|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- czesc II wätek zbiorczy.
Dziewczyny ratujcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Przyczajenie
|
Pytałam wczesniej o Lovely Look, ale ze nie dostalam odpowiedzi,a moj odrost wyglada juz tragicznie, to weszlam wczoraj do salonu L'oreala w osiedlowym centru handlowym.
Pan fryzjer (z 7letnim doswiadczeniem ![]() ![]() i tu pytanko- czy któras z Wizazanek robila dekolor na kosmetykach L'oreala? widzialam w salonie mieli szklaną tablicę,ze sa uznanymi czlonkami Loreal Prosfessionals... Wyczytalam tu,ze Matrix to masakra jak rozjasniacz, ale o Lorealu nic nie znalazlam. bede spokojniejsza. Dodam,ze mam wlosy do lini stanika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Przyczajenie
|
Podpinam się pod pytanie butterfly__24
![]() ![]() ![]() Wrzucę zdjęcia przed i po ![]()
![]() |
#1564 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zadomowienie
|
dziekuje dziewczyny za odp. wiec juz wiem ze dekoloryzacja a zarazem ten watek jest nie dla mnie ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam typowo czarne włosy. Bardzo chciała bym się dowiedzieć czy da radę pofarbować i uzyskać taki kolor włosów jaki ma dziewczyna w moim avatarze ??
Bardzo proszę o odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy się uda ?
Da radę. Jeśli masz włosy farbowane trzeba poczytać o dekoloryzacji. Polecam wątek, w którym piszesz. Jeśli masz czarne naturalnie możliwe, że trzeba będzie trochę rozjaśnić, albo użyć oksydantu o wysokim stężeniu.
Edytowane przez 201709121022 Czas edycji: 2011-02-20 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zadomowienie
|
odpowiedzcie mi prosze czy z jasnego brazu ( poziom 5 ) dojde do miodowego po deko?? wyzej wszytsko dokładnie opisałam. prosze pomozcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Przyczajenie
|
![]()
witam, miałam czarne włosy przez kilka lat a dzisiaj uzyłam dekoloryzatora no i wyszły mi ciemny brąz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Sylvi Walgr
|
Cytat:
najlepiej udac się w takiej sytuacji o poradę do salonu fryzjerskiego ![]() ![]()
![]() |
#1571 |
Przyczajenie
|
![]()
tak tylko ze dzisiaj zrobilam rozjasniaczem z garniera i wyszly mi miedziane, zastanawiam sie czy polozyc na to jakis braz tylko jaki?chcialabym jakis jasny ale czy mi wyjdzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Sylvi Walgr
|
Cytat:
Hymmmmm myślę że brąz to wyjdzie na pewno, tylko kwestia tego aby nie wyszedł za ciemny, albo żeby potem tak szybko się nie wypłukał..:/
![]() |
#1573 |
Przyczajenie
|
![]()
no wlasnie zeby nie byl za ciemny bo po farbowaniu wlosy zawsze sa ciemniejsze niz na opakowaniu farby,myslalam nad
Farba Loreal Excellence Creme 7 Blond moze by mi wyszedl po niej jakis jasny braz albo nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Sylvi Walgr
|
Przepraszam że tak późno, bo od dekoloryzacji i farbowania minął tydzień ale nie miałam kiedy ;/ Oto moje wloski
![]()
#1575 |
Przyczajenie
|
![]()
no no,ładny ten kolorek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Przyczajenie
|
Hej Gwiazdka!
super kolor Ci wyszedł, włosy nie wyglądają na zdjęciu na mocno padnięte ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | ||
Sylvi Walgr
|
Cytat:
![]() ![]() Tak włoski są w dobrej kondycji, są lśniace i mieciutkie ![]() ![]() W razie czego namiary na salon na priv bo nie wiem czy na forum mozna podawać ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() i ja już chyba wszystko miałam, platynowy blond kiedyś, potem wszystkie brązy, po czerń a w końcu ten i najlepiej sie czuję ![]() o to super że brązik Ci wyszedł, koniecznie wstaw foto chętnie zobaczę ![]() ![]()
![]() |
#1578 |
Zadomowienie
|
znalazłam nowe dekoloryzatory
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Wątek śledzę już od dłuższego czasu.. Przeczytałam go kilka razy.. i to coraz bardziej przekonuje mnie do dekoloryzacji. Moje włosy(mysi blond ![]() ![]() Stwierdziłam, że tak to mogę się bawić do "usr**** śmierci" i będzie ciemno :/ Czas na deko... Pytanie do Was... Co bardziej nadaje się do czarnych/ bardzo ciemnych włosów??? Czytając wątek natknęłam się na opinie itd. Bardzo często też deko kończyło się u fryzjera.. Natomiast brakuje mi info.. Czy wybrać Elgon czy Prosanol? Chodzi o skuteczność na czarne.. Początkowo myślałam o fryzjerze.. ale koszt to minimum 200 zł.. więc korzystając z okazji, ze moja mam kiedyś pracowała jako fryzjerka (niestety z deko nie ma doświadczenia) zaryzykuje w domu.. Jak się nie uda, to ostatecznie fryzjer.. Choć jestem dobrej myśli ![]()
Edytowane przez nikka_88 Czas edycji: 2011-02-25 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem renee ściaga równiej od elgonu, zaś chantala nie uzywałem.
ale renee używałem na czerń 4 razy pod rząd (mam krótkie włosy) i uzyskałem jasny blond ale marchewkowy. po 1 użyciu były 2 tony jaśniejsze, taki kasztan. |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na długich włosach trudniej nałożyć farbę/dekoloryzator moje najkrótsze włosy to do ramion a najdłuższe tak do końca żeber przy krótszych wszystko idzie sprawniej ale nie sądzę że któryś dekoloryzator ściąga kolor równiej niż inny zależy to od wielu czynników
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedzi
![]() Zamówiłam Prosanol na alle.. ![]() Pewnie będę musiała to zrobić na dwa razy.. Oczywiście zdam relacje.. Co prawda jeszcze tydzień.. Specjalnie na urlop sobie wszystko zaplanowałam ^^ żeby w razie czego mieć pole manewru ![]()
![]() |
#1586 |
Raczkowanie
|
Przeszukałam dokładnie wątek, ale nie znalazłam raczej informacji, które są mi bardzo potrzebne. Moje włosy to obecnie 1/3 odrostów o kolorze brązowym, sama nie wiem czy to jasny brąz czy ciemny...ale chyba jasny ewentualnie średni
![]() Bardzo podoba mi się kolor włosów dziewczyny o nicku gwiazdka26 gdyby tylko zechciała mi powiedzieć jak uzyskała ten piękny kolorek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
są farby rozjaśniające czerwone, brillance ma takową, ale na wysokiej wodzie % ściemnieje Ci kolor. radziłbym nałożyć po dekoloryzacji farbę bez amoniaku właśnie 28 myć, na kilka minut i obserwować czy włosy nam ciemnieją, jak już zmyjesz, to nakładaj wybrany odcień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za odpowiedź, ale nie do końca rozumiem pogrubione zdanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
chodzi mi o to że, jak nałozysz pierwszą farbę, zaraz po dekoloryzacji, i jak już ją zmyjesz z głowy, to nałóż potem drugą, już w wybranym odcieniu, pierwsza jednak jasna powinna być, i lepiej szampon 28 myć, tak jak pisałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Raczkowanie
|
aha, teraz rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.