|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - wątek zbiorczy
dzięki dziewczyny za odpowiedz! w takim razie tym razem będe trzymać hennę znacznie dłużej
i zobaczymy jaki będzie fekt, ale myslę, że w takim razie tym razem zauważę zmianę, jeszcze raz dzięki! pozdrawiam ![]() ![]()
|
|
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
hej, mam do was pytanie. jeżeli chciałabym uzyskać rudy kolor to co powinnam zmieszać i w jakich proporcjach?
chodziło by mi o kolor mniej więcej jak na zdjęciu |
|
|
|
#783 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
No cóż... znaleźć henny nie mogłam w kilku drogeriach po drodze, kupiłam więc Casting'a... No i niestety, jest w porządku, wyglądam normalnie, ale to zdecydowanie nie są rudości
(Btw. również jestem zainteresowana kolorem Wioli )Dziewczęta, kiedy mogę pofarbować włoski henną po koloryzacji Castingiem? Czekać aż się wypłucze, czy mogę bezpiecznie w przyszłym tygodniu już ?
|
|
|
|
#784 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dziewczyny powiedzcie co robie źle.
Kupiłaam sipa, jedną złoty blond i jedna miedzianą. Próba nr wyglądała jak pisze w ulotce, czyli zalałam goracą wodą i nałozyłam na godzine na kosmyk. Zero różnicy w kolorze. Próba numer dwa, henna zalana sokiem z cytryny i zostawiona na pare godzin, nałożona na 4! godziny na kosmyk- brak różnicy w kolorze. Co jest nie tak? Mam włosy w kolorze ciemnego blondu, liczyłam chociaz na refleksy
|
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też słabo łapie kolor- być może przez to, że mam włosy przeładowane maskami i odżywkami.
Ja robię tak: mieszam zioła z ciepłą wodą i od razu- bez zostawiania ich na grzejniku, bez zalewania sokiem z cytryny nakładam to na włosy. Później: czepek, czapka i siedzę z tym aż poczuję, że henna się ochłodziła. Wtedy podgrzewam to suszarką i znów siedzę godzinę.... no i tak aż do momentu w którym stracę cierpliwość zazwyczaj staram sie wytrzymac conajmniej 4 takie fazy.Zajrzałam do wątku, bo dzisiaj właśnie robię farbowanie Mam cały dzien wolny [wolny to delikatne nadużcie ] więc postaram sie wytrzymać dłuzej z henną na włosach- zobaczymy czy kolor mocniej złapie i czy dłużej sie utrzyma.
|
#786 |
|
|
Mnie sie udało
Henne zostawiłam na 24h, trzymałam na włosach 3h, kolorek jest Moze nie do konca taki jak miał byc, ale wypłucze sie mysle przy myciu i bedzie idealny.Bede korzystac z tej formy farbowania włosów, spodobało mi się
|
|
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
Ja najbardziej w farbowaniu henną uwielbiam zapach
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam! Bardzo proszę o pomoc.Czy któraś z Was farbowała może odcieniem naturalny blond z Venity albo wie gdzie jest fotka z tym kolorkiem? Nigdzie nie mogę znależć takiego zdjęcia.
|
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie.czy po kilku farbowaniach naturalną(w 100%-henna jamila bodajże) kolor nie będzie coraz bardziej czerwony?
jestem po 1. farbowaniu,i bardzo mi się podoba,tylko obawiam się właśnie tego efektu czerwienienia.możliwe,że to tylko moje wymysły
|
|
|
|
#790 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Po przygodzie z Castingiem jestem zdecydowana na hennę... Nie ma chyba zdrowszej drogi do rudości
![]() Tylko nurtują mnie dwa pytania. 1) czy na moim obecnym kolorze włosów (po Castingu) wyjdzie rudy? Nie do końca chodzi mi o marchewę... może być ciemniejszy rudy, maxymalnie do auburn (załączę zdjęcia...)choć planuję farbować dopiero jakoś w maju - więc mam nadzieję, że kolor się jeszcze trochę spierze i henna wyjdzie intensywniejsza ![]() 2) co z odrostami? czy można farbować henną same odrosty? czy będzie duża różnica między kolorem włosów, a odrostami? (naturalny kolor to mysi, popielaty blond) Zdjęcia z MM heh
|
#791 |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkie
![]() od kilku lat farbuje wlosy henna w kremie, na poczatku uzywalam firmy venita.. robilam to 1-2 w miesiacu, a od ok. roku uzywam firmy deli i juz stosuje ja 1 w miesiacu. dlaczego zmienilam firme i czestosc farbowania? wlosy mi sie oslabily, zaczely wiecej wypadac, mam ich mniej, tak sadze. zastanawiam sie czy na stale zrezygnowac z henny.. (czysta w proszku robilam raz, trzymala sie pare dni, myje wlosy prawie codziennie) czy mogla to spowodowac henna?
|
|
#792 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki! Mam wileki problem, otóż:
Mam ciemno brązowe faliste włosy, są dosyc grubi. Chciałabym miec jakieś refleksy myślałam o rudych, lub orzechowych, karmelowych. Tylko jak to zrobic? Prosze o radę, a mam włosy troche za ramiona. Z góry dziękuje )
|
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, naturalnymi farbami można uzyskać kolory bez rudości
Ja farbuję mieszanką henny, amli i indygo w odpowiednich proporcjach i wychodzi mi ciemny zimny brąz. Przy zmywaniu nie ma rudej poświaty. |
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę sobie właśnie z henną na głowie i boję się spłukać
bo jestem jasną blondynką i chyba wyjdzie mi zabójcza marchewa a nie piękny rudy, no ale musiałam zaryzykować... Mam pytanie dotyczące trwałej - chciałabym mieć rude loki. Czy da sie zrobić trwałą kiedy henna troche sie wypłucze, i potem po jakimś czasie znowu henną? Czy będę łysa? I ewentualnie jesli wjdzie mi zabójczy kolor na glowie, to np brazowa henna to przyciemni?
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
rudy....
a czesc;] malowała ktoras henna ognisty oranz?? jesli tak to chcialabym się dowiedziec jak wychodzi kolorek?ladnie? kupilam i mam zamiar pomalowac
|
|
|
|
#796 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: rudy....
No ja też jestem ciekawa czy komuś się to udało... Z natury mam rudawy kolor włosów, ale chciałabym taki ognisty rudy, niestety nigdy nie wyszedł mi taki
![]() Znacie może jakieś skuteczne farby, ale takie które schodzą po jakimś okresie czasu...
|
|
|
|
#797 |
|
Przyczajenie
|
Uważam, że ognisty oranż to za ostry odcień... możesz mieć nieciekawą niespodziankę po odwinięciu włosów z ręcznika
Wiadomo, o gustach się nie dyskutuje, każdemu podoba się coś innego, ale osobiście spróbowałabym najpierw odcień chny. Pozdrawiam
|
|
#798 |
|
Przyczajenie
|
Mi też ostatnio zamarzył się rudy kolor. Kupiłam farbę Schwarzkopf - Palette Color XXL, ale nie wyszło tak, jak chciałam. Mam włosy farbowane... przy skórze było tak, jak chciałam, gorzej z odrostami...
![]() Chyba nie obejdzie się bez rozjaśniania włosów i potem nałożenia na nie rudej farby. Myślę, że jeśli chodzi o rudy kolor, to zarówno farba, jak i szampon szybko się zmywają... |
|
|
|
#799 |
|
|
A ja polecam henne sipa, odcien miedzany, cos pięknego
|
|
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
mam teraz na głowie kolor czewona miedz... i to jednak troche za ciemny kolorek , denerwuje mnie tez troszke odcien tej czerwieni, dlatego ognisty oranz mysle, ze to bedzie dobry wybor, choc wiem, ze kolor dosc odwazny;]
|
|
|
|
#801 |
|
Przyczajenie
|
Ja również planuję pomalować się na rudo henną, choć nie wiem, czy to dobry pomysł. Mam kilkakrotnie (3-4 razy, nie pamiętam dokładnie) rozjaśniane włosy, ostatnio miesiąc temu, dlatego zaczynam już myśleć co zrobić żeby jakoś wyglądać za jakiś czas (odrosty i te sprawy...). Nie chcę już rozjaśniać. Wybiorę odcień chny i spróbuję.
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
mon14 i ja mialam rozjasniane wlosy, potem dekoloryzacja, wiec nie sa w najlepszym stanie, ale naczytałam sie dosc duzo pozytywnych opinii na temat henny, wiec probuje, a i ja powoli zaluje ze nie kupilam chny, jak wyjdzie ognisty oranz na pewno napisze;] chyba, ze nie bedzie czasu, bo bede plakac w poduche;]
|
|
|
|
#803 |
|
Przyczajenie
|
To szybciutko wyblednie z tego co wiem, więc przez te kilka dni będziesz mogła odpuścić sobie wyjścia z domu
Hehe, żartuję, raz kozie śmierć, pomaluj i daj znać jak efekty
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam chyba taki ognisty oranż na glowie...
Tzn farbowałam chną, ale na moich bardzo jasnych wlosach kolorek wyszedł zabójczy. Ale sie wypłukuje, i już jest lepszy, nawet mi sie podoba
|
#805 |
|
Przyczajenie
|
Taaak? Więc maluję!
Już, teraz, zaraz ale się napaliłam przez Ciebie
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi, żebyś tylko nie dostała zawału jak sie potem w lustrze zobaczysz
|
#807 |
|
Przyczajenie
|
Aj, wiem, wiem, to samo mówiłam wizażance kilka postów temu w tym wątku
Trudno, jakoś to będzie za bardzo się napaliłam, żeby sobie odpuścić
|
|
#808 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
A może jakieś zdjęcia, Dziewczęta
?
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
To ja pokażę moją czupryne, ale aparat troche zmienił kolory...
Jest coś pomiędzy tymi dwoma kolorami :P Tzn mniej więcej jak na pierwszym + połysk w mocnym świetle jak na drugim A tuż po farbowaniu były jeszcze inne, teraz troche sprane.Mozna to w ogole nazwać rudym? xD
|
#810 |
|
Przyczajenie
|
Droga Wenress! Kolor jest cudowny! Powiedz, czym malowałaś i jaki miałaś przedtem kolor?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

i zobaczymy jaki będzie fekt, ale myslę, że w takim razie tym razem zauważę zmianę, jeszcze raz dzięki! 
)
?

(załączę zdjęcia...)

?