|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- czesc II wätek zbiorczy.
Cytat:
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
no jak ja chcę uzyskać jasny brąz to mam kupić ciemny blond? tak mi się wydaje, że powinnam uzyskać odpowiedni odcień
|
|
|
|
#483 | |
|
in love with life
|
Dot.: zejscie z czarnego na ciemny braz bez dekolaryzacji!
Cytat:
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że tak
|
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze farba sredni blond da efekt jasnego brazu ale to tez zalezy od rodzaju wlosa ejjj jak to jest z tym zapachem po???? malego zonka zalapuje bo moje wlosy strasznie chlona zapachy i dlugo na nich zostaja moja dekoloryzacja chwilowo odlozona do wizyty w Polandii bylam tutaj w profesjonalnym sklepie dla fryzjerow i o elgonie czu renie b oni nie slyszeli byl za to ten dekol z rozjasniaczem loreala za sama zaszetke10 funtow i inne cudo sam dekoloryzant pt RUSK -to firma Elimino8 color corrector-ale za opakowanie powyzej 20 funi cos za drogo mi to no i o efektech tego cudenka nie slyszalam niestety wielocytowanie mi nie wychodzi
Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2010-05-17 o 14:28 |
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry, ale nie rozumiem o co Tobie chodzi. najpierw napisałaś, że farba zawiera oxydant i żeby nie farbować, a potem, że po dekolorze farbke nałożyć ![]() :conf used:
|
|
|
|
|
#488 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
mam kilka pytanek.od jakiś 3 lat farbuję włosy na ciemny brąz, ostatnio ciemny brąz + czarny (wszystko Garnier),czego wynikiem są włosy w gruncie rzeczy czarne. Wcześniej przez jakieś 2 lata robiłam baleyage u fryzjera więc miałam włosy blond. A mój naturalny kolor to brąz, ale nie ciemny. 1) jaki kolor otrzymam po dekoloryzacji? 2) czy włosy są bardzo zniszczone po tym zabiegu? 3) ile mniej więcej kosztuje dekoloryzacja u fryzjera? z góry dziekuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() czy po dekoloryzacji mozna włosy rozjasnić ? ![]() dekoloryzacja w salonie revlon efekt odrostów nie miałam (...) przy głowie jaśniejsze reszta ciemniejsza ... zapowiedziałam fryzjerce reklamacje
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-05-17 o 17:08 |
|
|
|
#490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. zależy jakiej dekoloryzacji użyją, jeśli metodą wycierania pigmentu z włosów po nałożeniu podgrzanego dekoloru... to będą 3. podzwoń po okolicznych fryzjerach, podaj im długość swoich włosów i kolor, powinni podać Ci cenę ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- poczekaj z miesiąc, ja w lutym po dekolorze kazałam sobie zrobić pasemka i połowa włosów mi się wykruszyła
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
ifrit - rzeczywiscie chyba nie sciagnela Ci wogole pigmentów z wlosa, mialas takie jakie masz. Ale jest na tp rada: wez sprawy w swoje rece, kup dekoloryzator i naloz. Wlosy Ci sie nie zniszcza (kup np Chantala) i bedzie dobrze
Pochwal sie efektem i bedziemy dalej myslec
|
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz czwarty raz w przeciagu dwoch tygodni probuje zatuszowac jasnymi blondami moje zoltko na glowie. Powiedzcie mi dlaczego faby nic nie chca zlapac nie zmieniaja nic odcienia tego zotka. Zotko wyszlo mi u fryzjera po farbie jakiejs tam popielaty blond no i do tego na odrosty moje ciemny blond fryzjerka dolala 12%wode i nic, potem przepraszala ale gowno zostawila i gowno mam na glowie. Potem bylm u innej zrobila mi pasemka rozjasniaczem zeby zniwelowac ten zotly, co robic zeby w koncu wyszedl ladny blond? Jasny
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
IFRIT, bardzo podoba mi się Twoja fryzurka
Masz takie gęste włoski! Teraz kiedy już nie mam problemów z kolorkiem będę dążyć do równego cięcia, aż wszystkie poziomy cieniowania zejdą
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz to ja nie rozumiem przeczytaj uwaznie moj poprzedni post dla przypomnienia z tego co wyczytalam 1-nakladamy dekoloryzant 2-nastepnie niektore dziewczyny( ktore zostawiaja wlosy bez farby ) stosuja solo oxydant(utleniacz) no po prostu slaba wode utleniona ze sklepu fryzjerskiego do rozrabiania i aktywacji farb, bodobno po tym wlosy ponownie nie ciemnieja ( co sie niekiedy niektorym zdaza) 3- a te co klada od razu kolor po prostu go klada pomijajac faze 2- farba sklada sie z kremu koloryzujacego+uleniacz (kolor min 2 tony jasniejszy od zamierzonego) |
|
|
|
|
#495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyjsciawy kolor przed 1 dekoloryzacja zaczynałam od czarnycha było ich w sumie 2,5 ehh ....ostatnie foto Wczoraj poszłam do salonu gdzie miałam dekoloryzacje i reklamowałam usługe... bo zapłaciłam 180zł za sciagniecie koloru ... gdzie zapewniano mnie ze włosy wyjdą na poziomie 8! czyli blond ! podobno równo zeszła farba itp REWELACJA sciagałam kolor z takiego jak na 1 foto i jaki efekt miałam tak rowno sciagniety pigment (2 foto) foto 3 ale co tam powiedziałam koniec dekoloryzacji u fryzjera .... za miesiac moze troszke pozniej kupuje elgona i ide do znajomej fryzjerki ... ktora troszke ma starsze metody ale mojej mamie z rudych zrobiła fajny blond i bedziemy raczem sciagac elgonem do efektu jak na 4 fotozachecała mnie do refleksów, pasemek ze tak dojdziemy do blondu jak dla mnie to tylko jedno wielkie naciaganie bo musze przyjsc z 5-6 razy i płacic ok 150zł za takie pasemeczka zamawiam elgona i działąm ale to dopiero za jakis czas rozjasnieczem boje sie że zniszcze włoski
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-05-19 o 07:24 |
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
ifrit ale te dekolory nie niszcza. Nie czekaj az tyle, ja bym nie wytrzymala
Mozna je nakladac wielokrotnie, potem nalozysz blond jakis. Ja po dekolorze mialam fajne wloski ale denerwowaly mnie te ciemne plamy i taki misz masz choc kolor jasny w sumie. Wiec nalozylam Loreala 01 Blond Supreme z keratyną (sklepowego) który nic a nic nie zniszczyl, w miare ladnie wyrównał kolor.
|
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Ifrit, z tyłu mam takiej długości jak Ty, może troche krótsze i też już ścięte na równo... ale cała reszta jest do bani, fryzjerka mnie tak wycieniowała i opitoliła, że jak moja przyjaciółka mnie zobaczyła to myślała że się zapłacze! Grzywka za krótka i piórka, z boków praktycznie włosów nie mam, tak wycieniowała :/ Jakbym nie miała 3/4 włosów! Żeby mi odrosły wszystkie na jedną długość jak u Ciebie... to zajmie kolejne pół roku przy co 2-tygodniowym równaniu końcówek... rozjaśniaj tylko NIE OBCINAJ ICH!!
Ale i tak już kolorek masz ładny Mimo wszystko jaśniejszy niż na foto 1.Zobacz co fryzjerka zrobiła z moimi...
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
miałaś cudne długie włosy
,ja tez ściełam z długich włosów na boba ![]() bardzo ładna fryzurka ... ja mam inne ciecie ala bob Victoria Beckham któtrzy tył , włoski z przodu dłuższe . Naprawde jest OK Twoja fryzurka Ale jesli źle sie czujesz to zapuszczaj twardo ...ja miałam tez bardzo ciekawy przypadek z moja fryzjerka tzn juz nie moją ! tył wygolony do 0 chciałam tył taki jak na foto 1 a miałam taki jak dalej ale zapuściłam i jest juz dobrze myslałam że ja udusze ... była zima i szaliki , golfy do wiosny odrosło ufff i teraz jest jak przed wygoleniem
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-05-19 o 10:37 |
|
|
|
#499 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tobie teraz też ładnie odrosło! Nie rozumiem jak można wygolić tak włosy, to nienaturalnie wygląda! Lipa a nie fryzjerka, niektórzy nie powinni mieć dyplomu i licencji na zawód... Jak bym mogła to bym sobie zrobiła takiego boba, ale mnie z kolei "fryzjerka" pozbawiła boków... Tak więc tył spoko się równa powoli ale boki mam na długość połowy ucha i to jeszcze wycieniowane, czeka mnie chodzenie w opasce do jesieni ;]---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Ja się zastanawiam... Co zrobić? Do połowy włosy mam już jasny brąz, swoje odrosty blond a w końcówkach nadal siedzi ten brąz... Czy to nie będzie za dużo, jak te końce potraktuje RB? Do tej pory: dekolor + ciemny blond, którzy wyszedł jako ciemny brąz... i trzy razy dodałam RB do szamponu żeby trochę ten ciemny odcień zmyć... Nie zniszczą się jak znowu im zafunduje dekolor? Podobno tym RB można robić trzy razy z rzędu w jednej sesji, ja zrobiłam wtedy raz i położyłam farbę... Chyba nie powinno im się nic stać?
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Doradźcie mi proszę co będzie lepszym rozwiązaniem. 1. Z czarnych farbowanych od kilku lat włosów zejśc do blondu pasemkami u fryzjera. Oczywiście mam na myśli rozjasniacz i kilka miesięcy oczekiwać. Mam włosy bardzo długie. Przetrwają to? 2. Dokonać dekoloryzacji w domu i dopiero wtedy udać się do fryzjera na rozjasnianie pasemkami? Może tak byłoby krócej, tylko czy po dekoloryzacji rozjasnianie nie spowoduje, że włosy sie połamią? 3. Dekoloryzować w domu. np. raz w miesiącu- po dekoloryzacji farba 2 tony jasniejsza od efektu który chce uzyskać. Czyli za pierwszym razem zejście do jasnego brązu. Po kolejnej dekoloryzacji farbowanie na jakiś ciemny blond itd. Tylko co wtedy z odrostami, bo mam swoje ciemne włosy?;> Czy ta metoda jest skuteczna?
"To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy tak pełni wątpliwości." "Jedna kulturalna osoba to zbyt mało, aby podnieść poziom imprezy chamów, natomiast jeden cham zepsuje każdą kulturalną imprezę." Bertrand Russell |
|
|
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie fryzjerka lipa ! Przeważnie jest tak ze fryzjerzy wogole nie słuchają klientów robia po swojemu i my jeszcze za to płacimy, Ja po ostatniej dekoloryzacji złożyłam reklamacje i została przyjęta ufff chciałam zamówić na allegro elgon ale nie ma waham się czy nie zamówić z ich strony pisza tam ze po uzyciu farbe 2 tony jasniejsza .... jesli dąze do blondu(1,2 foto) co mogę użyć?tak słodyczy nie jem 4lata a moze nawet dłużej ...nie mam na nie wogole ochoty nie czuje potrzeby ich jedzenia
|
|
#503 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale hmm tak jak ja byłam u fryzjerki to mowiła ze jesli odczekam 2tyg to moge kolejny raz sciagac kolor ,ja do mycia dodaje sok z cytryny i szampon przeciwłupieżowy---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
2.jesli dekoloryzacje przeprowadzasz 1 raz radze fryzjera bo kolor moze zejsc nie rowno z ciemnych włosów wyjda płomienne rudości , czerwienie i wydaje mi sie że lepiej to zrobic pod kontrola dobrego fryzjera zrobic solidna podstawe do dalszych zabiegów . Z tego co wiem to rozjasniacz po dekoloryzacji nie jest wskazany
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam dlugie wlosy i z czerni schodzilam juz dwa razy. raz pasemkami-tragedia mialam tecze kolorow. drugi raz zrobilam sama dekoloryzacje wyszly rude i na to zrobilam gesty balejaz. obecnie mam sredni blond. Wlosy przez pierwszy tydzien byly zniszczone (jednego dnia zrobilam dekoloryzacje plus balejaz)teraz po dwoch miesiacach nie mam problemow. Obylo sie bez sciecia. |
|
|
|
|
#505 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Polecam opcję nr 3. Powoli i stopniowo ściągać Zawsze wyjdą rude przy dekoloryzacji, po czerni, nawet czerwone jeśli długo farbowałaś. To niestety właśnie teraz przeżywam, chociaż nie jest źle... Oczy przy rudościach mają intensywny kolor ![]() Zależy jaka dekoloryzaca, jeśli chcesz przeprowadzić ją w salonie, jeśli powiedzą Ci cokolwiek o niebieskim proszku podgrzewanym... i szorowaniu włosów - zapomnij! To będzie utleniacz i spali Ci zmęczone pasma. Szukaj takiego dekoloru, który nie będzie miał ani utleniacza ani rozjaśniacza. W temacie wątku przewijają się nazwy: Elgon, Chantal i Renee Blanche, poczytaj parę stron do tyłu, zobaczysz fotki też jak ładnie ściągają kolor. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Co z kolei nasuwa mi pytanie, czy blond pokryje rude pasma :P Fryzjer, który stosuje RB powiedział mi, że blond powinien pokryć rudości no ale gwarancji nie ma. Masz łatwiej masz jaśniejsze włoski niż ja teraz. Tobie powinno wyjść bez problemów ![]() Wow, powiem Ci że ja nie palę, nie pijam kawy, nie pijam alkoholu... ale co do słodyczy już po tygodniu abstynencji mam schizy i nie umiem się skupić jak nie zjem czegoś słodkiego, mój mózg jest beznadziejnie uzależniony :P A przydałoby się rzucić to, dla dobra ząbków i ogólnie...
|
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
szafranowa wylookałam na allegro
Chantal prosalon DEKOLORYZATOR odbarwiacz zastanawiam sie nad tym produktem bo elgonu nie ma oj zastanawia mnie czy ściagnie ładnie kolor pozniej nałozyc jakis extra super jasny blond i moze by wyszło ładnie .... ja faze rudosci przeszłam ostatnio miałam włoski po dekoloryzacji a la Rihanna moze ciut ciemniejsze wiec mys;le ze nastepne sciaganie powinno byc bez rudości....
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
ifrit ja nuim robilam, jest bardzo dobry
Wkleje zdjecia, robilam Chantalem, oczywiscie efekt nie jest tylko po nim,ale jako dekolor to stosowalam go tylko raz (on i dwie farby) Balam sie bo mialam i mam nadal miejscami spalone wlosy (fryzjerka mnie tak urzadzila kilka mcy temu) ale kondycja bez zmian. Beznadziejna ale podkreslam bez zmian Twarz zakrylam bo wyszlam beznadziejnie
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-05-21 o 12:13 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
ojjj kurcze zastanawiam sie
![]() mam włosy jak na foto wyzej 1 opakowanie wystarczy? jak sciaga kolor ?
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Wyzej moj post po edycji. Sciaga dobrze, trzymalam 15 minut pod folia i zrobil mi rude. Ale jego mozna nakladac kilka razy pod rzad, ja bym brala 2 opakowania i w razie co pozniej odsprzedała. Mi sciagnal dobrze, ale ja mialam jeszcze we wrzesniu białe wlosy i na ciemno robilam tylko 3 razy ( a moze az 3 razy
)
|
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
super
![]() ![]() efekt wow !!! ja mam obecnie włoski foto 1 po dekoloryzajci z foto 2myslisz że wyjdą po kolejnej dekoloryzacji tym preparatem rudosci ,zółty zapewnie kolor włosów i co pozniej farbe z 6% wodzie ? np Excellence 9.1-bardzo jasny blond popielaty? na 6% wodzie czy np9,12 bo ostatnio z tego co wiem fryzjerka kładła mi blond na 3% wodzie daze do koloru na 2 ostatnich zdjeciach bardzo podoba mi sie taki kolor a TY po sciaganięciu co zrobiłaś ?
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-05-21 o 12:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.

używam kremów brązujących
dbam o siebie
Systematycznie ćwiczę, rozwijam swoje pasje