|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- czesc II wätek zbiorczy.
Dziewczyny ratujcie
Od paru lat rozjaśniam włosy na blond, jednak mój naturalny kolor jest dość ciemny i odrosty są bardzo widoczne. Dwa dni temu byłam u fryzjera i poprosiłam go by prócz tradycyjnie blond pasemek zrobił mi kilka pasemek w moim naturalnym kolorze by odrosty się tak nie rzucały w oczy. Niestety fryzjer przesadził z tymi ciemnymi pasemkami i teraz wyglądam tragicznie!!!!!! Teraz ten ciemny kolor dominuje na mojej głowie, po blondzie juz nie wiele zostało a to co zostały wygląda na jakieś brudne, siwe. Co ja mogę z tym zrobić?? jak to naprawić?? Lepiej udać sie z tym do fryzjera od razu czy może poczekać pare tygodni?? jest w ogóle jakaś szansa by znowu stać sie blondynką???? POMOCY
|
|
|
|
#1562 |
|
Przyczajenie
|
Pytałam wczesniej o Lovely Look, ale ze nie dostalam odpowiedzi,a moj odrost wyglada juz tragicznie, to weszlam wczoraj do salonu L'oreala w osiedlowym centru handlowym.
Pan fryzjer (z 7letnim doswiadczeniem nie widzial zadnego problemu w dekoloryzacji moich wlosow do mojego mysiego. mowil,ze na blond bylby problem i wlosy by sie zniszczyly, a do takiego jasnego brązu no problem.bylam troche zdziwiona. w LOvely panie przestrzegaly,ze to niszczy i bedą suche itp. a tu - nic takiego.oczywiscie wspomnial o tym,ze nie wiadomo jak kolor zejdzie z koncowek, ale dopiero co scielam z 8cm,wiec to nie sa takie stare koncowki![]() i tu pytanko- czy któras z Wizazanek robila dekolor na kosmetykach L'oreala? widzialam w salonie mieli szklaną tablicę,ze sa uznanymi czlonkami Loreal Prosfessionals... Wyczytalam tu,ze Matrix to masakra jak rozjasniacz, ale o Lorealu nic nie znalazlam. bede spokojniejsza. Dodam,ze mam wlosy do lini stanika za dekolor i farbe zyczą sobie 260zl, do tego chcialam ampulke pielegnująca =35zł , a maja promocje,ze przy nastepnym farbowaniu dostaje taką ampulke gratis. Włascicielka salonu uprzedzila,ze farba teraz sie szybko wyplucze i gdzies za3 tyg. bedzie mozna powtorzyc samo farbowanie i potem juz lepiej chwyci. cały zabieg ma trwac 3-4godziny.
|
|
|
|
#1563 |
|
Przyczajenie
|
Podpinam się pod pytanie butterfly__24
Czy robił ktoś z Was dekoloryzację w salonie Loreal? Ja jestem właśnie umówiona 4 marca do takiego salonu, ale mi powiedzieli że koszt całości dekolor+farbowanie moich włosów (mam średnią długość, minimalnie przekraczają szyję, ale są do tego strasznie wycieniowane) to koszt 150 zł - farbowanie 1 kolorem. Myślałam o balejażu ale gdzieś za miesiąc gdy kolor się wypłuka zrobię sobie farbowanie w salonie ponownie plus jakieś refleksy. A zejść chcę z ciemnego brązu(4.0, farbowałam nim przez 2 lata 10 razy) prawie czarnego do jasnego brązu, może kasztan Oby się udało Wrzucę zdjęcia przed i po
|
|
#1564 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
całkiem przyzwoicie Ci koszt wyliczyli - uwzględniając długość. ja tez od 3 lat robilam CeCe brązem - z poziomu 4, ale od ponad pol roku uzywam tylko sklepowego loreala casting, bez amoniaku, wiec szybko sie splukuje, ale juz nie brąz, tylko jakies kasztany i zlote czekolady biore wiec moj odrost jest juz masakryczny. Idziesz moze do salonu z terenu/okolic Wawy? w ogole jestem dobrej mysli- nie farbowalas w ogole na czystą czerń zawsze mozna dekolor powtorzyc,ale mi fryzjer powiedzial,ze lepiej zrobic to np. po pol roku, niz za jednym razem maltretowac włosy do blondu.
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje dziewczyny za odp. wiec juz wiem ze dekoloryzacja a zarazem ten watek jest nie dla mnie ...
|
|
|
|
#1566 |
|
Przyczajenie
|
Mam typowo czarne włosy. Bardzo chciała bym się dowiedzieć czy da radę pofarbować i uzyskać taki kolor włosów jaki ma dziewczyna w moim avatarze ??
Bardzo proszę o odpowiedź
|
|
|
|
#1567 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy się uda ?
Da radę. Jeśli masz włosy farbowane trzeba poczytać o dekoloryzacji. Polecam wątek, w którym piszesz. Jeśli masz czarne naturalnie możliwe, że trzeba będzie trochę rozjaśnić, albo użyć oksydantu o wysokim stężeniu.
Edytowane przez 201709121022 Czas edycji: 2011-02-20 o 10:47 |
|
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
odpowiedzcie mi prosze czy z jasnego brazu ( poziom 5 ) dojde do miodowego po deko?? wyzej wszytsko dokładnie opisałam. prosze pomozcie
|
|
|
|
#1569 |
|
Przyczajenie
|
witam, miałam czarne włosy przez kilka lat a dzisiaj uzyłam dekoloryzatora no i wyszły mi ciemny brąz
|
|
|
|
#1570 | |
|
Sylvi Walgr
|
Cytat:
najlepiej udac się w takiej sytuacji o poradę do salonu fryzjerskiego tam ocenią czy lepiej w Twoim przypadku rozjaśnić ten brąz czy tez poddać depigmentacji
|
|
#1571 |
|
Przyczajenie
|
tak tylko ze dzisiaj zrobilam rozjasniaczem z garniera i wyszly mi miedziane, zastanawiam sie czy polozyc na to jakis braz tylko jaki?chcialabym jakis jasny ale czy mi wyjdzie?
|
|
|
|
#1572 | |
|
Sylvi Walgr
|
Cytat:
Hymmmmm myślę że brąz to wyjdzie na pewno, tylko kwestia tego aby nie wyszedł za ciemny, albo żeby potem tak szybko się nie wypłukał..:/
|
|
#1573 |
|
Przyczajenie
|
no wlasnie zeby nie byl za ciemny bo po farbowaniu wlosy zawsze sa ciemniejsze niz na opakowaniu farby,myslalam nad
Farba Loreal Excellence Creme 7 Blond moze by mi wyszedl po niej jakis jasny braz albo nic
|
|
|
|
#1574 |
|
Sylvi Walgr
|
Przepraszam że tak późno, bo od dekoloryzacji i farbowania minął tydzień ale nie miałam kiedy ;/ Oto moje wloski
|
#1575 |
|
Przyczajenie
|
no no,ładny ten kolorek
tez o takim myslalam ale nie robilam bo czerwony szybko sie mi zmywal zawsze a mialam juz chyba wszystkie kolory na wlosach hihi...teraz zrobilam sobie tym blondem no i mi wyszedl sredni braz
|
|
|
|
#1576 |
|
Przyczajenie
|
Hej Gwiazdka!
super kolor Ci wyszedł, włosy nie wyglądają na zdjęciu na mocno padnięte mozesz powiedzieć na jakich kosmetykach pracował Twoj fryzjer?pozdrawiam |
|
|
|
#1577 | ||
|
Sylvi Walgr
|
Cytat:
)) Już bym ich nie zamieniła na inne he he ![]() Tak włoski są w dobrej kondycji, są lśniace i mieciutkie Farba na pewno Matrix ale zabijcie mnie nazwy dekoloryzatora nie znam W razie czego namiary na salon na priv bo nie wiem czy na forum mozna podawać ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
nawet tak bardzo sie nie wypłukuje i z tego się cieszę ![]() i ja już chyba wszystko miałam, platynowy blond kiedyś, potem wszystkie brązy, po czerń a w końcu ten i najlepiej sie czuję ![]() o to super że brązik Ci wyszedł, koniecznie wstaw foto chętnie zobaczę buziaki
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
znalazłam nowe dekoloryzatory
|
|
|
|
#1579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Wątek śledzę już od dłuższego czasu.. Przeczytałam go kilka razy.. i to coraz bardziej przekonuje mnie do dekoloryzacji. Moje włosy(mysi blond ) zaczęłam koloryzować szamponem do 24 myć na ciemną czekoladę, włosy były fajnie brązowe.. Później rozkręciłam się do farby.. i raz zaszalałam i pofarbowałam na czarno (nie wiem, co ja sobie wtedy myślałam Stwierdziłam, że tak to mogę się bawić do "usr**** śmierci" i będzie ciemno :/ Czas na deko... Pytanie do Was... Co bardziej nadaje się do czarnych/ bardzo ciemnych włosów??? Czytając wątek natknęłam się na opinie itd. Bardzo często też deko kończyło się u fryzjera.. Natomiast brakuje mi info.. Czy wybrać Elgon czy Prosanol? Chodzi o skuteczność na czarne.. Początkowo myślałam o fryzjerze.. ale koszt to minimum 200 zł.. więc korzystając z okazji, ze moja mam kiedyś pracowała jako fryzjerka (niestety z deko nie ma doświadczenia) zaryzykuje w domu.. Jak się nie uda, to ostatecznie fryzjer.. Choć jestem dobrej myśli
Edytowane przez nikka_88 Czas edycji: 2011-02-25 o 20:22 |
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem renee ściaga równiej od elgonu, zaś chantala nie uzywałem.
ale renee używałem na czerń 4 razy pod rząd (mam krótkie włosy) i uzyskałem jasny blond ale marchewkowy. po 1 użyciu były 2 tony jaśniejsze, taki kasztan. |
|
|
|
#1584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na długich włosach trudniej nałożyć farbę/dekoloryzator moje najkrótsze włosy to do ramion a najdłuższe tak do końca żeber przy krótszych wszystko idzie sprawniej ale nie sądzę że któryś dekoloryzator ściąga kolor równiej niż inny zależy to od wielu czynników
|
|
|
#1585 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedzi
![]() Zamówiłam Prosanol na alle.. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.Pewnie będę musiała to zrobić na dwa razy.. Oczywiście zdam relacje.. Co prawda jeszcze tydzień.. Specjalnie na urlop sobie wszystko zaplanowałam ^^ żeby w razie czego mieć pole manewru
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
Przeszukałam dokładnie wątek, ale nie znalazłam raczej informacji, które są mi bardzo potrzebne. Moje włosy to obecnie 1/3 odrostów o kolorze brązowym, sama nie wiem czy to jasny brąz czy ciemny...ale chyba jasny ewentualnie średni
reszta to resztki czarnych farb, ale już bardzo wypłowiałe i wypłukane. Marzę o włosach w kolorze coś między bordo/rudy/tycjan/jakiś bursztynowy brąz... jednak mam włosy cienkie i słabe i w moim przypadku odpada rozjaśnianie...Myślałam więc o tym, żeby położyć dekoloryzator, aby ściągnąć resztki czarnego koloru,a potem...no właśnie, co potem?? Myślałam o tym, żeby po deko umyć kilka razy włosy szamponem przeciwłupiezowym np. nizoralem, żeby zmiejszyć ryzyko ściemnienia włosów. Czy myslicie, że gdybym potem nałożyła na włosy zamiast farby jakiś krem koloryzujący do 28 myć (który podobno oblepia włos i nie wnika w jego strukturę) w wymienionym wczesniej odcieniu to coś by z tego wyszło? Czy może lepiej nałożyć farbę rozjaśniającą, ale czy są farby rozjaśniające w odcieniach rudości czy tylko blondu? Znacie jakieś takie farby drogeryjne? Nie chciałabym kupować na razie farby profesjonalnej z racji tego, że nie wiem jak by to wyglądało, więc wolałabym nie wywalać pieniędzy w błoto...poradźcie coś proszę.Bardzo podoba mi się kolor włosów dziewczyny o nicku gwiazdka26 gdyby tylko zechciała mi powiedzieć jak uzyskała ten piękny kolorek...
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
są farby rozjaśniające czerwone, brillance ma takową, ale na wysokiej wodzie % ściemnieje Ci kolor. radziłbym nałożyć po dekoloryzacji farbę bez amoniaku właśnie 28 myć, na kilka minut i obserwować czy włosy nam ciemnieją, jak już zmyjesz, to nakładaj wybrany odcień.
|
|
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za odpowiedź, ale nie do końca rozumiem pogrubione zdanie...
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi mi o to że, jak nałozysz pierwszą farbę, zaraz po dekoloryzacji, i jak już ją zmyjesz z głowy, to nałóż potem drugą, już w wybranym odcieniu, pierwsza jednak jasna powinna być, i lepiej szampon 28 myć, tak jak pisałaś
|
|
|
|
#1590 |
|
Raczkowanie
|
aha, teraz rozumiem
czytałam też o ferii loreala, że ta farba jest bardzo dobra, a te kolory wychodzą nawet na bardzo ciemnych włosach, ale naturalnych, nie farbowanych, więc nie wiem czy takie zdekoloryzowane włosy można uznać za naturalne...? masz może jakieś doświadczenia z tą farbą?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Od paru lat rozjaśniam włosy na blond, jednak mój naturalny kolor jest dość ciemny i odrosty są bardzo widoczne. Dwa dni temu byłam u fryzjera i poprosiłam go by prócz tradycyjnie blond pasemek zrobił mi kilka pasemek w moim naturalnym kolorze by odrosty się tak nie rzucały w oczy. Niestety fryzjer przesadził z tymi ciemnymi pasemkami i teraz wyglądam tragicznie!!!!!! Teraz ten ciemny kolor dominuje na mojej głowie, po blondzie juz nie wiele zostało a to co zostały wygląda na jakieś brudne, siwe. Co ja mogę z tym zrobić?? jak to naprawić?? Lepiej udać sie z tym do fryzjera od razu czy może poczekać pare tygodni?? jest w ogóle jakaś szansa by znowu stać sie blondynką???? POMOCY

nie widzial zadnego problemu w dekoloryzacji moich wlosow do mojego mysiego. mowil,ze na blond bylby problem i wlosy by sie zniszczyly, a do takiego jasnego brązu no problem.bylam troche zdziwiona. w LOvely panie przestrzegaly,ze to niszczy i bedą suche itp. a tu - nic takiego.oczywiscie wspomnial o tym,ze nie wiadomo jak kolor zejdzie z koncowek, ale dopiero co scielam z 8cm,wiec to nie sa takie stare koncowki

tez o takim myslalam ale nie robilam bo czerwony szybko sie mi zmywal zawsze a mialam juz chyba wszystkie kolory na wlosach hihi...teraz zrobilam sobie tym blondem no i mi wyszedl sredni braz
Farba na pewno Matrix ale zabijcie mnie nazwy dekoloryzatora nie znam 
buziaki