjasnianie pasemkami? Może tak byłoby krócej, tylko czy po dekoloryzacji rozjasnianie nie spowoduje, że włosy sie połamią?

3. Dekoloryzować w domu. np. raz w miesiącu- po dekoloryzacji farba 2 tony jasniejsza od efektu który chce uzyskać. Czyli za pierwszym razem zejście do jasnego brązu. Po kolejnej dekoloryzacji farbowanie na jakiś ciemny blond itd. Tylko co wtedy z odrostami, bo mam swoje ciemne włosy?;> Czy ta metoda jest skuteczna?
1.Jesli chcesz skodzic stopniowo z czrnych włosów poprzez pasemka to fakt bedzie to robione poprzez rozjaśniacz, uzbroic sie w cierpliwosc bo kilka razy bedziesz musiała udac sie do fryzjera ... osobiscie ja odrzuciłam taka mozliwosc bo pasemka pasemka nie rowne... i długo trzeba czekac na efekty

2.jesli dekoloryzacje przeprowadzasz 1 raz radze fryzjera bo kolor moze zejsc nie rowno z ciemnych włosów wyjda płomienne rudości , czerwienie i wydaje mi sie że lepiej to zrobic pod kontrola dobrego fryzjera zrobic solidna podstawe do dalszych zabiegów . Z tego co wiem to rozjasniacz po dekoloryzacji nie jest wskazany
Stary 2010-05-21, 08:56   #504
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny

ja tez mam dlugie wlosy i z czerni schodzilam juz dwa razy. raz pasemkami-tragedia mialam tecze kolorow.
drugi raz zrobilam sama dekoloryzacje wyszly rude i na to zrobilam gesty balejaz. obecnie mam sredni blond. Wlosy przez pierwszy tydzien byly zniszczone (jednego dnia zrobilam dekoloryzacje plus balejaz)teraz po dwoch miesiacach nie mam problemow. Obylo sie bez sciecia.
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 09:05   #505
szafranowa
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny

Pasemka na czarnych odpadają, mówię od razu. Miałam robione pół roku temu i mi spaliło włosy, musiałam je ściąć, do krótkich

Polecam opcję nr 3. Powoli i stopniowo ściągać

Zawsze wyjdą rude przy dekoloryzacji, po czerni, nawet czerwone jeśli długo farbowałaś. To niestety właśnie teraz przeżywam, chociaż nie jest źle... Oczy przy rudościach mają intensywny kolor

Zależy jaka dekoloryzaca, jeśli chcesz przeprowadzić ją w salonie, jeśli powiedzą Ci cokolwiek o niebieskim proszku podgrzewanym... i szorowaniu włosów - zapomnij! To będzie utleniacz i spali Ci zmęczone pasma. Szukaj takiego dekoloru, który nie będzie miał ani utleniacza ani rozjaśniacza. W temacie wątku przewijają się nazwy: Elgon, Chantal i Renee Blanche, poczytaj parę stron do tyłu, zobaczysz fotki też jak ładnie ściągają kolor.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Dokładnie fryzjerka lipa ! Przeważnie jest tak ze fryzjerzy wogole nie słuchają klientów robia po swojemu i my jeszcze za to płacimy, Ja po ostatniej dekoloryzacji złożyłam reklamacje i została przyjęta ufff

chciałam zamówić na allegro elgon ale nie ma waham się czy nie zamówić z ich strony pisza tam ze po uzyciu farbe 2 tony jasniejsza .... jesli dąze do blondu(1,2 foto) co mogę użyć?

tak słodyczy nie jem 4lata a moze nawet dłużej ...nie mam na nie wogole ochoty nie czuje potrzeby ich jedzenia
Będę robić ponowny dekolor... I też się zastanawiam JAKIEGO odcienia użyć... Jeśli chcemy uzyskać blond jakikolwiek podstawowy blond to by trzeba było użyć jasnego blondu.

Co z kolei nasuwa mi pytanie, czy blond pokryje rude pasma :P Fryzjer, który stosuje RB powiedział mi, że blond powinien pokryć rudości no ale gwarancji nie ma. Masz łatwiej masz jaśniejsze włoski niż ja teraz. Tobie powinno wyjść bez problemów

Wow, powiem Ci że ja nie palę, nie pijam kawy, nie pijam alkoholu... ale co do słodyczy już po tygodniu abstynencji mam schizy i nie umiem się skupić jak nie zjem czegoś słodkiego, mój mózg jest beznadziejnie uzależniony :P A przydałoby się rzucić to, dla dobra ząbków i ogólnie...
Stary 2010-05-21, 11:32   #506
ifrit
Zadomowienie

szafranowa wylookałam na allegro

Chantal prosalon DEKOLORYZATOR odbarwiacz
zastanawiam sie nad tym produktem bo elgonu nie ma
oj zastanawia mnie czy ściagnie ładnie kolor pozniej nałozyc jakis extra super jasny blond i moze by wyszło ładnie .... ja faze rudosci przeszłam ostatnio miałam włoski po dekoloryzacji a la Rihanna moze ciut ciemniejsze wiec mys;le ze nastepne sciaganie powinno byc bez rudości....
Stary 2010-05-21, 12:02   #507
Agatau88
Zakorzenienie

ifrit ja nuim robilam, jest bardzo dobry

Wkleje zdjecia, robilam Chantalem, oczywiscie efekt nie jest tylko po nim,ale jako dekolor to stosowalam go tylko raz (on i dwie farby)

Balam sie bo mialam i mam nadal miejscami spalone wlosy (fryzjerka mnie tak urzadzila kilka mcy temu) ale kondycja bez zmian. Beznadziejna ale podkreslam bez zmian

Twarz zakrylam bo wyszlam beznadziejnie

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2010-05-21 o 12:13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 12:07   #508
ifrit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
ifrit ja nuim robilam, jest bardzo dobry
ojjj kurcze zastanawiam sie
mam włosy jak na foto wyzej 1 opakowanie wystarczy?
jak sciaga kolor ?
Stary 2010-05-21, 12:15   #509
Agatau88
Zakorzenienie

Wyzej moj post po edycji. Sciaga dobrze, trzymalam 15 minut pod folia i zrobil mi rude. Ale jego mozna nakladac kilka razy pod rzad, ja bym brala 2 opakowania i w razie co pozniej odsprzedała. Mi sciagnal dobrze, ale ja mialam jeszcze we wrzesniu białe wlosy i na ciemno robilam tylko 3 razy ( a moze az 3 razy)
Stary 2010-05-21, 12:40   #510
ifrit
Zadomowienie

super
efekt wow !!! ja mam obecnie włoski foto 1 po dekoloryzajci z foto 2
myslisz że wyjdą po kolejnej dekoloryzacji tym preparatem rudosci ,zółty zapewnie kolor włosów i co pozniej farbe z 6% wodzie ? np Excellence 9.1-bardzo jasny blond popielaty? na 6% wodzie czy np9,12 bo ostatnio z tego co wiem fryzjerka kładła mi blond na 3% wodzie daze do koloru na 2 ostatnich zdjeciach bardzo podoba mi sie taki kolor a TY po sciaganięciu co zrobiłaś ?

Edytowane przez ifrit
Czas edycji: 2010-05-21 o 12:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości