![]() |
#2851 |
Przyczajenie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Witajcie
![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Raczkowanie
|
wiktorio - gratulacje, super wiadomość. Teraz pozostaje już tylko wyrównać hormony i cieszyć się życiem. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Raczkowanie
|
Stabilo.Dziekuje bardzo za zyczonka.Tobie zycze równiez wszystkiego dobrego.Ja juz tylko czekam az ranka sie lepiej zagoi i nie bedzie tak ciagnac/rano/no i jak sie ociepli a drogi będa ładniejsze to odrazu na basen zrzucic kilka kg i byc lżejsza i zdrowszą.Całuski
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Goniapoczytaj nasze wczesniejsze wypowiedzi w których opisałysmy wszystko jak było po operacji,cofnij sie o 2-3 strony a wszystkiego sie dowiesz.Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Przyczajenie
|
Dzien dobry jestem tu nowa na tym forum i czytam wasze wypowiedzi i jak bym troszeczke sie uspokoila ja ide 16 marca na zabieg i nie ukrywam ze sie boje bede operowana w ELBLAGU czy ktos moz jest z ELBLAGA serdecznie pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Raczkowanie
|
gonia1807 nie bój się,tam są wspaniali lekarze,jesteś pod świetną,fachową opieką!!!postaraj się wyluzować i przyjąć ten moment w życiu,jak jakiś odpoczynek,czas,w którym możesz pomysleć tylko o sobie,a po operacji,która szybko zleci,zafunduj sobie odrobinę przyjemności,coś,co w niewielkiej mierze wynagrodzi Ci dzisiejsze nerwy,obawy i stres.
zarówno przed,jak i po zabiegu rodzina może być przy Tobie.przyjemnie jest spojrzeć po przebudzeniu na bliską Ci osobę.później bedziesz tylko spała i odpoczywała.słuchaj się tylko porad tamtejszych pielęgniarek i lekarzy,pytaj o wszystko,a reszta przebiegnie szybko i gładko.nastaw się całkowitym optymizmem do otoczenia,stwórz wokół siebie cudowną,ciepłą atmosferę,poczuj się potrzebna innym,bardziej chorym,a czas spędzony tam upłynie dobrą lekcją,czy nawet szkołą życia,czego Ci życzę z całego serca,pozdrawiam ![]()
#2856 |
Raczkowanie
|
Zapraszam Was wszystkie do obejrzenia mojej galerii zdjec na interii,wystarczy wpisac w galerii mój nick paniusia8,a poznacie moje upodobania i zwierzaki które mam i bardzo kocham.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Raczkowanie
|
Tj.najpierw kliknac na" znajomi"a pózniej na "galeria" i tam wpisac nick
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Raczkowanie
|
wiktorio - szczerze zazdroszczę kociaków i ogrodu. Swego czasu również miałam kota Dyzia
![]() Widać, masz dobrą rękę do roślin. Piękne są! Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Raczkowanie
|
Stabilo DZIEKI !!! kwiaty i zwierzaki to moje codzienne zajecia i cos co kocham.Dzieci juz dorosłe i nie mieszkają z nami,wiec cała miłosc przelana na zwierzaki.Toska która sie przybłakała była kotna i tym sposobem dorobiłam sie 3 kotków,no cóz tak widocznie miało byc.Moje kociaki to Dyziek,Kacper i Toska ich mama a pies to Nero/ich Tata przybrany-uczestniczył w narodzinach/Wnuków tez narazie nie ma/młodzi sa teraz wygodni,nie chca dzieci szybko!!!/
No i oczywiscie dla wszystkich cierpniących"przestraszon ych i czekajacych na operacje przesyłam zdjecie szyjki"po 4 tyg od operacji/nawet niczego sobie??/pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Raczkowanie
|
reniawojtasz
Ja mam zabieg 24 lutego w Elblągu właśnie, więc po wszystkim zdam relację jeśli będziesz zainteresowana. Moja babcia miała tam operację jakieś dwa lata temu, po bliznie nie ma śladu i generalnie wszystko było w porządku. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Przyczajenie
|
Witam. Mój mąż będzie miał operacje guza tarczycy. Czy w odwiedzimy będę mogła przyjść z dzieckiem 3-letnim, czy raczej takich małych dzieci nie wpuszczają na oddział?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Raczkowanie
|
Witajcie ! Wczoraj wrociłam z nart, trochę odpoczęłam od myślenia o problemach, było naprawdę fajnie. No a dziś rano odebrałam swój wynik z biobsji i powiem Wam doznałam szoku. Zazwyczaj jak pisałyście o swoich wynikach to były one dość obszerne, a mój wynik to najberdziej skąpy w słowa wynik jaki może być. Oto on : "Wynik badania - krew." I to wszystko. Teraz nie wiem czy jest tak źle, że nie ma o czym pisać? No poprostu zgłupiałam, a do lekarza idę dopiero w piątek. Co o tym myślicie? Tak na ścisłość to nawet nie wiem czego szukać w internecie. Pozdrawiam wszystkich i może napiszcie co wam przychodzi do głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Przyczajenie
|
southie.bardzo ciesze sie ze jest ktos z elblaga twoja babcia lezala na nowym szpitalu jedno mam pytanie u kogo sie leczysz chodzi mi o endokrynologa i gdzie ty sie wybierasz czy na nowy szpital za 2 dni juz tam bedziesz zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia jak sie bedziesz lepiej czula to mysle ze zajzysz tutaj do nas na forum i blizej mi wszystko opiszesz a 24 trzymam za ciebie kciuki i szybko wracaj do nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Raczkowanie
|
Cześć Adasia
![]() Witaj ponownie na forum! Fajnie, że sobie wypoczęłaś. Faktycznie wynik z biopsji zaskakujący. Może niewłaściwie pobrali materiał ... nie znam się na tym, ale na stronce http://www.endokrynologia.net/content/biopsja-tarczycy napisane jest, że jeśli biopsja nie zawiera komórek tarczycy, tylko krew, to jest niediagnostyczna ![]() Edytowane przez Lidkaa Czas edycji: 2010-02-22 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Raczkowanie
|
reniawojtasz. Szczerze mówiąc nie wiem, który to ''nowy'' szpital
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Przyczajenie
|
mnie tez prowadzi Ploszczynska wojewodzki szpital to ten gdzie chodzimy do endokronologa to wtakim badz razie bedziemy lezaly w tym samym szpitalu i na tym samym oddziale tylko a troche puzniej zycze ci spokojnej nocy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Raczkowanie
|
Witam!!!
Ale mnie tu dawno nie było ![]() Mam do Was pytanie: Czy któraś z Was spotkała się z tym, że z powodu choroby tarczycy bolały stawy kolanowe i kostki???? Coraz częściej spotykam ludzi, którzy tak twierdzą. Operację tarczycy miałam półtora roku temu. Poziom TSH jest zadowalający, ale od pewnego czasu odczuwam ból kolan, kostek i stóp. Nigdy bym sobie o tym nie pomyślała, ponieważ wykonuję pracę fizyczną i nie ukrywam, że mam "kilka" kilogramów za dużo. Nie wiem, czy mam udać się do jakiegoś lekarza, czy najpierw porozmawiać z moim endo czy poprostu nie zawracać sobie tym głowy?????? Doradźcie co mam robić!!!! Pozdrawiam serdecznie. balbina0904 |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Joanita i balbina
Powiem szczerze , że może tak od dwóch miesięcy również prawie ciągle bolą mnie łokcie i kolana, czasem pięty, palce u rąk, ale nie kojarzyłam tego z tarczycą - tyle, że ja jestem dopiero przed operacją, być może jest to wynik źle pracującej tarczycy. Dobrze ,że ktoś jeszcze ma tego typu dolegliwości, bo ja z moim pesymizmem i przewrażliwieniem, bóle te bardziej kojarzyłam z jakimiś przerzutami do kości(naczytałam się, że raki tarczycy dają przerzuty właśnie do kości), a teraz jest mi trochę lepiej. Jutro mam zamiar pójść z moim wynikiem z biopsji do mojego lekarza (poza kolejnością) i jestem ciekawa co mi powie. Przy okazji Lidkoo dzięki za stronkę, z tego co tam przeczytałam chyba faktycznie masz rację, że czeka mnie ponowna biopsja, no ale zobaczymy jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Przyczajenie
|
Hej czy każdego guzka powinno się usunąć? u mnie wykryto 5mm 2.03 do endokrynologa na pewno badanie hormonów i pewnie zaleci biopsję. Najgorsze mysli przychodza mi do głowy,jestem załamana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
balbina0904 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Raczkowanie
|
Witam! Nic nie wiem bo mój endokrynolog odmówił dzisiejsze wizyty i będzi przyjmował 3.03. Sama jestem ciekawa co mi powie na moje dolegliwosci, jestem po operacji 15 m-cy, tsh w normie i tak mysle że może mam za dużą dawke hormonów i dlatego bolą mnie kosci,nie umię spac i jestem bardzo nerwowa,biore euthyrox 150. Ostatnią wizyte u endo miałam 5 m-cy temu, wytrzymam jeszcze ten tydzien i zobacze co on mi powie.Jak tylko będe coś wiedziała to zaraz tobie napisze. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Raczkowanie
|
Joanita dziękuję za wiadomość i czekam na kolejne informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Przyczajenie
|
Witam w poniedziałek miałam usunięty prawy płat tarczycy, mam pytanie czy dostałyście jakiś antybiotyk żeby rana się dobrze goiła i nie wdało się żadne zakażenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Raczkowanie
|
Hej Andziak.
Ja nie miałam antybiotyku, a rana zagoiła się bardzooo szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Przyczajenie
|
Hej ja chciałam powiedziec moze to sie komus przyda bardzo kaszlałam po operacji i zaden syrop nie pomagał meczyłam sie 2 noce potem wziełam "Alertek"i spałam jak aniołek dodam ze nie jestem alergiczką to był kaszel prawdopodobnie sopwodowany narkozą . Pozdrawiam
a Jeszcze chciałam dodac ze Bardzo dziekuje ze tu jestescie bardzo mi pomogłyscie Kochane dziewczyny Jeszcze raz bardzo Dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
#2878 |
Przyczajenie
|
Witaj!!!
Może moja opowieść nie jest tak wesoła jak innych ale powiem szczerze,że jestem po operacji tarczycy z powodu guzka który był rakiem(złośliwym z przerzutami na węzły chłonne).To zdarzyło sie w lipcu 2009.Jeśli chodzi o głos ja odzyskalam głos po 2-3 m-cach,niestety nie mówię jak kiedyś,nie śpiewam,nie mogę krzyknąć.Ale nie szepcze ![]() ![]() Edytowane przez terecha Czas edycji: 2010-02-25 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny co do tych naszych bóli, to znalazłam w internecie ciekawy artykuł. Polecam ten link : http://forum.gazeta.pl/forum/w,24776...iesni.html?v=2 Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.