|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Orbitrek
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
wcześniej jeździłam "dla rozruszania" a od stycznia w miarę regularnie
Aktualnie zauważalnie podniósł i ujędrnił mi się tyłek i wysmuklały uda - moje największe problemy
|
|
|
|
#3513 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli jeździsz od stycznia to już dość sporo czasu, na pewno fajnie się ciało wymodelowało, coo? ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Ja narazie jeżdżę ok. 50 minut, i również max 3-4x w tygodniu. I zamierzam wprowadzić pewne zmiany, a mianowicie chciałabym w końcu dojść do 60 minut i orbitrekować 5-6x w tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
super że widzisz efekty, w końcu cel uświęca środki
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
a ile kg mają wasze koła?
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
MOje koło ma niedużo chyba z 5-6 kg ale jak dla mie jest naprawdę ok. Ćwiczy się bardzo płynnie. Ja sobie bardzo chwalę
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ostatnio święta, długi weekend, multum imprez, że mimo ćwiczenia ledwo mieszczę się w spodniachAch..i zazdroszczę efektu, który jest widoczny na udach..bardzo by mnie ucieszył a tu nic z tego
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-05-05 o 23:22 |
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to mój największy problem i zwykle "chudną" mi na końcu (o ile w ogóle )
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
może dlatego, że ćwiczę na tych różnych programach jakie mam mój orbi i to na jednym z wyższych obciążeń? ![]() Bo jednak, z tego co czytałam (sorry jeśli coś pochrzaniłam), chyba większosc ćwiczy na niższym obciążeniu (w celu wyszczuplenia)? Mi się to okropnie nudziło
|
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
Ja w moim orbitreku mam możliwośc utawienia różnych tras z różną intensywnością. W 1 cyklu ćwiczeń mam bardzo różne obciążenia.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym programie do ćwiczeń ma różne obciążenia a dodatkowo mogę je proporcjonalnie zwiększac - nie umiem tego wyjaśnic jakiego masz orbi? |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam orbitreka firmy Roger Black ale niestety nie umiem znaleźć zdjęcia mojego modelu na necie.
Co do rozbudowy mięśni lub nie, to ja zauważyłam, że nawet gdy będzie się jeździło na najwyższym obciążeniu, to dopuki nie zaczniemyjeść, nie ma prawa mięsień się rozbudować. Zapasy energii pobierane są wówczas z mięśni. Ale pewnie gdyby po ćwiczeniach coś "podgryźć" to organizm nie będzie miał potrzeby zużywać własnych zapasów, tylko dodatkowo jeszze dołoży para cm. Ja ćwiczę wieczorem, tak, aby po ćwiczeniach nic już nie jeść. Piję tylko wodę minetalną. Mam zamiar wytrwać w ćwiczeniach i ograniczaniu żarcia. W poniedziałek oficjale ważenie. Napiszę wam, czy są jakieś efekty. Trochę żałuję że się tym razem nie pomierzyłam. Mogłabym wam napisać ile cm mi ubyło. MOże jeżeli znajdę kartkę z ostatnimi pomiarami to napiszę.
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Dareczka, jak dotąd słyszałam wszędzie opinię, że należy koniecznie po treningu coś zjeść, najlepiej białko i węgle aby organizm nie zaczął zjadać siebie..ja też ćwiczę wieczorem ale po krótkim czasie jestem glodna jak wilk, nie zasnęłabym. Jem zazwyczaj kawałek twarogu, kilka makaroników pełnoziarnistych czy coś takiego, mało ale coś musi być..
|
|
|
|
#3528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram mi też nie
Organizm wtedy pobiera tkankę tłuszczową po wysiłku. Gdybyś jadły - czerpałby energię z posiłku. Mi zależy na zmniejszeniu obwodów, a nie ich powiększeniu
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale musiałyby wypowiedzieć się też inne dziewczyny jak to jest z tym jedzeniem po treningu i wpływem na ewentualny przyrost mięśni.. |
|
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Ejj dziewczyny no znowu nie przesadzajcie że po orbitreku Wam się rozbudują mięśnie, i to w dodatku "jak u piłkarzy"
O orbitreka się nie macie co martwić w tym wypadku
|
|
#3532 |
|
Rozeznanie
|
$ylwu$ dobrze pisze
Nie ma opcji rozbudować mięśni na orbitreku, do tego trzeba specjalnego treningu siłowego (ćwiczenie na orbitreku się zdecydowanie nie zalicza) z dużymi obciażeniami i odpowidniej diety. Niejedząc po ćwiczeniu na orbitreku sprawiacie, że organizm będzie spalał mięśnie a nie tłuszcz. Efekt na dłuższą metę - "sflaczałe", otłuszczone ciało. Osobiście nie polecam.
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3534 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie panie
![]() Wczoraj nie ćwiczyłam bo miałam bardzo dużo pracy a stanowczo za mało czasu Dziś też nie wiem czy dam radę ćwiczyć Ogólnie żal mi, że nie mogę ćwiczyć, bo boję się, że się rozleniwię i wszystko znowu szlag trafi :/ Od zeszłego poniedziałku zaczęłam ćwiczenia + ograniczałam żarcie. - 3kg
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3kg w tydzień?
|
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo się głodzisz albo...masz jakąś kolosalną nadwagę zdrowe chudnięcie nie powinno przekraczać 1kg na tydzień..albo jojo Ciebie dopadnie jak nic
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc w porównaniu do wcześniejszego sposobu odżywiania to rzeczywiście głodówki. Z resztą ja zawsze byłam typowo mięsorzerna a teraz codziennie wcinam sałate lodową, pomidory i inne zielska :P No i ćwiczyłam po 60min na orbim przed snem-później nie jadłam. I jak starczało mi sił to jeszcze ćw. na piłce. Ale sie rozpisałam. Mam nadzieję, że tendencja spadkowa się utrzyma, bo chyba nie poćwicze w tym tygodniu
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

Jeśli jeździsz od stycznia to już dość sporo czasu, na pewno fajnie się ciało wymodelowało, coo?

ale widzisz, Tobie jakoś się z orbim udało..
może dlatego, że ćwiczę na tych różnych programach jakie mam mój orbi i to na jednym z wyższych obciążeń?
3kg w tydzień?
albo się głodzisz albo...masz jakąś kolosalną nadwagę
zdrowe chudnięcie nie powinno przekraczać 1kg na tydzień..albo jojo Ciebie dopadnie jak nic