Zapuszczanie włosów - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 16:12   #1321
kejtti91
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Masz tylko szampon bez lotionu?

Ale to daje coś oprócz odnowienia koloru? Bo o ile się orientuję chodzi o zmieszanie henny z odżywką?
tak bo lotion bardzo w głowe mnie szczypał po wtarciu i dlatego go nie używam
kejtti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:51   #1322
NelluSiIa
Raczkowanie

ja jak pierwszy raz uzywalam lotionu to szczypal mnie bardzo 3 dni ale pozniej juz przestal i wgl mnie nie szczypie nie odstawilam go bo wlosy mi nie wypadaly wiec wszystko bylo oke na neecie wyczytalam ze szczypal dlatego ze pobudzal krazenie krwi w glowie wiec pobudzal cebulki do porostu zaczelam mniej psikac go na glowe i problem zniknal
NelluSiIa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:15   #1323
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
ja jak pierwszy raz uzywalam lotionu to szczypal mnie bardzo 3 dni ale pozniej juz przestal i wgl mnie nie szczypie nie odstawilam go bo wlosy mi nie wypadaly wiec wszystko bylo oke na neecie wyczytalam ze szczypal dlatego ze pobudzal krazenie krwi w glowie wiec pobudzal cebulki do porostu zaczelam mniej psikac go na glowe i problem zniknal
to musze kupić bo myslałam ,ze tak cały czas bedzie szczypał i tyle
Stary 2011-03-14, 17:22   #1324
NelluSiIa
Raczkowanie

wiesz co sprubuj mniej popsikac mi sie skora przyzwyczaila do tego pwoeim ci tak puki ci wlosy nie wypadaja powinno nie byc problemu ale jak ci zaczna wypadac to wtedy zmyj i wiecej nie uzywaj sprubuj popsikac w dzien w niewielkich ilosciach i odczekaj jak bedzie wszystko oke to spoko a jak uzywalas lotionu?? na suche czy mokre wlosy?? bo ja musze na suche bo jak bym na mokre wlosy popsikala to by mnie szczypalo nie rozumiem tej logiki
Stary 2011-03-14, 17:31   #1325
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
wiesz co sprubuj mniej popsikac mi sie skora przyzwyczaila do tego pwoeim ci tak puki ci wlosy nie wypadaja powinno nie byc problemu ale jak ci zaczna wypadac to wtedy zmyj i wiecej nie uzywaj sprubuj popsikac w dzien w niewielkich ilosciach i odczekaj jak bedzie wszystko oke to spoko a jak uzywalas lotionu?? na suche czy mokre wlosy?? bo ja musze na suche bo jak bym na mokre wlosy popsikala to by mnie szczypalo nie rozumiem tej logiki
na wilgotne a,na suche nie próbowałam hmmm sama niewiem czemu
Stary 2011-03-14, 17:41   #1326
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kejtti91 Pokaż wiadomość
na wilgotne a,na suche nie próbowałam hmmm sama niewiem czemu
to ja jak uzyje na wilgotne to mnie na czubku skreca na maksa ;D jak uzylam raz na lekko wilgotne wlosy to myslalam ze sie zaczne wkoncu drapac z tego wszytskiego po glowie;/ takze na suche sprubuj moze wgl nie bedzie szczypac no bo wiesz znowusz moja byla przyjaciolka jak jej spryskalam wlosy miala wtedy do pasa wlosy cos w stylu struktury wlosow chinki poprostu idealnie proste wygladzone blyszczace jak lustro poprostu to za polgodziny tak zaczelo ja szczypac ze co chycila wlosy to jej wychodzily umyla wlosy i juz nie wypadaly takze jak bys cos takiego zobaczyla to zawsze mozesz przeciez umyc glowe bez problemu
Stary 2011-03-15, 07:49   #1327
Agnieszka_1991
Przyczajenie

Używam tego lotionu od kilku dni i nie zauważyłam, żeby przy którejś aplikacji na skórę głowy, zaczęła mnie ona szczypać pewnie to zależy od stopnia wrażliwości skóry, więc jest szansa że też którejś z Was nie będzie szczypał za to zapach jest okropny... ciężko go znieść przez pierwsze 15 minut od aplikacji Natomiast jeśli chodzi o działanie to w moim przypadku jest rewelacyjne - normalnie traciłam dziennie jakieś 20-30 włosów, a od kiedy używam tego lotionu wypada mi góra 5 włosów każdego dnia a do tego zaczynam widzieć na skroniach sporo baby hair, których wcześniej nie było

>> na avatarze widać moje włoski i ich długość

Edytowane przez Agnieszka_1991
Czas edycji: 2011-03-15 o 07:54
Agnieszka_1991 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 08:53   #1328
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Dziewczyny co to za lotion?
Stary 2011-03-15, 09:25   #1329
Agnieszka_1991
Przyczajenie

Smile Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co to za lotion?
Ja napisałam o Seboradinie z czarną rzodkwią (taki czerwony spray)

Stary 2011-03-15, 13:56   #1330
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka_1991 Pokaż wiadomość
Używam tego lotionu od kilku dni i nie zauważyłam, żeby przy którejś aplikacji na skórę głowy, zaczęła mnie ona szczypać pewnie to zależy od stopnia wrażliwości skóry, więc jest szansa że też którejś z Was nie będzie szczypał za to zapach jest okropny... ciężko go znieść przez pierwsze 15 minut od aplikacji Natomiast jeśli chodzi o działanie to w moim przypadku jest rewelacyjne - normalnie traciłam dziennie jakieś 20-30 włosów, a od kiedy używam tego lotionu wypada mi góra 5 włosów każdego dnia a do tego zaczynam widzieć na skroniach sporo baby hair, których wcześniej nie było
mnie wypadały garściami bo po czernej farbie tak jest ona ma cos w składzie,odkad używam szamponu Seboradin i pije pokrzywke wogle mi nie wypadaja
Stary 2011-03-15, 16:52   #1331
Agnieszka_1991
Przyczajenie

Cytat:
mnie wypadały garściami bo po czernej farbie tak jest ona ma cos w składzie,odkad używam szamponu Seboradin i pije pokrzywke wogle mi nie wypadaja

Być może to właśnie od tego zależy jego działanie. Ja akurat mam blond włosy, których nigdy nie farbowałam więc na mnie Seboradin działa bardzo dobrze Choć jeśli chodzi o wypadanie włosów to kiedyś czytałam w gazecie Your Hair, że od 50 do 100 włosów dziennie to absolutna norma jeśli chodzi o wypadanie, choć mi się w to nie chce wierzyć, bo nawet 50 włosów na dzień to zdecydowanie za dużo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 17:32   #1332
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka_1991 Pokaż wiadomość
Być może to właśnie od tego zależy jego działanie. Ja akurat mam blond włosy, których nigdy nie farbowałam więc na mnie Seboradin działa bardzo dobrze Choć jeśli chodzi o wypadanie włosów to kiedyś czytałam w gazecie Your Hair, że od 50 do 100 włosów dziennie to absolutna norma jeśli chodzi o wypadanie, choć mi się w to nie chce wierzyć, bo nawet 50 włosów na dzień to zdecydowanie za dużo
dokładnie 50 to chyba juz garść a co dopiero 100
ja akurat jestem szatynka z gestymi ale cienkimi włosami
Stary 2011-03-17, 07:45   #1333
Redhaired Witch
Nindżopesz

Offtopowo napiszę, że po trzecim podejściu do Hippa stwierdzam, że to cudo. Żadnych strąków a włosy gładnie i posłuszne, widać parafina w oliwce Bambino mi nie służyła.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 08:16   #1334
Mocny Akcent
Dolce vita

Byłam wczoraj u fryzjera. Wyszłam oczywiście niezadowolona zrobilam kolor, podcięłam końcówki tylko cm, nawet nie ruszyła mi grzywki (mimo, że mówiłam). Do tego miałam maskę i saunę na włosy. Dobrze, że wykupiłam kupon, bo jakbym miała zapłacić za to 240 zl to... ... Fryzjerka zrobiła mi też modelowanie na odwal, bo byłam ostatnia. Kurde, nie chodzę czesto do fryzjera, ale czy zawsze muszę być niezadowolona

Grunt, że kolor jest zamierzony
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:23   #1335
dreamer1993
Raczkowanie

GG do dreamer1993

Witam Was ja także chciałabym zapuścić włosy , czy ktoś mi da podstawowe rady na początek ? dodam , że farbuje swoje włosy i męczę prostownicą. od jakiś 2 lat włosy stoją praktycznie w miejscu i nie rosną. Nie podcinałam końcówek , czy to prawda że muszę to zrobić aby szybciej rosły ? pozdrawiam )

02.05.12 -23.05.12 Wcierka Jantar
05.05.12 pokrzywa
11.05.2012-11.08.2012 CP

34(02.05.12)-35-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54-55

U kobiet krew płynie w sercu, dlatego zawsze marzną im palce..
dreamer1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:36   #1336
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez dreamer1993 Pokaż wiadomość
Witam Was ja także chciałabym zapuścić włosy , czy ktoś mi da podstawowe rady na początek ? dodam , że farbuje swoje włosy i męczę prostownicą. od jakiś 2 lat włosy stoją praktycznie w miejscu i nie rosną. Nie podcinałam końcówek , czy to prawda że muszę to zrobić aby szybciej rosły ? pozdrawiam )
Hej mogłabym Ci napisać, że powinnaś zrezygnować z prostowania, farbowania, suszenia.....etc.. ,ale tego nie zrobię, bo Cię rozumiem. Ja regularnie farbuję i tego nie zmienię...prostuję sporadycznie...
podetnij końcówki na wstępie, zainwestuj w dobre kosmetyki pielęgnacyje. Odżywiaj włosy - olejuj je, nakładaj maski odżywcze, regeneracyjne, używaj wody brzozowej i poczytaj nasze wcześniejsze posty
Stary 2011-03-17, 09:46   #1337
dreamer1993
Raczkowanie

GG do dreamer1993

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Hej mogłabym Ci napisać, że powinnaś zrezygnować z prostowania, farbowania, suszenia.....etc.. ,ale tego nie zrobię, bo Cię rozumiem. Ja regularnie farbuję i tego nie zmienię...prostuję sporadycznie...
podetnij końcówki na wstępie, zainwestuj w dobre kosmetyki pielęgnacyje. Odżywiaj włosy - olejuj je, nakładaj maski odżywcze, regeneracyjne, używaj wody brzozowej i poczytaj nasze wcześniejsze posty

Dziękuje za odpowiedz
Mam platynowe włosy , i używałam WAX-a i strasznie mi żółkną włosy od niego , powiedz co używasz na swoje włosy , jakie kosmetyki ?

05.05.12 pokrzywa
11.05.2012-11.08.2012 CP

Stary 2011-03-17, 09:55   #1338
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Dziękuje za odpowiedz
Mam platynowe włosy , i używałam WAX-a i strasznie mi żółkną włosy od niego , powiedz co używasz na swoje włosy , jakie kosmetyki ?
Ja farbuję na średni brąz, więc są ciemne.

Teraz używam szamponu Z apteczki babuni wzmacniający i odżywkę z tej serii. Do tego mam maskę z Bingo Kuracja dla włosów fabowanych, Maska Wax Aloe Vera, nafta kosmetyczna z olejkiem rycynowym i woda brzozowa. W styczniu odbyłam kurację ampułkami Radical. Jedwabiu używam baaardzo rzadko, jeśli już to CHI.
Jeśli prostuję włosy, to używam spray termoochronnego z serii Got2be Schwarzkopfa.

Platynowy blond wymaga na pewno zwiększonej pielęgnacji. Zacznij od podcięcia końcówek, kup sobie odżywkę delikatną do używania po każdym myciu, oraz maskę do stosowania raz w tygodniu, też najlepiej przeznaczoną do włosów koloryzowanych. Jest cała masa takich produktów. Ja z tej maski Bingo jestem zadowolona, bo jest na bazie ziołowej.
Stary 2011-03-17, 10:06   #1339
dreamer1993
Raczkowanie

GG do dreamer1993

Cytat:
Ja farbuję na średni brąz, więc są ciemne.

Teraz używam szamponu Z apteczki babuni wzmacniający i odżywkę z tej serii. Do tego mam maskę z Bingo Kuracja dla włosów fabowanych, Maska Wax Aloe Vera, nafta kosmetyczna z olejkiem rycynowym i woda brzozowa. W styczniu odbyłam kurację ampułkami Radical. Jedwabiu używam baaardzo rzadko, jeśli już to CHI.
Jeśli prostuję włosy, to używam spray termoochronnego z serii Got2be Schwarzkopfa.

Platynowy blond wymaga na pewno zwiększonej pielęgnacji. Zacznij od podcięcia końcówek, kup sobie odżywkę delikatną do używania po każdym myciu, oraz maskę do stosowania raz w tygodniu, też najlepiej przeznaczoną do włosów koloryzowanych. Jest cała masa takich produktów. Ja z tej maski Bingo jestem zadowolona, bo jest na bazie ziołowej.

Boję się podcinać końcówki bo fryzjerki zazwyczaj tną jak nawiedzone , już raz poprosiłam o ścięcie końcówek to zostałam pozbawiona połowy włosów. Powiedz mi jakie są efekty Twoich kuracji ? ile urosły Ci włosyi przez jaki okres , gdy stosowałaś te kosmetyki?

05.05.12 pokrzywa
11.05.2012-11.08.2012 CP

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 10:33   #1340
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Boję się podcinać końcówki bo fryzjerki zazwyczaj tną jak nawiedzone , już raz poprosiłam o ścięcie końcówek to zostałam pozbawiona połowy włosów. Powiedz mi jakie są efekty Twoich kuracji ? ile urosły Ci włosyi przez jaki okres , gdy stosowałaś te kosmetyki?
Podetnij i nie unikaj powiedz że tylko cm i nie wiecej.

Efekty są takie, że mam włosy w dość dobrej kondycji, nie rozdwajają się. Rosną dość statystycznie heh, bo około 1 -1,5 cm / miesiąc.
Stary 2011-03-17, 12:09   #1341
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mogłabym Ci napisać, że powinnaś zrezygnować z prostowania, farbowania, suszenia.....etc.. ,ale tego nie zrobię, bo Cię rozumiem. Ja regularnie farbuję i tego nie zmienię...
też bym chciała farbować, ale nawet szampony koloryzujące mi za bardzo włosy niszczyły
Po pół roku od odstawienia widać różnicę w kondycji włosów, więc chyba będę zmuszona zrezygnować z farby, dopóki mi siwizna nie wylezie
Stary 2011-03-17, 12:54   #1342
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro farbujesz włosy na platynowy blond to po odroście nie widac że rosną? Jesli włosy maja stała długość pomimo odrostu to myslę że to wina wykruszajacych się koncówek. Co z tego że masz długie włosy skoro są w tak fatalnym stanie że Ci nie rosną?
Lepiej idź do fryzjera podetnij je solidnie i zacznij o nie dbać. Na tym forum jesli troche poszukasz znajdziesz mnóstwo cennych rad. A o przyspieszeniu porostu włosów jest osobny watek na który zapraszam

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 13:53   #1343
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Też kiedyś farbowałam na blond i męczyłam je układaniem - pesymistycznie powiem, że stały w miejscu kilku lat Końcówki były zniszczone i się kruszyły a odrosty miałam konkretne. Czyli rosły ale się łamały. Dopiero jak przeszłam na rude balsamy koloryzujące coś ruszyło... Chyba musisz ostro zadbać o końcówki ale nie umiem doradzić jaki sposób jest najlepszy.

Cytat:
Boję się podcinać końcówki bo fryzjerki zazwyczaj tną jak nawiedzone

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
też bym chciała farbować, ale nawet szampony koloryzujące mi za bardzo włosy niszczyły
Po pół roku od odstawienia widać różnicę w kondycji włosów, więc chyba będę zmuszona zrezygnować z farby, dopóki mi siwizna nie wylezie
Ja Ci będę upierdliwie powtarzać - spróbuj henny Ale nie jakiegoś g... typu w płynie, w balsamie, tylko takiej prawdziwej henny plus indygo (chyba tak czarny wychodzi?). Jak już pół roku od farbowania minęło to spoko luz, nie powinna zajść żadna reakcja a zawsze możesz zrobić próbę na pasemku. Taka mondra jestem bo przeczytałam cały wątek o hennowaniu W każdym razie dziewczyny tylko ostrzegają, że po hennie trzeba uważać z farbami. Ja się właśnie przymierzam do jakiegoś prawdziwego hennowego błocka.
EDIT: ło tu ło http://www.hennaforhair.com/freebook...nnaforhair.pdf , na str. 7 i 8 piszą czemu niektórym henna wychodzi na zielono.

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2011-03-17 o 14:48
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 16:41   #1344
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
Byłam wczoraj u fryzjera. Wyszłam oczywiście niezadowolona zrobilam kolor, podcięłam końcówki tylko cm, nawet nie ruszyła mi grzywki (mimo, że mówiłam). Do tego miałam maskę i saunę na włosy. Dobrze, że wykupiłam kupon, bo jakbym miała zapłacić za to 240 zl to... ... Fryzjerka zrobiła mi też modelowanie na odwal, bo byłam ostatnia. Kurde, nie chodzę czesto do fryzjera, ale czy zawsze muszę być niezadowolona

Grunt, że kolor jest zamierzony
nie martw sie ja zawsze wychodze nie zadowolona

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

mam pytanie orjentuje sie któraś ile kosztuje dekoloryzacja?
aa i uzyła Seboratinu Lotion na suche włosy i dalej szczypie a, najbardziej to przy włosach przy czole

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Też kiedyś farbowałam na blond i męczyłam je układaniem - pesymistycznie powiem, że stały w miejscu kilku lat Końcówki były zniszczone i się kruszyły a odrosty miałam konkretne. Czyli rosły ale się łamały. Dopiero jak przeszłam na rude balsamy koloryzujące coś ruszyło... Chyba musisz ostro zadbać o końcówki ale nie umiem doradzić jaki sposób jest najlepszy.

Ja Ci będę upierdliwie powtarzać - spróbuj henny Ale nie jakiegoś g... typu w płynie, w balsamie, tylko takiej prawdziwej henny plus indygo (chyba tak czarny wychodzi?). Jak już pół roku od farbowania minęło to spoko luz, nie powinna zajść żadna reakcja a zawsze możesz zrobić próbę na pasemku. Taka mondra jestem bo przeczytałam cały wątek o hennowaniu W każdym razie dziewczyny tylko ostrzegają, że po hennie trzeba uważać z farbami. Ja się właśnie przymierzam do jakiegoś prawdziwego hennowego błocka.
EDIT: ło tu ło http://www.hennaforhair.com/freebook...nnaforhair.pdf , na str. 7 i 8 piszą czemu niektórym henna wychodzi na zielono.
polecam balsmay i odżywki głeboko nawliżajace one zawsze dobrze robia włosa jaki końcówkaale, jesli masz bardzo zniszczone włosy to lepiej wspomóc sie jakims suplementem na wzmocnienie
Stary 2011-03-17, 16:47   #1345
dreamer1993
Raczkowanie

GG do dreamer1993

Cytat:
Napisane przez Camilla Pokaż wiadomość
Skoro farbujesz włosy na platynowy blond to po odroście nie widac że rosną? Jesli włosy maja stała długość pomimo odrostu to myslę że to wina wykruszajacych się koncówek. Co z tego że masz długie włosy skoro są w tak fatalnym stanie że Ci nie rosną?
Lepiej idź do fryzjera podetnij je solidnie i zacznij o nie dbać. Na tym forum jesli troche poszukasz znajdziesz mnóstwo cennych rad. A o przyspieszeniu porostu włosów jest osobny watek na który zapraszam

Widzę odrosty , zapomniałam dodać , że wykruszały mi się końcówki , teraz już nie , używam serum na końcówki z silikonem i jest o wiele lepiej. Aż w tak fatalnym stanie nie są jak to napisałaś , po prostu moję wolno rosną tak jak pisałam.

05.05.12 pokrzywa
11.05.2012-11.08.2012 CP

Stary 2011-03-18, 06:15   #1346
Camilla
Zakorzenienie

Z tym ze silikony raczej nie wpływają na poprawę stanu włosa, ale wizualnie sprawiają że włosy wygladają lepiej. Nie jestem pewna czy dzieki temu serum końcówki beda w lepszym stanie. Ja na twoim miejscu jednak ze 2 cm podcieła włosy (wiele dziewczyn robi tak na 2 dni przed pełnią bo podobno wtedy włosy rosną szybciej), zaczeła włosy olejować no i poza tym skupiła się na porządnych środkach pielęgnacyjnych i co ważne przestała prostowac włosy, chyba nawet na wizażu dziewczyny opisywały sposób prostowania włosów bez uzycia prostownicy.

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 07:33   #1347
ewulkamala16
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

aa i uzyła Seboratinu Lotion na suche włosy i dalej szczypie a, najbardziej to przy włosach przy czole

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

polecam balsmay i odżywki głeboko nawliżajace one zawsze dobrze robia włosa jaki końcówkaale, jesli masz bardzo zniszczone włosy to lepiej wspomóc sie jakims suplementem na wzmocnienie
dekoloryzaccja? no sporo...od 200 w zwyz...ale nie polecam!
ewulkamala16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:18   #1348
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

Seboradin ma alkohol denat w składzie i ma prawo szczypać, byle nie za mocno. Może masz łupież lub podrażnioną skórę głowy?
Każda wcierka z dużą zawartością alkoholu będzie szczypać , czy to woda brzozowa czy pokrzywowa czy seboradin lotion. Aby trochę to zmniejszyć trzeba mieć przede wszystkim zdrową skórę głowy.
Jeśli szczypanie zwiększa się na skutek stosowania lotionu możliwe, że podrażnia Cię denat i może zmniejsz częstotliwość nakładania.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:

Samo podcinanie końcówek Ci nie pomoże jeśli eksploatujesz włosy prostowaniem i rozjaśnianiem na platynę. Żeby je zahodować musisz przede wszystkim zrezygnować z tych praktyk , bo to masakra dla włosów. Nie dość,że platyna je wytrawia, to jeszcze wysoka temperatura dobija. Więc jakim cudem mają Ci nie odpaść końcówki?
Od samego podcinania włosy nie rosną szybciej.
W pierwszej kolejności zamień dobiajającą eksploatację i stylizację na zachowawczą i odbudowującą pielęgnację. Od razu Ci ruszą z miejsca.
A fryzjerom to się nie dziwię,że tak dużo Ci tną. Włosy, które same odpadają i się kruszą nadają się tylko do obcięcia. Też bym miała takie zapędy na ich miejscu.
Życzę podjęcia właściwej decyzji i w konsekwencji pięknych i zdrowych włosków.
Stary 2011-03-18, 17:07   #1349
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewulkamala16 Pokaż wiadomość
dekoloryzaccja? no sporo...od 200 w zwyz...ale nie polecam!
umnie sie chyba bez niej nie obedzie;/
chyba ,że rozjaśnie tylko nie wiem czy z czarnego na blond mozna..

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Seboradin ma alkohol denat w składzie i ma prawo szczypać, byle nie za mocno. Może masz łupież lub podrażnioną skórę głowy?
Każda wcierka z dużą zawartością alkoholu będzie szczypać , czy to woda brzozowa czy pokrzywowa czy seboradin lotion. Aby trochę to zmniejszyć trzeba mieć przede wszystkim zdrową skórę głowy.
Jeśli szczypanie zwiększa się na skutek stosowania lotionu możliwe, że podrażnia Cię denat i może zmniejsz częstotliwość nakładania.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Samo podcinanie końcówek Ci nie pomoże jeśli eksploatujesz włosy prostowaniem i rozjaśnianiem na platynę. Żeby je zahodować musisz przede wszystkim zrezygnować z tych praktyk , bo to masakra dla włosów. Nie dość,że platyna je wytrawia, to jeszcze wysoka temperatura dobija. Więc jakim cudem mają Ci nie odpaść końcówki?
Od samego podcinania włosy nie rosną szybciej.
W pierwszej kolejności zamień dobiajającą eksploatację i stylizację na zachowawczą i odbudowującą pielęgnację. Od razu Ci ruszą z miejsca.
A fryzjerom to się nie dziwię,że tak dużo Ci tną. Włosy, które same odpadają i się kruszą nadają się tylko do obcięcia. Też bym miała takie zapędy na ich miejscu.
Życzę podjęcia właściwej decyzji i w konsekwencji pięknych i zdrowych włosków.
Dzisiaj umyłam głowe szamponem z Seboratinu ,nałozyłam maseczke nawliżajaca a, po wyschnieciu lotion i wiecie..nie szczypało mnie ale przyjemnie grzało w głowe
Stary 2011-03-18, 17:52   #1350
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
umnie sie chyba bez niej nie obedzie;/
chyba ,że rozjaśnie tylko nie wiem czy z czarnego na blond mozna..

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Dzisiaj umyłam głowe szamponem z Seboratinu ,nałozyłam maseczke nawliżajaca a, po wyschnieciu lotion i wiecie..nie szczypało mnie ale przyjemnie grzało w głowe

Mnie tam też nic nie szczypie. Na początku owszem ale to dlatego,że miałam podrażniony skalp.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości