Oleje i olejki do włosów - kontynuacja - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-17, 19:53   #2881
aniaamelia
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja

Niedawno moje koleżanki w pracy spytały co robię, że moje włosy tak błyszczą. Dumnie odpowiedziałam, że to dzięki używaniu oleju kokosowego Stosuję Efavit od ponad pół roku. Zamierzam również zacząć stosować olej konopny, ponieważ zaciekawił mnie efekt wygładzenia.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 21:37   #2882
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Niedawno moje koleżanki w pracy spytały co robię, że moje włosy tak błyszczą. Dumnie odpowiedziałam, że to dzięki używaniu oleju kokosowego Stosuję Efavit od ponad pół roku. Zamierzam również zacząć stosować olej konopny, ponieważ zaciekawił mnie efekt wygładzenia.
I co na to koleżanki?

Zdecydowana większość osób, której decyduję się odpowiedzieć na pytania tego typu, w połowie mi przerywa urażona, że się z nich niby nabijam, albo wytrzeszcza oczy z niedowierzania, że takie dziwadła chodzą jeszcze po tym świecie, zamiast pójść do drogerii i kupić drogą odżywkę, którą reklamują w takiej a takiej gazecie.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 23:54   #2883
aniaamelia
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2642744 5]I co na to koleżanki?

Zdecydowana większość osób, której decyduję się odpowiedzieć na pytania tego typu, w połowie mi przerywa urażona, że się z nich niby nabijam, albo wytrzeszcza oczy z niedowierzania, że takie dziwadła chodzą jeszcze po tym świecie, zamiast pójść do drogerii i kupić drogą odżywkę, którą reklamują w takiej a takiej gazecie. [/QUOTE]

Koleżanki były bardzo zdziwione. Zakupu odżywek mi na szczęście nie proponowały. Chyba czuły, że je wyśmieję Jestem bardzo zadowolona, że moje krótkie włosy tak lśnią gdy używam kokosa
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:38   #2884
Amiria
Raczkowanie

olejki sa zbawieniem dla włosow.

Wlasnie stosuje olej migldałowy z Dabur(niestety ma tez olej minerlany)
spisuje sie swietnie.

Wczesniej uzywałm olejku hesh ancient mahabiringaj i byl fajny. Tylko niestety rpzyciemnił moje włosy.

Natknełam sie kiedys na informajce na temat oleju z krokosza. Tego jednego radze nie testowac...tam gdzie checie miec włosy.
http://depilacjalaserem.info.pl/2010...a-po-indyjsku/
Stary 2011-04-19, 13:15   #2885
myszka2020
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2642744 5]I co na to koleżanki?

Zdecydowana większość osób, której decyduję się odpowiedzieć na pytania tego typu, w połowie mi przerywa urażona, że się z nich niby nabijam, albo wytrzeszcza oczy z niedowierzania, że takie dziwadła chodzą jeszcze po tym świecie, zamiast pójść do drogerii i kupić drogą odżywkę, którą reklamują w takiej a takiej gazecie. [/QUOTE]

Mam dokładnie tak samo A jak już mówię, że myję odżywką, to jest dopiero Że jak, że włosy na pewno tłuste i niedomyte, to mówię: dotknij i popatrz - tłuste? dotyka, patrzy, mówi że miękkie i śliczne i wcale nie tłuste. Ale i tak ona by nie mogła myć odżywką

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Konopny jest super Skończył mi się i już za nim tęsknię, przy następnym zamówieniu z ZSK na pewno kupię większą jego butelkę
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 13:34   #2886
Iwona75
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wam oleje usztywaniają włosy?
Ja po każdym oleju mam dość sztywne włosy,chociaz nakładam potem odżywkę czy maskę.Moje włosy są już z natury dość sztywne a po olejach jeszcze bardziej.Z tego powodu olejuję coraz rzadziej,czasem dodaję tylko odrobinę oleju do ożywki czy maski.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 13:45   #2887
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona75 Pokaż wiadomość
Ja po każdym oleju mam dość sztywne włosy,chociaz nakładam potem odżywkę czy maskę.Moje włosy są już z natury dość sztywne a po olejach jeszcze bardziej.Z tego powodu olejuję coraz rzadziej,czasem dodaję tylko odrobinę oleju do ożywki czy maski.
Mi nie usztywniają - a wręcz przeciwnie - włosy są miękkie, czasem takie ciężkie.
A jakiego oleju używasz?

P.s czy dotarła paczka?

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 13:50   #2888
gabisun
Zakorzenienie

Pierwsza próba z olejkiem Hipp wykonana, tylko, że na skórę głowy dałam naftę a na włosy od linii uszu w dół olejek. Trzymałam dwie godziny, potem zmyłam i z lekko mokrymi poszłam spać...

a rano: włosy błyszczą pięknie ( jak to po nafcie) a na długości zobaczyłam lekkie loki moje włosy przez tyle lat były torturowane silikonami aż w końcu mogą być wreszcie sobą

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 14:01   #2889
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Pierwsza próba z olejkiem Hipp wykonana, tylko, że na skórę głowy dałam naftę a na włosy od linii uszu w dół olejek. Trzymałam dwie godziny, potem zmyłam i z lekko mokrymi poszłam spać...

a rano: włosy błyszczą pięknie ( jak to po nafcie) a na długości zobaczyłam lekkie loki moje włosy przez tyle lat były torturowane silikonami aż w końcu mogą być wreszcie sobą
Naftę trzymałaś na głowie 2h????

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 14:45   #2890
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
Naftę trzymałaś na głowie 2h????
akurat tyle wyszło, ale najczęściej trzymam godzinę. A czemu Cię to dziwi?

Stary 2011-04-19, 14:45   #2891
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Oleje wpływają raczej zmiękczająco na włosy, a nie utwardzająco z tego co wiem. Zwłaszcza kokosowy i jojoba. A jakich używasz, może to od ziół w indyjskich olejach.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 15:16   #2892
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Bo naftę trzyma się max 20 minut...no chyba, że wymieszana z czymś była. Z opisu wynika jednak, że nakładana była solo na skalp.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 15:19   #2893
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Bo naftę trzyma się max 20 minut...no chyba, że wymieszana z czymś była. Z opisu wynika jednak, że nakładana była solo na skalp.
uuu..a widzisz niby było napisane, że 10 minut, ale zawsze tyle trzymałam i nic się nie działo

Stary 2011-04-19, 15:31   #2894
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
uuu..a widzisz niby było napisane, że 10 minut, ale zawsze tyle trzymałam i nic się nie działo
To masz szczęście, nafta może naprawdę zaszkodzić skórze głowy..
Ja zmywam zawsze po 15min, jak raz zostawiłam na 20min to już mnie skóra głowy piekła bardzo delikatnie.

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 16:26   #2895
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
To masz szczęście, nafta może naprawdę zaszkodzić skórze głowy..
Ja zmywam zawsze po 15min, jak raz zostawiłam na 20min to już mnie skóra głowy piekła bardzo delikatnie.
o kurcze to ja chyba jakaś pancerna, bo żadnego pieczenia nie miałam, a nawet po takich moich kuracjach nowe włosiska rosną ale chyba takie przedłużone trzymanie nie wpłynie jakoś źle na cebulki? tylko może podrażnić tak?

ja takich długich kuracji już sporo mam za sobą

Stary 2011-04-19, 17:42   #2896
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nie usztywniają Są po nim wręcz miękkie, gładziutkie i nawilżone, żadnego usztywnienia. Tak sobie myślę, że może niedokładnie spłukujesz co? Bo nie spotkałam się z tym, żeby komuś oleje usztywniały włoski. Sama nie wiem kochana.

Cytat:
o kurcze to ja chyba jakaś pancerna, bo żadnego pieczenia nie miałam, a nawet po takich moich kuracjach nowe włosiska rosną ale chyba takie przedłużone trzymanie nie wpłynie jakoś źle na cebulki? tylko może podrażnić tak?

ja takich długich kuracji już sporo mam za sobą

Ale lepiej uważać Ja też kilka razy miałam przygodę z naftą, ale trzeba ją zmywać szamponem silnym, a ja tego nie lubię, bo kocham myć odżywką

Dokańczam jojobę i migdałka, jeszcze dzięki kochanej Anwen będę mieć od niej w czwartek odlewkę oleju z orzechów włoskich
Stary 2011-04-19, 18:51   #2897
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ale lepiej uważać Ja też kilka razy miałam przygodę z naftą, ale trzeba ją zmywać szamponem silnym, a ja tego nie lubię, bo kocham myć odżywką
no właśnie zmywam szamponem z sles, ale jakoś mi to nie przeszkadza...bo poza tym, że może podrażniać ten składnik, ma jakieś działanie szkodliwe na włosy? moje są przetłuszczające się i na razie największy mój grzech to szampony z silikonami ( no poza długim trzymaniem nafty )

Stary 2011-04-19, 20:02   #2898
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:

Czas przetrzymywania nafty na głowie podany na opakowaniu to nie jest sugestia dolnej granicy, wręcz przeciwnie, i nie bez powodów.
Mi raz trafiło się przetrzymać naftę na prawie 30 minut, bo łazienkę mi akurat zajęto. Skalp mnie zaczął piec, a co gorsza, po wyschnięciu miałam wrażenie, że końcówki moich włosów pachną tak, jakbym potraktowała je naprawdę gorącym powietrzem. Taki swąd palonych włosów.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 20:12   #2899
gabisun
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2646212 7]
Czas przetrzymywania nafty na głowie podany na opakowaniu to nie jest sugestia dolnej granicy, wręcz przeciwnie, i nie bez powodów.
Mi raz trafiło się przetrzymać naftę na prawie 30 minut, bo łazienkę mi akurat zajęto. Skalp mnie zaczął piec, a co gorsza, po wyschnięciu miałam wrażenie, że końcówki moich włosów pachną tak, jakbym potraktowała je naprawdę gorącym powietrzem. Taki swąd palonych włosów.[/QUOTE]

hmmmm... nic takiego mi się nie przydarzyło, może dlatego że zbyt dużo jej nie daję

wiesz na wielu kosmetykach, maskach jest podany czas orientacyjny, więc myślałam, że w tym wypadku też można dłużej...no dobra mniejsza z tym skóra nie jest czerwona i włosy mi nie wypadły, a wręcz przeciwnie

Stary 2011-04-19, 22:41   #2900
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Oleje wpływają raczej zmiękczająco na włosy, a nie utwardzająco z tego co wiem. Zwłaszcza kokosowy i jojoba. A jakich używasz, może to od ziół w indyjskich olejach.
Zwykłych:migdałowego,koko sowego,jojoba.
Wydaję mi się też że dokładnie spłukuję olej.To do myszki.
Może po prostu mi nie służą.

Edytowane przez Iwona75
Czas edycji: 2011-04-19 o 22:42 Powód: dopisek
Stary 2011-04-19, 22:49   #2901
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie zmywam szamponem z sles, ale jakoś mi to nie przeszkadza...bo poza tym, że może podrażniać ten składnik, ma jakieś działanie szkodliwe na włosy? moje są przetłuszczające się i na razie największy mój grzech to szampony z silikonami ( no poza długim trzymaniem nafty )
SLS wysusza włosy, po czasie przez to mogą wręcz bardziej się przetłuszczać, ale nie muszą Mnie SLS czy SLES zawsze podrażnia, więc używam jak najrzadziej.

Cytat:
Zwykłych:migdałowego,koko sowego,jojoba.
Wydaję mi się też że dokładnie spłukuję olej.To do myszki.
Może po prostu mi nie służą.
Może i tak być, albo może to coś innego Ci tak robi z włoskami, jakieś psikadełko, pianka, coś do stylizacji?
Stary 2011-04-19, 23:12   #2902
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Czy któraś z Was używała oleju awokado z ZSK? Miałam pewne obawy przed nałożeniem, bo jest ciemnozielony i miałam przed oczami wizję siebie z zielonymi włosami jutro. Oby nie.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:24   #2903
gabisun
Zakorzenienie

Myszka ja bym się chętnie przerzuciła na bez sles-ów szampon, ale nie wiem czy dałby radę z moimi przetłuszczającymi się włosami wiem, wiem jak nie spróbuję to się nie dowiem
Na razie przerzuciłam się z sls, na sles no i nigdy mnie nie podrażniał

Kurcze tak pisałyście o tym konopnym, że chętnie bym spróbowała

Stary 2011-04-20, 08:52   #2904
bernadka20
Wtajemniczenie

Iwona75
Widzę w codzienniku, ze uzywasz tego sprayu z Gliss kura. On tez moze ptrzetłuszczac i to dosc solidnie nie raz potrafi włosy przetłuszczać Moja kolezanka jak zaczela go stosowac tak codziennie głowę musiała myć
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:06   #2905
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Iwona75
Widzę w codzienniku, ze uzywasz tego sprayu z Gliss kura. On tez moze ptrzetłuszczac i to dosc solidnie nie raz potrafi włosy przetłuszczać Moja kolezanka jak zaczela go stosowac tak codziennie głowę musiała myć
Spray kupiłam dopiero niedawno a efekt o którym pisałam mam po olejach odkąd zaczęłam ich uzywać,czyli ponad rok temu.Cóż na razie wstrzymam się z olejami.

Poza tym spray sobie chwalę,ale ja używam minimalną ilość na długość włosów dla zabezpieczenia ich.Dwa psiki na rękę,rozcieram i nakładam.Nic mi nie przetłuszcza.
Stary 2011-04-20, 10:45   #2906
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Spray kupiłam dopiero niedawno a efekt o którym pisałam mam po olejach odkąd zaczęłam ich uzywać,czyli ponad rok temu.Cóż na razie wstrzymam się z olejami.

Poza tym spray sobie chwalę,ale ja używam minimalną ilość na długość włosów dla zabezpieczenia ich.Dwa psiki na rękę,rozcieram i nakładam.Nic mi nie przetłuszcza.
Iwona75 dokładnie ten efekt co opisujesz to ja miałam po Parachute, po winogronowym, po lnianym i po migdale z Profarmu. Po prostu nie dla moich włosów te oleje były. Za to jak używam np. rycyny, Amli /zwykłej czy jaśminowej/, Babydreama czy Babydreama dla Mam to moje włosy krzyczą jeszcze jeszcze
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:48   #2907
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Iwona75 dokładnie ten efekt co opisujesz to ja miałam po Parachute, po winogronowym, po lnianym i po migdale z Profarmu. Po prostu nie dla moich włosów te oleje były. Za to jak używam np. rycyny, Amli /zwykłej czy jaśminowej/, Babydreama czy Babydreama dla Mam to moje włosy krzyczą jeszcze jeszcze
Może rzeczywiście spróbuję czegoś innego.A Babydreama dla mam też trzymasz całą noc?
Akurat mam go w łazience,ale używam do ciała

Nie jestem jednak odosobnionym przypadkiem.

Edytowane przez Iwona75
Czas edycji: 2011-04-20 o 10:49 Powód: dopisek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 10:52   #2908
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Może rzeczywiście spróbuję czegoś innego.A Babydreama dla mam też trzymasz całą noc?
Akurat mam go w łazience,ale używam do ciała

Nie jestem jednak odosobnionym przypadkiem.
Tak, też trzymam całą noc
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:00   #2909
gabisun
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak radzicie sobie z zapachem Bd fur mama, bo on śmierdzi frytkami ja się nim smarowałam całą ciąże i nie mogłam sie doczekać kiedy się skończy

Nie wpadłam wtedy na to, że on nadaje się do włosów

Stary 2011-04-20, 16:01   #2910
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Dziewczyny a jak radzicie sobie z zapachem Bd fur mama, bo on śmierdzi frytkami ja się nim smarowałam całą ciąże i nie mogłam sie doczekać kiedy się skończy

Nie wpadłam wtedy na to, że on nadaje się do włosów
pieeeeknie pachnie wg mnie natomiast ten do mycia, ten zel. jesli taka sama jest oliwka/olej fur mama to musze szybko kupic
porownywalny z kokosem? jesli doda sie jakichs dodatkow?
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości