|
|
#751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
No nie wiem, ale jak juz pisalam uzywam go dluugo i tylko mi pomaga. Wcale nie wysuszył mi włosów przez ten czas to wydaje mi sie ze raczej mi nie wysuszy.. Poza tym z rodziny osobyy tez go uzywaja i dziala pozytywnie. Co do składuu nie bede sie wypowiadac bo nie czytalam, ale z ręką na sercu mowie ze na moje wlosy dziala bardzo dobrze
|
|
#752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naczytalam sie wiele tego na wizazu i ostrzegam ja mam przy sobie wlasnie ten z joanny aczkolwiek nie uzywam bo mam geste wlosy i nosze czapke a pozniej jak sciagam mam tluste wlosy po nich teraz bd musiala pewnie troszke je tym smarowac dlatego ze zafarbowalam sie a mam troche kruche wlosy i troche suche a mam ciemny braz bo dzis zafarbowalam i mam taka burze jak baba jaga ;D musze przyciac te suche wlosy od rozjasniania i pozniej zaczynam zapuszczanie zdrowiutkich
|
|
|
|
|
#753 |
|
Przyczajenie
|
a czy któraś z Was stosowała kapsułki z keratyną takie jak np są dostępne na allegro?
Edytowane przez fluorescencyjna Czas edycji: 2011-01-12 o 21:57 |
|
|
|
#754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ok, ok. Ale ja nie bede rezygnowac z biosilka, bo dla mnie jest dobry .
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład mają ciekawy, ale nazwa jest zdecydowanie na wyrost.
|
|
|
|
|
#756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na włosy ponoć pomagają odżywki keratynowe i proteinowe takie dla sportowców. Spotkałam się z takim mitem. Jak myślicie czy to może pomóc? Ja dostarczam swojemu organizmowi zdecydowanie za mało białka. Nie odżywiam się najlepiej, bo pieniążków trochę brak. Szukam pracy teraz Więc może to mogłaby być jakaś alternatywa?
Zapuszczam włosy... Niech one wreszcie urosną długie! ZDROWE ODŻYWIANIE! Postanawiam: - nie jeść chipsów - ograniczać słodycze - nie jeść zupek chińskich - nie jeść frytek - ograniczać jedzenie fast-foodów |
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
też zapuszczam włosy, dzisiaj byłam u fryzjera, oczywiście lekko za dużo mi ścięła
miałam za piersi, a teraz mam do połowy piersi . Może nie ma drastycznej roznicy, ale jednak mi ich brakuje . Chyba zacznę coś łykać czy cos... niech one szybko urosna!
|
#758 |
|
Raczkowanie
|
niektore dziewczyny maja do ramion ;/ nie wiem czemu tak dramatyzujesz 3 miesiace i ci spowrotem urosna .
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko 5cm włosów
|
#760 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie Dotka ma 5 cm a nie jest to dla niej jak widac powodem do zalaman
Świetnie bo urosna Ci przynajmniej zdrowe a nie zniszczone wlosy zapuszczasz do jakiej dlugosci ?
|
|
|
|
#761 |
|
Konto usunięte
|
boże, dziewczyny, JAK MIERZYCIE dlugosc wlosow?
bo ja chyba nie umiem, jesli mierze od skory i do konca to wychodzi za duzo cm, niemozliwe to jest a jesli podniose wlosy i od skory do konca, to wychodzi o 6 cm mniej,ale i tak za duzo![]() jak? |
|
|
|
#762 |
|
Dolce vita
|
No właśnie - jak?
Ja nie mam jak, nie ma mi kto, i w ogóle, chyba wolę mierzyć "na oko" |
|
|
|
#763 |
|
Raczkowanie
|
ja mierze taka tasma krawiecka ona ma centymetry
mozna mierzyc linijka ;D ale ona sie nie wygina;/ ja nie mierze swoich wlosow bo musiala bym je wyprostowac zeby wiedziec ile mam a unikam prostownicy a nieprecyzyjne zmierzenie zadnej kupy sie nie trzyma ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- z tego co wiem mierzy sie od czubka glowy w dol
|
|
|
|
#764 |
|
Konto usunięte
|
no ja wlasnie taśmą krawiecką mierze, i za dużo wychodzi
|
|
|
|
#765 |
|
Raczkowanie
|
a od ktorej czesci glowy mierzysz
?
|
|
|
|
#766 |
|
Konto usunięte
|
fryzure mam taką jak w załączniku, z tyłu bardzo krótką, grzywkę krótką, z boków dłuższe pasma, i te właśnie mi wychodzą 24 cm, jak mierzę z boku, od góry do końcówek
|
|
|
|
#767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zafarbowalam 2 dni temu z blondu jasnego na braz ciemny czyt. naturalny mialam 5cm odrostu a pozatym przysuszone wlosy od tego rozjasniania;/ jutro ide z chloapkiem do fryzjera zrobie sobie znowu podciecie zeby to poscinac co nie do odratowania ja mam wlosy dlugosci tej dziewczyny : http://ikf.styl.fm/fryzury-srednie/fryzura946080.htm minimalnie krotsze ale podobne to tak samo podkrecone tylko ciemniejsze i przesuszone troche ide przytne z 1-2 cm na dol i 2-3 u gory bo nie wiem czemu ale u gory mam bajbardziej te krotsze przysuszone;/ co do mierzenia wlosow hmmm ... to niech ci ktos pomoze i to odbierzy bo jak sie samemu mierzy to zawsze mozna cos zgubic przeoczyc przejechac
|
|
|
|
|
#768 |
|
Konto usunięte
|
szczęściary posiadaczki prostych włosów
to teraz proszę mi powiedzieć jak miarodajnie zmierzyć włosy kręcone? bo czasem jest rożnica nawet 7 cm u mnie! |
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
uwazam ze trzeba je wyprostowac jak chcesz miec pewna i w 100 % precyzyjna dlugosc wyliczona
chyba innego nie ma wyjscia ...
|
|
|
|
#770 |
|
Raczkowanie
|
Ja marzę o kręconych lub chociaż falowanych włosach... Niestety mam proste. A jak robię trwałą, to je niszczę... Bardzo nad tym ubolewam. Naturalnie nie podobam się sobie w takich włosach jakie mam... Moje mają 16 cm w najdłuższym miejscu... Chciałabym zapuścić do 50 cm...
Ile czasu mi zajmie zapuszczanie włosów do takiej długości?
Zapuszczam włosy... Niech one wreszcie urosną długie! ZDROWE ODŻYWIANIE! Postanawiam: - nie jeść chipsów - ograniczać słodycze - nie jeść zupek chińskich - nie jeść frytek - ograniczać jedzenie fast-foodów |
|
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
mi sie cos sypia wlosy znowu a miesiac temu podcinalam wiec jutro znow ide chyba radykalnie zetne je ;/ a tez bym chciala zapuscic ... a co do tego ile czasu
to zalezy ile rosnie ci na miesiac jak czesto podcinasz czy ci sie lamia jesli ktos ma zdrowe to w rok dalby nawet rade to zapuscic ale tak jak ja jak narazie nie moge ale tez cieszy mnie to ze najpierw zregeneruje je maksymalnie jak sie da a pozniej bd zapuszczac bo po co komu takie poniszczone dlugie wlosy jak to okropnie wyglada
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzmi strasznie, ale już długość 30 cm może wyglądać bardzo fajnie, więc zanim osiągniesz swój cel będziesz już mogła się od dawna cieszyć długimi włosami
|
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zależy od kondycji włosów od tego jak szybko rosną i jak często masz zamiar je podcinać Ale spokojnie wytrawałość to już połowa sukcesu![]() Ale mnie tu dawno nie było nauka itp ale zasuwacie z tematem brawooo
|
|
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Nie wiem ile cm na miesiąc rosną moje włosy. Zmierzyłam je wczoraj, a potem zmierzę 14 lutego (w walentynki
) I będę wiedziała jak szybko mi rosną. Końcówki podcinam raz na pół roku (ok 2 cm) więc w trzy lata chyba mi urosną.To troszkę długo. Ale będę cierpliwa ![]() Powinnam troszeczkę zainwestować w pielęgnację. Spróbuję zakupić różne oleje. Zacznę od kokosowego. Ja lubię moje włosy nawilżać. Chociaż powinnam też zadbać o ich wzmocnienie. Zauważyłam ostatnio, że włosy przetłuszczają mi się trochę u nasady. To pewnie od szamponu elseve, gdyż jest on dosyć obciążający włosy. NelluSiIa jeśli nie musisz to nie obcinaj mocno włosów. Będziesz żałowała. Powodzenia i cierpliwości w zapuszczaniu dziewczyny
|
|
|
#775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z kolei pofarbowałam włosy i po 1,5 roku od tego czasu mam odrosty na ok.20 cm- czyli wychodziłoby, że włosy rosną mi troszkę ponad 1 cm na miesiąc... Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2011-01-14 o 22:19 |
|
|
|
|
#776 |
|
Raczkowanie
|
MalaArielka !
patrze na twój podpis i tak sobie myśle... włosy urosły Ci aż 7 mm od 28 grudnia do 6 stycznia? !
|
#777 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia, tak wyszło z pomiaru. Jednak wiesz jak ciężko mierzy się włosy, wynik może się trochę różnić od rzeczywistości
|
|
|
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
No taak, ale przez taki czas to nawet jak mniej niz 7mm to i tak super !
Uzywasz jakis specyfikow moze?
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu, od czasu do czasu jak sobie o niej przypomnę używam wody brzozowej. Oprócz tego od miesiąca jem dużo galaretek na stawy. Wiem, że mają też dobry wpływ na włosy, może one przyspieszają ich wzrost...
Słodki piesek w avatarze. To Twój?
|
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
Aha, no to może spróbuję z tymi galaretkami
A piesek hmm.. jakby to powiedziec ![]() Takich dzieci z bloku mojej kolezanki hehe. Robiłam mu fotki i ta wyszla fajna
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

na poczatku super pieknie a pozniej kicha a dlaczego

miałam za piersi, a teraz mam do połowy piersi 

ale zasuwacie z tematem brawooo