|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
witam
można się przyłączyć? długie włosy staram się wyhodować już od paru lat, ale nigdy nie doszłam do celu. teraz chcę mieć włosy przynajmniej do zapinki od stanika ostatnio myślałam żeby ściąć te moje włosiska, bo rozdwojone końcówki i tysiąc innych problemów włosowych w albumie mam zdjęcia włosów żeby widzieć przyrost (nie stosowałam ostatnio dopalaczy)
|
#1862 |
|
Nindżopesz
|
Hej
![]() Masz włosy naturalnie falowane? Jeśli tak to nie prostuj bo wyglądają super! Ale to tylko moje skromne zdanie
|
|
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
to moje naturalne włosy (na zdjęciach, nie są prostowane, falowane, lokowane, bez pianki, lakieru tylko ostatnie zdjęcie to wyprostowane włosy) nie prostuję już dłuższy czas tzn sporadycznie, ostatnio chyba do zdjęcia do dowodu
|
#1864 |
|
Matka na full etat
|
zapuszczanie włosów trwa zawsze straszliwie długo, a kiedy podcinam końcówki, to fryzjerka przytnie mi akurat tyle, ile właśnie zapuściłam
chyba nigdy nie będę mieć wymarzonych włosów do pasa...
|
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
ja jak chodzilam do salonu fryzjerskiego mowilam zeby mi sciela tyle ile mam zniszczone spoko scinala ... jak sie okazywalo po tyg. zaczely sie znow lamac i wygladaly jak by nie byly scinane i nadal bylo wielkie siano na glowie ... tez tak mi sie wydaje ze w zyciu nie zapuszcze przy takim tempie jak widze czyli to co rosnie moze sie kruszyc przez te kuleczki zaczynam watpic w te 60cm ...
|
#1866 | |
|
Wiecznie niezdecydowana
|
NelluSiIa powiedz mi, jakie to są włosy typu 3A? Nie wiedziałam, że są jakieś typy..
A i też zapuszczam włosy.. we wrzesniu scięłam je i od tej pory wypatruję tych długich włosów ( do zapięcia stanika )
|
|
|
|
#1867 |
|
Dolce vita
|
Moje włosy szaleją. Odstawiłam odżywki, bo po umyciu szmaponem wyglądają i rozczesują się tak samo, a nie są obciążone.
Jedyny problem jaki z nimi mam, to dość szybko się przetłuszczają i oklapują. Kupiłam nawet ten puder z got2be na objętość. I...nic. No niby rosną...ale fakt, to taaaki dlugi proces
|
|
|
|
#1868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=16928450 prosze to dla kreconych raczej
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() w 2008 roku postanowiłam sama sobie obciąć włosy.. wyszło fatalnie! mój kochany brat sam zaprowadził mnie do fryzjera, aby je jeszcze bardziej ściąć i wyrównać. chwała mu za to! włosy miałam króciutkie i bardzo rożnej długość. pamiętam, że końcówki włosów pzy twarzy dotykały moich kości policzkowych.. od tego czasu nie byłam u fryzjera, podcinałam czasami końcówki w domu. teraz moje włosy mają około 50 cm, na pewno sięgają do zapięcia stanika. ale tak mnie korci, aby ktoś mi je porządnie podciął.. końcówki.. aby były takie gęste i miękkie.. jednak nie chcę tracić nic na długości i chyba tego nie zrobię! moje włosy są takie lekkie i puszyste.. czasami mocno falowane. włosów mam duuużo, ale nie są one szczególnie grube naturalnie mają tendencję do przesuszania się, ale są w całkiej dobrej kondycji. nie mam zdjęć od samego początku zapuszczania :< ale różnica jest!
|
|
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
a powiedzcie mi dziewczyny, czy ja przypadkiem nie przesadzilam z dbaniem o wlosy? bo co dwa dni robilam maseczke 2x zoltka, 3lyzeczki nafty i 2-3 lyzeczki olejku rycynowego i to na pól godziny + co 5dni/tydzien wosk do wlosow ( juz wczesniej bez tej maseczki z zoltek itp) + potem na umyte wlosy jedwab chi silk infusion. czy nie robilam tego za czesto? ;/ (tych maseczek)
|
|
|
|
#1871 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nafte za czesto uzywasz ;/ pozniej wlosy ci sie przesusza i co bedzie? tak samo olej rycynowy ... jak sie go za czesto stosuje to wcale dla wlosow dobrze nie robi .. jak tak bardzo chcesz dbac o wlosy same takie maski nie wystarcza kup sobie odzywke i maske ![]() jaka tu cisza;/masakra..
Zapuszczam włosy typ 3A 42-43-44-45-46-47-48-49- 51-52-53-54-55,5-56-57-58-59- Edytowane przez NelluSiIa Czas edycji: 2011-05-25 o 17:06 |
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie prostuje i dbam o nie a i tak sie bedą po tygodniu łamac .. ;/ chyba musze uzywac duuuuzo serum na koncowki ..
|
|
|
#1873 |
|
Nindżopesz
|
Bo cicho czekamy aż włosy urosną
![]() Kończy mi się Amla Gold ale jakoś nie widzę żeby dawała efekty. Ani włosy szybciej mi nie rosną, ani nie są gładsze. Lepsze efekty daje kokosowa Vatika w połączeniu z szamponem Babydream - fale są miękkie i wyglądają na gęściejsze ale nie napuszone. A tak poza tym zaczynają mnie wkurzać te kłaki bo ciągle mi spadają do przodu na biust zamiast leżeć grzecznie na plecach, końcowki zwijają się w korkociągi i wiecznie wyglądają na nieuczesane. I masakra jak wiatr powieje. Fajne te długie włosy ale trzeba je ciągle czesać, argh. |
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Można się do was dołączyć? Od wielu lat bezskutecznie próbuję zapuścić włosy. Próbuję wielu środków, w tym naturalnych olejów, wód. Nic nie pomaga na dobre, włosy rosną niesamowicie wolno. Przez półtora roku nie farbowałam, w końcu stwierdziłam że to też nie ma wpływu na prędkość wzrostu. Włosy farbuję od nowa i na dobrą sprawę mogę to robić raz na 2- 2,5 m-ca bo odrostów nie widać. Nie mniej nie poddaję się i zamierzam walczyć dalej, więc przyda się wsparcie
|
|
#1876 |
|
Dolce vita
|
Moje włosy są problemowe. Nigdy ni eumiem sobiez nimi poradzić. Ale....ale... rosną
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O nafcie zapomniałam. również stosowałam. Próbowałam masek z jajkiem ale zauważyłam że to mi wysuszało włosy bardziej, więc odstawiłam. Włosów praktycznie nigdy nie suszę suszarką, prostownicą nie prostuję od lat.
![]() Edytowane przez Lainathiel Czas edycji: 2011-05-26 o 11:55 |
|
|
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
rycyna, wax, pokrzywa i skrzyp.
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj wcierek czyli coś co wcierasz w skalp np. Joanna Rzepa kuracja (butelka 100 ml lub ampułki), seboradin (niger lub żen-szeń) Radical (mgiełka, ampułki), Tonik Alpecin C1 (z kofeiną), olejek eteryczny z rozmarynu (miesza się go z innymi olejami ja dodaje go również do seboradinu i do mgiełki radical bo zawierają alkohol czyli olejek ładnie się dzięki temu rozpuści) masaż skalpu.
Na wizażu jest obszerny watek dotyczący sposobów na przyspieszenie porostu włosów. Ważna jest systematyczność i regularność. Pokrzywę i skrzyp pij nadal, po 3 miesiacach picia robisz miesiąc przerwy, dla mnie wew. dobry był Vitapil, obecnie łykam biotynę 5 mg (od skrzypu i pokrzywy mam miesięczną przerwę). Z Biotyny jestem również bardzo zadowolona. Z olejkiem rycynowym trzeba troszkę uważać bo po dłuzszym solo stosowaniu może wysuszyć, tak samo nafta kosmetyczna która może podrażnić najlepiej maseczki z nafta stosuj 2 maks 3 razy w tyg. Olejek rycynowy polecam mieszać z kokosowym |
|
|
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Lainathiel , moze to tak genetycznie wlosy wolna rosną ? sama zauwazylam ze jednym włosy pędzą jak szalone a mnie i niektorym osobom wcale ..
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
tak też właśnie podejrzewam, ale wciąż jest to niespotykanie wolno moim zdaniem. Zrobię co się da, żeby je pospieszyć, zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
A robiłaś badania hormonów? Moze to ich wina że włosy tak wolno rosną. Generalnie sposobów na przyspieszenie jest mnóstwo, trzeba tylko znaleźć coś dla siebie, bo jednym służy jakaś metoda, a na drugich w ogóle ona nie działa. Na to potrzeba czasu i cierpliwości czego Ci życzę.
|
|
|
|
#1886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny gdzie kupię ten olejek rycynowy? ile go dodawać do szamponu? i potem trzymać trochę ten szampon z olejkiem na włosach czy od razu zmywać?
pokrzywa - gdzie kupię? to po prostu jakby herbata do parzenia i picia? jak często i w jakich ilościach?
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie z kolei problem z wypadaniem. Mama mi poradziła stosowanie biostyminy na skalp. Kupuje się taką w ampułkach i wciera co 2 dni w skalp. Na razie różnicy nie widzę- stosowałam 2 razy. Ale ciocia bardzo chwaliła i mówiła że jej włosy po tym jak szalone rosły. Zastanawia mnie tylko to, ze biostymina to wyciąg z aloesu, a już ze swego czasu używałam soku z aloesu jako dodatek do olei i masek, wtedy nic nie dało. Wiec czy to może coś zdziałać? Zobaczymy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

chyba nigdy nie będę mieć wymarzonych włosów do pasa...

nie prostuje i dbam o nie a i tak sie bedą po tygodniu łamac .. ;/ chyba musze uzywac duuuuzo serum na koncowki ..