Zapuszczanie włosów - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 17:33   #751
kasia2277
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
poczytahj troche na temat jedwabiow to bedziesz miala pojecie co robisz wlosom na poczatku super pieknie a pozniej kicha a dlaczego ? bo jedwab zwlaszcza biosilk posiada w skladzie duze stezenie alkoholu a jak powszechnie wiadomo alkohol wysusza bardzo polecam jak juz jedwabie bez skladu alkoholowego mam na mysli np. joanne , CHI

No nie wiem, ale jak juz pisalam uzywam go dluugo i tylko mi pomaga. Wcale nie wysuszył mi włosów przez ten czas to wydaje mi sie ze raczej mi nie wysuszy.. Poza tym z rodziny osobyy tez go uzywaja i dziala pozytywnie. Co do składuu nie bede sie wypowiadac bo nie czytalam, ale z ręką na sercu mowie ze na moje wlosy dziala bardzo dobrze
Stary 2011-01-12, 18:17   #752
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia2277 Pokaż wiadomość
No nie wiem, ale jak juz pisalam uzywam go dluugo i tylko mi pomaga. Wcale nie wysuszył mi włosów przez ten czas to wydaje mi sie ze raczej mi nie wysuszy.. Poza tym z rodziny osobyy tez go uzywaja i dziala pozytywnie. Co do składuu nie bede sie wypowiadac bo nie czytalam, ale z ręką na sercu mowie ze na moje wlosy dziala bardzo dobrze
wiesz co ja Ci to mowie tylko i wylczanie dla twojego dobra naczytalam sie wiele tego na wizazu i ostrzegam ja mam przy sobie wlasnie ten z joanny aczkolwiek nie uzywam bo mam geste wlosy i nosze czapke a pozniej jak sciagam mam tluste wlosy po nich teraz bd musiala pewnie troszke je tym smarowac dlatego ze zafarbowalam sie a mam troche kruche wlosy i troche suche a mam ciemny braz bo dzis zafarbowalam i mam taka burze jak baba jaga ;D musze przyciac te suche wlosy od rozjasniania i pozniej zaczynam zapuszczanie zdrowiutkich
NelluSiIa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:54   #753
fluorescencyjna
Przyczajenie

GG do fluorescencyjna

a czy któraś z Was stosowała kapsułki z keratyną takie jak np są dostępne na allegro?

Edytowane przez fluorescencyjna
Czas edycji: 2011-01-12 o 20:57
fluorescencyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 06:49   #754
kasia2277
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
wiesz co ja Ci to mowie tylko i wylczanie dla twojego dobra naczytalam sie wiele tego na wizazu i ostrzegam ja mam przy sobie wlasnie ten z joanny aczkolwiek nie uzywam bo mam geste wlosy i nosze czapke a pozniej jak sciagam mam tluste wlosy po nich teraz bd musiala pewnie troszke je tym smarowac dlatego ze zafarbowalam sie a mam troche kruche wlosy i troche suche a mam ciemny braz bo dzis zafarbowalam i mam taka burze jak baba jaga ;D musze przyciac te suche wlosy od rozjasniania i pozniej zaczynam zapuszczanie zdrowiutkich

ok, ok. Ale ja nie bede rezygnowac z biosilka, bo dla mnie jest dobry.
Stary 2011-01-13, 08:59   #755
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fluorescencyjna Pokaż wiadomość
a czy któraś z Was stosowała kapsułki z keratyną takie jak np są dostępne na allegro?
W wątku "Walka o zdrowe i piękne włosy" dziewczyny dzieliły się opiniami. Swoją drogą, te kapsułki wcale nie zawierają keratyny Skład mają ciekawy, ale nazwa jest zdecydowanie na wyrost.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 13:19   #756
farfalla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
W wątku "Walka o zdrowe i piękne włosy" dziewczyny dzieliły się opiniami. Swoją drogą, te kapsułki wcale nie zawierają keratyny Skład mają ciekawy, ale nazwa jest zdecydowanie na wyrost.
Mówisz, że mają ciekawy skład. A jak działanie?

Na włosy ponoć pomagają odżywki keratynowe i proteinowe takie dla sportowców. Spotkałam się z takim mitem. Jak myślicie czy to może pomóc? Ja dostarczam swojemu organizmowi zdecydowanie za mało białka. Nie odżywiam się najlepiej, bo pieniążków trochę brak. Szukam pracy teraz Więc może to mogłaby być jakaś alternatywa?

ZDROWE ODŻYWIANIE!
Postanawiam:
- nie jeść chipsów
- ograniczać słodycze
- nie jeść zupek chińskich
- nie jeść frytek
- ograniczać jedzenie fast-foodów
farfalla88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:12   #757
vikuniaa
Zakorzenienie

też zapuszczam włosy, dzisiaj byłam u fryzjera, oczywiście lekko za dużo mi ścięła miałam za piersi, a teraz mam do połowy piersi . Może nie ma drastycznej roznicy, ale jednak mi ich brakuje . Chyba zacznę coś łykać czy cos... niech one szybko urosna!
Stary 2011-01-13, 18:08   #758
NelluSiIa
Raczkowanie

niektore dziewczyny maja do ramion ;/ nie wiem czemu tak dramatyzujesz 3 miesiace i ci spowrotem urosna .
Stary 2011-01-13, 18:26   #759
Dotka81
Zakorzenienie

Ja mam tylko 5cm włosów

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:35   #760
NelluSiIa
Raczkowanie

no wlasnie Dotka ma 5 cm a nie jest to dla niej jak widac powodem do zalaman Świetnie bo urosna Ci przynajmniej zdrowe a nie zniszczone wlosy zapuszczasz do jakiej dlugosci?
Stary 2011-01-14, 10:44   #761
201607040946
Konto usunięte

boże, dziewczyny, JAK MIERZYCIE dlugosc wlosow? bo ja chyba nie umiem, jesli mierze od skory i do konca to wychodzi za duzo cm, niemozliwe to jest a jesli podniose wlosy i od skory do konca, to wychodzi o 6 cm mniej,ale i tak za duzo

jak?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 10:59   #762
Mocny Akcent
Dolce vita

No właśnie - jak?

Ja nie mam jak, nie ma mi kto, i w ogóle, chyba wolę mierzyć "na oko"
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:40   #763
NelluSiIa
Raczkowanie

ja mierze taka tasma krawiecka ona ma centymetry mozna mierzyc linijka ;D ale ona sie nie wygina;/ ja nie mierze swoich wlosow bo musiala bym je wyprostowac zeby wiedziec ile mam a unikam prostownicy a nieprecyzyjne zmierzenie zadnej kupy sie nie trzyma

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

z tego co wiem mierzy sie od czubka glowy w dol
Stary 2011-01-14, 12:30   #764
201607040946
Konto usunięte

no ja wlasnie taśmą krawiecką mierze, i za dużo wychodzi
Stary 2011-01-14, 12:36   #765
NelluSiIa
Raczkowanie

a od ktorej czesci glowy mierzysz ?
Stary 2011-01-14, 13:20   #766
201607040946
Konto usunięte

fryzure mam taką jak w załączniku, z tyłu bardzo krótką, grzywkę krótką, z boków dłuższe pasma, i te właśnie mi wychodzą 24 cm, jak mierzę z boku, od góry do końcówek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wss.jpg (37,4 KB, 114 załadowań)
Stary 2011-01-14, 13:36   #767
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
fryzure mam taką jak w załączniku, z tyłu bardzo krótką, grzywkę krótką, z boków dłuższe pasma, i te właśnie mi wychodzą 24 cm, jak mierzę z boku, od góry do końcówek
widze ze schodzisz z farbowanych podziwiam ze potrafisz miec takie odrosty ja zafarbowalam 2 dni temu z blondu jasnego na braz ciemny czyt. naturalny mialam 5cm odrostu a pozatym przysuszone wlosy od tego rozjasniania;/ jutro ide z chloapkiem do fryzjera zrobie sobie znowu podciecie zeby to poscinac co nie do odratowania ja mam wlosy dlugosci tej dziewczyny : http://ikf.styl.fm/fryzury-srednie/fryzura946080.htm minimalnie krotsze ale podobne to tak samo podkrecone tylko ciemniejsze i przesuszone troche ide przytne z 1-2 cm na dol i 2-3 u gory bo nie wiem czemu ale u gory mam bajbardziej te krotsze przysuszone;/ co do mierzenia wlosow hmmm ... to niech ci ktos pomoze i to odbierzy bo jak sie samemu mierzy to zawsze mozna cos zgubic przeoczyc przejechac
Stary 2011-01-14, 14:45   #768
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

szczęściary posiadaczki prostych włosów
to teraz proszę mi powiedzieć jak miarodajnie zmierzyć włosy kręcone?
bo czasem jest rożnica nawet 7 cm u mnie!
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 14:50   #769
NelluSiIa
Raczkowanie

uwazam ze trzeba je wyprostowac jak chcesz miec pewna i w 100 % precyzyjna dlugosc wyliczona chyba innego nie ma wyjscia ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 16:12   #770
farfalla88
Raczkowanie

Ja marzę o kręconych lub chociaż falowanych włosach... Niestety mam proste. A jak robię trwałą, to je niszczę... Bardzo nad tym ubolewam. Naturalnie nie podobam się sobie w takich włosach jakie mam... Moje mają 16 cm w najdłuższym miejscu... Chciałabym zapuścić do 50 cm...

Ile czasu mi zajmie zapuszczanie włosów do takiej długości?

ZDROWE ODŻYWIANIE!
Postanawiam:
- nie jeść chipsów
- ograniczać słodycze
- nie jeść frytek
Stary 2011-01-14, 16:22   #771
NelluSiIa
Raczkowanie

mi sie cos sypia wlosy znowu a miesiac temu podcinalam wiec jutro znow ide chyba radykalnie zetne je ;/ a tez bym chciala zapuscic ... a co do tego ile czasu to zalezy ile rosnie ci na miesiac jak czesto podcinasz czy ci sie lamia jesli ktos ma zdrowe to w rok dalby nawet rade to zapuscic ale tak jak ja jak narazie nie moge ale tez cieszy mnie to ze najpierw zregeneruje je maksymalnie jak sie da a pozniej bd zapuszczac bo po co komu takie poniszczone dlugie wlosy jak to okropnie wyglada
Stary 2011-01-14, 17:35   #772
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farfalla88 Pokaż wiadomość
Ja marzę o kręconych lub chociaż falowanych włosach... Niestety mam proste. A jak robię trwałą, to je niszczę... Bardzo nad tym ubolewam. Naturalnie nie podobam się sobie w takich włosach jakie mam... Moje mają 16 cm w najdłuższym miejscu... Chciałabym zapuścić do 50 cm...

To zależy od tego, jak szybko rosną Ci włosy, czy nie będą się kruszyć, jak często będziesz je musiała podcinać... mnie włosy rosną 1cm na miesiąc, co daje roczny przyrost w postaci 12 cm. Raz w roku podcinam włosy, ostatnio więcej (5 cm) z powodu wcześniejszego rozjaśniania. 34 cm urosną Ci przy standardowym przyroście (czyli takim, jak mój) w niecałe 3 lata- jeśli ich nie będziesz podcinać. Przy b. dobrej pielęgnacji nie trzeba dużo ciachać, ale jednak, zważywszy też na fakt, iż włosy rosną często z różną szybkością w różnych rejonach głowy, będzie trzeba od czasu do czasu wyrównać ich linię. Czyli wymarzone włosy miałabyś za 3-3.5 roku, chyba, że będziesz mocniej podcinać. Inna rzecz, że może Twoje włosy rosną jednak szybciej niż 1 cm/miesiąc

Brzmi strasznie, ale już długość 30 cm może wyglądać bardzo fajnie, więc zanim osiągniesz swój cel będziesz już mogła się od dawna cieszyć długimi włosami
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 18:55   #773
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:

To zależy od kondycji włosów od tego jak szybko rosną i jak często masz zamiar je podcinać Ale spokojnie wytrawałość to już połowa sukcesu

Ale mnie tu dawno nie było nauka itp ale zasuwacie z tematem brawooo
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 20:59   #774
farfalla88
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Nie wiem ile cm na miesiąc rosną moje włosy. Zmierzyłam je wczoraj, a potem zmierzę 14 lutego (w walentynki ) I będę wiedziała jak szybko mi rosną. Końcówki podcinam raz na pół roku (ok 2 cm) więc w trzy lata chyba mi urosną.

To troszkę długo. Ale będę cierpliwa
Powinnam troszeczkę zainwestować w pielęgnację. Spróbuję zakupić różne oleje. Zacznę od kokosowego. Ja lubię moje włosy nawilżać. Chociaż powinnam też zadbać o ich wzmocnienie. Zauważyłam ostatnio, że włosy przetłuszczają mi się trochę u nasady. To pewnie od szamponu elseve, gdyż jest on dosyć obciążający włosy.

NelluSiIa jeśli nie musisz to nie obcinaj mocno włosów. Będziesz żałowała.

Powodzenia i cierpliwości w zapuszczaniu dziewczyny

ZDROWE ODŻYWIANIE!
Postanawiam:
- nie jeść chipsów
- ograniczać słodycze
- nie jeść frytek
Stary 2011-01-14, 21:17   #775
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:

Z 2 lata.
Ja z kolei pofarbowałam włosy i po 1,5 roku od tego czasu mam odrosty na ok.20 cm- czyli wychodziłoby, że włosy rosną mi troszkę ponad 1 cm na miesiąc...

Edytowane przez MalaArielka
Czas edycji: 2011-01-14 o 21:19
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 07:06   #776
kasia2277
Raczkowanie

MalaArielka !

patrze na twój podpis i tak sobie myśle...
włosy urosły Ci aż 7 mm od 28 grudnia do 6 stycznia? !
Stary 2011-01-15, 07:09   #777
MalaArielka
Wtajemniczenie

Kasia, tak wyszło z pomiaru. Jednak wiesz jak ciężko mierzy się włosy, wynik może się trochę różnić od rzeczywistości

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 07:29   #778
kasia2277
Raczkowanie

No taak, ale przez taki czas to nawet jak mniej niz 7mm to i tak super !

Uzywasz jakis specyfikow moze?
Stary 2011-01-15, 07:43   #779
MalaArielka
Wtajemniczenie

Kasiu, od czasu do czasu jak sobie o niej przypomnę używam wody brzozowej. Oprócz tego od miesiąca jem dużo galaretek na stawy. Wiem, że mają też dobry wpływ na włosy, może one przyspieszają ich wzrost...

Słodki piesek w avatarze. To Twój?
Stary 2011-01-15, 07:47   #780
kasia2277
Raczkowanie

Aha, no to może spróbuję z tymi galaretkami.

A piesek hmm.. jakby to powiedziec
Takich dzieci z bloku mojej kolezanki hehe. Robiłam mu fotki i ta wyszla fajna

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości