|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Orbitrek
Aniu
![]() Pisałam w wątku o siłowniach do Ciebie Pewnie nie zauwazyłaś...Czytałam gdzieś, że już chodzisz na siłownie ![]() Można wiedzieć gdzie? Bo Ty rowniez z okolic Katowic jesteś, tak? ![]() ps. kupiłam sobie spodnie, wyglądam w nich tragicznie, ale co tam..... Mam wielką nadzieje, że będąc upartą, choć mam z t ym wielki problem , ten moj slomiany zapał , dojde do takich wymiarów jakie odpowiadają moim proporcjom ![]() Trzymajcie sie cieplutko dziewczyny
|
#302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jak Ty musiałaś pedałować, że z taką prędkością ćwiczyłaś? Wydaje mi się, że Twój licznik żyje własnym życiem i niekoniecznie współpracuje z orbitrekiem
|
|
|
|
|
#303 | |
|
♥
|
Cytat:
![]() ja cwicze w domu z hantlami ![]() jakos nie miałam czasu szukac jakies fajnej. masz jakas godna polecenia ? |
|
|
|
|
#304 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania...
![]() Wiesz, w akcie desperacji jestem skłonna nawet wydać te 120 zł czy ileś na Gymansion w Altusie. Poza tym, jest siłownia dla pań w Bytomiu na dworcowej ![]() Jakie te hantelki masz?
|
#305 |
|
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez margollla Czas edycji: 2008-08-17 o 03:19 |
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
albo ja nie umiem czytac z tego licznika, jestem w irlandii, moze ten licznik ma jakies inne miary nie wiem????
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ratujcie !!! zlozylam dzisiaj orbotreka ...wszystko super tylko nie wiem ile i na jakim obciazeniu cwiczyc...
moim zamierzeniem jest spalanie tluszczu ...jezel na trening moge poswiecic ok godziny dziennie to z jakim obciazeniem powinnam jezdzic ?? jezeli mam do wyboru az 16 poziomow ?? dodatkowo moge wybierac jeszcze jakies inne programy z roznym obciazeniem ehhh czuje sie zagubiona w tym wszystkim ...a w tym watku nic o tym nie bylo:/ czy ktos cos na ten temat wie??? |
|
|
|
#308 | ||
|
♥
|
Cytat:
Cytat:
ooo niegdy nie byłam w siłowni dla pań czym sie rózni ? a hantle mam rózne 2 kg 5 kg 10 kg narazie mi stykna jak co to pomysle o większych
|
||
|
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siłownia dla pań- nie ma panów ![]() Ja tez bede miala sesje takze bede tez zajeta ![]() Pomyslimy jeszcze
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w razie czego bez miłej pomocy
|
|
|
#311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobre
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 | ||
|
♥
|
Cytat:
wiec mi tam obojetnie czy sam czy nie ma ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
jak wam idzie dziewczyny
?ja w weekend mialam dzien bez orbiterka ale dzis juz jestem po 400kcal
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Wow dziewczyny podziwiam Was jak dlugo jezdzicie zeby spalic 400 kcal ?? ile to km ??
ja dzisiaj jedzilam 50 min , przejechalam 20 km a spalilam tylko troszke ponad 200 kcal !! |
|
|
|
#316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym ćwiczenie ma być przyjemnością, a nie katorgą, po której nawet nie masz siły stać prosto. Jeśli będziesz ćwiczyła ponad siły, wtedy szybko się zniechęcisz, bo ćwiczenia będą Ci się kojarzyły tylko z gigantycznym wysiłkiem. Btw przy zbyt szybkim tempie masz za wysoki puls, a do spalania tłuszczu też są konieczne jakieś normy (nie pamiętam jakie) i aby były efekty, nie należy tych norm przekraczać. Zresztą, tak samo jest w każdym sporcie, kondycja wymaga treningu, nikt nie jest od razu najlepszy
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Na moim orbitreku już warstwa kurzu. Nie mam motywacji do ćwiczeń na nim. Biegam, jeżdżę z moimi dziewczynami na wycieczki rowerowe, no i obowiązkowo siłowe ćwiczę cały czas. I to chyba to urozmaicenie spowodowało, że waga w dół leci
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Jestem tu nowa .Ciesze się,że znalazłam temat o orbitreku ![]() Ja niestety przestałam ćwiczyc na nim Ale od jutra chcę zacząć znowu ćwiczyć i zacznę stosować jakąś diete.Uda mam grube jak nie wiem :/ Mam 20 lat a nie pamietam kiedy nosiłam jakaś miniówke :/ Po ciąży jeszcze bardziej mi się pogrubiły uda. Nie mam za bardzo czasu czytać poprzednich postów...ale czy do lipca jeśli będe codziennie cwiczyc na orbitreku uda mi się troche zmniejszyc objętośc ud?
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
ha stanęłam na wadze 47.4 kg
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
a ile wcześniej ważyłaś? Jak ja bym chciała tyle ważyć...
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
witam i z gory przpraszam za pytanie bo napewno bym znalazała odp na moje pytanie w tym watku ale sesja niestety meczy i nie mam czasu go calego na dzien dzisjszy przeczytać
![]() A więc tak bardzo chce zakupić orbitrek tylko niewiem jaki magnetyczny czy mechaniczy ?? jaka jest miedzy nimi roznica , wady, zalety ?/ Który kupić zeby nie żalować ?? Z gory dziekuje za odpowiedz wszytskim !! |
|
|
|
#322 |
|
BAN stały
|
Ja cwicze na orbitreku od marca. Na poczatku na ociążeniu 1-2 później zniechęcona brakiem efektów przekrecałam pokretło z obciążeniem aż dzoszłam do 6.
Podobno by spalićtłuszcz najlepiej ćwiczyć na małym obciążeniu ale zaczęło mnie to nudzić , moj organizm się przyzwyczaił a ja sama stwierdziłam że huk spróbuję najwyżej troszkę ozrosną mi się mięśnie ale przynajmniej może w koncu coś się ruszy.... nie ruszyło. Uda jak były grube tak są( Wyszczupliła mi się góra- piersi zmalały o jeden rozmiar, spadły boczki ale przez to proporcja się zwiększyła i uda wydają się jeszcze większe ) Gdzies czytałamże szczupłym osobom jest ciężej żrzucić tłuszcz, wiec narazie nie poddaje sie Dorzuciłam jeszcze cwiczenia, jem fut-burnery, obwijam się guam, zaczełam teraz pić więcej wody, i nasatwiam się na intensywne masaże antycelulitowe....kurcze może w końcu coś ruszy.... zapomniałam że cwicze 6 dni w tyg po godzinie wieczorem (rano mi się nie chce)- zazwyczaj spalam ok 480 kalorii, jestem systematyczna , jdyne przerwy to świeta i weekend majowy gdzie wyjezdzałam do rodzinki |
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzis jestem chora i dalam rade tylko 100kcal:/
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej by było, gdybyś w sklepie mogła po prostu wejść na poszczególne interesujące Cię modele i spróbowała, na którym Ci się najlepiej ćwiczy Albo można też wybrać się na siłownię i tam poćwiczyć na kilku modelach. Mój model jest zupełnie przypadkowy, kupiony na promocji. Wtedy jeszcze nie znałam się na sprzęcie, nie interesowało mnie to Potrzebny był po prostu jakikolwiek sprzęt do spalania kalorii. Oczywiście też daje efekty, ale wolałabym sprzęt z cięższym kołem zamachowym. Dlatego przede wszystkim na koło powinnaś zwrócić uwagę wybierając model.
|
|
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
A jakie balsamy wyszczuplające używacie?
![]() Ja używam z Avonu...ale nie wiem czy one coś daja
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
ja uzywam tego serum z eveline rozgrzewajacego
bardzo fajny jest![]() ja dzis juz 300kcal pokonane;D |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
juz wiem co pokazuje moj licznik: czas, kcal, i to co ja myslalam ze 160 to predkosc na minute-co faktycznie jest niemozliwe(chyba ze strus pedziwiatr potrafi hehe), okazuje sie ze ta predkosc jest mierzona w ilosci kroków na minute!! tak wiec ja srednio robie i to przy duzej predkosci 160 na minute! a jak zwalniam to 135 na minute bo staram sie biec interwałami....
zazraz wchodze na orbite .....hee
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Orbitrek - co kupić ??
Witam nosze się z zamiarem kupna orbitreka właściwie jestem juz na 100 % zdecydowana ale nie mam pojecia co kupić ??
Znalazłam taki na allegro jak myślicie będzie ok ?? http://www.allegro.pl/item364872312_...r_raty_fv.html Z góry seredeczne dzięki za rady !! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

, dojde do takich wymiarów jakie odpowiadają moim proporcjom 

To jak Ty musiałaś pedałować, że z taką prędkością ćwiczyłaś? Wydaje mi się, że Twój licznik żyje własnym życiem i niekoniecznie współpracuje z orbitrekiem

Tylko się zastanawiam, czy nie rozbije mi to mięśni na udach i łydkach
Gdzieś na innym wątku czytałam, że aby mięśni nie rozbić trzeba jeździć na najmniejszym obciążeniu...
Jak mi to rozbije mięśnie na nogach, to się załamię