Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów. - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-12-07, 14:08   #2311
201709121022
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 477
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów

Cytat:
Napisane przez arbuziaczek Poka¿ wiadomo¶æ
Mia³am feniksa z Palette, wyszed³ fajny kolor naprawdê, ale nie wiem, gdzie go kupiæ, bo w Rossmannie ju¿ go nie widzê... A to jak na razie mój nr 1, chocia¿ niszczy w³osy. I niestety tej czerwieni do koñca nie da³o siê unikn±æ, ale i tak nie jest ¼le.
Podoba mi siê na drugim miejscu Joanna P³omienna Iskra. Nie niszczy w³osów i kosztuje nieca³e 6z³.
Teraz kupi³am Joanna Color Professional miedziano-czerwony jasny blond i za jakie¶ 3 tyg wypróbujê. I mam takie pytanko jakby kto¶ móg³by mi powiedzieæ: skoro mam 50ml farby i 130ml utleniacza i na farbie pisze, ¿eby zmieszaæ j± z utleniaczem w proporcji 1:1,5, to ile ml tego utleniacza u¿yæ?
Je¶li masz 50 ml farby to w proporcji 1:1,5 powinna¶ u¿yæ 75 ml utleniacza.
201709121022 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:17   #2312
kathy579
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 923
GG do kathy579

...zdadza siê tak jak napisa³a Melina 50 na 75

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

agusiaki, masz ode mnie *****

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:19   #2313
agusiaki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
Napisane przez kathy579 Poka¿ wiadomo¶æ

[/COLOR]agusiaki, masz ode mnie *****

Kathy
- dziêkujê ¶licznie

Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ
agusiaki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:46   #2314
bernadka20
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 722

Dziewczyny...
Nie pisa³as d³ugo, ale mam pytanie....Czy Yellow ma moze farby bez amoniaku i ³adne rude odcienie ?
Szukam co¶ bez amoniaku.... Pomo¿ecie ?
Stop suszarce od koñca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, krêcone w³osy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigu³ka
bernadka20 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:50   #2315
purepoison
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 35

Cze¶æ dziewczyny.
Dorad¼cie co zrobiæ, od sierpnia farbujê w³oski na rude odcienie. Pocz±tkowo Joann± Jesienny li¶æ ale dawa³a taki poszarza³y kolorek a pó¼niej kilkukrotnie miesza³am Jesienny li¶æ z P³omienn± Iskr± i to by³ na moich w³osach kolor idealny - szlachetny rudy, ognisty ale jednocze¶nie nie marchewkowy i by³oby piêknie gdyby nie to ¿e te farby wyp³ukuj± mi siê w jakie¶ dwa tygodnie daj±c efekt wylinia³ego lisa i strasznie wysuszaj± mi k³aki. No wiêc zaczê³am kombinowaæ z ró¿nymi drogeryjnymi farbami i efekty na tê chwilê s± op³akane, nie do¶æ ¿e wszystkie sp³ukuj± mi siê praktycznie po 2 mo¿e 3 tygodniach to jeszcze aktualnie po intensywnym miedzianym kasztanie ( ¿e te¿ mnie ten kasztan nie zastanowi³) z L'oreala mam czerwono wi¶niowe w³osy.

Nie pasuje mi to kompletnie i chcia³abym wróciæ do czego¶ z gamy pomarañczy i to najlepiej do ¶wi±t.
My¶licie, ¿e muszê robiæ dekoloryzacjê i dopiero na³o¿yæ ja¶niejsz± bardziej rud± farbê?
Czy jest mo¿e jaki¶ sposób na ominiêcie tego jednak agresywnego zabiegu?

i co zrobiæ ¿eby unikn±æ farbowania co 3 tygodnie - g³ównym problemem dla mnie nie jest nawet ubytek koloru bo mam wra¿enie ¿e ju¿ jednak ten rudy jest trochê wgryziony co bardziej po³ysku co powoduje ¿e kolor robi siê jaki¶ taki bez ¿ycia.

Prooooooooooszê o pomoc bo tak bardzo nie chcê rezygnowaæ z rudo¶ci
purepoison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-07, 20:26   #2316
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez purepoison Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny.
Dorad¼cie co zrobiæ, od sierpnia farbujê w³oski na rude odcienie. Pocz±tkowo Joann± Jesienny li¶æ ale dawa³a taki poszarza³y kolorek a pó¼niej kilkukrotnie miesza³am Jesienny li¶æ z P³omienn± Iskr± i to by³ na moich w³osach kolor idealny - szlachetny rudy, ognisty ale jednocze¶nie nie marchewkowy i by³oby piêknie gdyby nie to ¿e te farby wyp³ukuj± mi siê w jakie¶ dwa tygodnie daj±c efekt wylinia³ego lisa i strasznie wysuszaj± mi k³aki. No wiêc zaczê³am kombinowaæ z ró¿nymi drogeryjnymi farbami i efekty na tê chwilê s± op³akane, nie do¶æ ¿e wszystkie sp³ukuj± mi siê praktycznie po 2 mo¿e 3 tygodniach to jeszcze aktualnie po intensywnym miedzianym kasztanie ( ¿e te¿ mnie ten kasztan nie zastanowi³) z L'oreala mam czerwono wi¶niowe w³osy.

Nie pasuje mi to kompletnie i chcia³abym wróciæ do czego¶ z gamy pomarañczy i to najlepiej do ¶wi±t.
My¶licie, ¿e muszê robiæ dekoloryzacjê i dopiero na³o¿yæ ja¶niejsz± bardziej rud± farbê?
Czy jest mo¿e jaki¶ sposób na ominiêcie tego jednak agresywnego zabiegu?

i co zrobiæ ¿eby unikn±æ farbowania co 3 tygodnie - g³ównym problemem dla mnie nie jest nawet ubytek koloru bo mam wra¿enie ¿e ju¿ jednak ten rudy jest trochê wgryziony co bardziej po³ysku co powoduje ¿e kolor robi siê jaki¶ taki bez ¿ycia.

Prooooooooooszê o pomoc bo tak bardzo nie chcê rezygnowaæ z rudo¶ci
...do ¶wi±t jeszcze ponad 2 tygodnie, spróbuj na razie wstrzymaæ siê dekoloryzacj± i codziennie myj w³osy jakim¶ delikatnym szamponem najlepiej bez sles - masz porowate w³osy wiêc farba powinna wyp³ukaæ siê expresowo. Znam twój problem niestety nie jest to ³atwe aby kolor utrzyma³ siê d³u¿szy czas na porowatym w³osie, alternatyw± jest farbowanie odrostu farb± a po d³ugo¶ci mask± lub szamponem koloryzuj±cym nawet co drugie mycie. Aby otrzymaæ po³ysk na porowatym w³osie to niestety tylko maski i ampu³ki silikonowe - tu nie pomog± zabiegi od¿ywcze. I jeszcze jedna bardzo wa¿na rzecz przed koloryzacj± wymyj koniecznie silikony z w³osów (szampon z sles) - bo inaczej farba nierówno otacza w³osy.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny...
Nie pisa³as d³ugo, ale mam pytanie....Czy Yellow ma moze farby bez amoniaku i ³adne rude odcienie ?
Szukam co¶ bez amoniaku.... Pomo¿ecie ?
...niedawno upiera³a¶ siê na ,,innym forum,, ¿e lepsze s± farby drogeryjne - bo ty fryzjerka jeste¶ i w tym siedzisz i wiesz lepiej, co ciê sk³oni³o do tak szybkiej zmiany zdania? Nie wiem czy wiesz ale Yellow to profesjonalna marka!!

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-07, 20:53   #2317
purepoison
Raczkowanie

Dziêkujê Kathy za odpowied¼,
Co do tej porowato¶ci w³osa to ca³kiem niewykluczone - brzmi logicznie. Natomiast je¶li chodzi o preparaty silikonowe na po³ysk to u mnie siê nie sprawdza kompletnie tzn efekt jest ale wypróbowa³am ju¿ kilka i wszystkie w efekcie wysuszaj± mi koñcówki.
Zreszt± w³osy nigdy nie by³y moim atutem nie do¶æ, ¿e cienkie to jeszcze diabelnie mi siê przet³uszcza skóra a one same w sobie s± delikatne i sk³onne do przesuszeñ.
No nie oszukuje siê te¿, ¿e znaczenie ma to ¿e muszê czêsto myæ g³owê, najczê¶ciej codziennie .
ehhhh b³êdne ko³o.
My¶la³am o rekonstrukcji Joico ale nigdzie w Krakowie nie mogê znale¼æ
Natomiast moja fryzjerka poleca³a mi szampon i maskê Artego z serii extracto tylko nie pamiêtam czy regeneruj±c± czy odbudowuj±c± bo na allegro znalaz³am i tak± i tak±.
Próbowa³am ju¿ Waxa, nafty kosmetycznej, oleju kokosowego ale nic nie przynios³o oczekiwanych efektów.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 20:54   #2318
201608170918
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 422

Dzi¶ nast±pi³o moje drugie farbowanie Chantalem: tylko tym razem jasny blond miedziany z mixtonem i o dziwo wyszed³ mi miedziany blond My¶la³am ¿e dostane zawa³u serca jak zobaczy³am blond odrosty Teraz zezuje w lustro i nie moge sie przyzwyczaiæ, a pomy¶leæ ¿e kiedy¶ farbowa³am siê na bardzo jasny blond
201608170918 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-07, 21:02   #2319
agusiaki
Rozeznanie

Sehmet - ja miesza³am 1:1 jasny tycjan z jasnym blondem miedzianym i dodawa³am mixtona. Wychodzi³o pieknie marchewkowo. Mixton ma to do siebie, ¿e szybciutko siê wyp³ukuje i zostana Ci blond w³osy Lepiej siê zaopatrz w deliê.

Stary 2010-12-07, 21:53   #2320
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Dziêkujê Kathy za odpowied¼,
Co do tej porowato¶ci w³osa to ca³kiem niewykluczone - brzmi logicznie. Natomiast je¶li chodzi o preparaty silikonowe na po³ysk to u mnie siê nie sprawdza kompletnie tzn efekt jest ale wypróbowa³am ju¿ kilka i wszystkie w efekcie wysuszaj± mi koñcówki.
Zreszt± w³osy nigdy nie by³y moim atutem nie do¶æ, ¿e cienkie to jeszcze diabelnie mi siê przet³uszcza skóra a one same w sobie s± delikatne i sk³onne do przesuszeñ.
No nie oszukuje siê te¿, ¿e znaczenie ma to ¿e muszê czêsto myæ g³owê, najczê¶ciej codziennie .
ehhhh b³êdne ko³o.
My¶la³am o rekonstrukcji Joico ale nigdzie w Krakowie nie mogê znale¼æ
Natomiast moja fryzjerka poleca³a mi szampon i maskê Artego z serii extracto tylko nie pamiêtam czy regeneruj±c± czy odbudowuj±c± bo na allegro znalaz³am i tak± i tak±.
Próbowa³am ju¿ Waxa, nafty kosmetycznej, oleju kokosowego ale nic nie przynios³o oczekiwanych efektów.
Musisz znale¼æ odpowiednio - szampon dobrany do skalpu, który oczy¶ci skalp i nie wysuszy koñcy, mo¿e wypróbuj Fitomed do w³osów koloryzowanych - u mnie sprawdza siê ju¿ 2 opakowanie. Artego maskê u¿ywa³am i nie polecam, w³a¶ciwie nic mi nie da³a i ,,grzeje pó³kê,, za to od¿ywka extracto do w³osów farbowanych jest znakomita - a co do Joico to fakt ¿e jest to fajna sprawa, naprawdê bardzo dobre produkty.

Co do oleju kokosowego - to ostatnio koñcówka Vatiki wyl±dowa³a w koszu - nie do¶æ ¿e strasznie wyp³ukuje farbê to jeszcze tworzy u mnie puch, muszê umyæ 3-krotnie w³osy zanim powróc± do swojego poprzedniego stanu.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-07, 22:02   #2321
purepoison
Raczkowanie

A tego Fitomedu to u¿ywasz do ciemnych czy do jasnych kolorów?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 22:08   #2322
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
A tego Fitomedu to u¿ywasz do ciemnych czy do jasnych kolorów?
...do jasnych

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-07, 22:28   #2323
purepoison
Raczkowanie

Wesz³am z ciekawo¶ci na stronê Fitomedu i ich produkty w sklepie internetowym s± super tanie, jak na kosmetyki o tak fajnym sk³adzie. Ten szampon o którym mówisz w opakowaniu 500 ml z pompk± kosztuje 17 z³ Chyba zakupiê mniejszy na próbê najpierw. Odezwê i dam znaæ co siê sta³o z t± wi¶ni± na mej g³owie za jaki¶ czas.
Stary 2010-12-07, 22:37   #2324
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Wesz³am z ciekawo¶ci na stronê Fitomedu i ich produkty w sklepie internetowym s± super tanie, jak na kosmetyki o tak fajnym sk³adzie. Ten szampon o którym mówisz w opakowaniu 500 ml z pompk± kosztuje 17 z³ Chyba zakupiê mniejszy na próbê najpierw. Odezwê i dam znaæ co siê sta³o z t± wi¶ni± na mej g³owie za jaki¶ czas.
Koniecznie siê odezwij i pamiêtaj ¿e dekoloryzacja to ostateczno¶c - w³osy po takim zabiegu czêsto nadaj± siê jedynie do ¶ciêcia. Ja kupujê Fitomed w sklepach Herbapolu ale równie¿ widzia³am w Aptece Super Pharm.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-07, 22:46   #2325
201608170918
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 422

Cytat:
Napisane przez agusiaki Poka¿ wiadomo¶æ
Sehmet - ja miesza³am 1:1 jasny tycjan z jasnym blondem miedzianym i dodawa³am mixtona. Wychodzi³o pieknie marchewkowo. Mixton ma to do siebie, ¿e szybciutko siê wyp³ukuje i zostana Ci blond w³osy Lepiej siê zaopatrz w deliê.
O mamma mia jutro idê po delie! Zosta³o mi jeszcze chantala na 2 farbowania to na pewno zmieszam. Masakra! Ale przynajmniej jest pozytyw: nie muszê przyciemniaæ brwi, natura obdarzy³a mnie wyj±tkowo jasnymi i teraz pasuj±
Agusiaki polecasz jak±¶ inn± farbê do piêknych marchewkowych nie-blond w³osów?
201608170918 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-07, 22:53   #2326
agusiaki
Rozeznanie

Ja teraz skoñczy³am color touch'a (polecam, bo ³adny ale nieco za ciemny na wstêpie jak dla mnie) i biore siê za vitality's. Generalnie je¶li idzie o odcieñ, to chantal naj³adniej wychodzi³. Kathy poleca³a vitalitys wiêc spróbujê i dam znaæ
A najlepszy do od¶wie¿ania jest espresso - kolor boski , delia te¿ fajna. Jeszcze nie próbowa³am tej joanny nowej, bo dostac nie mogê. Na zdjêciach wychodzi ³adnie.

Stary 2010-12-08, 12:58   #2327
bernadka20
Wtajemniczenie

Kathy.
Ja wiem, ze to profesjonalna. Nie jestem nie doinformowan± osob±.
Poza tym nie napisa³am tego po to, by sie wyk³ócaæ z kimkolwiek.
I nie z wykrzyknikami ...Proszê
Napisa³am, ze sa praktycznie takie same. Chcê znaæ efekty. Widzê, ze Ty nie pomo¿esz, bo Yellowa nie mia³as na swoich w³osach. Wyt³umacz mi Proszê...Sk±d taki bezczelny komentarz ?
Stary 2010-12-08, 14:00   #2328
siskath
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 126

Purepoison, ja te¿ mia³am podobny problem. Pierwszy raz rud± farbê mia³am po³o¿on± na pocz±tku lipca (mój naturalny to blond, ale mia³am dekoloryzacjê z prawie czarnego). Farbowa³am w³osy w³a¶ciwie co dwa tygodnie, bo rudy by³ bardzo wyp³owia³y i w³osom by³o ju¿ bli¿ej do blondu ni¿ do rudego. Stopniowo rudy coraz bardziej zadomawia³ siê w moich w³osach i aktualnie trzyma siê naprawdê dobrze. U¿ywa³am farby Chantal (tycjan), a teraz u¿ywam Majirel (7.44) i jestem bardzo zadowolona. W zesz³ym tygodniu od¶wie¿y³am kolor Deli± i jest ¶wietnie. Jestem w szoku, wcze¶niej wytrzymywa³am maksymalnie 3 tygodnie, a teraz min±³ ju¿ miesi±c, a ja nie chcê na razie farbowaæ w³osów
Ale to tak tylko w ramach wymiany do¶wiadczeñ Mo¿e Tobie te¿ z czasem kolor bêdzie siê lepiej utrzymywa³. Bardziej profesjonaln± opiniê wyrazi³a Kathy
siskath jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:23   #2329
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Siskath

Majirel 7.44 - piêkny kolor - farbowa³am prawie 3 lata tym kolorem, a jaki u¿ywasz z Chantala nr. - mo¿e ten sam ci Agusiaki - bo te¿ sobie chwali. Ja u¿ywa³am multum ró¿nych farb, ale nie Chantala, jako¶ nie by³ nigdy ,,po drodze,, - tak samo jak Lecher - chocia¿ bardzo kusi.

...and I will wear him
As i do thee...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 14:41   #2330
siskath
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 126

U¿ywa³am Chantal 7/4. Kolor nazywa siê tycjan. Majirel wygl±da na moich w³osach lepiej. Jest bardziej b³yszcz±cy i wyrazisty. Mo¿e to z powodu tego "zrudzienia" w³osów, o którym pisa³am i po prostu po tych kilkunastu farbowaniach kolor korzystniej wygl±da i lepiej siê utrzymuje, ale póki co nie wrócê do Chantala, ¿eby to sprawdziæ. Chocia¿ do farby Majirel u¿ywam oxydantu Chantala 6%, bo mam spory zapas.

Tak jak pisa³a¶ o dekoloryzacji, ¿e po tym zabiegu w³osy czêsto s± w³a¶ciwie tylko do ¶ciêcia, tak by³o u mnie. Odrosty mia³y ³adny kolor, a koñcówki by³y matowe i niedobrze trzyma³y farbê. Wszystkie w³osy, które by³y potraktowane dekoloryzacj± s± ju¿ ¶ciête. Mam teraz krótkie, ale przynajmniej kolor wygl±da ³adnie. Teraz przede mn± d³uuugie zapuszczanie, ale i tak nie ¿a³ujê.
siskath jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-08, 18:12   #2331
bernadka20
Wtajemniczenie

agusiaki
Color Touch...s³ysza³am o nim od swojej wyk³adowczyni...Mówi nam ci±gle na zajeciach, ze pracuje na Welli w swoim zak³adzie i nie zawiod³a siê... :P
Mo¿liwe, ze lepsze s± od tej zwyk³ej sklepowej Bo z drogeryjnej Welli nie jestem zadowolona ni trochê :P
Stary 2010-12-08, 18:27   #2332
agusiaki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Poka¿ wiadomo¶æ
agusiaki
Color Touch...s³ysza³am o nim od swojej wyk³adowczyni...Mówi nam ci±gle na zajeciach, ze pracuje na Welli w swoim zak³adzie i nie zawiod³a siê... :P
Mo¿liwe, ze lepsze s± od tej zwyk³ej sklepowej Bo z drogeryjnej Welli nie jestem zadowolona ni trochê :P
Mo¿liwe?? Color touch to jedna z najlepszych farb (jako¶ciowo) jakich u¿ywa³am. Oczywi¶cie nie mówiê o drogeryjnych, bo to dla mnie totalny szit. W³osy po u¿yciu CT s± b³yszcz±ce, miêkkie i g³adkie. No ale Ct jest bezamoniakowy

Stary 2010-12-08, 18:53   #2333
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249

agusiaki gdzie mozna na Ciebie zaglosowac?? (link prosze)

Sehmet masz jak ja-> kiedys mialam nie tylko jasny blond, super jasny blond, ale nawet ..... bia³e a teraz to masakra

kathy myslisz, ze dla podtrzymania efektu farbowania mozna pomiedzy jednym a drugim farbowaniem plukac octem?? czy ma to jakis sens , chocby dla polysku??

saszetki delii sa cudowne,wczoraj byly 3 tygodnie od mojego farbowania juz chcialam odswiezac kolor, ale na probe dalam 2 saszetki i... odrosty zniknely calkiem, mam piekny, ognisty kolorek. w zwiazku z powyzszym moze wytrzymam nawet 4 tygodnie miedzy farbowaniami- jestem z siebie dumna

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-08, 18:57   #2334
purepoison
Raczkowanie

Siskath a¿ sobie zapisa³am nazwy tych farb bo faktycznie piêkne odcienie
Mam nadziejê ¿e farba siê troszkê wgryzie moje w³osy i bêdzie lepiej z "przyczepno¶ci±", tylko ile mam jeszcze czekaæ ...
Kath zasugerowa³a ¿e mogê mieæ porowate w³osy. Próbowa³am znale¼æ co¶ na ten temat - w sensie jak z tym walczyæ ale nic konkretnego nie wyszpera³am.

A tak przysz³o¶ciowo : maj±c naturalny kolor polski szary ciemny blond a na d³ugo¶ci farbê w odcieniach czerwieni jaki % utleniacza wybraæ ¿eby uzyskaæ odcieñ zbli¿ony do tego jaki Chantal tycjan ma w próbniku czyli :http://www.ofryzjer.pl/chantal-tycjan-farba-120ml-p-1640.html?osCsid=0b984fd2 23caeeabc45571145fbdb526
ewentualnie odrobinkê ja¶niejszy.
Piszecie czêsto o poziomach koloru ja siê na tym kompletnie nie znam - gdzie znajdê jaki¶ opis jak to siê oznacza i w ogóle.
Stary 2010-12-08, 19:10   #2335
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez julianna-p Poka¿ wiadomo¶æ
agusiaki gdzie mozna na Ciebie zaglosowac?? (link prosze)

Sehmet masz jak ja-> kiedys mialam nie tylko jasny blond, super jasny blond, ale nawet ..... bia³e a teraz to masakra

kathy myslisz, ze dla podtrzymania efektu farbowania mozna pomiedzy jednym a drugim farbowaniem plukac octem?? czy ma to jakis sens , chocby dla polysku??

saszetki delii sa cudowne,wczoraj byly 3 tygodnie od mojego farbowania juz chcialam odswiezac kolor, ale na probe dalam 2 saszetki i... odrosty zniknely calkiem, mam piekny, ognisty kolorek. w zwiazku z powyzszym moze wytrzymam nawet 4 tygodnie miedzy farbowaniami- jestem z siebie dumna
...oczywi¶cie ¿e mo¿na tak robic, tak ma to sens bêdzie lepszy po³ysk u wiêkszo¶ci, w przypadku bardzo du¿ej porowato¶ci jak wiêkszo¶æ naturalnych sposobów mo¿e siê nie sprawdziæ. My¶lê ¿e najlepiej od razu po na³o¿eniu saszetki i tak co jaki¶ czas ale nie po ka¿dym myciu. Julianna my¶lê ¿e wytrzymasz wiêcej ni¿ 4 tygodnie, spróbuj kochana chocia¿ przez okres zimowy wytrzymaæ do 6 tygodnibêdê z tob±w³osy odwdziêcz± siê. Je¶li odrosty zniknê³y to po co ci farba amoniakowa?

Agusiaki

zrobi³am eksperyment z espresso - na w³osy nie wymyte z silikonów a wrêcz na³adowane nimi po³o¿y³am espresso, efekt=nierówne pokrycie i to bardzo. Czyli nawet ¿eby taka maseczka w 100 procentach dobrze zadzia³a³a trzeba siê z w³osów pozbyæ silikonów. Julianna - my¶lê ¿e to samo dotyczy Deli. Dla kogo¶ kto u¿ywa szampon z slem na co dzieñ nie ma problemu, problem pojawia siê dopiero u tych którzy u¿ywaj± ³agodnych ¶rodków myj±cych bez sls.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-12-08, 19:15   #2336
agusiaki
Rozeznanie

Cytat:

A tak przysz³o¶ciowo : maj±c naturalny kolor polski szary ciemny blond a na d³ugo¶ci farbê w odcieniach czerwieni jaki % utleniacza wybraæ ¿eby uzyskaæ odcieñ zbli¿ony do tego jaki Chantal tycjan ma w próbniku czyli :http://www.ofryzjer.pl/chantal-tycjan-farba-120ml-p-1640.html?osCsid=0b984fd2 23caeeabc45571145fbdb526
ewentualnie odrobinkê ja¶niejszy.
To ja od razu w ramach ostrze¿enia powiem, ¿e jak chcesz ten odcieñ z próbnika oznaczony 7/4 to zafarbuj jasnym tycjanem 8/4. Próbniki z chantala s± du¿o ja¶niejsze ni¿ w rzeczywisto¶ci.

julianna
- ja nie wiem czy ja tu zaraz jakiego¶ bana nie wy³apiê za linkowanie tego
.....ale proszê http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...k_2-11719.html
A tak na marginesie na pierwszym miejscu jest piêkna dziewczyna, która ma tak cudowny rudy, ¿e

Stary 2010-12-08, 19:49   #2337
bernadka20
Wtajemniczenie

agusiaki...
Dobrze wiedzieæ...Wella Decore czy SAfira to dzia³a³y u mnie jak od¿ywki koloryzujace...sp³ukiwa³y siê po 2 myciach
Z drogeryjnych sobie chwalê a bynajmniej chwalilam Casting Bursztyn...Nic poza tym...Feria mi sie nawet wyp³uka³a...Loreal Excell 10 porazka za ciemno i to z 3 tony
wszystkich prawie drogeryjne wyprobowalam Palette unikam z dala (farbowa³am nia 2 razy w swoim zyciu).
Pomysle kiedy nad CT jak nie beda mi w³osy wypadac...
Jutro ¶migam po p³omienny Rudy dziewczynki u mnie dosc duzo....s± jakies zamowienia ? I nie ma rudych ekspedientek !!
Stary 2010-12-08, 20:19   #2338
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249

kathy dziekuje, masz w sumie racje na razie fakycznie sprobuje wytrzymac do tych 6 tygodni - byloby idealnie na sylwestra
zwlaszcza, ze juz widac spore efekty w regenracji, wlosy sa miekczejsze, lepsze w dotyku. stosuje waxa, wcieralam wode brzozowa, ale pani ze sklepiku stwierdzila, ze mi zapas jakis pan wykupil, wczoraj kupilam z serii med ce-ce jakis lotion zapobiegajacy przetluszczaniu sie wlosow (od czapki strasznie mi sie zaczely przetluszczac), uzywam tej odzywki co polecalas na koncowki i musze powiedziec, ze jestem zadowolona. nastepna saszetka to bedzie pewnie plomenny rudy

agusiaki ode mnie 5 *, sprawdzilam tez dziewczyne o ktorej pisalas, kto ma ochote "dopasc i sie dowiedziec co to za kolor"??

bernardka sprobuj sie wypytac na forum fryzjerskim o te farby yellow, tam zawsze cos wiedza; ja np dopiero tam sie dowiedzialam, ze farby ce-ce moga byc trwalsze od innych , ale trzeba ich dac znacznie wiecej bo wlosy je pija, takze duuzo ciekawostek,
pokaz plomienn rudy potem

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-08, 20:30   #2339
bernadka20
Wtajemniczenie

julianna-p
Oczywiscie Kupiê jutro a zrobiê w pi±tek...Moj mê¿czyzna jak zobaczy³ makijaz tej modelki to powiedzial, ze oooo i zielone cienie wykorzystasz

a co do psów, bo pisa³yscie z Kathy wczesniej...Masakra ja w ogole niektórych nie rozumiem...Tak samo jak tych, którzy psy o takiej porze porzucaja
Stary 2010-12-08, 20:38   #2340
agusiaki
Rozeznanie

Julianna - zagadalam Mam nadzieje, ¿e nie odbierze tego jako sabota¿ow± nieszczero¶æ konkursow±
Zaprosi³am j± na nasz rudy w±tek. Kolor cudny, a do kompletu ta porcelanowa cera i zielone oczy

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.