Rzucić palenie - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-01, 21:28   #3151
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena
Dot.: Rzucić palenie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Masz dobrą motywację, Tymeno.
Wiem Kropko

Cytat:
Napisane przez Carmela Pokaż wiadomość
skoro pytacie to zaryzykuje OT i napisze ze schudłam dzięki diecie Montignaca
Dieta Montignaca przemawia do mnie w 100% Ma jasno określone zasady, nie głodzisz się na niej, nie liczysz kalorii, nie odmierzasz porcji. Własciwie możesz jesc dużo, byle tylko pamiętać o odpowiednim łaczeniu. Swego czasu schudłam na niej 5 kg bez większego wysiłku. Chyba znowu zacznę się stosowac do zasad Pana Montignac

Carmelo, Twój wynik faktycznie powala na kolana
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 23:17   #3152
Lawia
Raczkowanie

Witam w gronie nowe rzucaczki i bardzo się cieszę, że jest nas coraz więcej
Ja nie palę już, albo dopiero 50 dni, a niestety myśl o papierosie gdzieś sie tam nadal przewija. Najważniejsze mówić sobie , że przecież ja nie palę i jakoś przechodzi.
Trzymajmy sie razem nam się uda))
Lawia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 00:39   #3153
Carmela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lawia Pokaż wiadomość
Witam w gronie nowe rzucaczki i bardzo się cieszę, że jest nas coraz więcej
Ja nie palę już, albo dopiero 50 dni, a niestety myśl o papierosie gdzieś sie tam nadal przewija. Najważniejsze mówić sobie , że przecież ja nie palę i jakoś przechodzi.
Trzymajmy sie razem nam się uda))
50 dni to ładny wynik Przynajmniej dobry poczatek Ja dzis jakoś wyjątkowo dobrze znoszę 1 dzień bez fajki ..ale może mi będzie choć odrobine łatwiej bo paliłam 3 miesiące po 10 nie palenia ?? Hmm ....?

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Wiem Kropko

Dieta Montignaca przemawia do mnie w 100% Ma jasno określone zasady, nie głodzisz się na niej, nie liczysz kalorii, nie odmierzasz porcji. Własciwie możesz jesc dużo, byle tylko pamiętać o odpowiednim łaczeniu. Swego czasu schudłam na niej 5 kg bez większego wysiłku. Chyba znowu zacznę się stosowac do zasad Pana Montignac

Carmelo, Twój wynik faktycznie powala na kolana
Dziękuje Polecam MM z całego serca , bo jest dobra i zdrowa i przynosi efekty

p.s. Dodam ze Pan Montignac mi nie płaci za reklamę
Carmela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 06:44   #3154
E
Zakorzenienie

Lawio, nowa-stara rzucaczka dziękuje za miłe powitanie Rzucałam prawie na początku tego wątku Że też musiałam zacząć znowu

Carmelo, jestem pełna podziwu Kiedyś też stosowałam Montignaca, niestety bez wyraźnych efektów. Chyba jestem wyjątkiem, bo wszystkie znane mi osoby, które stosowały ten sposób odżywiania, pięknie chudły.
Po tym jak koszmarnie przytyłam (przy rzucaniu palenia) zaczęłam stosować dietę niskowęglowodanową i dopiero na niej schudłam 15 kg. Ale jak tylko troszkę popuszczę, to tyję natychmiast

Tymeno, motywacja ogromna
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 09:02   #3155
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

No to ja zaczynam odliczanie

Może kiepski moment, bo siedzę w domu a wieczorem mam na kolacji gości palaczy ale z doświadczenia wiem, że każdy moment na rzucanie jest kiepski.
Stary 2009-01-02, 11:19   #3156
Lawia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez E Pokaż wiadomość

Lawio, nowa-stara rzucaczka dziękuje za miłe powitanie Rzucałam prawie na początku tego wątku Że też musiałam zacząć znowu

Znam ten ból bo ja też już chyba ze dwa razy rzucałam palenie z tym wątkiem. Raz nie paliłam nawet 3 i pół miesiąca a potem wystarczył jeden papieroch.
Mam nadzieję, że tym razem to już definitywny koniec
Lawia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 12:42   #3157
jobu33
Wtajemniczenie

2 dzień bez papierosa Boże wszystko mi go przypomina...Chyba za długo paliłam,że odczuwam takie skutki
Ja też z tym wątkiem rozpoczynałam rzucenie papieroska ale juz po 3 dniach dałam spokój , tylko wtedy postanowiłam 1 dziennie zapalić:0 Ale była głupia. Teraz sama dojrzałam do tego aby rzucić Mam kilka poodów
  • urodzi mi sie wnuczek za kilka dni
  • paczka moich papierosów kosztuje 10,00 (paliłam około 30 papierosów)
  • zaczynam sie męczyć
  • mój maż nie pali
  • chcę miec ładną cerę , zwłaszcza,że schudłam 15 kg

jobu33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 13:13   #3158
E
Zakorzenienie

Mnie się zdarzało zapalić kilka razy, jak rzucałam A potem nie paliłam
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 15:54   #3159
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja zaczynam odliczanie

Może kiepski moment, bo siedzę w domu a wieczorem mam na kolacji gości palaczy ale z doświadczenia wiem, że każdy moment na rzucanie jest kiepski.
Tymeno - brawo. Trzymam za Ciebie wielkie kciuki.

Cytat:
Napisane przez Lawia Pokaż wiadomość
Znam ten ból bo ja też już chyba ze dwa razy rzucałam palenie z tym wątkiem. Raz nie paliłam nawet 3 i pół miesiąca a potem wystarczył jeden papieroch.
Mam nadzieję, że tym razem to już definitywny koniec
Skąd ja to znam...

U mnie nawet 1 papieros po 2 latach przerwy, wypalony ze złości po niezdanym egzaminie na prawko, dał ten sam efekt - lata kurzenia.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 16:20   #3160
frezja18
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje Polecam MM z całego serca , bo jest dobra i zdrowa i przynosi efekty
p.s. Dodam ze Pan Montignac mi nie płaci za reklamę
Ja mam zamiar wypróbować , juz wydrukowalam materiały od jutra zaczynam .
Zobaczymy na ile mi wystarczy samozaparcia .
Mam nadzieję że będę wsród tych na których ta dieta działa
Stary 2009-01-03, 09:35   #3161
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Rozpoczynam drugi dzień

Wczorajsza kolacja przy winie upłynęła bez dymu papierosowego. Moi znajomi wypalili po jednym papierochu w kuchni. Bawiłam się bardzo miło ale też moje nastawienie tym razem jest inne. Przy wcześniejszych próbach odstawienia palenia myślałam, że dzieje mi się krzywda, że to nie mozliwe, żeby dobrze się bawić bez petka a teraz jestem dziwnie szczęśliwa i dumna z siebie
Stary 2009-01-03, 11:16   #3162
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozpoczynam drugi dzień

Wczorajsza kolacja przy winie upłynęła bez dymu papierosowego. Moi znajomi wypalili po jednym papierochu w kuchni. Bawiłam się bardzo miło ale też moje nastawienie tym razem jest inne. Przy wcześniejszych próbach odstawienia palenia myślałam, że dzieje mi się krzywda, że to nie mozliwe, żeby dobrze się bawić bez petka a teraz jestem dziwnie szczęśliwa i dumna z siebie
Witaj Tymeno .Twoje słowa płyna także odemnie. Ja juz jestem 3 dzień bez papierosa , może to mało ale dla mnie nałogowej palaczki to cud. Czuje się szczęśliwa, dumna i staram się aby domownicy nie odczuwali mojej inności bez papierosaLecz Oni sa wspaniali, podkreślają jak ich zaskoczyłam , jaka jestem świeża , fajna i mówią mi,że są dumni ze mnie Doczekałam się tych słów dzięki papierosowi hahahahaAle fakt jestem z Siebie Dumna

Stary 2009-01-03, 11:29   #3163
Carmela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez frezja18 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar wypróbować , juz wydrukowalam materiały od jutra zaczynam .
Zobaczymy na ile mi wystarczy samozaparcia .
Mam nadzieję że będę wsród tych na których ta dieta działa
Zycze powodzenia
Czy rzucenie palenia i zrzucenie kilku kilogramów to nie szczyt szczęscia ? Dla mnie to 2 pierwsze pozycje na liscie moich noworocznych postanowien

Ja tez nie palę 3 dzień i jestem dumna nie tylko z siebie ale i z WAS Jestesmy super hehe
Carmela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 13:37   #3164
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozpoczynam drugi dzień

Cytat:
Napisane przez jobu33 Pokaż wiadomość
Witaj Tymeno .Twoje słowa płyna także odemnie. Ja juz jestem 3 dzień bez papierosa , może to mało ale dla mnie nałogowej palaczki to cud. Czuje się szczęśliwa, dumna i staram się aby domownicy nie odczuwali mojej inności bez papierosaLecz Oni sa wspaniali, podkreślają jak ich zaskoczyłam , jaka jestem świeża , fajna i mówią mi,że są dumni ze mnie Doczekałam się tych słów dzięki papierosowi hahahahaAle fakt jestem z Siebie Dumna
Cytat:
Zycze powodzenia
Czy rzucenie palenia i zrzucenie kilku kilogramów to nie szczyt szczęscia ? Dla mnie to 2 pierwsze pozycje na liscie moich noworocznych postanowien

Ja tez nie palę 3 dzień i jestem dumna nie tylko z siebie ale i z WAS Jestesmy super hehe

Dziewczyny jesteście świetne
Gratulacje, poza tym fajnie, że w tym samym czasie rzuciłyście - możecie się wzajemnie dopingować.
Trzymam za was mocno kciuki...i za siebie też

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 18:21   #3165
smolista
Raczkowanie

169

chciałam wszystkim złożyć noworoczne życzonka

wreszcie ktoś zapodał temat fajkowo-dietowy..... ja już mam 6 kg na plusie i od jakiegoś czasu myślę o diecie...tyle że jakoś nie mogę się zmobilizować i zacząć
smolista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 19:25   #3166
majreg
Wtajemniczenie

Hej! Witam wszystkich co rzucili palenie. Ja również próbuję. Nie palę od Sylwka, a paliłam ponad 15 lat. Z 2-letnią przerwą podczas której przytyłam 15 kg. Czy jest ktoś kto miał ten sam problem, bo czuję że znów czeka mnie to samo. Mam wilczy apetyt jak rzuca. Ponadto używam plastrów niquitin i gum. Jakoś sie trzymam. Mój mąż też próbuje, a palił 35 lat.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 19:43   #3167
majreg
Wtajemniczenie

Czy jest tu ktoś, kogo noworocznym postanowieniem było rzucenie palenia? Czy jestem zupełnie sama?
Stary 2009-01-03, 20:01   #3168
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Czy jest tu ktoś, kogo noworocznym postanowieniem było rzucenie palenia? Czy jestem zupełnie sama?
Ja jestem nie palę od 00:01 2009 r, takie mam postanowienie, mam plasterki NiQitin a paliłam ponad 20 lat ostatnio paczka Malborasów nie starczała na dziń, ale o dziwo czuje sie dobrze, nie podjadam anawet nie mam humorów. Jeste taka dumna z siebie, bo nie wyobrażałam sobie,że moge nie palić 3 dni

Stary 2009-01-03, 20:15   #3169
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Witaj Majreg

Ja nie palę od 2 stycznia

Jobu, pierwszy raz rzucasz palenie?
Stary 2009-01-03, 20:20   #3170
majreg
Wtajemniczenie

OOO! Cieszę się,że Was widzę. Myślałam,że jestem tu sama. Rzucałyście już wcześniej. Co z kilogramami?
Stary 2009-01-03, 20:21   #3171
majreg
Wtajemniczenie

Powiem Wam koleżanki,że mi się mocno buzia zanieczyszcza w pierwszych 2-3 tyg.po rzuceniu palenia. Nie wiem dlaczego. Może dlatego,że więcej jem i bez kontroli.
Stary 2009-01-03, 20:24   #3172
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Majreg, każdy post który napiszesz możesz edytować zamiast pisać jeden pod drugim. Kliknij na edycję i dopisz do poprzedniego postu to o czym zapomniałaś

Ja z kilogramami zmamgam się przy każdej próbie. W ciągu trzech m-cy potrafię przytyć 5-7kg, masakra Potem wracam do palenia i błędne koło

Teraz będę więcej ćwiczyć i zrezygnuję ze słodyczy i pieczywa i może będzie lepiej

Edytowane przez tymena
Czas edycji: 2009-01-03 o 20:26
Stary 2009-01-03, 20:27   #3173
majreg
Wtajemniczenie

Ok. Dzięki Tymenko. Jestem tu pierwszy raz. Muszę się jeszcze trochę podszkolić. Ja przytyłam 15 kg w ciągu 2 lat i zwątpiłam. Tym razem mam zamiar zapisać się na siłownie. Jakie miałaś już problemy czy objawy związane z długotrwałym paleniem?
Stary 2009-01-03, 20:28   #3174
Veris
Zadomowienie

Tymenko - jak fajnie czytać, że znowu walczysz. Tym razem Ci się uda! Na 100%, czuję to w kościach.

Pamiętaj, w chwilach słabości - albo na forum albo na spacer, na pewno nie pecik.

Majreg - powodzenia! To trudna walka, ale jak już parę z nas udowodniło, do wygrania!

Poczytaj wątek - każda z nas przechodziła przez rożne, mniej lub bardziej dziwne 'efekty rzucania' w tym i oczyszczanie się organizmu z toksyn.

Dlatego właśnie cera Ci się 'psuje' - organizm wywala na zewnątrz to co mu szkodzi.

This moment is your LIFE!

Edytowane przez Veris
Czas edycji: 2009-01-03 o 20:30
Veris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 20:41   #3175
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Ok. Dzięki Tymenko. Jestem tu pierwszy raz. Muszę się jeszcze trochę podszkolić. Ja przytyłam 15 kg w ciągu 2 lat i zwątpiłam. Tym razem mam zamiar zapisać się na siłownie.
Wszystkiego się nauczysz

Mój mąż przestał palić pół roku temu. Zaczął biegać codziennie. Z początku mógł biec tylko kilka minut, nawet do boiska nie dobiegał Teraz spokojnie biegnie 10 km, jestem z niego dumna Jest szczupły, nogi i pośladki pięknie mu się umięsniły.

Ja zaczęłam tańczyć, już jakiś czas temu. Teraz zacznę porządnie trenować i ćwiczyć. Pobiegam sobie wiosną

Cytat:
Jakie miałaś już problemy czy objawy związane z długotrwałym paleniem?
Ja właściwie nie mam większych problemów ze zdrowiem. Najbardziej dokucza mi smród Nie-na-wi-dze palić jak jestem wykapana, wypachniona. Kilka fajek i cała robota na nic. Smród się wdziera we włosy, paluchy i oddech to jakaś masakra, nieraz nawet bielizna śmierdziała. Nie lubię jak kuchnia śmierdzi papierochami, nie chcę wydawać 250zł na teruciznę, wolę kupić buty albo perfumy, boję się chorób i wczesnej śmierci

Cytat:
Napisane przez Veris Pokaż wiadomość
Tymenko - jak fajnie czytać, że znowu walczysz. Tym razem Ci się uda! Na 100%, czuję to w kościach.

Pamiętaj, w chwilach słabości - albo na forum albo na spacer, na pewno nie pecik.

Veris, dziękuję Będę walczyć
Stary 2009-01-03, 21:18   #3176
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj Majreg

Ja nie palę od 2 stycznia

Jobu, pierwszy raz rzucasz palenie?
Tymeno jak czytałaś wcześniej to pale 20 lat a więc tak jak każdy palacz rzucałam wiele razy. Na tym forum też. Niestety rzucałam bo ktoś tego odemnie wymagał. Nigdy tak jak teraz..dlatego,że ja chcę.. Ponadto teraz jestem na tabletkach odchudzających przepisanych przez diabetyka i to mi pozwoli nie przybrac na wadze. Od maja do listopada schudłam 15 kg i mam nadzieję , na dalszy spadek wagi pomimo,że rzucam palenie

Stary 2009-01-03, 21:19   #3177
majreg
Wtajemniczenie

Myślałam,że zniknęłaś Tymenko. Wiesz co mi pomaga? Jak chce mi się zapalić to staram się myśleć o sobie dobrze np. "Mam prawo być zdrowa i piękna, mam prawo ładnie pachnieć, mam prawo do wolności od nałogu itp." To mnie uwalnia od takiego stanu lękowego związanego ze stresem powstałym na skutek powzięcia postanowienia. Mówię sobie,że jestem spokojna i zrelaksowana. Dużo mi to daje. Uspokaja mnie.
Myśle,że warto by było odwrócić uwagę od papierosów i np. zafiksować na siłowni. Ja się zapisuję i mam zamiar zająć się głównie modelowaniem ciałka czyli wpadnę sobie w inny nałóg. Kiedyś chodziłam na siłownię i super mi to służoło. Nie miałabym nic przweciwko takiemu uzależnieniu. Do lipca byłybyśmy naprawdę fajnie zrobione.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-03, 21:23   #3178
majreg
Wtajemniczenie

Jobu, jakie tabletki bierzesz?
Stary 2009-01-03, 22:02   #3179
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Jobu, jakie tabletki bierzesz?
Napszę Ci na prywatną skrzynke bo zostane zbanowana za reklamę

Napisałam

Edytowane przez jobu33
Czas edycji: 2009-01-03 o 22:06
Stary 2009-01-04, 14:05   #3180
majreg
Wtajemniczenie

Dzięki Jobu. Znam ten specyfik. Brałam 3 m-ce i mi nie pomógł. Czułam się tylko jak po 2 kawach.
Nie palę już 4 dzień i z trudem wytrzymuję. Czy jest tu ktoś kto się trzyma w noworocznych postanowieniach?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości