![]() |
#1321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Raczkowanie
|
ja jak pierwszy raz uzywalam lotionu to szczypal mnie bardzo 3 dni ale pozniej juz przestal i wgl mnie nie szczypie nie odstawilam go bo wlosy mi nie wypadaly wiec wszystko bylo oke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Raczkowanie
|
wiesz co sprubuj mniej popsikac mi sie skora przyzwyczaila do tego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Raczkowanie
|
to ja jak uzyje na wilgotne to mnie na czubku skreca na maksa ;D jak uzylam raz na lekko wilgotne wlosy to myslalam ze sie zaczne wkoncu drapac z tego wszytskiego po glowie;/ takze na suche sprubuj
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Przyczajenie
|
Używam tego lotionu od kilku dni i nie zauważyłam, żeby przy którejś aplikacji na skórę głowy, zaczęła mnie ona szczypać
![]() ![]() ![]() ![]()
Zapuszczam włosy ![]() 11.03 - 51 cm 11.04 - ?? >> na avatarze widać moje włoski i ich długość ![]() Edytowane przez Agnieszka_1991 Czas edycji: 2011-03-15 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co to za lotion?
#1329 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja napisałam o Seboradinie z czarną rzodkwią (taki czerwony spray)
![]()
#1330 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Być może to właśnie od tego zależy jego działanie. Ja akurat mam blond włosy, których nigdy nie farbowałam więc na mnie Seboradin działa bardzo dobrze ![]() ![]()
![]() |
#1332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja akurat jestem szatynka z gestymi ale cienkimi włosami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Nindżopesz
|
Offtopowo napiszę, że po trzecim podejściu do Hippa stwierdzam, że to cudo. Żadnych strąków a włosy gładnie i posłuszne, widać parafina w oliwce Bambino mi nie służyła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Dolce vita
|
Byłam wczoraj u fryzjera. Wyszłam oczywiście niezadowolona
![]() ![]() ![]() Grunt, że kolor jest zamierzony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Raczkowanie
|
Witam Was ja także chciałabym zapuścić włosy , czy ktoś mi da podstawowe rady na początek ? dodam , że farbuje swoje włosy i męczę prostownicą. od jakiś 2 lat włosy stoją praktycznie w miejscu i nie rosną. Nie podcinałam końcówek , czy to prawda że muszę to zrobić aby szybciej rosły ? pozdrawiam
![]()
Zapuszczam włosy ![]() ![]() 02.05.12 -23.05.12 Wcierka Jantar 05.05.12 pokrzywa 11.05.2012-11.08.2012 CP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U kobiet krew płynie w sercu, dlatego zawsze marzną im palce.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() podetnij końcówki na wstępie, zainwestuj w dobre kosmetyki pielęgnacyje. Odżywiaj włosy - olejuj je, nakładaj maski odżywcze, regeneracyjne, używaj wody brzozowej i poczytaj nasze wcześniejsze posty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje za odpowiedz ![]() Mam platynowe włosy , i używałam WAX-a i strasznie mi żółkną włosy od niego , powiedz co używasz na swoje włosy , jakie kosmetyki ?
Zapuszczam włosy ![]() ![]() 02.05.12 -23.05.12 Wcierka Jantar 05.05.12 pokrzywa 11.05.2012-11.08.2012 CP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U kobiet krew płynie w sercu, dlatego zawsze marzną im palce.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Dolce vita
|
Cytat:
Teraz używam szamponu Z apteczki babuni wzmacniający i odżywkę z tej serii. Do tego mam maskę z Bingo Kuracja dla włosów fabowanych, Maska Wax Aloe Vera, nafta kosmetyczna z olejkiem rycynowym i woda brzozowa. W styczniu odbyłam kurację ampułkami Radical. Jedwabiu używam baaardzo rzadko, jeśli już to CHI. Jeśli prostuję włosy, to używam spray termoochronnego z serii Got2be Schwarzkopfa. Platynowy blond wymaga na pewno zwiększonej pielęgnacji. Zacznij od podcięcia końcówek, kup sobie odżywkę delikatną do używania po każdym myciu, oraz maskę do stosowania raz w tygodniu, też najlepiej przeznaczoną do włosów koloryzowanych. Jest cała masa takich produktów. Ja z tej maski Bingo jestem zadowolona, bo jest na bazie ziołowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Boję się podcinać końcówki bo fryzjerki zazwyczaj tną jak nawiedzone , już raz poprosiłam o ścięcie końcówek to zostałam pozbawiona połowy włosów. Powiedz mi jakie są efekty Twoich kuracji ? ile urosły Ci włosyi przez jaki okres , gdy stosowałaś te kosmetyki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() Efekty są takie, że mam włosy w dość dobrej kondycji, nie rozdwajają się. Rosną dość statystycznie heh, bo około 1 -1,5 cm / miesiąc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po pół roku od odstawienia widać różnicę w kondycji włosów, więc chyba będę zmuszona zrezygnować z farby, dopóki mi siwizna nie wylezie ![]()
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej idź do fryzjera podetnij je solidnie i zacznij o nie dbać. Na tym forum jesli troche poszukasz znajdziesz mnóstwo cennych rad. A o przyspieszeniu porostu włosów jest osobny watek na który zapraszam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() EDIT: ło tu ło http://www.hennaforhair.com/freebook...nnaforhair.pdf , na str. 7 i 8 piszą czemu niektórym henna wychodzi na zielono. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2011-03-17 o 14:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- mam pytanie orjentuje sie któraś ile kosztuje dekoloryzacja? aa i uzyła Seboratinu Lotion na suche włosy i dalej szczypie a, najbardziej to przy włosach przy czole ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę odrosty , zapomniałam dodać , że wykruszały mi się końcówki , teraz już nie , używam serum na końcówki z silikonem i jest o wiele lepiej. Aż w tak fatalnym stanie nie są jak to napisałaś , po prostu moję wolno rosną tak jak pisałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
Z tym ze silikony raczej nie wpływają na poprawę stanu włosa, ale wizualnie sprawiają że włosy wygladają lepiej. Nie jestem pewna czy dzieki temu serum końcówki beda w lepszym stanie. Ja na twoim miejscu jednak ze 2 cm podcieła włosy (wiele dziewczyn robi tak na 2 dni przed pełnią bo podobno wtedy włosy rosną szybciej), zaczeła włosy olejować no i poza tym skupiła się na porządnych środkach pielęgnacyjnych i co ważne przestała prostowac włosy, chyba nawet na wizażu dziewczyny opisywały sposób prostowania włosów bez uzycia prostownicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Seboradin ma alkohol denat w składzie i ma prawo szczypać, byle nie za mocno. Może masz łupież lub podrażnioną skórę głowy? Każda wcierka z dużą zawartością alkoholu będzie szczypać , czy to woda brzozowa czy pokrzywowa czy seboradin lotion. Aby trochę to zmniejszyć trzeba mieć przede wszystkim zdrową skórę głowy. Jeśli szczypanie zwiększa się na skutek stosowania lotionu możliwe, że podrażnia Cię denat i może zmniejsz częstotliwość nakładania. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Samo podcinanie końcówek Ci nie pomoże jeśli eksploatujesz włosy prostowaniem i rozjaśnianiem na platynę. Żeby je zahodować musisz przede wszystkim zrezygnować z tych praktyk , bo to masakra dla włosów. Nie dość,że platyna je wytrawia, to jeszcze wysoka temperatura dobija. Więc jakim cudem mają Ci nie odpaść końcówki? Od samego podcinania włosy nie rosną szybciej. W pierwszej kolejności zamień dobiajającą eksploatację i stylizację na zachowawczą i odbudowującą pielęgnację. Od razu Ci ruszą z miejsca. A fryzjerom to się nie dziwię,że tak dużo Ci tną. Włosy, które same odpadają i się kruszą nadają się tylko do obcięcia. Też bym miała takie zapędy na ich miejscu. Życzę podjęcia właściwej decyzji i w konsekwencji pięknych i zdrowych włosków.
![]() |
#1349 | |
Raczkowanie
|
umnie sie chyba bez niej nie obedzie;/
chyba ,że rozjaśnie tylko nie wiem czy z czarnego na blond mozna.. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie tam też nic nie szczypie. Na początku owszem ale to dlatego,że miałam podrażniony skalp.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.