|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1021 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Polecam do od¶wie¿ania koloru szamponetki z Mariona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 722
|
19Tygrysica84
a masz jakie¶ zdjêcia ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 105
|
Piêkny!! Ja te¿ nied³ugo bêdê k³ad³a ten kolorek oby wyszed³ podobny;D
#1024 |
Raczkowanie
|
Ja na jasny blond na³o¿y³am Palette P³omienny Feniks, który ju¿ siê niestety spra³.
Jednak trzeba przyznaæ, ¿e zmywa sie ca³kiem nie¼le ![]() ![]() To zdjêcie zaraz po farbowaniu i wysuszeniu |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
To jest chyba ten s³ynny truskawkowy blond.
#1026 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
hej Dziewczyny,
czy ktoras z fabruj±cych w³oski farbami profesjonalnymi od¶wieza³a kolorek balsamem venity?? strasznie bojê siê komplikacji typu zieleñ na g³owie a po do¶wiadczeniach z artego, które ze ¶licznej rudo¶ci jednego dnia siê robi³o odcieniem blondo-co¶ po 2 myciach chcia³abym mieæ mo¿liwo¶æ od¶wie¿ania kolorku. obecnie mam na g³owie vitality(?) i jestem zadowolona, ale to juz prawie 2 tygodnie ( przy artego konieczne by³o ju¿ farbowanie) wiêc wolê siê przygotowaæ ![]() ps. macie piêkne w³oski ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sorry za g³upie pytanie - ale co to zaa balsam Venity? Masz na my¶li co¶ z henn± albo ro¶linnego? To absolutnie odradzam.
I love Vintage! Edytowane przez CocoPoznan Czas edycji: 2010-07-08 o 07:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 722
|
CoCo
Na pewno mówi³a o hennie. ![]() Ja tak¿e odradzam. No chyba, ze kolezanka ma cierpliwo¶æ, by odczekaæ zej¶cie farby Artego bez zadnego rozjasniania itp....By Henna czy ro¶linnymi farbami farbowaæ nie mo¿e byæ zadnego sztucznego pigmentu na wlosach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Po Venicie nic sie nie stanie. To nie jest nauralna henna tylko ekstrakt. W innym w±tku dziewczyny mówi³y, ¿e w³a¶nie tym od¶wie¿a³y kolor. Balsam venity nie ma nic wspólnego z zio³ow± papk±, nawet ma chemiczny zapach i po na³o¿eniu na w³osy wygl±da jak zwyk³a farba.
Zapomnia³am dodaæ: moja mama farbowa³a w³osy balsamem venity na chemiczn± farbê. ¯adnych zieleni ani zniszczeñ nie by³o ![]() Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2010-07-08 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;20550707]Po Venicie nic sie nie stanie. To nie jest nauralna henna tylko ekstrakt. W innym w±tku dziewczyny mówi³y, ¿e w³a¶nie tym od¶wie¿a³y kolor. Balsam venity nie ma nic wspólnego z zio³ow± papk±, nawet ma chemiczny zapach i po na³o¿eniu na w³osy wygl±da jak zwyk³a farba.
Zapomnia³am dodaæ: moja mama farbowa³a w³osy balsamem venity na chemiczn± farbê. ¯adnych zieleni ani zniszczeñ nie by³o ![]() we sumie to ja farbowalam henna , prawdziwa moje farbowane kudelki i nie widzialam zadnego efektu ubocznego
![]() |
#1031 |
Rozeznanie
|
Chyba macie na my¶li t± hennê w tubce Venity, a nie to zio³owe co¶ w saszetkach.
Ja wiem, ¿e po farbowowaniu zio³ow± henn± która oblepia w³osy a nie dostaje siê do ¶rodka, mo¿na farbowaæ normaln± farb±, jak siê chce ryzykowaæ, ale mo¿e to poprostu nie³adnie wyj¶æ (to nawet macie napisane w instrukcji ka¿dej farby). Ale co w odwrotn± stronê czyli zio³owa henna po farbie chemicznej - to nie wiem.
#1032 |
Wtajemniczenie
|
Dziêki za odpowiedzi
![]() mówi³am w³a¶nie o tym balsamie zawieraj±cym ekstrakt ![]() ![]() Coco - saszetka delii nie niszczy w³osów?? bo ju¿ kilka razy j± ogl±da³am, ale mam swoje rudawe ( co prawda z wiekiem i po fabrach znacznie mniej ni¿ kiedys, ale jednak) i pamiêtam jakie spustoszenia potrafi³y mi wyczarowaæ fabry i saszetki drogeryjne ( np. denaturat zamiast bordo ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
do Julianna-p
czesc, ja te¿ farbujê Artego - i w³a¶nie z rudego 7.40 ju¿ mi siê zrobi³ blond, co do venity w tubce roku temu namówiona przez fryzjerkê po³o¿y³am venite i by³am w¶ciek³a poniewa¿ tak jak po ka¿dej hennie w³osy s± sztywne, codziennie my³am w³osy ¿eby zmyc to cholerstwo bo w³osy nie chcia³y siê uk³adac - po jaki¶ 2 tygodniach z obawy ¿e wyjdzie kolor zielony zadzwoni³am do producenta z pytaniem czy moge teraz po 2 tygodniach zafarbowaæ w³osy farb± chemiczn±, uzyska³am informacjê ¿e tak ale ¿eby tego czêsto nie powtarzac - bo albo farbujemy farb± chemiczn± albo ro¶linn±. Je¶li farbujesz Vitality's to jest fajna dla ciebie opcja ,,espresso coloring conditioner - copper,, miedzian maska do w³osów, sama j± zakupi³am ale jeszcze nie u¿ywa³am, ale fryzjerka obiecywa³a ¿e bardzo ³adnie podkre¶li kolor - jutro j± u¿yjê wiêc wkrótce opiszê efekty, bardzo fajna jest te¿ ,,delia - kolor rudy,, - tylko ja aby uzyskac fajny efekt na moich w³osach trzymam j± 20 min potem dodajê jeszcze wiêcej i trzymam nastêpne 20 minut, efekt utrzymuje siê u mnie do 3 myc - co mycie to kolor s³abszy, nie niszczy w³osów ale konieczna jest od¿ywka bo bardzo pl±cze w³osy, najlepiej taka bez sp³ukiwania ![]() Jaki nr. kolorku masz z Vitalitys? Dodam ¿e u¿ywa³am Venitê w tubie w ¿elu ![]() Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-07-08 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Rozeznanie
|
A ja chcia³abym wróciæ z rudego do mojego z³otego blondu... i jestem w kropce.
#1036 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1037 |
Raczkowanie
|
Pewnie ju¿ kto¶ pyta³, ale co s±dzicie o ' Palette Deluxe 667 – Miedziany mahoñ' ?
![]() Farbê zakupi³am dzi¶, mam kolor w³osów ciemny blond/jasny br±z. Mia³y¶cie styczno¶æ z ta farb± ? Jakie¶ wra¿enia ? Jutro farbowanie bêdzie co bêdzie ![]()
#1038 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nigdy nie u¿ywa³am zio³owo - chemicznych
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Wtajemniczenie
|
super, ¿e tak szybko odpowiadacie Dziewczyny, bardzo dziêkujê
![]() kathy579 farbowa³am w³a¶nie tym samym numerem artego ostatnio, chocia¿ wcze¶niej jeszcze kilkoma innymi i ka¿dy mega szybko znikal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lisbeth troche mnie zaciekawi³a¶ bo ja w³a¶nie te¿ mam w³osy, które odmawiaj± jakiejkolwiek wspópracy i nadzieja, ¿e mog± siê w co¶ u³o¿yæ... ![]() ![]() ![]() trivial kup farbê artego np. 7.40 wyjdzie piêkna rudo¶c po tygodniu z³oty blond ![]() ![]() podsumowuj±c nie pozostaje mi nic innego jak kupno saszetki delii. ![]() w w±tku gdzie¶ powy¿ej widzia³am te¿ zdjecia piêknej rudo¶ci po jakiej¶ piance(??) wiecie gdzie takie cudo da siê nabyæ?? co do trwa³o¶ci kolory to mogê poleciæ od siebie szampon ce-ce i od¿ywkê miedzian± ![]() mam te¿ jak±¶ p³ukankê z vitalitys, ale czeka na razie na swoj± kolej ![]() ![]() ps. ¶wietny w±tek i fajne towarzystwo, wiêc je¶li pozwolicie chyba siê tu zadomowiê ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Rozeznanie
|
A gdzie mogê dostaæ tê farbê?
![]()
#1041 |
Wtajemniczenie
|
ja kupowa³am w hurtowniach z grupy polwella(??) chyba tak to sie pisa³o ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 150
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
hey julianna-p
to fakt ¿e 7.40 sp³ukuje siê na z³oty ale tak jest w wiêkszo¶ci farb miedzianych, za to moim zdaniem 7.40 w naturalnym o¶wietleniu ma taki ,,pomarañczowy,, odcieñ co mi siê nie za bardzo podoba, zastanawiam siê nad kolorem Artego 8.44 - ale tak na dobr± sprawê to nie wiem czy mam ochotê jeszcze tej farby u¿ywac ze wzglêdu ¿e parê myc i ju¿ jestem blond, teraz chyba przyszed³ czas na Alfaparf lub Revlona. Znam kolorek 7.44 jest piêkny (u¿ywa³am majirel) podobno 7.44 z revlona lepiej siê trzyma na w³osach. Co do vitalita's to ju¿ raczej nie bêdê próbowaæ. Ostatnio pisa³am o,,espresso coloring conditioner - copper,, miedzian maska do w³osów z vitalitys - do od¶wie¿ania koloru. Dzisiaj w³a¶nie j± u¿y³am, kolor wyszed³ nierówny, brudny i zaraz potem ju¿ zmywa³am go potrójnym myciem szamponem!! - mo¿e to wina moich trudnych w³osów, nie wiem...Delia wychodzi na moich w³osach ¶licznie i dosyæ równo. cc szampon miedziany - mam i bez efektu na moich w³osach, mo¿e z od¿ywk± by³o by inaczej. u¿ywa³am te¿ od¿ywki koloryzuj±cej z Revlon nr.7.40 -czerwona ¿arówka nie polecam. do kofeina w redbullach: farba palette bardzo niszczy w³osy do trivial - jest fajny z³oty odcieñ w palecie Alfaparf nr.8.33, wygl±da na piêny z³oty |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dot.: Jaki odcieñ rudo¶ci?
A wie mo¿e która¶ z was jaki Ashley ma odcieñ??^^ bo ten kolor na prawde powala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
ashlee ma co¶ z takiego miedzianego rudego, ale nie mam pojêcia, jaka to konretna nazwa farby bêdzie.
widzia³am w poprzednich postach, ¿e dziewczyny chwali³y¶cie L'oreal Feria Preference odcieñ mango. marzy mi siê taki kolor w³osów. na opakowaniu jest napisane, ¿e z takiego koloru, jakiego s± moje w³osy (a jest to co¶ pomiêdzy rudym, ciemnym blondem i szatynem, poniewa¿ czêsto eksperymentowa³am z szamponetkami) wyjdzie taki rudy ;D czy to prawda? jak my¶licie? na avatarze jest moje zdjêcie, ale jest przyciemnione w programie do obróbki zdjêæ, wiêc nie sugerujcie siê tym, jaki kolor w³osów mam tam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 002
|
ja mam w³osy podobne do tego z opisu- tzn bardzo ciemny blond z rudymi refleksami, po mango wysz³o mi tak:
na pocz±tku to by³a wrêcz chamska marchewa, teraz wiêkszo¶æ farby siê spra³a i zosta³ taki zwyczajny rudy, niezbyt intensywny. raczej wyjdzie kolor ciemniejszy ni¿ na opakowaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
jak± farb± taki rudy kolor?
Hej. Chcia³abym mieæ rude w³osy, ale nie wiem jakiej farby wybraæ by wysz³y takie jak Florence (parê zdjêæ):
http://www.lastfm.pl/music/Florence%...mages/37745649 http://www.lastfm.pl/music/Florence%...mages/36007659 http://www.lastfm.pl/music/Florence%...mages/34604183 http://www.lastfm.pl/music/Florence%...mages/40719789 lub Hayley: http://www.lastfm.pl/music/Hayley+Wi...images/7595659 Pomó¿cie proszê! Z góry dziêkujê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 326
|
Cytat:
W moim mie¶cie nie ma pianki Venity w rudym kolorze tylko jest czerwona:/ a szkoda bo chcia³am sobie na weekend zrobiæ kolor i by³am ciekawa tej pianki.
![]() |
#1049 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Chii1986;20626435]na wiza¿u by³o wiele w±tków o jej w³osach i w którym¶ by³a podana konkretna farba i nr którym ona farbuje, chyba Marijel Loreala ale pewna nie jestem i numeru nie pamiêtam... w ka¿dym razie jak j± ogl±da³am na próbniku to by³ to bardziej kasztan ni¿ rudy.
W moim mie¶cie nie ma pianki Venity w rudym kolorze tylko jest czerwona:/ a szkoda bo chcia³am sobie na weekend zrobiæ kolor i by³am ciekawa tej pianki.[/QUOTE zgadza sie bylo walkowane 100 razy , Ashley juz zdazyla od tego czasu byc blondynka , znow ruda i znow blondynka kolor 6/4 koleston wella
![]() |
#1050 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Ka¿da z Was chce byæ oryginalna w tych rudych w³osach.Jeste¶cie ¯A£OSNE-u mnie po³owa lasek z uczelni ma marchewkê na g³owie.Najpiêkniejsze s± NATURALNE w³osy a nie farbowane na pomarañcz str±ki,d³ugie blond fale bij± na g³owê,wasz± chêæ bycia
oryginaln± !!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.