|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
to i ja się dopisze a propos pytania Stealingbeauty:
MAMA słusznie napisała, że najlepsza pomoc to ta przy Arce, niestety finansowa - potrzeba bardzo dużo funduszy na wybudowanie jej. Jesli szkoła zdecyduje się wesprzeć finansowo projekt, to na pewno chciałaby coś bardziej konkretnego...można to połączyć - był jakiś czas temu pomysł adopcji elementów Arki, tak więc szkoła, czy klasy mogą złożyć się na krzesła, okna, drzwi i in. Jeśli nie finansowa, to faktycznie paczka będzie super pomysłem - dzieci ucieszy chyba wszystko ![]() P.S.: Stealingbeauty, jeśli chciałabyś wycenę budowy całej Arki, to mam ją zapisaną na swoim kompie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Raczkowanie
|
Witam w sobotni wieczór,
dłubiąc sobie w internecie na oczy naszło mnie coś takiego - można to sobie zamówic - na przykład do domu... http://nauticalgifts.redtienda.net/c...f42ad837f1baeb i trochę skromniejszą wersję http://nauticalgifts.redtienda.net/c...bab1d004e556e7 ale się trzeba drewienek napiłowac i kleju nawąchac... A tu - ściągnąc - wydrukowac - powycinac i posklejac - miłej zabawy... http://www.thearkbuilders.com/miniar...erminiarks.pdf Pozdrawiam
![]() |
#3993 |
Zakorzenienie
|
NA PRAWDE LUDZIE TO ROBIą ?
![]() zajrzałam na czta a tam pustki, ja też na zasłużony odpoczynek idę Dobrej Nocy Nocnym Markom ![]()
#3994 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja proponuję akcję, którą zainicjowała Komisja Episkopatu Polski pt: "Dzieciom Afryki". Szczegółowe informacje na stronie:www.dzieciomafryki.pl ;Chodzi o stałe systematyczne odkładanie drobnych monet i wysyłanie ich na konto Episkopatu z dopiskiem ;"Dzieciom Afryki". Tam z tej strony można też pobrać plakaty o tej akcji.
![]() |
#3995 |
Raczkowanie
|
PatrycjaMal ja też jeszcze czekam na list od Johna i jeszcze teraz na zdjęcie Natashy. Wiem że to nie takie proste i nie można zawracać głowy Siostrze, więc samym czekaniem też musimy się cieszyć. Bo jest na co czekać. Teraz oprócz 20 kg paki zbieram też koperte na priorytet dla Natashy bo Johnowi wysłałam nasze zdjęcia, list i trochę drobiazgów to i jej trzeba
![]()
#3996 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3997 |
Wtajemniczenie
|
co do spotkania w Warszawie to jeszcze nie wiem. bede wiedziala pewnie dopiero kolo wtorku. jesli sie pojawie to na pewno z Kamilem. a jaki jest dokladnie plan? gdzie bedziemy siedziec?
#3998 |
Raczkowanie
|
Napisałam dłuugiego pięknego posta i mi go wcięło...
![]() Dziękuję za wszelkie propozycje. Najbardziej podoba mi się pomysł Animatora - to mógłby być początek systematycznej pomocy. Poza tym logicznym rozwiązaniem byłaby również paczka - np. jedna klasa kupiłaby zeszyty, inna budynie, a jeszcze inne poskładałyby się na wysyłkę. Młodzież w ten sposób namacalnie mogłaby zobaczyć, ze rzeczywiście pomaga. Przedsięwzięcie związane z Arką, choć bardzo potrzebne, może być zbyt duże i poważne jak na początek...tym bardziej, że to gimnazjaliści. Pomysł przedłożyłam "górze" i czekam na decyzje. Będę Was informowała na bieżąco. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4000 |
Rozeznanie
|
strasznie wam zazdroszczę tego spotkania...
![]() ![]() ![]() ![]() jednak łatwiej się chyba mieszka w dużym mieście... edit: hehe... 4000 post! ![]()
![]() Edytowane przez ulisia1 Czas edycji: 2008-02-24 o 18:53 Powód: uwaga |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4002 |
Rozeznanie
|
przy mnie też nie można palić, poza tym skoro gosiakk7 już miała rezerwować stolik, to nie można zmieniać...
#4003 |
Raczkowanie
|
Jakby ktoś miał mozliwość i nie wiedział to właśnie leci piękny film, pół godziny temu się zaczął, tvn siedem, "Bez granic"
Kto może niech szybko włącza tv. A kto nie ma możliwości, niech koniecznie obejrzy ten film przy najbliższej okazji - jeszcze się nie skończył a ja już recenzje wystawiam. Ale ten film jest właśnie dla nas ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Przyczajenie
|
Myślę, że to koniec akcji. Ewentualnie jeszcze bandaże, bo koleżanka coś wspominała, że ma - tylko wybiera się do mnie jak sójka za morze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Rozeznanie
|
Witam ,witam melduję się cała i zdrowa i gotowa do dalszej pracy....
![]() A jak słyszę idą kolejne rzeczy do rozsyłania.... Aga czekam .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Rozeznanie
|
Nela - widziałam kiedyś ten film i bardzo mi się podobał...ostatnio nawet próbowała sobie przypomnieć tytuł...i nie mogłam
![]() ![]() ![]() Kasia - paczka robi wrażenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4008 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rzeczywiście - Tak trzymać!
![]() |
#4009 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Zakorzenienie
|
Jola witaj w domu
![]() Kasia teraz kup jeszcze 40 calowy telewizor pudełko po nim będzie akurat ![]() osoby od 41 do 50 dostana rozliczenia w najbliższym czasie ![]()
#4011 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Przyczajenie
|
Witam mam pytanie. Na stronie Adopcji jest link Pomagają nam. Wpisane są tam dane osób, które w pewnym okresie czasu wpłaciły pieniążki, w jaki sposób są one uzupełniane, ponieważ w tym czasie ja, moi znajomi wpłaciliśmy pieniądze, a brakuje tam ich danych, nie wiem jak im to wytłumaczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, te dane które tam są dostaliśmy od siostry, bardzo chciala jakos zacząć dziękować ludziom, którzy robia wpłaty nie na dozywianie albo inne cele i taka forrmę wybraliśmy, m.in. dlatego ze jest mniej pracochłonna i kosztowna niz wysyłanie podziekowań każdemu z osobna (nad taka wersją też się siostra zastanawiała)
sprawdźcie dokładnie daty na przelewach i co było wpisane w tytule przelewu. Wpłaty na adopcje imienne rozsyłamy juz rodzicom e-mail lub listownie - nie są do publicznej wiadomości. Mozesz mi też przesłać nadawców tych brakujących przelewów (bez kwot) ja zapytam siostrę, na pewno wszystko się wyjaśni. myślę że daty może się nie zgadzają(bank potrafi zaksięgować kilka dni po przelewie). po otrzymaniu kolejnych potwierdzeń będą kolejne podziękowania jeżeli macie jakieś uwagi co do takiej formy chętnie wysłuchamy
![]() |
#4014 |
Przyczajenie
|
Wiesz tu nie chodziło o brak podziękowania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Rozeznanie
|
Ja uważam, że taka forma podziękowania jest jak najbardziej odpowiednia. Myślę, że wątpliwości niektórych ludzi, mogą polegać na tym, że dostaną owe podziękowanie póżniej niż mogliby się spodziewać.
Może można by napisać jakąś notkę, że siostra dostaje te przelewy z opóżnieniem i poprosić o wyrozumiałość. Wiecie jak to jest, każdy chciałby wiedzieć tego samego dnia, że jego pieniążki dotarły do adresata- a w tej sytuacji to nie jest możliwe....... To tyle moich uwag. Pozdrawiam serdecznie. ZAGLĄDAJCIE NA ALLEGRO- śliczne kartki wielkanocne!!!! Na pewno każdemu się przydadzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
Do Warszawiaków:
Kto mógłby Daniela - twórca naszej stronki, niektórym znany z czata ![]() przygarnąć na 1-2 nocki od jutra? Daniel będzie na spotkaniu, ma śpiwór - wystarczy kawałek podłogi ![]()
#4017 |
Raczkowanie
|
Hejak!
Czytam i czytam i czytam. Daniela niestety nie dam rady przygarnać, bo... kupe ludzi mam w domu ![]() Pzdr!
![]() |
#4018 |
Rozeznanie
|
no i lipa, bo ja też nie mam jak...nawet pytałam mojej siostry czy nie ma jakiegoś pomysłu...
kawałek podłogi mamy ![]() ![]() PS. Stan konta na party wielkanocne - 615 pln - póki co 9 wpłat...liczę na więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Rozeznanie
|
właśnie na czacie dywagujemy o tym noclegu i mamy taki pomysł żeby może w PTSMie w centrum http://www.hostelsmolna30.pl/?d=2
jest chyba 36 zł za nocleg bez zniżki (w wieloosobowym) i dobre warunki... tylko by trzeba dzwonić i rezerwować... ![]() gosiak- to już niedużo brakuje! ![]()
#4020 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o rany. niw wiedziałam ,że jest coś takiego... Strasznie marnie wypadłam po przeliczeniu na dolary ;-)) hihi
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.