|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2311 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 477
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
...zdadza siê tak jak napisa³a Melina 50 na 75
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- agusiaki, masz ode mnie *****
#2314 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 722
|
Dziewczyny...
Nie pisa³as d³ugo, ale mam pytanie....Czy Yellow ma moze farby bez amoniaku i ³adne rude odcienie ? Szukam co¶ bez amoniaku.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
Cze¶æ dziewczyny.
Dorad¼cie co zrobiæ, od sierpnia farbujê w³oski na rude odcienie. Pocz±tkowo Joann± Jesienny li¶æ ale dawa³a taki poszarza³y kolorek a pó¼niej kilkukrotnie miesza³am Jesienny li¶æ z P³omienn± Iskr± i to by³ na moich w³osach kolor idealny - szlachetny rudy, ognisty ale jednocze¶nie nie marchewkowy i by³oby piêknie gdyby nie to ¿e te farby wyp³ukuj± mi siê w jakie¶ dwa tygodnie daj±c efekt wylinia³ego lisa i strasznie wysuszaj± mi k³aki. No wiêc zaczê³am kombinowaæ z ró¿nymi drogeryjnymi farbami i efekty na tê chwilê s± op³akane, nie do¶æ ¿e wszystkie sp³ukuj± mi siê praktycznie po 2 mo¿e 3 tygodniach to jeszcze aktualnie po intensywnym miedzianym kasztanie ( ¿e te¿ mnie ten kasztan nie zastanowi³) z L'oreala mam czerwono wi¶niowe w³osy. Nie pasuje mi to kompletnie i chcia³abym wróciæ do czego¶ z gamy pomarañczy i to najlepiej do ¶wi±t. My¶licie, ¿e muszê robiæ dekoloryzacjê i dopiero na³o¿yæ ja¶niejsz± bardziej rud± farbê? Czy jest mo¿e jaki¶ sposób na ominiêcie tego jednak agresywnego zabiegu? i co zrobiæ ¿eby unikn±æ farbowania co 3 tygodnie - g³ównym problemem dla mnie nie jest nawet ubytek koloru bo mam wra¿enie ¿e ju¿ jednak ten rudy jest trochê wgryziony co bardziej po³ysku co powoduje ¿e kolor robi siê jaki¶ taki bez ¿ycia. Prooooooooooszê o pomoc bo tak bardzo nie chcê rezygnowaæ z rudo¶ci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2317 |
Raczkowanie
|
Dziêkujê Kathy za odpowied¼,
Co do tej porowato¶ci w³osa to ca³kiem niewykluczone - brzmi logicznie. Natomiast je¶li chodzi o preparaty silikonowe na po³ysk to u mnie siê nie sprawdza kompletnie tzn efekt jest ale wypróbowa³am ju¿ kilka i wszystkie w efekcie wysuszaj± mi koñcówki. Zreszt± w³osy nigdy nie by³y moim atutem nie do¶æ, ¿e cienkie to jeszcze diabelnie mi siê przet³uszcza skóra a one same w sobie s± delikatne i sk³onne do przesuszeñ. No nie oszukuje siê te¿, ¿e znaczenie ma to ¿e muszê czêsto myæ g³owê, najczê¶ciej codziennie ![]() ehhhh b³êdne ko³o. My¶la³am o rekonstrukcji Joico ale nigdzie w Krakowie nie mogê znale¼æ Natomiast moja fryzjerka poleca³a mi szampon i maskê Artego z serii extracto tylko nie pamiêtam czy regeneruj±c± czy odbudowuj±c± bo na allegro znalaz³am i tak± i tak±. Próbowa³am ju¿ Waxa, nafty kosmetycznej, oleju kokosowego ale nic nie przynios³o oczekiwanych efektów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 422
|
Dzi¶ nast±pi³o moje drugie farbowanie Chantalem: tylko tym razem jasny blond miedziany z mixtonem i o dziwo wyszed³ mi miedziany blond
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Sehmet - ja miesza³am 1:1 jasny tycjan z jasnym blondem miedzianym i dodawa³am mixtona. Wychodzi³o pieknie marchewkowo. Mixton ma to do siebie, ¿e szybciutko siê wyp³ukuje i zostana Ci blond w³osy
![]()
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do oleju kokosowego - to ostatnio koñcówka Vatiki wyl±dowa³a w koszu - nie do¶æ ¿e strasznie wyp³ukuje farbê to jeszcze tworzy u mnie puch, muszê umyæ 3-krotnie w³osy zanim powróc± do swojego poprzedniego stanu.
![]() |
#2321 |
Raczkowanie
|
A tego Fitomedu to u¿ywasz do ciemnych czy do jasnych kolorów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
...do jasnych
![]()
#2323 |
Raczkowanie
|
Wesz³am z ciekawo¶ci na stronê Fitomedu i ich produkty w sklepie internetowym s± super tanie, jak na kosmetyki o tak fajnym sk³adzie. Ten szampon o którym mówisz w opakowaniu 500 ml z pompk± kosztuje 17 z³
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2325 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 422
|
Cytat:
![]() ![]() Agusiaki polecasz jak±¶ inn± farbê do piêknych marchewkowych nie-blond w³osów? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Rozeznanie
|
Ja teraz skoñczy³am color touch'a (polecam, bo ³adny ale nieco za ciemny na wstêpie jak dla mnie) i biore siê za vitality's. Generalnie je¶li idzie o odcieñ, to chantal naj³adniej wychodzi³. Kathy poleca³a vitalitys wiêc spróbujê i dam znaæ
![]() A najlepszy do od¶wie¿ania jest espresso - kolor boski ![]()
#2327 |
Wtajemniczenie
|
Kathy.
Ja wiem, ze to profesjonalna. Nie jestem nie doinformowan± osob±. ![]() Poza tym nie napisa³am tego po to, by sie wyk³ócaæ z kimkolwiek. ![]() I nie z wykrzyknikami ...Proszê ![]() Napisa³am, ze sa praktycznie takie same. Chcê znaæ efekty. Widzê, ze Ty nie pomo¿esz, bo Yellowa nie mia³as na swoich w³osach. Wyt³umacz mi Proszê...Sk±d taki bezczelny komentarz ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
Purepoison, ja te¿ mia³am podobny problem. Pierwszy raz rud± farbê mia³am po³o¿on± na pocz±tku lipca (mój naturalny to blond, ale mia³am dekoloryzacjê z prawie czarnego). Farbowa³am w³osy w³a¶ciwie co dwa tygodnie, bo rudy by³ bardzo wyp³owia³y i w³osom by³o ju¿ bli¿ej do blondu ni¿ do rudego. Stopniowo rudy coraz bardziej zadomawia³ siê w moich w³osach i aktualnie trzyma siê naprawdê dobrze. U¿ywa³am farby Chantal (tycjan), a teraz u¿ywam Majirel (7.44) i jestem bardzo zadowolona. W zesz³ym tygodniu od¶wie¿y³am kolor Deli± i jest ¶wietnie. Jestem w szoku, wcze¶niej wytrzymywa³am maksymalnie 3 tygodnie, a teraz min±³ ju¿ miesi±c, a ja nie chcê na razie farbowaæ w³osów
![]() Ale to tak tylko w ramach wymiany do¶wiadczeñ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
Siskath
Majirel 7.44 - piêkny kolor ![]()
#2330 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
U¿ywa³am Chantal 7/4. Kolor nazywa siê tycjan. Majirel wygl±da na moich w³osach lepiej. Jest bardziej b³yszcz±cy i wyrazisty. Mo¿e to z powodu tego "zrudzienia" w³osów, o którym pisa³am i po prostu po tych kilkunastu farbowaniach kolor korzystniej wygl±da i lepiej siê utrzymuje, ale póki co nie wrócê do Chantala, ¿eby to sprawdziæ. Chocia¿ do farby Majirel u¿ywam oxydantu Chantala 6%, bo mam spory zapas.
Tak jak pisa³a¶ o dekoloryzacji, ¿e po tym zabiegu w³osy czêsto s± w³a¶ciwie tylko do ¶ciêcia, tak by³o u mnie. Odrosty mia³y ³adny kolor, a koñcówki by³y matowe i niedobrze trzyma³y farbê. Wszystkie w³osy, które by³y potraktowane dekoloryzacj± s± ju¿ ¶ciête. Mam teraz krótkie, ale przynajmniej kolor wygl±da ³adnie. Teraz przede mn± d³uuugie zapuszczanie, ale i tak nie ¿a³ujê. |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Wtajemniczenie
|
agusiaki
Color Touch...s³ysza³am o nim od swojej wyk³adowczyni...Mówi nam ci±gle na zajeciach, ze pracuje na Welli w swoim zak³adzie i nie zawiod³a siê... :P Mo¿liwe, ze lepsze s± od tej zwyk³ej sklepowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2333 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
agusiaki gdzie mozna na Ciebie zaglosowac??
![]() ![]() Sehmet masz jak ja-> kiedys mialam nie tylko jasny blond, super jasny blond, ale nawet ..... bia³e ![]() ![]() ![]() kathy myslisz, ze dla podtrzymania efektu farbowania mozna pomiedzy jednym a drugim farbowaniem plukac octem?? czy ma to jakis sens , chocby dla polysku?? ![]() saszetki delii sa cudowne ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Raczkowanie
|
Siskath a¿ sobie zapisa³am nazwy tych farb bo faktycznie piêkne odcienie
![]() Mam nadziejê ¿e farba siê troszkê wgryzie moje w³osy i bêdzie lepiej z "przyczepno¶ci±", tylko ile mam jeszcze czekaæ ... Kath zasugerowa³a ¿e mogê mieæ porowate w³osy. Próbowa³am znale¼æ co¶ na ten temat - w sensie jak z tym walczyæ ale nic konkretnego nie wyszpera³am. A tak przysz³o¶ciowo : maj±c naturalny kolor polski szary ciemny blond a na d³ugo¶ci farbê w odcieniach czerwieni jaki % utleniacza wybraæ ¿eby uzyskaæ odcieñ zbli¿ony do tego jaki Chantal tycjan ma w próbniku czyli :http://www.ofryzjer.pl/chantal-tycjan-farba-120ml-p-1640.html?osCsid=0b984fd2 23caeeabc45571145fbdb526 ewentualnie odrobinkê ja¶niejszy. Piszecie czêsto o poziomach koloru ja siê na tym kompletnie nie znam - gdzie znajdê jaki¶ opis jak to siê oznacza i w ogóle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Agusiaki zrobi³am eksperyment z espresso - na w³osy nie wymyte z silikonów a wrêcz na³adowane nimi po³o¿y³am espresso, efekt=nierówne pokrycie i to bardzo. Czyli nawet ¿eby taka maseczka w 100 procentach dobrze zadzia³a³a trzeba siê z w³osów pozbyæ silikonów. Julianna - my¶lê ¿e to samo dotyczy Deli. Dla kogo¶ kto u¿ywa szampon z slem na co dzieñ nie ma problemu, problem pojawia siê dopiero u tych którzy u¿ywaj± ³agodnych ¶rodków myj±cych bez sls.
![]() |
#2336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
julianna - ja nie wiem czy ja tu zaraz jakiego¶ bana nie wy³apiê za linkowanie tego ![]() .....ale proszê http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...k_2-11719.html ![]() A tak na marginesie na pierwszym miejscu jest piêkna dziewczyna, która ma tak cudowny rudy, ¿e ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
agusiaki...
Dobrze wiedzieæ...Wella Decore czy SAfira to dzia³a³y u mnie jak od¿ywki koloryzujace...sp³ukiwa³y siê po 2 myciach ![]() Z drogeryjnych sobie chwalê a bynajmniej chwalilam Casting Bursztyn...Nic poza tym...Feria mi sie nawet wyp³uka³a...Loreal Excell 10 porazka za ciemno i to z 3 tony ![]() wszystkich prawie drogeryjne wyprobowalam ![]() Pomysle kiedy nad CT jak nie beda mi w³osy wypadac... Jutro ¶migam po p³omienny Rudy dziewczynki u mnie dosc duzo....s± jakies zamowienia ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
kathy dziekuje
![]() ![]() zwlaszcza, ze juz widac spore efekty w regenracji, wlosy sa miekczejsze, lepsze w dotyku. stosuje waxa, wcieralam wode brzozowa, ale pani ze sklepiku stwierdzila, ze mi zapas jakis pan wykupil ![]() ![]() ![]() ![]() agusiaki ode mnie 5 * ![]() ![]() ![]() bernardka sprobuj sie wypytac na forum fryzjerskim o te farby yellow ![]() ![]() pokaz plomienn rudy potem ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Wtajemniczenie
|
julianna-p
Oczywiscie ![]() ![]() a co do psów, bo pisa³yscie z Kathy wczesniej...Masakra ja w ogole niektórych nie rozumiem...Tak samo jak tych, którzy psy o takiej porze porzucaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Rozeznanie
|
Julianna - zagadalam
![]() ![]() Zaprosi³am j± na nasz rudy w±tek. Kolor cudny, a do kompletu ta porcelanowa cera i zielone oczy ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.