|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2341 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 422
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
Zielone oczy i rude w³osy
![]() ![]() ja w koñcu dorwa³am wodê brzozow± i zobaczymy czy to takie cudo jak pisz± na pielêgnacyjnym ![]() Agusiaki dziêki za opinie w deliê ju¿ sie zaopatrzy³am ![]() Julianna-p co do blondów to moj± najwiêksz± ¿yciow± pomy³k± by³a biel w po³±czeniu z siwym i lekkimi fioletowymi pasemkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Woda brzozowa
![]() ![]() Brzmi jak woda koloñska wars ![]()
#2343 |
Konto usuniête
|
A ¶mierdzi jeszcze gorzej
![]() Jak wypada³y mi w³osy to do¶æ d³ugo buszowa³am po w±tku pielêgnacyjnym i testowa³am ró¿ne cuda typu radical, seboredin pokrzywy nie pokrzywy n o i zosta³a mi woda brzozowa do wypróbowania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Rozeznanie
|
Za 3 zyla? I cuchnie? To mo¿e byæ tylko domestos w ma³ej buteleczce
![]()
#2345 |
Zakorzenienie
|
Zielony makija¿ do rudego pasuje fajnie - ja natomiast od dawna najlepiej siê czujê w makija¿u w ró¿nych barwach fioletu plus odrobina ró¿u, je¶li chodzi o zieleñ to wydaje mi siê ¿e jeszcze nie odnalaz³am ,,tej,, która mi by pasowa³a - chyba kiedy¶ w przysz³o¶ci kupiê takie trio z Loreala - do¶æ fajne odcienie zieleni.
#2346 |
Rozeznanie
|
Mi tam zielony makija¿ do wszystkich w³osów pasowa³
![]()
#2347 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 722
|
Ja zawsze sie ba³am ró¿nych kolorów cieni uzywac...Zawsze by³y beze, ³ososiowy, szarosci i szafir. Mia³am jeszcze taki miêtowy, ale te kolory to wykorzystywalam do robienia kresek pod powiek± albo w k±cikach oka...
Zielony kolor odkry³am po tym, jak w³a¶nie zrobi³am siê z powrotem na rudo... Rozowe oprócz ³ososiowego to nie pasuja do mnie. Mam bursztynowy kolor oczu takze same wiecie.U mnie korzystnie bêd± wygl±dac w³asnie br±zy, ³ososiowe, zielone, pomarañczowe (mam w³asnie taki od niedawna i jestem bardzo zadowolona). Niedawno zakupi³am turkus, ale bardziej w cieplym odcieniu i jest te¿ genialny. Co do Trio z Loreala Kathy ja s³ysza³am, ze lepszy Max Factor ma odcienie zielonego. Wiesz co...w sumie pokaz mi te zielone z Loreala, jesli bys mogla oczywiscie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Loreala jeszcze nie kupi³am, zastanawiam siê (widzia³am w Rossmannie)-bardzo mi siê ten zestaw kolorów podoba³, a ¿e 2 lata temu kupi³am podobny zestaw w fioletach - pigmenty okaza³y siê piêkne i trwa³e to mo¿e kupiê i ten w zieleni.
Co do Yellow to jest to tañsza seria firmy Alfaparf. Oprócz serii pielêgnacyjnej mamy te¿ farby profesjonalne ,,Yellow Color,, o niskiej zawarto¶ci amoniaku. Nale¿y zmieszaæ krem koloryzuj±cy Yellow Color z kremem stabilizuj±cym Peroxido 1:1,5 - cena farby 100ml to 15 z³.
#2349 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za informacje dotycz±cych farb.
![]() Ale kupuje narazie szamponetki 2 z Joanny - p³omienny Rudy. Wracajac do cieni. Moim zdaniem wszystko zalezy od koloru oczu :P Do mojego koloru oczu nie bardzo pasuj± ¶liwki i przerózne odcienie fioletu itp.. ![]() Nawet jak mia³am ciemny braz kolor w³osów to nie czulam sie zbyt dobrze we fioletach a mialam taki cieñ to go wyrzuci³am ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
Sehmet ja mialam bialo-szare ze "zwlokami smerfa"
![]() ![]() kathy jak znalazlas idealn fiolet?? ja chcialabym uzywac fiolety, ale zawsze po jakims czasie cienie przestaja mi pasowac ![]() ![]() agusiaki konkursowa zlosliwosc to by bylo dopasc i przerobic na treske wlosie konkurentki ![]() ![]() a mnie tam zielenie lubia, nawet dziwne (chociaz najjasniejsze chyba najmniej ![]() ![]() i teraz pytanie jak sobie radzicie z makijazem ust na zime?/ bo pomadki znikaja mi pod wplywem pomadek odzywczych, a jakos nie umiem maziac sie blyszcyzkiem co chwile ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-12-09 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Wtajemniczenie
|
julianna-p
Kochana...ja zadowolona jestem z Tisane. W niedziele mi pêk³a trochê warga (-20 by³o nad ranem a na wieczór pêk³a ;/) Posmarowalam usta kilka razy w ciagu 2 dni i przesz³o... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Wtajemniczenie
|
bernardka niestety ja i tisane sie nie lubimy jakos specjalnie
![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-12-09 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zadomowienie
|
arbuziaczek - feniks wychodzi czerwony?, jak tak to juz odpada
![]()
#2354 |
Wtajemniczenie
|
julianna-p
S³ysza³am o Nivei z miodem ze dobra, ale nie u mnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
Julianna
Carmex w pude³eczku - uwielbiam ![]() Cienie fioletowe - na górn± powiekê malujê cieniem bardzo ciemny fiolet (niemal czarny) gruba kreska id±ca do góry, potem do zag³êbienia powieki ja¶niejszy ale ju¿ bardziej fioletowy i na górn± powiekê najja¶niejszy wpadaj±cy w ró¿ - do tego bardzo mocno tuszujê górn± warstwê rzês i br±zowym cieniem leciutko korygujê ³uk brwiowy. Te cienie Loreala naprawdê maj± super pigmenty - chyba nawet wolê od Kryolana. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Dafreen Widzia³a¶ mo¿e nowy sklep na Marsza³kowskiej za rotund± ko³o nowego Reserved? Taki outlet z markowymi rzeczami, perfumami i kosmetykami - dzisiaj przypadkowo tam trafi³am i ku mojemu zdziwieniu mieli kosmetyki Tigi do w³osów krêconych, tañsze o jakie¶ 20 z³, ale zaniepokoi³o mnie brak daty na opakowaniu i wygl±da³y na zle¿a³e? S± te¿ ró¿ne inne firmy takie na ogó³ nie spotykane w Polsce. Ale torby Kevin Claina - to chocia¿ oryginalne to wygl±da³y strasznie tandetnie.
#2356 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
Kathy dzisiaj pierwszy raz u¿y³am tego szamponu Fitomedu i powiem Ci, ¿e bardzo dobre wra¿enie na mnie zrobi³. Fajnie siê pieni ³adnie pachnie i teraz po ca³ym dniu mam nadal ¶wie¿y skalp a normalnie by³by ju¿ leciutko t³ustawy.
Tak¿e dla mnie suuuper. Zobaczymy jak siê bêdzie sprawowa³ przy d³u¿szym u¿ywaniu. Tylko w zwi±zku z powy¿szym mam pytanie - on jest zbyt delikatny ¿eby usuwaæ sylikony, prawda? Czego w takim razie u¿ywaæ przed farbowaniem ¿eby kolor równo z³apa³? Najlepiej konkretne produkty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Wtajemniczenie
|
kathy carmex mam w tubce, chyba tylko on mi pomaga, ale wciaz szukam czegos co bedzie jednoczesnie makijazem. moj problem to duze i wydatne usta ( jak mowia znajomi "silikonki"), ale z lekko rozmazanym konturem
![]() ![]() Twoj makijaz musi pieknie wygladac ![]() bernardka mialam wszytskie mozliwe pomadki nivei i nic ![]() ![]() ![]() a ja sobie dzisiaj kupilam troche kosmetykow kolorowych i postawilam na makijaz oczu ![]() ![]() ![]() i znowu mnie przerazila ekspedientka z ogromnymi czarnymi brwiami przy rudej urodzie ![]() stwierdzam tez, ze bede uzywac kontorowki do ust moze to da lepszy efekt ![]() ide nalozyc jakas maseczke odzywcza bo moja skora jednak nie lubi zimna ![]() mi³ego wieczorku!! ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Konto usuniête
|
Podziwiam was za te kredki, cienie, konturówki... ja siê zmuszam ¿eby 2-3razy w tygodniu zrobiæ sobie makija¿
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 398
|
Polecam carmex w s³oiczku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Je¶li chodzi o wymywanie silikonów to szampony Barwy np pokrzywa bardzo prosty sk³ad i sles na samym pocz±tku ok. 4 z³ do kupienia w sklepach Spo³em albo w Kioskach, lub Joanna Rzepa (je¶li wytrzymasz ten smrodek). Julianna Zazdroszczê tych pe³nych ust ![]() Jedynym problemem tu jest cena ok 110 z³. Mo¿e jak by¶ znalaz³a kosmetyczkê która pracuje na Dermatologica popro¶ ¿eby da³a ci spróbowaæ (tuba jest wyciskana). Fioletowe tusze i zielone - zachêcaj±ce tylko ¿eby te kolorki by³e intensywne a nie zbli¿one do czarnego - takich szukam - ¿eby by³o widaæ konkretny kolor. Czarne ogromne nie wyregulowane brwi do rudych w³osów hmmm ![]() ![]() Sehmet Rano nie lubiê siê malowaæ - jak jestem zaspana, ale tak chyba ka¿dy ma - czasami jak nie mam czasu to tylko: podk³ad, ró¿, jasny cieñ na powieki, tusz (make-up w 5 min) i to wszystko.
![]() |
#2361 |
Wtajemniczenie
|
Julianna-p
Nie nie.... ![]() Zrobilam sobie ta szamponetk± (mam narazie mokre w³osy), ale mam wrazenie, ze 20 min trzymania to za krotko. Zobaczymy potem...Ja nie susze ich suszark± wiêc trochê poczekacie na zdjêcia ![]() ![]() Co do Twoich zakupów :P Uwielbiam ¿ó³cie, zielenie, pomarañcze i szafiry, be¿e, br±zy ![]() Fiolet do mnie nie pasuje jak wspomnia³am mam bursztynowe oczy ![]() Takze skusilabym sie na zielony tusz ![]()
Narzeczona 11.10.2013 ![]() Dbam o w³osy ![]() ![]() Stop suszarce od koñca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, krêcone w³osy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigu³ka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-12-10 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Wtajemniczenie
|
kathy no ja sie tak wstydzilam tych ust( sa takie wystajace poduszeczki,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiesz co wyraziste kolory tuszy ma gosh ![]() ![]() a i te brwi, one sa regulowane na takie jak marylin monroe ![]() ![]() ja osobiscie kiedys wyskubalam sobie do jednej linii, po jednym wlosku. niestety kosmetyczka nie zrobila tego lepiej, wiec mysle, ze same z reguly lepiej sobie radzimy ![]() beranrdka wciaz czekamy ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-12-10 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Wtajemniczenie
|
Pisa³am referaty dziewuszki...
![]() Oto zdjêcia z dzis, ale nie urzeczywistniaja...Bo s± troszku ciemniejsze. 20 min tylko trzyma³am...Mog³am 5 minut d³uzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Rozeznanie
|
![]() Która to szamponetka wychodzi TAK CIEMNO?
#2365 |
Wtajemniczenie
|
Robi³am p³omiennym rudym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Rozeznanie
|
TEN z joanny??? Ten sam, który wcze¶niej któr±s z nas próbowa³a (przepraszam Ciê Kochana, ale nie pamiêtam nicka) i byl taki piekny, intensywny i ¿ywy pomarañcz??
#2367 |
Wtajemniczenie
|
Tak...Agusiaki
![]() W³asnie ten...Trzyma³am 20 minut jedynie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Musia³a¶ mieæ kolor wyj¶ciowy ciemniejszy, bo a¿ uwierzyæ nie mogê, ¿e wyszed³ taki ciemny. No nic, najwa¿niejsze, ¿e siê sp³uka szybko ![]() Chyba, ¿e Tobie odpowiada ten kolorek.
#2369 |
Wtajemniczenie
|
bernardka ladny kolorek, ale ciemny
![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 846
|
agusiaki ja farbowa³am p³omiennym rudym i jestem z tej szamponetki bardzo zadowolona
![]() ![]() farbowa³am na sprana p³omienn± iskrê ale przed mia³am w³osy bardzo jasny blond. Dzi¶ farbowa³am farb± p³omienna iskra i te¿ jestem zadowolona, dodaje zdjêcie, robione teraz przy sztucznym ¶wietle w dzieñ by³o by ³adniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.