|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Przyczajenie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
hej dziewczyny dziś dzwoniłam do mojego edokrynologa 2 listopada idę na kontrole z wynikiem biopsji i po skierowanie na operacje jak myślicie jak długo będę czekała na zabieg do szpitala jestem z Bydgoszczy i tu też na miejscu będę miała zabieg
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, no więc jestem już w szpitalu, dzisiaj mnie przyjęli na oddział chirurgii, zabieg mam mieć dopiero w Poniedziałek 10 października. Najgorsze w tym wszystkim przynajmniej narazie jest to że nie dostałam przepustki na weekend i musze kwitnąć w tym szpitalu. Dziewczyna z mojej sali poszła na przepustke, podobnie jak kilka innych kobiet tylko ja zostałam z tych osób dzisiaj przyjetych z planowanym zabiegiem na poniedziałek. Szczerze mówiąc przybiło mnie to, że do niedzieli bede siedziec w szpitalu bez sesnu, bo żadnych badań mieć robionych nie będe, a inne babki mogły iść do domu jeszcze na dwa dni, co skutkuje fatalnym samopoczuciem, potwornym bólem głowy, znudzeniem, bo nie ma sie do kogo odezwać nawet. A nawet wyspac sie nie można w spokoju bo co jakis czas ktos przychodzi, a to zmierzyć temperature, a to obchód, a to zmierzyc cisnienie, nawet ksiądz przyszedł (już myślałam, że z ostatnim namaszczeniem ale na szczescie w innej sprawie-nawet nie pamiętam jakiej bo już prawie usypiałam i mi przeszkodził) Ogólnie pielęgniarki są wporządku, nie wiem ile ich jest ale juz 3 piguły szukały mojej współlokatorki i były zdziwione, że na przepustce, a one nic nie wiedzą. Najchętniej bym stąd zwiała pod osłoną nocy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tarczycowym nie dają przepustek,bo muszą się wyciszyć przed operacją.Te na żylaki mogą iśc na przepustkę.Wytrzymasz,jes zcze tylko jutro i będzie po wszystkim.Na jakiej jesteś sali,ja byłam na 232. Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki. ;- ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Przyczajenie
|
Trzymam kciuki i mam nadzieje że po wszystkim dodasz mi otuchy - dziewczyny która z was byla operowana w krakowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Spokojnie jak tylko bede po to wszystkim to napisze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Raczkowanie
|
Ewelinko!!!
Dobrze, że jesteś na sali 2-osobowej,bo na 5 osobowej przy doborowym towarzystwie nie wyciszyłabyś się wcale. Tylko nie wycisz się całkiem,bo kto będzie pocieszał Wike. |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Ewelinko śmiać mi się chce tak dokładnie opisujesz grafik dnia ,że ja czuje się jakbym była z Tobą na sali. Ja jak księdza zobaczyłam bo wszedł z komunią św to zapytał mnie co takie wielkie oczy zrobiłam,czy się go wystraszyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny dopada mnie coraz większy stres przed jutrzejszym zabiegiem, wszyscy mówią, że nie ma się czego bać ale to jest silniejsze, a to całe relanium to o kant d....y roztrzasnąc, kompletnie nic nie działa ![]() Edytowane przez Ewelinka81 Czas edycji: 2011-10-09 o 14:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Raczkowanie
|
Ewelinko trzymam mocno kciuki
![]() Powodzenia!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Raczkowanie
|
Cześć Ewelinko. Dziś tego nie przeczytasz bo skoro miałaś dziś być operowana to prawie cały dzień prześpisz.Wieczorem po wszystkich kroplówkach puszczą Cię do toalety i każą powrotem się położyć do łóżka. Ale jak jutro Cię przeniosą z pooperacyjnej to pewnie skorzystasz z tego forum. Wiedz, że trzymałyśmy wszystkie kciuki za udany przebieg operacji!Teraz już będzie tylko lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Raczkowanie
|
Cześć Ewelinko!!!
Na pewno jesteś szczęśliwa,że już jest po operacji i chyba nie było tak źle. Pozdrawiam Ciebie serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia,bo chyba jesteś silną kobietką i wszystko będzie OK. |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Czytam te wątki na forum i mam stracha zwłaszcza ze zabieg za 9 dni. Nie wiem czym się zająć i o czym myśleć.....Mam pytanie czy któraś z Was będzie miała zabieg w Bytomiu 20 pażdziernika???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Przyczajenie
|
hej CZARNA76 od jak dawna czekałaś na zabieg bo mnie to tez czeka ale dopiero w listopadzie dostane skierowanie jestem z BYDGOSZCZY
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny, żyje ! Dziękuję za wszystkie trzymane kciuki i słowa otuchy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Ewelinko,nie gadaj tak dużo,jutro będziesz miala chrypkę.Pa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Raczkowanie
|
Współlokatorka podobnie jak ja, więc jest ok tylko gardła nas bolą, obie mamy całe tarczyce usunięte. Właśnie leżymy, wciągamy biszkopciki i oglądamy mecz Polska-Białoruś, piwka nam tu tylko brakuje,więc musimy się wodą zadowolić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Raczkowanie
|
Witaj Ewelinko
![]() No i co warto było się tak stresowć? Ciesze się ,że masz juz to wszystko za sobą teraz to tylko oszczędzaj gardełko bo będziesz miała chrypkę,mnie trzyma do dziś.Teraz to pozostało nam czekanie na wynik histo.Pozdrawiam i zdrówka życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Przyczajenie
|
Witam.Ja czekałam 4 mc na zabieg ale nie miałam szczepień a w między czasie jeszcze trafiło mi się zachorować na zapalenie oskrzeli więc sama rozumiesz szczepienia poszły w kąt. Będziesz miała usuwaną cała tarczycę czy część?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Miało być do Ewelinki uż wszystko rozumiem ![]() ![]() Edytowane przez Elaa26 Czas edycji: 2011-10-12 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Przyczajenie
|
ja bede miała usuwana tylko cześc lewa strone ale zapewne jak czytam na forum to róznie to bywa wszystkiego sie dowiem jak juz pojde na zabieg i p zabiegu narazie jest nastawione ze lewa czesc maja mi ciac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich na forum
![]() Jestem tu "nowa",a trafilam na to forum tak calkiem przypadkiem serfujac po internecie w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytania,zawiazane wlasnie z tarczyca. Dzis mija 16-dzien od operacji,usunieto mi cala tarczyce,z choroba zmagalam sie od kilku dobrych lat,mam przebyta za soba niedoczynnosc tarczycy,nadczynnosc,chor obe Gravera Basedowa,az w koncu calkowite usuniecie tarczycy. Operacja przebiegla bez zarzutow,samopoczucie po operacji tez,az sama bylam zaskoczona tym,iz tak dobrze sie czulam... Tzw,schody pojawily sie teraz i tak naprawde to nie jest zwiazane z tym,ze cos mnie boli,tylko z moja podswiadomoscia,tzn takie glupie uczucie leku,kiedy sama wychodze z domu,nagle ogarnia mnie strach,ze cos sie moze stac,poczym mam wrazenie ,ze robi mi sie slabo.. Czy to normlane??,czy ktos z Was miewal takie wachania nastrojow,jesli tak jak sobie z tym poradzil i co mialo na to wplyw.. Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi,pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Gosiu. Ja będe miała usuwana cała tarczyce ponieważ w lewym płacie mam guza prawie 6cm średnicy, a lewym 2 guzy jeden prawie 3cm a drugi prawie 5 cm a tarczycę mam powiększoną 5 razy. Nie boję zabiegu jak wyników histo... gdyż w rodzinie mam podłoże "rakowców" . Czym bliżej zabiegu tym strach większy i pomimo tego, że wmawiam sobie ,że będzie ok. Nie lubie szpitali i wszystkiego co z nimi związane i to mnie przeraża . Zadaję sobie pytanie jak ja tam wytrzymam? Muszę nadmienić, że po porodzie córki wypisałam się na "własne żądanie"
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś mija 10 dzień po usunięciu u mnie całej tarczycy miałam bardzo dużo guzów w obu płatach i wole olbrzymie,też się bardzo bałam ,ale muszę Ci powiedzieć ,że nie ma czego .Jestem szczęśliwa ,że już jestem po czuje się bardzo dobrze,teraz tylko czekam na wynik histo też się boje ale trzeba być dobrej myśli .Pozdrawiam!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witaj Marynika.Wiem,że sieje panikę na forum ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Przyczajenie
|
Czarna będzie dobrze zobaczysz
![]() ![]() Ddziś już wiem że raka nie miałam, ale dobrze ze usunęłam ![]() Własnie w porównaniu z operacją oczekiwanie na histo było gorsze :/, ale będzie dobrze mimo wszytsko raki tarczycy są rzadkie ![]() ![]() Pozdrawiam i zdrówka życzę ![]() Ps. mi w lepszym śnie pomagała podwójna melisa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.