Zapuszczanie włosów - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 07:51   #1861
whiskey
Zadomowienie

Dot.: Zapuszczanie włosów

witam
można się przyłączyć? długie włosy staram się wyhodować już od paru lat, ale nigdy nie doszłam do celu. teraz chcę mieć włosy przynajmniej do zapinki od stanika
ostatnio myślałam żeby ściąć te moje włosiska, bo rozdwojone końcówki i tysiąc innych problemów włosowych
w albumie mam zdjęcia włosów żeby widzieć przyrost (nie stosowałam ostatnio dopalaczy)

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:17   #1862
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
witam
Hej
Masz włosy naturalnie falowane? Jeśli tak to nie prostuj bo wyglądają super! Ale to tylko moje skromne zdanie

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:06   #1863
whiskey
Zadomowienie

dziękuję
to moje naturalne włosy (na zdjęciach, nie są prostowane, falowane, lokowane, bez pianki, lakieru tylko ostatnie zdjęcie to wyprostowane włosy) nie prostuję już dłuższy czas tzn sporadycznie, ostatnio chyba do zdjęcia do dowodu

blog.
Stary 2011-05-18, 15:19   #1864
znasz_mnie
Matka na full etat

zapuszczanie włosów trwa zawsze straszliwie długo, a kiedy podcinam końcówki, to fryzjerka przytnie mi akurat tyle, ile właśnie zapuściłam chyba nigdy nie będę mieć wymarzonych włosów do pasa...
znasz_mnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:01   #1865
NelluSiIa
Raczkowanie

ja jak chodzilam do salonu fryzjerskiego mowilam zeby mi sciela tyle ile mam zniszczone spoko scinala ... jak sie okazywalo po tyg. zaczely sie znow lamac i wygladaly jak by nie byly scinane i nadal bylo wielkie siano na glowie ... tez tak mi sie wydaje ze w zyciu nie zapuszcze przy takim tempie jak widze czyli to co rosnie moze sie kruszyc przez te kuleczki zaczynam watpic w te 60cm ...

42-43-44-45-46-47-48-49-50cm-(od czoła) osiągniety 1 cel!!
51-52-53-54-55,5-56-57-58-59-60-(od czoła) 2cel
NelluSiIa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:01   #1866
alevE
Wiecznie niezdecydowana

NelluSiIa powiedz mi, jakie to są włosy typu 3A? Nie wiedziałam, że są jakieś typy..
A i też zapuszczam włosy.. we wrzesniu scięłam je i od tej pory wypatruję tych długich włosów ( do zapięcia stanika )
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 07:42   #1867
Mocny Akcent
Dolce vita

Moje włosy szaleją. Odstawiłam odżywki, bo po umyciu szmaponem wyglądają i rozczesują się tak samo, a nie są obciążone.

Jedyny problem jaki z nimi mam, to dość szybko się przetłuszczają i oklapują. Kupiłam nawet ten puder z got2be na objętość. I...nic. No niby rosną...ale fakt, to taaaki dlugi proces
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 18:33   #1868
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
NelluSiIa powiedz mi, jakie to są włosy typu 3A? Nie wiedziałam, że są jakieś typy..
A i też zapuszczam włosy.. we wrzesniu scięłam je i od tej pory wypatruję tych długich włosów ( do zapięcia stanika )

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=16928450 prosze to dla kreconych raczej

Stary 2011-05-20, 10:50   #1869
Effervescing Elephant
Zadomowienie

Cześć

w 2008 roku postanowiłam sama sobie obciąć włosy.. wyszło fatalnie! mój kochany brat sam zaprowadził mnie do fryzjera, aby je jeszcze bardziej ściąć i wyrównać. chwała mu za to! włosy miałam króciutkie i bardzo rożnej długość. pamiętam, że końcówki włosów pzy twarzy dotykały moich kości policzkowych.. od tego czasu nie byłam u fryzjera, podcinałam czasami końcówki w domu. teraz moje włosy mają około 50 cm, na pewno sięgają do zapięcia stanika.

ale tak mnie korci, aby ktoś mi je porządnie podciął.. końcówki.. aby były takie gęste i miękkie.. jednak nie chcę tracić nic na długości i chyba tego nie zrobię! moje włosy są takie lekkie i puszyste.. czasami mocno falowane. włosów mam duuużo, ale nie są one szczególnie grube naturalnie mają tendencję do przesuszania się, ale są w całkiej dobrej kondycji. nie mam zdjęć od samego początku zapuszczania :< ale różnica jest!
Effervescing Elephant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:08   #1870
paputeeek
Raczkowanie

a powiedzcie mi dziewczyny, czy ja przypadkiem nie przesadzilam z dbaniem o wlosy? bo co dwa dni robilam maseczke 2x zoltka, 3lyzeczki nafty i 2-3 lyzeczki olejku rycynowego i to na pól godziny + co 5dni/tydzien wosk do wlosow ( juz wczesniej bez tej maseczki z zoltek itp) + potem na umyte wlosy jedwab chi silk infusion. czy nie robilam tego za czesto? ;/ (tych maseczek)
paputeeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:56   #1871
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paputeeek Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi dziewczyny, czy ja przypadkiem nie przesadzilam z dbaniem o wlosy? bo co dwa dni robilam maseczke 2x zoltka, 3lyzeczki nafty i 2-3 lyzeczki olejku rycynowego i to na pól godziny + co 5dni/tydzien wosk do wlosow ( juz wczesniej bez tej maseczki z zoltek itp) + potem na umyte wlosy jedwab chi silk infusion. czy nie robilam tego za czesto? ;/ (tych maseczek)

nafte za czesto uzywasz ;/ pozniej wlosy ci sie przesusza i co bedzie? tak samo olej rycynowy ... jak sie go za czesto stosuje to wcale dla wlosow dobrze nie robi .. jak tak bardzo chcesz dbac o wlosy same takie maski nie wystarcza kup sobie odzywke i maske

jaka tu cisza;/masakra..

Edytowane przez NelluSiIa
Czas edycji: 2011-05-25 o 16:06

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 17:33   #1872
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
ja jak chodzilam do salonu fryzjerskiego mowilam zeby mi sciela tyle ile mam zniszczone spoko scinala ... jak sie okazywalo po tyg. zaczely sie znow lamac i wygladaly jak by nie byly scinane i nadal bylo wielkie siano na glowie ... tez tak mi sie wydaje ze w zyciu nie zapuszcze przy takim tempie jak widze czyli to co rosnie moze sie kruszyc przez te kuleczki zaczynam watpic w te 60cm ...
ja mam tak samo nie prostuje i dbam o nie a i tak sie bedą po tygodniu łamac .. ;/ chyba musze uzywac duuuuzo serum na koncowki ..
Stary 2011-05-25, 17:52   #1873
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
jaka tu cisza;/masakra..
Bo cicho czekamy aż włosy urosną

Kończy mi się Amla Gold ale jakoś nie widzę żeby dawała efekty. Ani włosy szybciej mi nie rosną, ani nie są gładsze. Lepsze efekty daje kokosowa Vatika w połączeniu z szamponem Babydream - fale są miękkie i wyglądają na gęściejsze ale nie napuszone.
A tak poza tym zaczynają mnie wkurzać te kłaki bo ciągle mi spadają do przodu na biust zamiast leżeć grzecznie na plecach, końcowki zwijają się w korkociągi i wiecznie wyglądają na nieuczesane. I masakra jak wiatr powieje. Fajne te długie włosy ale trzeba je ciągle czesać, argh.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 17:58   #1874
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Bo cicho czekamy aż włosy urosną

Kończy mi się Amla Gold ale jakoś nie widzę żeby dawała efekty. Ani włosy szybciej mi nie rosną, ani nie są gładsze. Lepsze efekty daje kokosowa Vatika w połączeniu z szamponem Babydream - fale są miękkie i wyglądają na gęściejsze ale nie napuszone.
A tak poza tym zaczynają mnie wkurzać te kłaki bo ciągle mi spadają do przodu na biust zamiast leżeć grzecznie na plecach, końcowki zwijają się w korkociągi i wiecznie wyglądają na nieuczesane. I masakra jak wiatr powieje. Fajne te długie włosy ale trzeba je ciągle czesać, argh.
ehh..z tym tez mam problem , wkurza mnie to
Stary 2011-05-25, 18:40   #1875
Lainathiel
Wtajemniczenie

Hej.
Można się do was dołączyć?
Od wielu lat bezskutecznie próbuję zapuścić włosy. Próbuję wielu środków, w tym naturalnych olejów, wód. Nic nie pomaga na dobre, włosy rosną niesamowicie wolno. Przez półtora roku nie farbowałam, w końcu stwierdziłam że to też nie ma wpływu na prędkość wzrostu. Włosy farbuję od nowa i na dobrą sprawę mogę to robić raz na 2- 2,5 m-ca bo odrostów nie widać.
Nie mniej nie poddaję się i zamierzam walczyć dalej, więc przyda się wsparcie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 07:45   #1876
Mocny Akcent
Dolce vita

Moje włosy są problemowe. Nigdy ni eumiem sobiez nimi poradzić. Ale....ale... rosną wolno, ale rosną. Widze różnicę. I za miesiąc mam fryzjera. Na pewno nie dam się namówić na cieniowanie. Tylko 1 cm końcówki podciąć.
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:21   #1877
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lainathiel Pokaż wiadomość
Hej.
Można się do was dołączyć?
Od wielu lat bezskutecznie próbuję zapuścić włosy. Próbuję wielu środków, w tym naturalnych olejów, wód. Nic nie pomaga na dobre, włosy rosną niesamowicie wolno. Przez półtora roku nie farbowałam, w końcu stwierdziłam że to też nie ma wpływu na prędkość wzrostu. Włosy farbuję od nowa i na dobrą sprawę mogę to robić raz na 2- 2,5 m-ca bo odrostów nie widać.
Nie mniej nie poddaję się i zamierzam walczyć dalej, więc przyda się wsparcie
Raczej to niemozliwe zeby tyle czasu nie rosły Ci włosy, może końce włosów Ci się wykruszają? Podcinalas je regularnie, dbałas o końcówki? Napisz jakie metody stosowałaś w dbaniu o włosy może coś doradzimy

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:49   #1878
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camilla Pokaż wiadomość
Raczej to niemozliwe zeby tyle czasu nie rosły Ci włosy, może końce włosów Ci się wykruszają? Podcinalas je regularnie, dbałas o końcówki? Napisz jakie metody stosowałaś w dbaniu o włosy może coś doradzimy
W tym właśnie rzecz, że podcinałam końce regularnie u fryzjera. W domu stosowałam waxa, na końce nakładałam często jedwab. Wcierałam rycynę, stosowałam olej kokosowy na końcówki. Wielu różnych rzeczy próbowałam, Mimo to włosy są dość suche a rosną tak jak mówię - w tempie tak wolnym, że moja koleżanka w przeciągu roku dogoniła a nawet przegoniła mnie ze swoich włosów do ramion. Tak jak mówię, jest to dziwne nawet dla mnie, ale nie wiem jaka może być przyczyna, a sprawa z odrostami budzi moje podejrzenia.

O nafcie zapomniałam. również stosowałam. Próbowałam masek z jajkiem ale zauważyłam że to mi wysuszało włosy bardziej, więc odstawiłam.
Włosów praktycznie nigdy nie suszę suszarką, prostownicą nie prostuję od lat.

Edytowane przez Lainathiel
Czas edycji: 2011-05-26 o 10:55
Lainathiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:53   #1879
whiskey
Zadomowienie

a próbowałaś produktów które mogę przyspieszać trochę porost?

blog.
Stary 2011-05-26, 10:58   #1880
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
a próbowałaś produktów które mogę przyspieszać trochę porost?
rycyna, wax, pokrzywa i skrzyp.
Stary 2011-05-26, 11:55   #1881
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:
rycyna, wax, pokrzywa i skrzyp.
Spróbuj wcierek czyli coś co wcierasz w skalp np. Joanna Rzepa kuracja (butelka 100 ml lub ampułki), seboradin (niger lub żen-szeń) Radical (mgiełka, ampułki), Tonik Alpecin C1 (z kofeiną), olejek eteryczny z rozmarynu (miesza się go z innymi olejami ja dodaje go również do seboradinu i do mgiełki radical bo zawierają alkohol czyli olejek ładnie się dzięki temu rozpuści) masaż skalpu.
Na wizażu jest obszerny watek dotyczący sposobów na przyspieszenie porostu włosów. Ważna jest systematyczność i regularność. Pokrzywę i skrzyp pij nadal, po 3 miesiacach picia robisz miesiąc przerwy, dla mnie wew. dobry był Vitapil, obecnie łykam biotynę 5 mg (od skrzypu i pokrzywy mam miesięczną przerwę). Z Biotyny jestem również bardzo zadowolona. Z olejkiem rycynowym trzeba troszkę uważać bo po dłuzszym solo stosowaniu może wysuszyć, tak samo nafta kosmetyczna która może podrażnić najlepiej maseczki z nafta stosuj 2 maks 3 razy w tyg. Olejek rycynowy polecam mieszać z kokosowym

jesteśmy razem

Stary 2011-05-26, 12:08   #1882
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
Spróbuj wcierek czyli coś co wcierasz w skalp np. Joanna Rzepa kuracja (butelka 100 ml lub ampułki), seboradin (niger lub żen-szeń) Radical (mgiełka, ampułki), Tonik Alpecin C1 (z kofeiną), olejek eteryczny z rozmarynu (miesza się go z innymi olejami ja dodaje go również do seboradinu i do mgiełki radical bo zawierają alkohol czyli olejek ładnie się dzięki temu rozpuści) masaż skalpu.
Na wizażu jest obszerny watek dotyczący sposobów na przyspieszenie porostu włosów. Ważna jest systematyczność i regularność. Pokrzywę i skrzyp pij nadal, po 3 miesiacach picia robisz miesiąc przerwy, dla mnie wew. dobry był Vitapil, obecnie łykam biotynę 5 mg (od skrzypu i pokrzywy mam miesięczną przerwę). Z Biotyny jestem również bardzo zadowolona. Z olejkiem rycynowym trzeba troszkę uważać bo po dłuzszym solo stosowaniu może wysuszyć, tak samo nafta kosmetyczna która może podrażnić najlepiej maseczki z nafta stosuj 2 maks 3 razy w tyg. Olejek rycynowy polecam mieszać z kokosowym
Dziękuję bardzo Zastosuję się do wszystkiego na pewno!
Stary 2011-05-26, 15:51   #1883
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Lainathiel , moze to tak genetycznie wlosy wolna rosną ? sama zauwazylam ze jednym włosy pędzą jak szalone a mnie i niektorym osobom wcale ..
Stary 2011-05-26, 16:24   #1884
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka12o1 Pokaż wiadomość
Lainathiel , moze to tak genetycznie wlosy wolna rosną ? sama zauwazylam ze jednym włosy pędzą jak szalone a mnie i niektorym osobom wcale ..
tak też właśnie podejrzewam, ale wciąż jest to niespotykanie wolno moim zdaniem. Zrobię co się da, żeby je pospieszyć, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Stary 2011-05-27, 07:44   #1885
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:
tak też właśnie podejrzewam, ale wciąż jest to niespotykanie wolno moim zdaniem. Zrobię co się da, żeby je pospieszyć, zobaczymy co z tego wyjdzie.
A robiłaś badania hormonów? Moze to ich wina że włosy tak wolno rosną. Generalnie sposobów na przyspieszenie jest mnóstwo, trzeba tylko znaleźć coś dla siebie, bo jednym służy jakaś metoda, a na drugich w ogóle ona nie działa. Na to potrzeba czasu i cierpliwości czego Ci życzę.

jesteśmy razem

Stary 2011-05-27, 10:50   #1886
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
A robiłaś badania hormonów? Moze to ich wina że włosy tak wolno rosną. Generalnie sposobów na przyspieszenie jest mnóstwo, trzeba tylko znaleźć coś dla siebie, bo jednym służy jakaś metoda, a na drugich w ogóle ona nie działa. Na to potrzeba czasu i cierpliwości czego Ci życzę.
Nie robiłam, ale teraz już na pewno wiem, że zrobię Dziękuję Ci bardzo
Stary 2011-05-29, 10:32   #1887
Friese
Zakorzenienie

dziewczyny gdzie kupię ten olejek rycynowy? ile go dodawać do szamponu? i potem trzymać trochę ten szampon z olejkiem na włosach czy od razu zmywać?

pokrzywa - gdzie kupię? to po prostu jakby herbata do parzenia i picia? jak często i w jakich ilościach?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 10:34   #1888
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzie kupię ten olejek rycynowy? ile go dodawać do szamponu? i potem trzymać trochę ten szampon z olejkiem na włosach czy od razu zmywać?

pokrzywa - gdzie kupię? to po prostu jakby herbata do parzenia i picia? jak często i w jakich ilościach?
olejek rycynowy znajdziesz w aptece. pokrzywę jako herbatę kupuję w zwykłym sklepie

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:25   #1889
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
olejek rycynowy znajdziesz w aptece. pokrzywę jako herbatę kupuję w zwykłym sklepie
a ta pokrzywa? to ile filizanek dziennie pic aby móc myśleć o efektach na włosach?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:43   #1890
blond_i
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
a ta pokrzywa? to ile filizanek dziennie pic aby móc myśleć o efektach na włosach?
Podobno nawet jedna filiżanka dziennie wystarczy, ale dziewczyny piły więcej, ja ze swego czasu 2 x kubek pół litrowy- ale przestałam.

U mnie z kolei problem z wypadaniem. Mama mi poradziła stosowanie biostyminy na skalp. Kupuje się taką w ampułkach i wciera co 2 dni w skalp. Na razie różnicy nie widzę- stosowałam 2 razy. Ale ciocia bardzo chwaliła i mówiła że jej włosy po tym jak szalone rosły.

Zastanawia mnie tylko to, ze biostymina to wyciąg z aloesu, a już ze swego czasu używałam soku z aloesu jako dodatek do olei i masek, wtedy nic nie dało. Wiec czy to może coś zdziałać? Zobaczymy

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości