![]() |
#3151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie
Wiem Kropko
![]() Cytat:
![]() ![]() Carmelo, Twój wynik faktycznie powala na kolana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Raczkowanie
|
Witam w gronie nowe rzucaczki i bardzo się cieszę, że jest nas coraz więcej
![]() Ja nie palę już, albo dopiero 50 dni, a niestety myśl o papierosie gdzieś sie tam nadal przewija. Najważniejsze mówić sobie , że przecież ja nie palę i jakoś przechodzi. Trzymajmy sie razem nam się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() p.s. Dodam ze Pan Montignac mi nie płaci za reklamę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
![]() Lawio, nowa-stara rzucaczka dziękuje za miłe powitanie ![]() ![]() ![]() Carmelo, jestem pełna podziwu ![]() ![]() Po tym jak koszmarnie przytyłam (przy rzucaniu palenia) zaczęłam stosować dietę niskowęglowodanową i dopiero na niej schudłam 15 kg. Ale jak tylko troszkę popuszczę, to tyję natychmiast ![]() Tymeno, motywacja ogromna ![]()
#3155 |
Zakorzenienie
|
No to ja zaczynam odliczanie
![]() Może kiepski moment, bo siedzę w domu a wieczorem mam na kolacji gości palaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znam ten ból bo ja też już chyba ze dwa razy rzucałam palenie z tym wątkiem. Raz nie paliłam nawet 3 i pół miesiąca a potem wystarczył jeden papieroch. Mam nadzieję, że tym razem to już definitywny koniec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Ja też z tym wątkiem rozpoczynałam rzucenie papieroska ale juz po 3 dniach dałam spokój , tylko wtedy postanowiłam 1 dziennie zapalić:0 Ale była głupia. Teraz sama dojrzałam do tego aby rzucić ![]() ![]()
#3158 |
Zakorzenienie
|
Mnie się zdarzało zapalić kilka razy, jak rzucałam
![]() ![]()
#3159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie nawet 1 papieros po 2 latach przerwy, wypalony ze złości po niezdanym egzaminie na prawko, dał ten sam efekt - lata kurzenia. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy na ile mi wystarczy samozaparcia . Mam nadzieję że będę wsród tych na których ta dieta działa ![]()
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Rozpoczynam drugi dzień
![]() Wczorajsza kolacja przy winie upłynęła bez dymu papierosowego. Moi znajomi wypalili po jednym papierochu w kuchni. Bawiłam się bardzo miło ale też moje nastawienie tym razem jest inne. Przy wcześniejszych próbach odstawienia palenia myślałam, że dzieje mi się krzywda, że to nie mozliwe, żeby dobrze się bawić bez petka a teraz jestem dziwnie szczęśliwa i dumna z siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy rzucenie palenia i zrzucenie kilku kilogramów to nie szczyt szczęscia ? Dla mnie to 2 pierwsze pozycje na liscie moich noworocznych postanowien Ja tez nie palę 3 dzień i jestem dumna nie tylko z siebie ale i z WAS ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jesteście świetne ![]() ![]() ![]() Gratulacje, poza tym fajnie, że w tym samym czasie rzuciłyście - możecie się wzajemnie dopingować. Trzymam za was mocno kciuki...i za siebie też ![]()
![]() |
#3165 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() chciałam wszystkim złożyć noworoczne życzonka wreszcie ktoś zapodał temat fajkowo-dietowy..... ja już mam 6 kg na plusie i od jakiegoś czasu myślę o diecie...tyle że jakoś nie mogę się zmobilizować i zacząć |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Witam wszystkich co rzucili palenie. Ja również próbuję. Nie palę od Sylwka, a paliłam ponad 15 lat. Z 2-letnią przerwą podczas której przytyłam 15 kg. Czy jest ktoś kto miał ten sam problem, bo czuję że znów czeka mnie to samo. Mam wilczy apetyt jak rzuca. Ponadto używam plastrów niquitin i gum. Jakoś sie trzymam. Mój mąż też próbuje, a palił 35 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Wtajemniczenie
|
Czy jest tu ktoś, kogo noworocznym postanowieniem było rzucenie palenia? Czy jestem zupełnie sama?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Witaj Majreg
![]() Ja nie palę od 2 stycznia ![]() Jobu, pierwszy raz rzucasz palenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Wtajemniczenie
|
OOO! Cieszę się,że Was widzę. Myślałam,że jestem tu sama. Rzucałyście już wcześniej. Co z kilogramami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam koleżanki,że mi się mocno buzia zanieczyszcza w pierwszych 2-3 tyg.po rzuceniu palenia. Nie wiem dlaczego. Może dlatego,że więcej jem i bez kontroli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
Majreg, każdy post który napiszesz możesz edytować zamiast pisać jeden pod drugim. Kliknij na edycję i dopisz do poprzedniego postu to o czym zapomniałaś
![]() Ja z kilogramami zmamgam się przy każdej próbie. W ciągu trzech m-cy potrafię przytyć 5-7kg, masakra ![]() ![]() Teraz będę więcej ćwiczyć i zrezygnuję ze słodyczy i pieczywa i może będzie lepiej ![]() Edytowane przez tymena Czas edycji: 2009-01-03 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Wtajemniczenie
|
Ok. Dzięki Tymenko. Jestem tu pierwszy raz. Muszę się jeszcze trochę podszkolić. Ja przytyłam 15 kg w ciągu 2 lat i zwątpiłam. Tym razem mam zamiar zapisać się na siłownie. Jakie miałaś już problemy czy objawy związane z długotrwałym paleniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
Tymenko - jak fajnie czytać, że znowu walczysz. Tym razem Ci się uda! Na 100%, czuję to w kościach
![]() Pamiętaj, w chwilach słabości - albo na forum albo na spacer, na pewno nie pecik ![]() Majreg - powodzenia! To trudna walka, ale jak już parę z nas udowodniło, do wygrania! Poczytaj wątek - każda z nas przechodziła przez rożne, mniej lub bardziej dziwne 'efekty rzucania' w tym i oczyszczanie się organizmu z toksyn. Dlatego właśnie cera Ci się 'psuje' - organizm wywala na zewnątrz to co mu szkodzi.
Be happy for this moment. Edytowane przez Veris Czas edycji: 2009-01-03 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż przestał palić pół roku temu. Zaczął biegać codziennie. Z początku mógł biec tylko kilka minut, nawet do boiska nie dobiegał ![]() ![]() Ja zaczęłam tańczyć, już jakiś czas temu. Teraz zacznę porządnie trenować i ćwiczyć. Pobiegam sobie wiosną ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Veris, dziękuję ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3177 |
Wtajemniczenie
|
Myślałam,że zniknęłaś Tymenko. Wiesz co mi pomaga? Jak chce mi się zapalić to staram się myśleć o sobie dobrze np. "Mam prawo być zdrowa i piękna, mam prawo ładnie pachnieć, mam prawo do wolności od nałogu itp." To mnie uwalnia od takiego stanu lękowego związanego ze stresem powstałym na skutek powzięcia postanowienia. Mówię sobie,że jestem spokojna i zrelaksowana. Dużo mi to daje. Uspokaja mnie.
Myśle,że warto by było odwrócić uwagę od papierosów i np. zafiksować na siłowni. Ja się zapisuję i mam zamiar zająć się głównie modelowaniem ciałka czyli wpadnę sobie w inny nałóg. Kiedyś chodziłam na siłownię i super mi to służoło. Nie miałabym nic przweciwko takiemu uzależnieniu. Do lipca byłybyśmy naprawdę fajnie zrobione. |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Wtajemniczenie
|
Jobu, jakie tabletki bierzesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Wtajemniczenie
|
Napszę Ci na prywatną skrzynke bo zostane zbanowana za reklamę
![]() Napisałam ![]()
Edytowane przez jobu33 Czas edycji: 2009-01-03 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Jobu. Znam ten specyfik. Brałam 3 m-ce i mi nie pomógł. Czułam się tylko jak po 2 kawach.
Nie palę już 4 dzień i z trudem wytrzymuję. Czy jest tu ktoś kto się trzyma w noworocznych postanowieniach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.