***operacja tarczycy*** - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 10:46   #2851
gonia1807
Przyczajenie

Dot.: ***operacja tarczycy***

Witajcie jestem początkująca na forum, choć wpisy przeglądam od stycznia, bo wtedy poznałam swoją diagnozę rak brodawkowaty, czekam na operację w marcu w Gliwicach, chętnie poznam opinie co do operacji w IO i może jakieś wskazówki czego mam się spodziewać czy po operacji można odwiedzać pacjenta , jakieś rady ?
pozdrawiam
gonia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:00   #2852
Stabilo
Raczkowanie

wiktorio - gratulacje, super wiadomość. Teraz pozostaje już tylko wyrównać hormony i cieszyć się życiem. Pozdrawiam!
Stabilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:53   #2853
wiktoria8888
Raczkowanie

Stabilo.Dziekuje bardzo za zyczonka.Tobie zycze równiez wszystkiego dobrego.Ja juz tylko czekam az ranka sie lepiej zagoi i nie bedzie tak ciagnac/rano/no i jak sie ociepli a drogi będa ładniejsze to odrazu na basen zrzucic kilka kg i byc lżejsza i zdrowszą.Całuski

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Goniapoczytaj nasze wczesniejsze wypowiedzi w których opisałysmy wszystko jak było po operacji,cofnij sie o 2-3 strony a wszystkiego sie dowiesz.Pozdrawiam
wiktoria8888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 18:02   #2854
reniawojtasz
Przyczajenie

Dzien dobry jestem tu nowa na tym forum i czytam wasze wypowiedzi i jak bym troszeczke sie uspokoila ja ide 16 marca na zabieg i nie ukrywam ze sie boje bede operowana w ELBLAGU czy ktos moz jest z ELBLAGA serdecznie pozdrawiam
reniawojtasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 07:44   #2855
cucina
Raczkowanie

GG do cucina

gonia1807 nie bój się,tam są wspaniali lekarze,jesteś pod świetną,fachową opieką!!!postaraj się wyluzować i przyjąć ten moment w życiu,jak jakiś odpoczynek,czas,w którym możesz pomysleć tylko o sobie,a po operacji,która szybko zleci,zafunduj sobie odrobinę przyjemności,coś,co w niewielkiej mierze wynagrodzi Ci dzisiejsze nerwy,obawy i stres.
zarówno przed,jak i po zabiegu rodzina może być przy Tobie.przyjemnie jest spojrzeć po przebudzeniu na bliską Ci osobę.później bedziesz tylko spała i odpoczywała.słuchaj się tylko porad tamtejszych pielęgniarek i lekarzy,pytaj o wszystko,a reszta przebiegnie szybko i gładko.nastaw się całkowitym optymizmem do otoczenia,stwórz wokół siebie cudowną,ciepłą atmosferę,poczuj się potrzebna innym,bardziej chorym,a czas spędzony tam upłynie dobrą lekcją,czy nawet szkołą życia,czego Ci życzę z całego serca,pozdrawiam
Stary 2010-02-20, 09:08   #2856
wiktoria8888
Raczkowanie

Zapraszam Was wszystkie do obejrzenia mojej galerii zdjec na interii,wystarczy wpisac w galerii mój nick paniusia8,a poznacie moje upodobania i zwierzaki które mam i bardzo kocham.Pozdrawiam
Stary 2010-02-20, 15:51   #2857
wiktoria8888
Raczkowanie

Tj.najpierw kliknac na" znajomi"a pózniej na "galeria" i tam wpisac nick

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-20, 19:12   #2858
Stabilo
Raczkowanie

wiktorio - szczerze zazdroszczę kociaków i ogrodu. Swego czasu również miałam kota Dyzia
Widać, masz dobrą rękę do roślin. Piękne są! Pozdrawiam!
Stabilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:21   #2859
wiktoria8888
Raczkowanie

Stabilo DZIEKI !!! kwiaty i zwierzaki to moje codzienne zajecia i cos co kocham.Dzieci juz dorosłe i nie mieszkają z nami,wiec cała miłosc przelana na zwierzaki.Toska która sie przybłakała była kotna i tym sposobem dorobiłam sie 3 kotków,no cóz tak widocznie miało byc.Moje kociaki to Dyziek,Kacper i Toska ich mama a pies to Nero/ich Tata przybrany-uczestniczył w narodzinach/Wnuków tez narazie nie ma/młodzi sa teraz wygodni,nie chca dzieci szybko!!!/
No i oczywiscie dla wszystkich cierpniących"przestraszon ych i czekajacych na operacje przesyłam zdjecie szyjki"po 4 tyg od operacji/nawet niczego sobie??/pozdrawiam
Stary 2010-02-21, 20:12   #2860
southie
Raczkowanie

reniawojtasz

Ja mam zabieg 24 lutego w Elblągu właśnie, więc po wszystkim zdam relację jeśli będziesz zainteresowana. Moja babcia miała tam operację jakieś dwa lata temu, po bliznie nie ma śladu i generalnie wszystko było w porządku.
Pozdrawiam
southie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:05   #2861
Ania1003
Przyczajenie

Witam. Mój mąż będzie miał operacje guza tarczycy. Czy w odwiedzimy będę mogła przyjść z dzieckiem 3-letnim, czy raczej takich małych dzieci nie wpuszczają na oddział?
Ania1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:05   #2862
Adasia01
Raczkowanie

Witajcie ! Wczoraj wrociłam z nart, trochę odpoczęłam od myślenia o problemach, było naprawdę fajnie. No a dziś rano odebrałam swój wynik z biobsji i powiem Wam doznałam szoku. Zazwyczaj jak pisałyście o swoich wynikach to były one dość obszerne, a mój wynik to najberdziej skąpy w słowa wynik jaki może być. Oto on : "Wynik badania - krew." I to wszystko. Teraz nie wiem czy jest tak źle, że nie ma o czym pisać? No poprostu zgłupiałam, a do lekarza idę dopiero w piątek. Co o tym myślicie? Tak na ścisłość to nawet nie wiem czego szukać w internecie. Pozdrawiam wszystkich i może napiszcie co wam przychodzi do głowy.
Adasia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:42   #2863
reniawojtasz
Przyczajenie

southie.bardzo ciesze sie ze jest ktos z elblaga twoja babcia lezala na nowym szpitalu jedno mam pytanie u kogo sie leczysz chodzi mi o endokrynologa i gdzie ty sie wybierasz czy na nowy szpital za 2 dni juz tam bedziesz zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia jak sie bedziesz lepiej czula to mysle ze zajzysz tutaj do nas na forum i blizej mi wszystko opiszesz a 24 trzymam za ciebie kciuki i szybko wracaj do nas
Stary 2010-02-22, 15:08   #2864
Lidkaa
Raczkowanie

Cześć Adasia

Witaj ponownie na forum!
Fajnie, że sobie wypoczęłaś.

Faktycznie wynik z biopsji zaskakujący. Może niewłaściwie pobrali materiał ... nie znam się na tym, ale na stronce
http://www.endokrynologia.net/content/biopsja-tarczycy

napisane jest, że jeśli biopsja nie zawiera komórek tarczycy, tylko krew, to jest niediagnostyczna , czyli chyba do poprawki.

Edytowane przez Lidkaa
Czas edycji: 2010-02-22 o 15:11
Lidkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 18:17   #2865
southie
Raczkowanie

reniawojtasz. Szczerze mówiąc nie wiem, który to ''nowy'' szpital Ja będę miała w Wojewódzkim, na oddziale chirurgii onkologicznej, a prowadzi mnie dr Płoszczyńska, bardzo sympatyczna i cierpliwie odpowiadająca na wszelkie pytania, a miałam ich sporo
southie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:48   #2866
reniawojtasz
Przyczajenie

mnie tez prowadzi Ploszczynska wojewodzki szpital to ten gdzie chodzimy do endokronologa to wtakim badz razie bedziemy lezaly w tym samym szpitalu i na tym samym oddziale tylko a troche puzniej zycze ci spokojnej nocy
Stary 2010-02-22, 22:19   #2867
balbina0904
Raczkowanie

Witam!!!
Ale mnie tu dawno nie było
Mam do Was pytanie: Czy któraś z Was spotkała się z tym, że z powodu choroby tarczycy bolały stawy kolanowe i kostki????
Coraz częściej spotykam ludzi, którzy tak twierdzą.
Operację tarczycy miałam półtora roku temu. Poziom TSH jest zadowalający, ale od pewnego czasu odczuwam ból kolan, kostek i stóp. Nigdy bym sobie o tym nie pomyślała, ponieważ wykonuję pracę fizyczną i nie ukrywam, że mam "kilka" kilogramów za dużo. Nie wiem, czy mam udać się do jakiegoś lekarza, czy najpierw porozmawiać z moim endo czy poprostu nie zawracać sobie tym głowy?????? Doradźcie co mam robić!!!!
Pozdrawiam serdecznie.
balbina0904
balbina0904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:19   #2868
1969joanita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez balbina0904 Pokaż wiadomość
Witam!!!
Mam do Was pytanie: Czy któraś z Was spotkała się z tym, że z powodu choroby tarczycy bolały stawy kolanowe i kostki????
Operację tarczycy miałam półtora roku temu. Poziom TSH jest zadowalający, ale od pewnego czasu odczuwam ból kolan, kostek i stóp. Nigdy bym sobie o tym nie pomyślała, ponieważ wykonuję pracę fizyczną i nie ukrywam, że mam "kilka" kilogramów za dużo. Nie wiem, czy mam udać się do jakiegoś lekarza, czy najpierw porozmawiać z moim endo czy poprostu nie zawracać sobie tym głowy?????? Doradźcie co mam robić!!!!
Pozdrawiam serdecznie.
balbina0904
Witam! Mam ten sam problem,bolą mnie stopy,kolana,łokcie. Byłam u ogolnego powiedziała ze to po tarczycu,dzis ide na wizyte do endokrynologa jestem ciekawa co mi powie,jeszcze mam problem ze spaniem. Wieczorem napisze co mi powiedział. Pozdrawiam.
1969joanita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 14:05   #2869
Adasia01
Raczkowanie

Witajcie. Joanita i balbina

Powiem szczerze , że może tak od dwóch miesięcy również prawie ciągle bolą mnie łokcie i kolana, czasem pięty, palce u rąk, ale nie kojarzyłam tego z tarczycą - tyle, że ja jestem dopiero przed operacją, być może jest to wynik źle pracującej tarczycy. Dobrze ,że ktoś jeszcze ma tego typu dolegliwości, bo ja z moim pesymizmem i przewrażliwieniem, bóle te bardziej kojarzyłam z jakimiś przerzutami do kości(naczytałam się, że raki tarczycy dają przerzuty właśnie do kości), a teraz jest mi trochę lepiej. Jutro mam zamiar pójść z moim wynikiem z biopsji do mojego lekarza (poza kolejnością) i jestem ciekawa co mi powie. Przy okazji Lidkoo dzięki za stronkę, z tego co tam przeczytałam chyba faktycznie masz rację, że czeka mnie ponowna biopsja, no ale zobaczymy jutro.
Adasia01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 20:23   #2870
dziewczyneczka_
Przyczajenie

Hej czy każdego guzka powinno się usunąć? u mnie wykryto 5mm 2.03 do endokrynologa na pewno badanie hormonów i pewnie zaleci biopsję. Najgorsze mysli przychodza mi do głowy,jestem załamana
dziewczyneczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 22:03   #2871
balbina0904
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1969joanita Pokaż wiadomość
Witam! Mam ten sam problem,bolą mnie stopy,kolana,łokcie. Byłam u ogolnego powiedziała ze to po tarczycu,dzis ide na wizyte do endokrynologa jestem ciekawa co mi powie,jeszcze mam problem ze spaniem. Wieczorem napisze co mi powiedział. Pozdrawiam.
A jednak to prawda, co ludzie mi mówią. Joanita daj znać, co powiedział Twój endo, bo ja do swojego idę dopiero w czerwcu. Pozdrawiam
balbina0904
Stary 2010-02-23, 22:31   #2872
1969joanita
Raczkowanie

Cytat:
A jednak to prawda, co ludzie mi mówią. Joanita daj znać, co powiedział Twój endo, bo ja do swojego idę dopiero w czerwcu. Pozdrawiam
balbina0904
Witam! Nic nie wiem bo mój endokrynolog odmówił dzisiejsze wizyty i będzi przyjmował 3.03. Sama jestem ciekawa co mi powie na moje dolegliwosci, jestem po operacji 15 m-cy, tsh w normie i tak mysle że może mam za dużą dawke hormonów i dlatego bolą mnie kosci,nie umię spac i jestem bardzo nerwowa,biore euthyrox 150. Ostatnią wizyte u endo miałam 5 m-cy temu, wytrzymam jeszcze ten tydzien i zobacze co on mi powie.Jak tylko będe coś wiedziała to zaraz tobie napisze. Pozdrawiam.
1969joanita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 09:12   #2873
balbina0904
Raczkowanie

Joanita dziękuję za wiadomość i czekam na kolejne informacje Może w tym czasie ja się czegoś dowiem, to dam znać na forum. Pozdrawiam
Stary 2010-02-25, 17:35   #2874
andziak797
Przyczajenie

Witam w poniedziałek miałam usunięty prawy płat tarczycy, mam pytanie czy dostałyście jakiś antybiotyk żeby rana się dobrze goiła i nie wdało się żadne zakażenie?
andziak797 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:07   #2875
Lidkaa
Raczkowanie

Hej Andziak.

Ja nie miałam antybiotyku, a rana zagoiła się bardzooo szybko
Lidkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:58   #2876
aneta2605
Przyczajenie

Hej ja chciałam powiedziec moze to sie komus przyda bardzo kaszlałam po operacji i zaden syrop nie pomagał meczyłam sie 2 noce potem wziełam "Alertek"i spałam jak aniołek dodam ze nie jestem alergiczką to był kaszel prawdopodobnie sopwodowany narkozą . Pozdrawiam

a Jeszcze chciałam dodac ze Bardzo dziekuje ze tu jestescie bardzo mi pomogłyscie Kochane dziewczyny
Jeszcze raz bardzo Dziekuje
aneta2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:00   #2877
jszy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Adasia01 Pokaż wiadomość
Sbilko

I to jest właśnie cała nasza służba zdrowia, często się słyszy żeby nie zaniedbywać zdrowia, badań bo wszystko wcześnie wykryte jest wyleczalne, no ale jak chce się coś wyleczyć to trzeba czekać, czekać i jeszcze raz czekać. Bądź dobrej myśli, mam nadzieję, że nawet gdyby przesunęli ci termin to zapewne tylko o kilka dni. U mnie w pracy jeszcze nie rozmawiałam o ewentualnym zastępstwie, ale myślę,że dyrektorka nie będzie nikogo szukała,prowadzę sekretariat i kadry, co będę mogła zrobie na zapas, a z resztą sobie jakoś poradzą . Być może już po operacji wpadnę przygotować coś doraźnie, a zresztą mam nadzieję, że moje zwolnienie nie przekroczy miesiąca . W końcu niczego w pracy nie dźwigam, tylko siedzę za biurkiem. zyczę ci kochana dużo spokoju, bo przekonuję się na własnej skórze co mogą sprawić nerwy. Będzie dobrze, zobaczysz. A na kiedy dokładnie masz termin?

Ja na razie w sobotę wyjeżdżam na tydzień z synem i mężem na narty do Zakopanego( doszło do skutku po 10 latach planowania) dacie wiarę, że nigdy jeszcze nie byłam w Zakopanem(Zakopanym? ojej nie wiem jak to się mówi poprawnie). Postaram się nie myśleć o niczym złym, a po powrocie wynik z biopsji juz na pewno będzie i wróci się do rzeczywistości.

Anetko dużo dobrego się słyszy o szpitalu w Bytomiu,tamtejsi lekarze specjalizują się w operacjach tarczycy tyle że terminy dość odległe. Jest też jakaś dobra klinika w Chorzowie, ale nie mam dokładnych namiarów. Jak się czegoś dowiem to dam ci znać. Gratuluję dobrych wyników z biopsji - też tak chcę, ale na razie czekam.pozrawiam
witam serdecznie klinika w Chorzowie jest naprawdę świetna małe 2-osobowe pokoiki i jeden(chyba) 3-osobowy świetny personel medyczny.Klinika nazywa się ADO MED i znajduje się na ul.Stefana Batorego19 tel.(32)7722663.Pozdrawia m.
Stary 2010-02-25, 20:15   #2878
terecha
Przyczajenie

GG do terecha

Witaj!!!
Może moja opowieść nie jest tak wesoła jak innych ale powiem szczerze,że jestem po operacji tarczycy z powodu guzka który był rakiem(złośliwym z przerzutami na węzły chłonne).To zdarzyło sie w lipcu 2009.Jeśli chodzi o głos ja odzyskalam głos po 2-3 m-cach,niestety nie mówię jak kiedyś,nie śpiewam,nie mogę krzyknąć.Ale nie szepcze.A mam pytanie jak pracują Państwa przytarczyczki????Pozdraw iam

Edytowane przez terecha
Czas edycji: 2010-02-25 o 20:23
terecha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:54   #2879
wiktoria8888
Raczkowanie

Cytat:
Witam!!!
Pozdrawiam serdecznie.
balbina0904
Czesc Dziewczyny!!!Może te bóle kości są spowodowane brakiem wapna?zrobiłyscie sobie poziom wapnia?Ja po operacji biore 2xdziennie po 500 mg tj to dosyc duzo,widocznie tak trzeba!!
Stary 2010-02-26, 06:15   #2880
balbina0904
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiktoria8888 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!!!Może te bóle kości są spowodowane brakiem wapna?zrobiłyscie sobie poziom wapnia?Ja po operacji biore 2xdziennie po 500 mg tj to dosyc duzo,widocznie tak trzeba!!
Cześć Wiktoria!!! W moim przypadku nie robiłam żadnych wyników poziomu wapnia, bo nawet moja endo mi tego nie zaleciła. A jeżeli chodzi o bóle, to nie są to bóle kości, lecz mięśni i stawów. Może to też ma jakiś wpływ. Jednakże dziękuję za podpowiedź
Dziewczyny co do tych naszych bóli, to znalazłam w internecie ciekawy artykuł. Polecam ten link :
http://forum.gazeta.pl/forum/w,24776...iesni.html?v=2
Pozdrawiam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości