|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Niedawno moje koleżanki w pracy spytały co robię, że moje włosy tak błyszczą. Dumnie odpowiedziałam, że to dzięki używaniu oleju kokosowego
Stosuję Efavit od ponad pół roku. Zamierzam również zacząć stosować olej konopny, ponieważ zaciekawił mnie efekt wygładzenia.
|
|
|
|
#2882 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zdecydowana większość osób, której decyduję się odpowiedzieć na pytania tego typu, w połowie mi przerywa urażona, że się z nich niby nabijam, albo wytrzeszcza oczy z niedowierzania, że takie dziwadła chodzą jeszcze po tym świecie, zamiast pójść do drogerii i kupić drogą odżywkę, którą reklamują w takiej a takiej gazecie.
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2642744 5]I co na to koleżanki?
Zdecydowana większość osób, której decyduję się odpowiedzieć na pytania tego typu, w połowie mi przerywa urażona, że się z nich niby nabijam, albo wytrzeszcza oczy z niedowierzania, że takie dziwadła chodzą jeszcze po tym świecie, zamiast pójść do drogerii i kupić drogą odżywkę, którą reklamują w takiej a takiej gazecie. [/QUOTE]Koleżanki były bardzo zdziwione. Zakupu odżywek mi na szczęście nie proponowały. Chyba czuły, że je wyśmieję Jestem bardzo zadowolona, że moje krótkie włosy tak lśnią gdy używam kokosa
|
|
|
|
#2884 |
|
Raczkowanie
|
olejki sa zbawieniem dla włosow.
Wlasnie stosuje olej migldałowy z Dabur(niestety ma tez olej minerlany) spisuje sie swietnie. Wczesniej uzywałm olejku hesh ancient mahabiringaj i byl fajny. Tylko niestety rpzyciemnił moje włosy. Natknełam sie kiedys na informajce na temat oleju z krokosza. Tego jednego radze nie testowac...tam gdzie checie miec włosy. http://depilacjalaserem.info.pl/2010...a-po-indyjsku/
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2642744 5]I co na to koleżanki?
Zdecydowana większość osób, której decyduję się odpowiedzieć na pytania tego typu, w połowie mi przerywa urażona, że się z nich niby nabijam, albo wytrzeszcza oczy z niedowierzania, że takie dziwadła chodzą jeszcze po tym świecie, zamiast pójść do drogerii i kupić drogą odżywkę, którą reklamują w takiej a takiej gazecie. [/QUOTE]Mam dokładnie tak samo A jak już mówię, że myję odżywką, to jest dopiero Że jak, że włosy na pewno tłuste i niedomyte, to mówię: dotknij i popatrz - tłuste? dotyka, patrzy, mówi że miękkie i śliczne i wcale nie tłuste. Ale i tak ona by nie mogła myć odżywką ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wam oleje usztywaniają włosy?
Ja po każdym oleju mam dość sztywne włosy,chociaz nakładam potem odżywkę czy maskę.Moje włosy są już z natury dość sztywne a po olejach jeszcze bardziej.Z tego powodu olejuję coraz rzadziej,czasem dodaję tylko odrobinę oleju do ożywki czy maski.
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakiego oleju używasz? P.s czy dotarła paczka? |
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza próba z olejkiem Hipp wykonana, tylko, że na skórę głowy dałam naftę a na włosy od linii uszu w dół olejek. Trzymałam dwie godziny, potem zmyłam i z lekko mokrymi poszłam spać...
a rano: włosy błyszczą pięknie ( jak to po nafcie) a na długości zobaczyłam lekkie loki moje włosy przez tyle lat były torturowane silikonami aż w końcu mogą być wreszcie sobą
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2892 |
|
Strażnik Wizażu
|
Bo naftę trzyma się max 20 minut...no chyba, że wymieszana z czymś była. Z opisu wynika jednak, że nakładana była solo na skalp.
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zmywam zawsze po 15min, jak raz zostawiłam na 20min to już mnie skóra głowy piekła bardzo delikatnie.
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba takie przedłużone trzymanie nie wpłynie jakoś źle na cebulki? tylko może podrażnić tak? ja takich długich kuracji już sporo mam za sobą
|
|
|
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale lepiej uważać Ja też kilka razy miałam przygodę z naftą, ale trzeba ją zmywać szamponem silnym, a ja tego nie lubię, bo kocham myć odżywką ![]() Dokańczam jojobę i migdałka, jeszcze dzięki kochanej Anwen |
||
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2898 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czas przetrzymywania nafty na głowie podany na opakowaniu to nie jest sugestia dolnej granicy, wręcz przeciwnie, i nie bez powodów. Mi raz trafiło się przetrzymać naftę na prawie 30 minut, bo łazienkę mi akurat zajęto. Skalp mnie zaczął piec, a co gorsza, po wyschnięciu miałam wrażenie, że końcówki moich włosów pachną tak, jakbym potraktowała je naprawdę gorącym powietrzem. Taki swąd palonych włosów. |
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2646212 7]
![]() Czas przetrzymywania nafty na głowie podany na opakowaniu to nie jest sugestia dolnej granicy, wręcz przeciwnie, i nie bez powodów. Mi raz trafiło się przetrzymać naftę na prawie 30 minut, bo łazienkę mi akurat zajęto. Skalp mnie zaczął piec, a co gorsza, po wyschnięciu miałam wrażenie, że końcówki moich włosów pachną tak, jakbym potraktowała je naprawdę gorącym powietrzem. Taki swąd palonych włosów.[/QUOTE] hmmmm... nic takiego mi się nie przydarzyło, może dlatego że zbyt dużo jej nie daję ![]() wiesz na wielu kosmetykach, maskach jest podany czas orientacyjny, więc myślałam, że w tym wypadku też można dłużej...no dobra mniejsza z tym skóra nie jest czerwona i włosy mi nie wypadły, a wręcz przeciwnie
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaję mi się też że dokładnie spłukuję olej.To do myszki. Może po prostu mi nie służą.
BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2011-04-19 o 22:42 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie SLS czy SLES zawsze podrażnia, więc używam jak najrzadziej. Może i tak być, albo może to coś innego Ci tak robi z włoskami, jakieś psikadełko, pianka, coś do stylizacji? |
|
|
|
|
#2902 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Czy któraś z Was używała oleju awokado z ZSK? Miałam pewne obawy przed nałożeniem, bo jest ciemnozielony i miałam przed oczami wizję siebie z zielonymi włosami jutro. Oby nie.
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Myszka ja bym się chętnie przerzuciła na bez sles-ów szampon, ale nie wiem czy dałby radę z moimi przetłuszczającymi się włosami
wiem, wiem jak nie spróbuję to się nie dowiem ![]() Na razie przerzuciłam się z sls, na sles no i nigdy mnie nie podrażniałKurcze tak pisałyście o tym konopnym, że chętnie bym spróbowała
|
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwona75
Widzę w codzienniku, ze uzywasz tego sprayu z Gliss kura. On tez moze ptrzetłuszczac i to dosc solidnie nie raz potrafi włosy przetłuszczać Moja kolezanka jak zaczela go stosowac tak codziennie głowę musiała myć
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym spray sobie chwalę,ale ja używam minimalną ilość na długość włosów dla zabezpieczenia ich.Dwa psiki na rękę,rozcieram i nakładam.Nic mi nie przetłuszcza.
|
|
#2906 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat mam go w łazience,ale używam do ciała ![]() Nie jestem jednak odosobnionym przypadkiem.
BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2011-04-20 o 10:49 Powód: dopisek |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak radzicie sobie z zapachem Bd fur mama, bo on śmierdzi frytkami
ja się nim smarowałam całą ciąże i nie mogłam sie doczekać kiedy się skończy ![]() Nie wpadłam wtedy na to, że on nadaje się do włosów
|
|
|
|
#2910 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
![]() porownywalny z kokosem? jesli doda sie jakichs dodatkow?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Stosuję Efavit od ponad pół roku. Zamierzam również zacząć stosować olej konopny, ponieważ zaciekawił mnie efekt wygładzenia.

moje włosy przez tyle lat były torturowane silikonami aż w końcu mogą być wreszcie sobą