![]() |
#1501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
kokosowy na cala noc nakladaj amle w ciagu dnia na minimum 4 h
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz sporo czasu i nie męczyłoby Cie codzienne mycie włosów to stosuj Amlę Gold 3 razy w tyg. a kokosa 2 razy. Zalezy też w jakim stanie masz włosy. Ja nakładam olejki raz/dwa razy w tygodniu (mieszanke kokosa dabur Vatika do tego dodaję olejek rycynowy i kilka kropli eterycznego z rozmarynu), częsciej nie mam czasu. Moim włosom to wystarcza. Wazne jest żeby robić to systematycznie i nie zapominać się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Nindżopesz
|
Jedno i drugie na długość i skalp? Nie pogryzą się?
![]() Cytat:
To zrobię tak: Amlę 3 razy w przeddzień mycia na dł. i skalp a kokosa na dł. (ewent. skalp) w pozostałe dni. I warkocz w te dni. A co do stanu... Ostatnio zrobiły się bardzo błagie i delikatne, może przegięłam z oliwkami? Dzięki za rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy codzienne mycie zaszkodzi kręciołkom....Ja mam lekko pofalowane włosy, myje je codziennie, albo metodą OMO albo samą odżywką (balsam Mrs Potters z aloesem). Nic złego się nie dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj nałozyłam maseczke żółtko ,olekej rycynowy ,oliwa z oliweki jeszcze troche wody
![]() trzymałam 2h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Redhaired Witch;26031239]Jedno i drugie na długość i skalp? Nie pogryzą się?
![]() na skalp i wlosy olej kokosowy a od polowy glowy oleje pozniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Rozeznanie
|
ale mi sie krusza włoosy ......to jest jakas katastrofa.
![]()
#1509 |
Wtajemniczenie
|
mi też
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Rozeznanie
|
no mnei wczoark pokusilo to zelazko i tez to zrobilam mam wlosy tylko do ramion ...i w ogoel od pazdzienika nie prostuje (3 razy prostwoalm ) a przyrostu nie widac...chyba bede musiala odwiedzic fryziera ..boje sie ,ze mi za duzop obetnie.
Obecnie mam juz za krotkei wlosy,najkrotsze w zyciu ...i nie wyobrazam sobie miec jeszce mniejsza długosc
#1511 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Rozeznanie
|
ja je pielegnuje od 1,5 roku waxami ,przechodzialm przez mase odzywek ,jewabiu, naturalnych masek z zoltek ,nafte olejek rycynowy łykałam tabletki ze skrzypem i ciagle to samo.Zaczynam sie łudzic ze kiedy kolwiek rusza.2 cm scielam ostatnio ale chyba powinnam jeszcze z 5.
Dla mnei byla by to mega zmiana bo od tego moment musialbym zaczac chodzic w kucyku ,zeby odstawic suszarke ..tylko ,zeby obciela mnie tak zeby dalo sie tego kucyka zrobic.Bardzo zle sie czuej w krotkich wlosach (nie pasuja mi)dlatego wole juz zwiazane ![]() uwazasz ze moze ominac mnie fryzier po tym jak od meilu miesiecy nie prostuje i regeneruje a one nadal stoja w miejscu i nie rosna..? ![]() ja juz doszlam do wniosku ze najlepsza odzywka sa chyba nozyczki! ![]()
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2011-03-30 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Konto usunięte
|
ja mając niespełna 12 lat poprosiłam koleżankę żeby mi ufarbowała włosy
![]() ![]() ![]() niestety nie mam motywacji do zapuszczania ![]() ![]() ![]() brzydkie Twój nick idealnie odzwierciedla stan moich włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo bym chciała mieć długie włosy gdzies tak aby mi sięgały do łopatek.Moje włosy na prawie całej długości są w moim naturalnym kolorze - ciemny blond a na dole mają jasny blond który za parę miesięcy zetnę jak mi włoski trochę podrosną.Moje włosy mają tęndecję do przetłuszczania się i do łupieżu,myję je co 3-4 dni.Powiedzcie mi jak dbać o włosy aby je jak najrzadziej obcinać,za inne cenne rady również będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Nindżopesz
|
Niestety to chyba prawda
![]() Z własnego doświadczenia powiem, że nie pomogły mi waxy, jedwabie ani glorie tylko odstawienie suszarki, farbowania, stylizacji, pianek i innych tego typu kosmetyków, olejowanie i łażenie w warkoczu żeby nie tarmosić włosów. [1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2605710 7]niestety nie mam motywacji do zapuszczania ![]() ![]() Ale jeśli jesteś panną to nic nie stoi na przeszkodzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Raczkowanie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2605710 7]więc już trochę miesięcy temu wymyśliłam zapuszczanie do 15. urodzin.
![]() Hmmm a może do osiemnastki ? ![]() Mnie jakiś miesiąc temu coś podkusiło i z mojego naturalnego blondu przefarbowałam włosy na ciemniejszy, wyszedł taki rudawy, ale już nic nie chciałam z nimi robić, bo strasznie zaczęły mi wypadać. Na szczęście to już powoli ustępuje (odpukać, żeby nie zaczęły znowu wypadać ![]() A ścinać na pewno ich nie będę, chce mieć prawiedo pasa ![]()
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2605710 7]
niestety nie mam motywacji do zapuszczania ![]() ![]() ![]() ja się motywuję zapuszczaniem na czas wakacyjnych imprez, festiwali i wesele koleżanki ![]()
#1518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zadomowienie
|
Widziałam dzisiaj dziewczynę z włosami taaaak długimi, że szok, do ud sięgał jej warkocz. Wysoka i zadbane te włosy miała (oczywiście nie mogłam przestać się gapić), ale jednak doszłam do wniosku, że dla mnie taka maksymalna długość to do bioder
![]() ![]() Długie włosy to fajna sprawa, ale jak musisz uważać, żeby na nich nie usiąść to już trochę za dużo jak na mnie ![]()
#1521 |
Zakorzenienie
|
Kicia moja szwagierka miala takie
![]() ![]() Ja kupilam Seboradin i stosuje, no i zauwazylam na poczatek ze sie nie przetluszczaja tak ![]() ![]()
#1522 |
Rozeznanie
|
garnier neril-polecam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Dolce vita
|
Cytat:
A ja słyszałam, że podczas stosowania Garniera Neril w początkowej fazie wypada masa włosów, i niektóre dziewczyny byly zmuszone odstawić, tak się bały, że wyłysieją... Może kwestia włosów, i człowieka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Rozeznanie
|
ja tez sie balam ze wlosy zaczna mi leciec na potege,zreszta producent o tym uprzedza...ale u mnie nie wystapilo wzmozone wypadanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Konto usunięte
|
na razie się nie motywuję
![]() demotywują mnie za to ampułki joanny (szklane). Za nic nie mogę sobie poradzić z otwieraniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1527 |
Wtajemniczenie
|
Ja za to widzę coraz więcej rozdwojonych końcówek... Chyba przejdę się do fryzjera- chociaż i tak wielu z nich nie usunie, bo są one wyżej niż ten 1cm, który będzie obcinać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Rozeznanie
|
a ten
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
Tego nie lubię, miałam go kiedyś i się nie sprawdził.
Teraz mam Biovax z L'biotica - bez SLS, SLES, glikolu i parabenów ![]() ![]() ten Twój o ile się nie mylę ma trochę chemii i nie można go trzymać dłużej niż jest zalecane. Ale mogę się mylić ![]()
Zapuszczam włosy! Kupiłam konia! 11.03.2012 ![]() ![]() ![]() Od 14. kwietnia 2016 aparatka ![]() Edytowane przez Kicia131 Czas edycji: 2011-04-01 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Raczkowanie
|
Wczoraj mnie podkusiło wyprostować i mi się włosy przykruszyły delikatnie ... masakra jakaś;/! musze teraz oleje nakładać bo znów mi się pokruszą ...
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.