Oleje i olejki do włosów - kontynuacja - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 16:50   #1291
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja

Cytat:
Napisane przez KaRaa xD Pokaż wiadomość
Nałożyłam właśnie ten olej winogronowy
Jak myślicie, czy jak zmyje go po jakiś 6h to będzie jakiś efekt, czy jest to zbyt krótki czas, żeby zadziałał?
spokojnie zadziała ja oleje nakładam zazwyczaj na 3-5 godz i widzę efekty

napisz wrażenia po zmyciu
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:14   #1292
KaRaa xD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
spokojnie zadziała ja oleje nakładam zazwyczaj na 3-5 godz i widzę efekty

napisz wrażenia po zmyciu
Ok,ok Napisze
Dziewczyny...od jakiego "miejsca" mierzycie włosy?
Przepraszam, że tak niezręcznie to ujęłam
KaRaa xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:19   #1293
cherra
Raczkowanie

Dzisiaj w Kefirku (do którego wstąpiłam po drodze do Biedronki po Olej Winogronowy:P) przyciągnął Mój wzrok Olej Ryżowy z napisem że zawiera w sobie witaminę E. Był w calkiem przystępnej cenie. Ciekawa jestem czy miałyście z nim do czynienia i jeśli tak to jak się sprawował? Ciekawi mnie czy rzeczywiście przyciemnia włosy (jestem naturalną blondynką i bardzo bym tego nie chciała). Ponoc jest naturalna ochroną przed sloncem wiec moze skuszę się gdy będzie mocniej grzało
cherra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:24   #1294
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
A moja teściówka mówi,że wypicie szklanki oleju rozpuszcza kamienie i piasek, ale nie wiem w czym. Chyba w nerkach. I ostatnio słyszałam,że czyszczenie jelit wpływa pozytywnie na włosy i cerę.
.
To może trzeba zacząć pić szklaneczkę dziennie.
Ale ja od razu uprzedzam,że piję już drożdże......

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Do zmycia shea polecam garniera aloe vera. Nie ma sls, silikonów i PQ. Ma sles ale nie wysusza , wręcz przeciwnie.Włoski po nim są takie,że nie trzeba odzywki kłaść, choć ja i tak to robię. Na zmianę z BD przy zmywaniu rycyny czy shea jest bardzo fajny.
Mam też raczej wrazliwy skalp i muszę uważać co kładę.
hehe. szklaneczka codziennie chyba szybko by sie odbila na figurze nawet najwiekszego chudzielca. to przeciez 2250 kcal
to o czym czytalam polecalo sie raz na jakis czas tylko
nawet probowalam znalezc ten watek, ale cos nie moge. moze to nie byl wizaz, bo tu konto mam od 2005, a mature zdawalam w 2004, a na pewno pamietam jak szlam do szkoly i mi sie odbijalo ta oliwa :P

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez cherra Pokaż wiadomość
Dzisiaj w Kefirku (do którego wstąpiłam po drodze do Biedronki po Olej Winogronowy:P) przyciągnął Mój wzrok Olej Ryżowy z napisem że zawiera w sobie witaminę E. Był w calkiem przystępnej cenie. Ciekawa jestem czy miałyście z nim do czynienia i jeśli tak to jak się sprawował? Ciekawi mnie czy rzeczywiście przyciemnia włosy (jestem naturalną blondynką i bardzo bym tego nie chciała). Ponoc jest naturalna ochroną przed sloncem wiec moze skuszę się gdy będzie mocniej grzało
zuzylam w zeszlym roku prawie pol litra tego oleju.
bylam nawet zadowolona, ale kokosik lepszy
jestem brunetką, wiec przyciemnienia nie zauwazylam.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:29   #1295
agison
Zakorzenienie

Cytat:
witamina E pewnie jako przeciwutleniacz
ja miałam ryżowy i zużyłam do smażenia, bo ciężko mi się zmywał
przyciemnienia nie zauważyłam, ale użyłam go tylko kilka razy, właśnie ze wzgledu na kiepska zmywalność. Ale to nie znaczy że u Ciebie będzie tak samo

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:40   #1296
Meell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Możesz na łyżeczkę i chlup, ale polecam mieszać z nabiałem, np. z jogurtem naturalnym. Kilka stron wcześniej podałam przepisy na pastę z olejem lnianym, którą można jeść solo lub używać do przygotowywania potraw. Przeszukaj sobie moje posty
Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja nie pije samego oleju. Uzywam do salatek, gotowania. Dodaje do jogurtu. A ze nie jem miesa to do wszystkiego pcham oleje.
Gotuje na palmowym, konopnym, oliwie z oliwek, smaze na rzepakowym i kokosowym, a do jogurtow mam moje cudo nierafinowany olejek z orzechow laskowych.
Lniany uzywam do wlosow tylko. Jem siemie.
Dzięki!

Cytat:
Olej z pestek winogron wydaje mi się,że może się nie sprawdzić zwłaszcza u osób z włosami z tendencją do przetłuszczania się. Ma podobne właściwości do oleju słonecznikowego.Z info, które znalazłam olej ten w większości (78%)zawiera kwas linolowy czy też linoleinowy,należący do kwasów wielonienasyconych, o którym piszą mądre głowy tak:

"Oleje bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe mogą przyczynić się do łatwości w rozczesywaniu na mokro oraz zapobiegać rozwijaniu się kołtunów i ‘’odlatujących’’ włosów. Tworzą one barierę na powierzchni włosa, zapobiegając ucieczce nawilżenia z wnętrza włosa. Jednakże mogą one przekazywać włosom uczucie tłustości lub lepkości. Oleje na powierzchni włosa mogą także przyciągać do nich bród. Kolejnym potencjalnym zmartwieniem jest to, że ten typ oleju klinuje się w oskórku, i włosy stają się podatne na jego powiększenie lub szorstkość."

Osobiście go stosowałam i nie polecam. Nie widziałam żadnych efektów niestety.
O, proszę. To by się nawet zgadzało, odkąd regularnie nakładam oleje, muszę myć włosy codziennie. Może to kwestia tego z nasion winogron? Zostało mi go jeszcze troszkę, więc zużyję na końcówki, a teraz zabiorę się za shea i zobaczę, czy to coś zmieni. Widzę, że ma nieznaczne ilości kwasów wielonienasyconych. Poza tym, ja to się wahałam między tym biedronkowym winogronowym a kokosem, więc wybiorę kokosa.
Meell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:51   #1297
cherra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
witamina E pewnie jako przeciwutleniacz
ja miałam ryżowy i zużyłam do smażenia, bo ciężko mi się zmywał
przyciemnienia nie zauważyłam, ale użyłam go tylko kilka razy, właśnie ze wzgledu na kiepska zmywalność. Ale to nie znaczy że u Ciebie będzie tak samo
dziękuję za odp. ale czy zmywalnosc to nie kwestia szamponu i techniki zmywania? tzn chyba kazdy olej da się zmyc porządnie z kazdych włosów... mam nadzieję, bo tłuściochów na sobie nie zniosę
Stary 2011-02-07, 18:04   #1298
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję za odp. ale czy zmywalnosc to nie kwestia szamponu i techniki zmywania? tzn chyba kazdy olej da się zmyc porządnie z kazdych włosów... mam nadzieję, bo tłuściochów na sobie nie zniosę
Niektóre oleje trudniej zmyć niż inne, np. rycynowy ciężko schodzi, bo jest bardzo gęsty i jak to wiele wizażanek określa "tępy" łatwiej zmyć rzadszy olej, bo trzeba się mniej namęczyć

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 18:06   #1299
agison
Zakorzenienie

Cytat:
nie no, na pewno każdy olej da się zmyć tylko ja myję odżywką albo dziecinnym szamponem, i zawsze tylko raz, mam jakieś takie zboczenie więc jak mi się coś nie zmyje po jednym razie to ląduje w koszu albo na patelni opcjonalnie smaruję tym czymś rower

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-02-07, 18:27   #1300
cherra
Raczkowanie

moim zboczeniem jest podwójne mycie włosów za każdym razem więc z tym nie powinnam miec problemów
Stary 2011-02-07, 18:29   #1301
agison
Zakorzenienie

Cytat:
moim zboczeniem jest podwójne mycie włosów za każdym razem więc z tym nie powinnam miec problemów
hehe, to żaden olej Ci niestraszny

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-02-07, 18:59   #1302
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niby też szamponem zawsze myję głowę 2 razy a i tak się zdarzało, że nie domyłam oleju
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 20:10   #1303
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ja niby też szamponem zawsze myję głowę 2 razy a i tak się zdarzało, że nie domyłam oleju
No ja wczoraj na przykłąd
Stary 2011-02-07, 20:39   #1304
agison
Zakorzenienie

a zdarza Wam się szorować 3 razy?

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-02-07, 20:49   #1305
cherra
Raczkowanie

znowu mam pytanie (wiem na razie tylko obsypuję pytaniami ale jestem poczatkową włosomaniaczką i wszystkiego chcę wyprobowac na raz, gdy juz popróbuję zamierzam się poprawic i dzielic swym doswiadczeniem :P )

kiedyś wyczytałam gdzieś tutaj że oliwki dla dzieci nie nadają sie na włosy, natomiast teraz widzę że niektórzy je stosują (babydream chyba). Które dokładnie nadają się na włosy i jak działają na nie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 20:50   #1306
201606240916
Konto usunięte

Mi się zdarza szorować 3 razy, i to często
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 20:50   #1307
cherra
Raczkowanie

Cytat:
przyznaję się, że zwykle myje 2 razy, ale oleje zawsze 3...
Stary 2011-02-07, 20:51   #1308
Maria Elena
Raczkowanie

mi się zdarzało myć 3 razy, ale Indios Bravos uświadomiła mnie, że to może niwelować działanie olejku - odkąd myję włosy raz, a porządnie, odczuwam dużą różnicę (zmianę na lepsze :P )
Maria Elena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:22   #1309
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się zdarza, ale b. rzadko. Czasami mam takie jakby oblepione czymś włosy i wtedy je szoruję 3 razy. Nie mam pojęcia, czemu tak się dzieje, że mam takie dziwne włosy, bo to nie jest zależne od żadnego konkretnego kosmetyku

Cytat:

kiedyś wyczytałam gdzieś tutaj że oliwki dla dzieci nie nadają sie na włosy, natomiast teraz widzę że niektórzy je stosują (babydream chyba). Które dokładnie nadają się na włosy i jak działają na nie?
Nakładamy oliwki, które nie są na bazie oleju mineralnego, tylko olejów naturalnych, np. Babydream, Babydream dla mam i Hipp
Aczkolwiek z tym olejem mineralnym to jest różnie, niektóre włosy się z nim "lubią" Ja używałam Babydream i mam teraz Babydream dla mam i bardzo je lubię, chociaż jednak więcej zużywam na skórę niż na włosy.
Stary 2011-02-07, 21:23   #1310
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
znowu mam pytanie (wiem na razie tylko obsypuję pytaniami ale jestem poczatkową włosomaniaczką i wszystkiego chcę wyprobowac na raz, gdy juz popróbuję zamierzam się poprawic i dzielic swym doswiadczeniem :P )

oliwki dla dzieci sie nie nadaja glownie dlatego, ze wiekszosc z nich opiera sie na parafinie i zapachu - czyli nic odzywczego dla wlosow - parafina owszem zabezpiecza, ale nie odzywia.

natomiast babydream (zarowno ten dla dzieci jak i dla mam) nie maja parafiny, opieraja sie na naturalnych olejach.

a co do mycia wlosow 3 razy - uwazam to za przesade. odziera sie wlosy skutecznie ze wszelkich potrzebnych ochronnych olei. imo - to szybka droga do wysuszenia wlosow i skalpu, a moze i nawet do zwiekszania przetluszczania sie skalpu.

zdarzylo mi sie myc 5 czy 6 razy, ale to zmywalam nafte i nie chciala zejsc
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:34   #1311
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meell Pokaż wiadomość
Dzięki!

O, proszę. To by się nawet zgadzało, odkąd regularnie nakładam oleje, muszę myć włosy codziennie. Może to kwestia tego z nasion winogron? Zostało mi go jeszcze troszkę, więc zużyję na końcówki, a teraz zabiorę się za shea i zobaczę, czy to coś zmieni. Widzę, że ma nieznaczne ilości kwasów wielonienasyconych. Poza tym, ja to się wahałam między tym biedronkowym winogronowym a kokosem, więc wybiorę kokosa.

Myślę,ze to dobry wybór, ale winogronowy możesz też zużyć do celów kulinarnych, bo wewnetrznie jest bardzo zdrowy. Ma również dużo wit.E i resweratrol. Bardzo korzystnie o nim piszą, jesli chodzi o stosowanie wewnetrzne.
Ja do gotowania kupowałam zwykle jakiś słonecznikowy, ale im dłużej mam do czynienia z olejami tym bardziej sie przekonuję do przestawienia się na inne, te zdrowsze. Tyle ich jest i wcale nie są aż takie drogie jak się trochę poszuka.
Stary 2011-02-07, 21:37   #1312
cherra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
babydream (zarowno ten dla dzieci jak i dla mam) nie maja parafiny, opieraja sie na naturalnych olejach.
ok, teraz wszystko jasne a który babydream najlepszy?
Stary 2011-02-07, 21:39   #1313
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
ok, teraz wszystko jasne a który babydream najlepszy?
fur mama-porównaj składy zresztą
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:41   #1314
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Kiedyś tak...jak miałam bardzo tłuste to szorowałam i cztery
Teraz sobie nie wyobrażam...

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:41   #1315
sylvia_doll
CORELIPS

taaak, nie ma sensu tyle razy myc. dwa razy wystarczy... a uwazacie, ze szampon Herbal Care jest do tego dobry? I radical? zawsze takie uzywam. (czasami z oriflame jeszcze... albo joanna rzepa, ale nimi nie probowalam jeszcze zmywac olei)
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 22:15   #1316
KaRaa xD
Rozeznanie

Zmyłam właśnie olej winogronowy, zobaczymy jakie bd efekty
KaRaa xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 22:34   #1317
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę,ze to dobry wybór, ale winogronowy możesz też zużyć do celów kulinarnych, bo wewnetrznie jest bardzo zdrowy. Ma również dużo wit.E i resweratrol. Bardzo korzystnie o nim piszą, jesli chodzi o stosowanie wewnetrzne.
Ja do gotowania kupowałam zwykle jakiś słonecznikowy, ale im dłużej mam do czynienia z olejami tym bardziej sie przekonuję do przestawienia się na inne, te zdrowsze. Tyle ich jest i wcale nie są aż takie drogie jak się trochę poszuka.
Ale olej słonecznikowy dobrej jakości nie jest zły... dla mnie olej winogronowy i oliwa z oliwek są przereklamowane. Podobno z ich jakością też rożnie bywa, nawet w wątku o piciu oliwy z oliwek nie wszystkie głosy są takie pozytywne. Wolę wydać więcej pieniędzy na nasz polski olej słonecznikowy czy rzepakowy A jeśli nie poddaję jedzenia obróbce termicznej, to wtedy stosuję oleje nierafinowane, jak kokos, lniany czy makadamia.
Stary 2011-02-07, 23:07   #1318
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ale olej słonecznikowy dobrej jakości nie jest zły... dla mnie olej winogronowy i oliwa z oliwek są przereklamowane. Podobno z ich jakością też rożnie bywa, nawet w wątku o piciu oliwy z oliwek nie wszystkie głosy są takie pozytywne. Wolę wydać więcej pieniędzy na nasz polski olej słonecznikowy czy rzepakowy A jeśli nie poddaję jedzenia obróbce termicznej, to wtedy stosuję oleje nierafinowane, jak kokos, lniany czy makadamia.
Pewnie masz rację. Jakoś tak zawsze coś co mniej popularne wydaje się cenniejsze.
Stary 2011-02-07, 23:29   #1319
201605090956
Konto usunięte

Dziś spędziłam pierwsze 3 godziny z mamuśką (bd dla mam) i efekt bdb. Nawet mniej swędzi (jeszcze glorię muszę zużyć, bo ma podejrzany konserwant ).
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 23:40   #1320
sylvia_doll
CORELIPS

te produkty babydream - trafia mnie wrecz, ze jeszcze ich nie zakupilam [jak tak was czytam...]
z tymi olejami to sprawa wyglada nastepujaco - trzeba czekac na wieksze efekty miesiac, prawda?
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości