|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Orbitrek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Dziś 50 min
A co do skrzypienia, to mój też zaczął się odzywać.
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj 46 minut.
Po dzisiejszym basenie na nic nie mam siły ![]() Kiepska kondycja...
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś znów 10km.
|
|
#2465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Raczkowanie
|
a mi sie zepsuł licznik i jade "na czas"
więc dzisiaj 35 min :P
|
|
#2467 |
|
Przyczajenie
|
tak was czytam ,i czytam,i poszłam do garażu odkurzyć mojego orbi.może i model nie za nowy ale zawsze.kiedyś schudłam na nim 18 kg.w dwa miesiące.było ciężko ale warto.dieta i orbi zrobiły swoje.teraz też muszę zacząć choć od ostatniego czasu minęło już 8 lat,więc już przemiana tez nie taka jak powinna ale zaczynam od jutra.a może znowu się uda.
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj 50 minut
A dzisiaj... zaraz zaczynam
|
|
|
|
#2469 | |
|
Raczkowanie
|
Dzis moje standardowe 45 minut + dodatkowe 20
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Witam dziewczyny! A wiec stosuje diete Weight Watchers (powiedzmy tak w 90-ciu% ) i cwicze na orbiterku, poza tym od listopada w miare mozliwosci biegam 40 minut (wreszcie sie przemoglam ) i od konca pazdziernika schudlam 8 kilo.Moj obecny BMI wynosi 19,9 - jestem w miare zadowolona. Poza tym nie jestem juz nastolatka, a mama nastolatkow, wiec nie moge wymagac cudow .Pozdrawiam.
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
hej moje kochane orbitowiczki
![]() niestety nie udalo mi się zacząć ćwiczen w grudniu zaczęłam 3 stycznia heh takie noworoczne postanowienie do 20 lutego straciłam 7kg troche cięzko schodzi teraz mi waga ,inaczej niz za pierwszym razem kiedy zaczełam ćwiczyć,wtedy chudłam 6kg miesięcznie.Ale i tak jestem z siebie zadowolona brakuje mi 9kg do wagi z przed 1 ciązy myśle że za nie cale dwa misiące dojde do tej wagi pozdrawiam i życze szybkiego spadku wagi,
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
Ma-li-na jestem w szoku po przeczytaniu twojego posta! Bo ja też zaczęłam 3 stycznia, od 15 min, a potem po 50min. Mierzyłam się wczoraj. Straciłam: 3 cm z ud, 5 cm z bioder, ale brzucha nadal taki sam... Twoje efekty są imponujące!
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
imponujące? jak pierwszy raz weszlam na forum orbitreka i wspólnie zaczynałam z dziewczynami <wiele z nich jest tu do tej pory> to w ciągu miesiąca chudłyśmy od 5-8kg .Dieta owszem,ograniczyłam węglowodany do dziennego zapotrzebowania,calkowici e bez słodyczy,woda ,zielona herbatka i zerooo zółtego sera.reszte jem normalnie w małych porcjach po 5 posilków dziennie.Ćwicze 5 razy w tyg po 40 min z prędkością 16km/h na najniższym obciązeniu zależy mi wyłącznie na spalaniu tłuszczu.
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- co do brzucha,polecam twistera na orbim spalisz troszkę tłuszczyku ale nie wiele ,natomiast twister wyrzeźbi ci pięknie brzuch i zgubisz pare cm w ciągu miesiąca oczywiście jezeli ćwiczyc bedziesz regularnie
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj 40minut,
Dzisiaj 35 ![]() N iestye o ile jeszcze miesiąc temu z przyjemnościom wchodzilam na orbisia, to teraz coraz częściej mam lenia :/
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
a ja się wczoraj przetrenowalam niestety
Chcialam sprobowac jak sie jedzie do tylu i tak z 20 minut, nie czulam bolu dopiero jak chcialam zejsc po schodach prawa lydka odmowila mi posluszenstwa A dzisiaj mam ją spuchnieta i 2 duze siniaki, ledwo chodzę niestety musze sobie orbitreka na kilka dni odpuscic
|
|
|
|
#2476 |
|
Raczkowanie
|
Chudzinki zmierzam kupić orbiterka Kettlera verso 100
co o nim sadzicie ciężko się ogólnie ćwiczy na orbiterku |
|
|
|
#2477 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, napiszcie prosze po jakim czasie zauważyłyscie u siebie pierwsze efekty ćwiczena na orbim, bo ja nie mam wciąż motywacji... zyby znów zacząc cwiczyc, a mialo byc od dzis..
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Hmm... może coś źle robię? Bo do tej pory jeździłam na 3/8 obciążeniu, a od tygodnia robiłam na 4/8. To mam jeździć na 1/8? Wydaje mi się, że w ogóle bym się nie zmęczyła...
|
#2480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś 42 min
Edytowane przez Zagadkowy Nick Czas edycji: 2010-03-01 o 21:44 |
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że jak zwykle
ktos mi pomoże na wizażu.otóż: od pół roku a intensywniej od 3 miesięcy ćwiczę. Głównie brzuszki (też bez większych sukcesów ale nie o tym), trochę TBC i sporo treka. No i tu zaczyna się problem. Nie wiem ile przytyłam, nie ważyłam się, ale uda zrobiły mi się grube No i zastanawiam się czy to nie przez orbitreka? 2, 3 razy w tygodniu program fatburner (sam dobiera obciążenie 1 i 4, po wprowadzeniu wieku i wagi) jakieś 35min. Czy to możliwe, żebym od tego tak urosła? lubię te ćwiczenia...pomocy
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj i dziś po 30 minut!
|
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przedwczoraj 55 min, wczoraj 60, a dziś 63. Za każdym razem po 15 km.
No i w związku z tym nie wiem czy dobrze ćwiczę, skoro na tą samą ilość km potrzebuję coraz więcej czasu. Chcę spalić tłuszczyk i dlatego pilnuję, by moje tętno było na poziomie 65%. Dopiero zaczęłam ćwiczyć, więc dlatego pedałuję wolno - między 14 a 17km/h. Poza tym nie męczę się szczególnie. Tzn po zejściu z orbiego czuję, że mięśnie łydek, ud i pupy nieźle się napracowały i przez kilka minut średnio mam siłę chodzić, muszę odpocząć, ale podczas ćwiczeń przy zachowaniu 65% tętno nie brakuje mi tchu, nie łapie mnie zadyszka itp... Jak jest u Was? Z jaką prędkością Wy ćwiczycie? |
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj spróbowałam ćwiczyć na 1 trybie
I zaliczyłąm w ciągu 50 min. 16.3km. Jechałam średnio 20 km/h. W ogóle się nie zmęczyłam, mogłam spokojnie mówić podczas treningu, a tętno było ok. 114-120. Czyli trochę za mało, no nie?
|
#2486 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj znowu pół godzinki
|
|
#2487 |
|
BAN stały
|
Ja dziś zaczęłam przygodę ze spinningiem (skok na głęboką wodę 2hna pierwszych zajęciach)- podobno świetnie pozwala spalić co nieco. Ważyłam się w środę - 59,4 kg przy wzroście 170 cm. Chciałabym osiągnąć 54 kg, mogłoby być mniej, ale boję się, że stracę wtedy za dużo z biustu. Wcześniej trochę biegałam - na Biegu Niepodległości miałam czas10 km w 1 godz 6 min, ale w grudniu zaniechałam z powodu śniegu, mrozu i nieodśnieżanej okolicy.
Spinning planuję w tym miesiącu 2 razy w tygodniu - 1 h i 2h rano, w przyszłym może dodam sobie kolejną porcję zajęć. Ale aby zapewnić sobie systematyczność myślę nad zakupem orbitreka. |
|
|
|
#2488 |
|
Raczkowanie
|
dziś 60 minut
![]() A jak tam u was?
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
Hej mam takie pytanie lepiej jest jechać na lżejszym obciążeniu,żeby spalić tłuszcz???
|
|
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
Chciałam Wam powiedziec że bardzo Was podziwiam, xzytamże potraficie ćiczyć 1,5 h albo 60 min ![]() Ja mam orbitreka o jakiegos roku, ale postanowuiłam sobie że wezme sie za siebie od jakiegos czasu, i tak regularnie(tzn staram się codziennie, ale czasem mam dzien ze mi sie nie chce) jezdzic od 2 tyg. Tylko ja max jezdze 30 min, a czasem pod koniec juz patrze na zegar ile mi jeszcze zostało bo jestem tak wykończona....dlatego wielkie brawa dla Was. Nie wiem czy to ma znaczenie ze jaa mam takiego zwykłego orbitreka, bez programów, z nieduzym kołem...no ale cóż na lep[szego mnie na razie nie stać...przejezdzam na nim 12-13 km przez te 30 min. Dodatkowo zaczełam robic 8 min na brzuch od 2 tyg, 8 min na uda, nogi i strech od tygodnia. Staram sie robic te ciwczenia zawsze po orbitreku myslicie że mogę na tym schudnąć?? bardzo mist to potrzebne, ale osttanio jak weszlam na wage i zobaczyłam ze na razie nic to sie troche podłamałam.... dodtam ze sotatnio tez ograniczyłam jedzienie, nie jem słodyczy, chleb zastapiłam chrupkim, nie jem po 18 co myslicie?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

uskuteczniasz jakąś dietę czy jesz raczej normalnie?

i potem oddam go na reklamację!

Chcialam sprobowac jak sie jedzie do tylu i tak z 20 minut, nie czulam bolu dopiero jak chcialam zejsc po schodach prawa lydka odmowila mi posluszenstwa