Orbitrek - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-05, 15:10   #3511
agulaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Orbitrek

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
dla mnie godzina jest takim optymalnym czasem jazdy na orbim
Dojdę i do 60
Od dawna ćwiczysz? Dietę też stosujesz?
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 17:54   #3512
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Dojdę i do 60
Od dawna ćwiczysz? Dietę też stosujesz?
wcześniej jeździłam "dla rozruszania" a od stycznia w miarę regularnie Diety odchudzającej aktualnie jako takiej nie stosuję, zapisuję co jem ale to bardziej dla zachowania właściwych proporcji w diecie.

Aktualnie zauważalnie podniósł i ujędrnił mi się tyłek i wysmuklały uda - moje największe problemy
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 18:01   #3513
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
już się kiedyś chyba tu witałam i mimo, że się nie udzielam to na bieżąco podczytuję. Ostatnio regularnie jeżdzę na moim orbim od stycznia (z małą przerwą w czasie Wielkanocy i długiego weekendu) Ćwiczę codziennie po 60 minut na programie "do utraty wagi" (oprócz weekendów)
I jak efekty ? Pochwal się Jeśli jeździsz od stycznia to już dość sporo czasu, na pewno fajnie się ciało wymodelowało, coo?

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Ja narazie jeżdżę ok. 50 minut, i również max 3-4x w tygodniu. I zamierzam wprowadzić pewne zmiany, a mianowicie chciałabym w końcu dojść do 60 minut i orbitrekować 5-6x w tygodniu

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
wcześniej jeździłam "dla rozruszania" a od stycznia w miarę regularnie Diety odchudzającej aktualnie jako takiej nie stosuję, zapisuję co jem ale to bardziej dla zachowania właściwych proporcji w diecie.

Aktualnie zauważalnie podniósł i ujędrnił mi się tyłek i wysmuklały uda - moje największe problemy
Hehe wyprzedziłaś mnie super że widzisz efekty, w końcu cel uświęca środki

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 18:06   #3514
agulaaaa
Zakorzenienie

a ile kg mają wasze koła?
Stary 2011-05-05, 18:47   #3515
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
a ile kg mają wasze koła?
zastrzeliłaś mnie tym pytaniem małż kupował i nawet się tym nie interesowałam - ale sprawdzę
Stary 2011-05-05, 19:12   #3516
Dareczka86
Raczkowanie

MOje koło ma niedużo chyba z 5-6 kg ale jak dla mie jest naprawdę ok. Ćwiczy się bardzo płynnie. Ja sobie bardzo chwalę

WYTRWAĆ NA DICIE DZIŚ
Dareczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 23:21   #3517
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez $ylwu$ Pokaż wiadomość
Witamy Cię serdecznie

No właśnie a co tu tak cicho? Orbitkujecie jeszcze dziewczyny czy już wszystkie się poddały?
Ja orbitkuję codziennie już chyba nałogowo ale ostatnio święta, długi weekend, multum imprez, że mimo ćwiczenia ledwo mieszczę się w spodniach
Ach..i zazdroszczę efektu, który jest widoczny na udach..bardzo by mnie ucieszył a tu nic z tego

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-05-05 o 23:22
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 23:27   #3518
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ja orbitkuję codziennie już chyba nałogowo ale ostatnio święta, długi weekend, multum imprez, że mimo ćwiczenia ledwo mieszczę się w spodniach
Ach..i zazdroszczę efektu, który jest widoczny na udach..bardzo by mnie ucieszył a tu nic z tego
ja jestem w sumie zaskoczona, że mi uda wyszczuplały bo to mój największy problem i zwykle "chudną" mi na końcu (o ile w ogóle )
Stary 2011-05-06, 00:57   #3519
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem w sumie zaskoczona, że mi uda wyszczuplały bo to mój największy problem i zwykle "chudną" mi na końcu (o ile w ogóle )
U mnie jest tak samo ale widzisz, Tobie jakoś się z orbim udało..
Stary 2011-05-06, 09:02   #3520
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest tak samo ale widzisz, Tobie jakoś się z orbim udało..
może dlatego, że ćwiczę na tych różnych programach jakie mam mój orbi i to na jednym z wyższych obciążeń?

Bo jednak, z tego co czytałam (sorry jeśli coś pochrzaniłam), chyba większosc ćwiczy na niższym obciążeniu (w celu wyszczuplenia)? Mi się to okropnie nudziło
Stary 2011-05-06, 19:07   #3521
Dareczka86
Raczkowanie

Ja w moim orbitreku mam możliwośc utawienia różnych tras z różną intensywnością. W 1 cyklu ćwiczeń mam bardzo różne obciążenia.

WYTRWAĆ NA DICIE DZIŚ
Stary 2011-05-06, 23:02   #3522
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dareczka86 Pokaż wiadomość
Ja w moim orbitreku mam możliwośc utawienia różnych tras z różną intensywnością. W 1 cyklu ćwiczeń mam bardzo różne obciążenia.
w sumie to ja też, źle się wyraziłam...
W każdym programie do ćwiczeń ma różne obciążenia a dodatkowo mogę je proporcjonalnie zwiększac - nie umiem tego wyjaśnic

jakiego masz orbi?
Stary 2011-05-06, 23:22   #3523
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
może dlatego, że ćwiczę na tych różnych programach jakie mam mój orbi i to na jednym z wyższych obciążeń?

Bo jednak, z tego co czytałam (sorry jeśli coś pochrzaniłam), chyba większosc ćwiczy na niższym obciążeniu (w celu wyszczuplenia)? Mi się to okropnie nudziło
hmm...w sumie to bałam się rozbudowania mięśni na wyższych obciążeniach, trochę robiłam interwały ale odpadałam po pół godziny..więc uznałam, że sensowniej dłużej na lżejszym obciążeniu..ale może to błąd
Stary 2011-05-07, 00:56   #3524
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
hmm...w sumie to bałam się rozbudowania mięśni na wyższych obciążeniach, trochę robiłam interwały ale odpadałam po pół godziny..więc uznałam, że sensowniej dłużej na lżejszym obciążeniu..ale może to błąd
nie zauważyłam rozbudowy mięśni u siebie
Stary 2011-05-07, 05:01   #3525
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
nie zauważyłam rozbudowy mięśni u siebie
Pewnie rzeczywiście trzeba by brać jakieś specyfiki (odżywki) dla sportowców aby mięśnie się rozrosły

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 09:54   #3526
Dareczka86
Raczkowanie

Ja mam orbitreka firmy Roger Black ale niestety nie umiem znaleźć zdjęcia mojego modelu na necie.
Co do rozbudowy mięśni lub nie, to ja zauważyłam, że nawet gdy będzie się jeździło na najwyższym obciążeniu, to dopuki nie zaczniemyjeść, nie ma prawa mięsień się rozbudować. Zapasy energii pobierane są wówczas z mięśni. Ale pewnie gdyby po ćwiczeniach coś "podgryźć" to organizm nie będzie miał potrzeby zużywać własnych zapasów, tylko dodatkowo jeszze dołoży para cm.
Ja ćwiczę wieczorem, tak, aby po ćwiczeniach nic już nie jeść. Piję tylko wodę minetalną.
Mam zamiar wytrwać w ćwiczeniach i ograniczaniu żarcia. W poniedziałek oficjale ważenie. Napiszę wam, czy są jakieś efekty. Trochę żałuję że się tym razem nie pomierzyłam. Mogłabym wam napisać ile cm mi ubyło. MOże jeżeli znajdę kartkę z ostatnimi pomiarami to napiszę.

WYTRWAĆ NA DICIE DZIŚ
Stary 2011-05-07, 15:27   #3527
laisla
Zakorzenienie

Dareczka, jak dotąd słyszałam wszędzie opinię, że należy koniecznie po treningu coś zjeść, najlepiej białko i węgle aby organizm nie zaczął zjadać siebie..ja też ćwiczę wieczorem ale po krótkim czasie jestem glodna jak wilk, nie zasnęłabym. Jem zazwyczaj kawałek twarogu, kilka makaroników pełnoziarnistych czy coś takiego, mało ale coś musi być..
Stary 2011-05-07, 21:30   #3528
Dareczka86
Raczkowanie

Cytat:
Dareczka, jak dotąd słyszałam wszędzie opinię, że należy koniecznie po treningu coś zjeść, najlepiej białko i węgle aby organizm nie zaczął zjadać siebie..ja też ćwiczę wieczorem ale po krótkim czasie jestem glodna jak wilk, nie zasnęłabym. Jem zazwyczaj kawałek twarogu, kilka makaroników pełnoziarnistych czy coś takiego, mało ale coś musi być..
Może nikt się ze mną nie zgodzi, ale jeżeli po tak intensywnych ćwiczeniach będziemy jeść, zwłaszcza niedługo po ćwiczeniach, to daję sobie włosy obciąć, że wszystko pójdzie w rozbudowę mięśni. Zmniejszenie masy mięśniowej, zwłaszcza na nogach, w moim przypadku jest oczekiwanym rezultatem. Jakoś nie zależy mi na nogach jak u piłkarzy :P

WYTRWAĆ NA DICIE DZIŚ
Stary 2011-05-07, 22:24   #3529
agulaaaa
Zakorzenienie

Popieram mi też nie Organizm wtedy pobiera tkankę tłuszczową po wysiłku. Gdybyś jadły - czerpałby energię z posiłku. Mi zależy na zmniejszeniu obwodów, a nie ich powiększeniu
Stary 2011-05-07, 22:24   #3530
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Może nikt się ze mną nie zgodzi, ale jeżeli po tak intensywnych ćwiczeniach będziemy jeść, zwłaszcza niedługo po ćwiczeniach, to daję sobie włosy obciąć, że wszystko pójdzie w rozbudowę mięśni. Zmniejszenie masy mięśniowej, zwłaszcza na nogach, w moim przypadku jest oczekiwanym rezultatem. Jakoś nie zależy mi na nogach jak u piłkarzy :P
Oj co to to nie żadnych nóg jak u piłkarzy. Tylko ja mam jeszcze nieco tłuszczu akurat na udach więc to on mam nadzieję poszedłby na pierwszy ogień.
Ale musiałyby wypowiedzieć się też inne dziewczyny jak to jest z tym jedzeniem po treningu i wpływem na ewentualny przyrost mięśni..
Stary 2011-05-07, 22:50   #3531
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Ejj dziewczyny no znowu nie przesadzajcie że po orbitreku Wam się rozbudują mięśnie, i to w dodatku "jak u piłkarzy" Raczej nie ma takiej opcji, wiecie jakich ciężarów potrzeba do rozbudowy mięśni nóg, które w dodatku jest najciężej rozbudować z wszystkich mięśni? I ile wysiłku i pracy?
O orbitreka się nie macie co martwić w tym wypadku

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 09:21   #3532
FanaticaDelDembow
Rozeznanie

$ylwu$ dobrze pisze Nie ma opcji rozbudować mięśni na orbitreku, do tego trzeba specjalnego treningu siłowego (ćwiczenie na orbitreku się zdecydowanie nie zalicza) z dużymi obciażeniami i odpowidniej diety. Niejedząc po ćwiczeniu na orbitreku sprawiacie, że organizm będzie spalał mięśnie a nie tłuszcz. Efekt na dłuższą metę - "sflaczałe", otłuszczone ciało. Osobiście nie polecam.
FanaticaDelDembow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:49   #3533
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FanaticaDelDembow Pokaż wiadomość
$ylwu$ dobrze pisze Nie ma opcji rozbudować mięśni na orbitreku, do tego trzeba specjalnego treningu siłowego (ćwiczenie na orbitreku się zdecydowanie nie zalicza) z dużymi obciażeniami i odpowidniej diety. Niejedząc po ćwiczeniu na orbitreku sprawiacie, że organizm będzie spalał mięśnie a nie tłuszcz. Efekt na dłuższą metę - "sflaczałe", otłuszczone ciało. Osobiście nie polecam.
Właśnie takie opinie jak dotąd wyczytałam/usłyszałam więc pozostanę przy swoich skromnych porcjach białkowo- węglowych po treningu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 07:01   #3534
Dareczka86
Raczkowanie

Witam wszystkie panie
Wczoraj nie ćwiczyłam bo miałam bardzo dużo pracy a stanowczo za mało czasu Dziś też nie wiem czy dam radę ćwiczyć
Ogólnie żal mi, że nie mogę ćwiczyć, bo boję się, że się rozleniwię i wszystko znowu szlag trafi :/
Od zeszłego poniedziałku zaczęłam ćwiczenia + ograniczałam żarcie.
- 3kg

WYTRWAĆ NA DICIE DZIŚ
Stary 2011-05-09, 14:22   #3535
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez $ylwu$ Pokaż wiadomość
Ejj dziewczyny no znowu nie przesadzajcie że po orbitreku Wam się rozbudują mięśnie, i to w dodatku "jak u piłkarzy" Raczej nie ma takiej opcji, wiecie jakich ciężarów potrzeba do rozbudowy mięśni nóg, które w dodatku jest najciężej rozbudować z wszystkich mięśni? I ile wysiłku i pracy?
O orbitreka się nie macie co martwić w tym wypadku
dokładnie, zwłaszcza, że u nas kobiet wcale nie tak łatwo o "rozbudowę masy mięśniowej"
Stary 2011-05-09, 16:38   #3536
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie panie
Wczoraj nie ćwiczyłam bo miałam bardzo dużo pracy a stanowczo za mało czasu Dziś też nie wiem czy dam radę ćwiczyć
Ogólnie żal mi, że nie mogę ćwiczyć, bo boję się, że się rozleniwię i wszystko znowu szlag trafi :/
- 3kg
Gratuluję 3kg w tydzień?
Stary 2011-05-09, 23:17   #3537
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie panie
- 3kg
Cytat:
Gratuluję 3kg w tydzień?
albo się głodzisz albo...masz jakąś kolosalną nadwagę zdrowe chudnięcie nie powinno przekraczać 1kg na tydzień..albo jojo Ciebie dopadnie jak nic
Stary 2011-05-10, 07:52   #3538
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
albo się głodzisz albo...masz jakąś kolosalną nadwagę zdrowe chudnięcie nie powinno przekraczać 1kg na tydzień..albo jojo Ciebie dopadnie jak nic
Dokładnie o tym samym pomyślałam.
Stary 2011-05-10, 08:21   #3539
Dareczka86
Raczkowanie

Cytat:
Powiem tak. Nie mam nadwagi. Ja mam otyłość II stopnia. Moje BMI to 36,71 !! Nie wizięłam się za siebie tylko dla poprawy kondycji, ale tak dla całokształtu. A co do tego głodzenia to wygląda to tak: Całkowicie przestałam pić napoje słodzone, a niestety byłam wręcz uzależniona od coca coli. Ograniczyłam prawie całkowicie zmażone miecho, teraz jedynie pierś z kury smażę, ale bez tłuszczu. i od czasu do czasu jakaś paróweczka. Pije wode mnineralną jak smok bo przynajmniej 1,5 l a kiedyś to conajwyżej 1 szklanke raz za kiedyś. Poza tym staram się wypijać minimum 2l na dzień. No i nie jem pieczywa.
Więc w porównaniu do wcześniejszego sposobu odżywiania to rzeczywiście głodówki. Z resztą ja zawsze byłam typowo mięsorzerna a teraz codziennie wcinam sałate lodową, pomidory i inne zielska :P
No i ćwiczyłam po 60min na orbim przed snem-później nie jadłam. I jak starczało mi sił to jeszcze ćw. na piłce.
Ale sie rozpisałam. Mam nadzieję, że tendencja spadkowa się utrzyma, bo chyba nie poćwicze w tym tygodniu

WYTRWAĆ NA DICIE DZIŚ
Stary 2011-05-10, 08:35   #3540
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tak. Nie mam nadwagi. Ja mam otyłość II stopnia. Moje BMI to 36,71 !! Nie wizięłam się za siebie tylko dla poprawy kondycji, ale tak dla całokształtu. A co do tego głodzenia to wygląda to tak: Całkowicie przestałam pić napoje słodzone, a niestety byłam wręcz uzależniona od coca coli. Ograniczyłam prawie całkowicie zmażone miecho, teraz jedynie pierś z kury smażę, ale bez tłuszczu. i od czasu do czasu jakaś paróweczka. Pije wode mnineralną jak smok bo przynajmniej 1,5 l a kiedyś to conajwyżej 1 szklanke raz za kiedyś. Poza tym staram się wypijać minimum 2l na dzień. No i nie jem pieczywa.
Więc w porównaniu do wcześniejszego sposobu odżywiania to rzeczywiście głodówki. Z resztą ja zawsze byłam typowo mięsorzerna a teraz codziennie wcinam sałate lodową, pomidory i inne zielska :P
No i ćwiczyłam po 60min na orbim przed snem-później nie jadłam. I jak starczało mi sił to jeszcze ćw. na piłce.
Ale sie rozpisałam. Mam nadzieję, że tendencja spadkowa się utrzyma, bo chyba nie poćwicze w tym tygodniu
I to wszystko wyjaśnia. Bardzo dobrze, że zaczęłaś zdrowe odżywianie i ćwiczenia, przy takiej wadze kg szybko będą leciały w dół
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości