|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
kokosowy na cala noc nakladaj amle w ciagu dnia na minimum 4 h
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz sporo czasu i nie męczyłoby Cie codzienne mycie włosów to stosuj Amlę Gold 3 razy w tyg. a kokosa 2 razy. Zalezy też w jakim stanie masz włosy. Ja nakładam olejki raz/dwa razy w tygodniu (mieszanke kokosa dabur Vatika do tego dodaję olejek rycynowy i kilka kropli eterycznego z rozmarynu), częsciej nie mam czasu. Moim włosom to wystarcza. Wazne jest żeby robić to systematycznie i nie zapominać się
|
|
|
|
|
#1503 | |
|
Nindżopesz
|
Jedno i drugie na długość i skalp? Nie pogryzą się?
![]() Cytat:
To zrobię tak: Amlę 3 razy w przeddzień mycia na dł. i skalp a kokosa na dł. (ewent. skalp) w pozostałe dni. I warkocz w te dni. A co do stanu... Ostatnio zrobiły się bardzo błagie i delikatne, może przegięłam z oliwkami? Dzięki za rady
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy codzienne mycie zaszkodzi kręciołkom....Ja mam lekko pofalowane włosy, myje je codziennie, albo metodą OMO albo samą odżywką (balsam Mrs Potters z aloesem). Nic złego się nie dzieje.
|
|
|
|
#1505 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj nałozyłam maseczke żółtko ,olekej rycynowy ,oliwa z oliweki jeszcze troche wody
![]() trzymałam 2h
|
|
|
|
#1506 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Redhaired Witch;26031239]Jedno i drugie na długość i skalp? Nie pogryzą się?
![]() na skalp i wlosy olej kokosowy a od polowy glowy oleje pozniej lub na nastepny dzien
|
|
|
|
#1508 |
|
Rozeznanie
|
ale mi sie krusza włoosy ......to jest jakas katastrofa.
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
mi też
nie prostuję włosów od dawna i są w dobrym stanie, ostatnio wyprostowałam i katastrofa...tyle mi się wykruszyło podczas prostowania, że byłam przerażona ![]()
|
|
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
no mnei wczoark pokusilo to zelazko i tez to zrobilam mam wlosy tylko do ramion ...i w ogoel od pazdzienika nie prostuje (3 razy prostwoalm ) a przyrostu nie widac...chyba bede musiala odwiedzic fryziera ..boje sie ,ze mi za duzop obetnie.
Obecnie mam juz za krotkei wlosy,najkrotsze w zyciu ...i nie wyobrazam sobie miec jeszce mniejsza długosc
|
#1511 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Rozeznanie
|
ja je pielegnuje od 1,5 roku waxami ,przechodzialm przez mase odzywek ,jewabiu, naturalnych masek z zoltek ,nafte olejek rycynowy łykałam tabletki ze skrzypem i ciagle to samo.Zaczynam sie łudzic ze kiedy kolwiek rusza.2 cm scielam ostatnio ale chyba powinnam jeszcze z 5.
Dla mnei byla by to mega zmiana bo od tego moment musialbym zaczac chodzic w kucyku ,zeby odstawic suszarke ..tylko ,zeby obciela mnie tak zeby dalo sie tego kucyka zrobic.Bardzo zle sie czuej w krotkich wlosach (nie pasuja mi)dlatego wole juz zwiazane ![]() uwazasz ze moze ominac mnie fryzier po tym jak od meilu miesiecy nie prostuje i regeneruje a one nadal stoja w miejscu i nie rosna..? ![]() ja juz doszlam do wniosku ze najlepsza odzywka sa chyba nozyczki! (
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2011-03-30 o 15:55 |
|
|
|
#1513 |
|
Konto usunięte
|
ja mając niespełna 12 lat poprosiłam koleżankę żeby mi ufarbowała włosy
i oczywiście wyszedł kurczak![]() niestety nie mam motywacji do zapuszczania (nie zapuszczam do ślubu ) więc już trochę miesięcy temu wymyśliłam zapuszczanie do 15. urodzin. Niestety i to się nie udało bo urodziny mam 8.04 a włosy nadal sięgają tylko łopatek.brzydkie Twój nick idealnie odzwierciedla stan moich włosów |
|
|
|
#1514 |
|
Raczkowanie
|
Ja bardzo bym chciała mieć długie włosy gdzies tak aby mi sięgały do łopatek.Moje włosy na prawie całej długości są w moim naturalnym kolorze - ciemny blond a na dole mają jasny blond który za parę miesięcy zetnę jak mi włoski trochę podrosną.Moje włosy mają tęndecję do przetłuszczania się i do łupieżu,myję je co 3-4 dni.Powiedzcie mi jak dbać o włosy aby je jak najrzadziej obcinać,za inne cenne rady również będę wdzięczna
|
|
|
|
#1515 |
|
Nindżopesz
|
Niestety to chyba prawda
Z własnego doświadczenia powiem, że nie pomogły mi waxy, jedwabie ani glorie tylko odstawienie suszarki, farbowania, stylizacji, pianek i innych tego typu kosmetyków, olejowanie i łażenie w warkoczu żeby nie tarmosić włosów. [1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2605710 7]niestety nie mam motywacji do zapuszczania (nie zapuszczam do ślubu )[/QUOTE]Ale jeśli jesteś panną to nic nie stoi na przeszkodzie Ślub weźmiesz za jakieś dziesięć lat to akurat urosną Ci włosy do kolan
|
|
|
|
#1516 |
|
Raczkowanie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2605710 7]więc już trochę miesięcy temu wymyśliłam zapuszczanie do 15. urodzin.
Niestety i to się nie udało bo urodziny mam 8.04 a włosy nadal sięgają tylko łopatek.[/QUOTE]Hmmm a może do osiemnastki ? Mnie jakiś miesiąc temu coś podkusiło i z mojego naturalnego blondu przefarbowałam włosy na ciemniejszy, wyszedł taki rudawy, ale już nic nie chciałam z nimi robić, bo strasznie zaczęły mi wypadać. Na szczęście to już powoli ustępuje (odpukać, żeby nie zaczęły znowu wypadać )A ścinać na pewno ich nie będę, chce mieć prawiedo pasa i nic nie stanie na przeszkodzie.
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2605710 7]
niestety nie mam motywacji do zapuszczania (nie zapuszczam do ślubu ) więc już trochę miesięcy temu wymyśliłam zapuszczanie do 15. urodzin. Niestety i to się nie udało bo urodziny mam 8.04 a włosy nadal sięgają tylko łopatek.[/QUOTE]ja się motywuję zapuszczaniem na czas wakacyjnych imprez, festiwali i wesele koleżanki
|
#1518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W wakacje będę miała do zapięcia stanika (mam nadzieję ) i będę mogła eksperymentować z fryzurami na różne imprezy
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam dzisiaj dziewczynę z włosami taaaak długimi, że szok, do ud sięgał jej warkocz. Wysoka i zadbane te włosy miała (oczywiście nie mogłam przestać się gapić), ale jednak doszłam do wniosku, że dla mnie taka maksymalna długość to do bioder
Długie włosy to fajna sprawa, ale jak musisz uważać, żeby na nich nie usiąść to już trochę za dużo jak na mnie
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia moja szwagierka miala takie
Ja kupilam Seboradin i stosuje, no i zauwazylam na poczatek ze sie nie przetluszczaja tak Drugi dzien nie mylam i wygladaja wzglednie w porownaniu do tego jak zawsze wygladaly na drugi dzien
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
garnier neril-polecam.
przez 3 tyg stosowania wlosy urosly mi 2 cm.. co dla mnie jest sukcesem>! tymczsem poczytalam troche o wax-ie i postanowilam sprobowac.znalazam na allegro za 12 zl +przesylka 480ml.to chyba nie duzo:P a wy co myslicie o waxie?
|
|
|
|
#1523 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
A ja słyszałam, że podczas stosowania Garniera Neril w początkowej fazie wypada masa włosów, i niektóre dziewczyny byly zmuszone odstawić, tak się bały, że wyłysieją... Może kwestia włosów, i człowieka
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
ja tez sie balam ze wlosy zaczna mi leciec na potege,zreszta producent o tym uprzedza...ale u mnie nie wystapilo wzmozone wypadanie.
|
|
|
|
#1525 |
|
Konto usunięte
|
na razie się nie motywuję
![]() demotywują mnie za to ampułki joanny (szklane). Za nic nie mogę sobie poradzić z otwieraniem niestety nie ma mi kto otworzyć więc sobie poczekam |
|
|
|
#1526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za to widzę coraz więcej rozdwojonych końcówek... Chyba przejdę się do fryzjera- chociaż i tak wielu z nich nie usunie, bo są one wyżej niż ten 1cm, który będzie obcinać...
|
|
|
|
#1528 |
|
Rozeznanie
|
a ten
|
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Tego nie lubię, miałam go kiedyś i się nie sprawdził.
Teraz mam Biovax z L'biotica - bez SLS, SLES, glikolu i parabenów cudownie pachnie i mam świetne włosy po nim ten Twój o ile się nie mylę ma trochę chemii i nie można go trzymać dłużej niż jest zalecane. Ale mogę się mylić Sama zobaczysz jak się sprawdza na Twoich włosach.
Edytowane przez Kicia131 Czas edycji: 2011-04-01 o 10:09 |
|
|
|
#1530 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj mnie podkusiło wyprostować i mi się włosy przykruszyły delikatnie ... masakra jakaś;/! musze teraz oleje nakładać bo znów mi się pokruszą ...
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

Osobiście poleciałam bez welonu, z rozpuszczonymi włosami.

i oczywiście wyszedł kurczak
)