![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
??? Kochana, czekasz na wizyte u lekarza czy co? Byle ktory lekarzyna, calosc zajela w moim przypadku minute, pani doktor wypisywala recepte z taaakim bananem na buzi
![]() No chyba ze trafilas na formaliste i zlecil Ci jakies badania?... bo inaczej nie rozumiem ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie, co wczoraj uslyszalam? ![]() Odkad Cie pamietam, nie wygladalas tak korzystnie jak teraz! Promieniejesz. (- powiedziala kumpela, ktora zna mnie od 16 lat ![]() ![]() No moze ciut przesadzila, jak mialam dwadziescia lat, lsniace hebanowe wlosy po tylek, porcelanowa buzie i czerwone (z natury ![]() ![]() ![]() I tak oto nadal jestem maksymalnie zmotywowana w tym moim 25 dniu niepalenia ![]()
![]() |
#392 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że się przyda
![]() Oliath, czekam na receptę bo wypisuje mi znajomy lekarz, który zna mój stan zdrowia (serce, krążenie i inne fajne rzeczy, które u mnie nie są takie do końca fajne - tak ![]() ![]() Ale ja mogę poczekać, cierpliwość jest cnotą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Przyczajenie
|
Witam.Ja nadal sie trzymam.Zero nerwów.Tylko wciąż chce się podjadać.A ja przecież mam schudnąć przez dwa tygodnie.Myśli o kupieniu pacusi czasami krążą po głowie.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Konto usunięte
|
E! Niczego nie odwlekam! Co więcej, boli mnie każda kupiona paczka...
Już wiem, że recepta jest więc jutro będę miała Tabex ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
BAN stały
|
Mi już raczej nie potrzebne,mogę śmiało stwierdzić że jestem niepaląca. Ale i tak dziękujemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Aga969, moge spytac, ile masz lat? ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- TLU, zaraz wstaje od kompa, ale myslami jestem z Toba, kochana, nie milkaj tu, tylko nadawaj ![]()
![]() |
![]() |
#397 |
BAN stały
|
26lat,palę 6lat.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Konto usunięte
|
No dla mnie dzień zero to dzień rozpoczęcia samej kuracji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
OMG, to ok, bo zerknelam na Twoje pierwsze posty i chyba ktos inny pisal z Twojego konta, tak? Cos mi sie wlasnie nie zgadzalo z wiekiem (14 lat
![]() ![]() Acha. To w sumie pierwszy dzien bez fajki bedzie ktoryms tam dniem od rzucenia palenia, taak? Jak dajmy na to rzucisz zupelnie w czwartym dniu kuracji, to bedzie nie pale od czterech dni ![]() Zaaaaart ![]() ![]() May force b with u ![]() U mnie dzien 26, ale... Mea culpa, wczoraj z glupoty i nerwow buchnelam dwa razy. Zbrzydzilo mnie i odrzucilo. Smierdzialo, oblepialo jezyk, zatkalo plucka (w kazdym razie tak to odczulam). Jestem kretynka do szescianu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wlasnie to jest jedyna wada, jak dla mnie, portalów społecznościowych takich jak to - fajnie sie wspolnie rzuca i motywuje, i ustala dzien zero, ale jak tylko ktos sobie buchnie, zapali, to od razu w glowie, przynajmniej mojej, pojawia sie mysl: skoro ona sobie buchnela, zapalila, to moza ja tez sprobuje,a w koncu nawet tacy silni polegaja, a co dopiero ja ![]() ![]() TLU, a jak Ty sobie radzisz? przygotowujesz sie psychiczniee do palenia czy niepalenia? ![]() Gratuluje wytrwalym! Ja poki co nie zapalilam, ale to nic nie znaczy, po prostu nie mam fajek, i jakos udalo mi sie do tej pory ich nie kupic. ALe pewnie jutro polegne - stres, stres, stres.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale widzisz - buchnelam. Byl stres, nerwy, ok - ale nie buchnelam, bo tak mi sie strasznie zachcialo. Buchnelam z glupoty graniczacej z uposledzeniem umyslowym. Nie chcialo mi sie buchac. Tak sobie to zrobilam. Bezmyslnie. Na zasadzie - a czemu nie, tak sie zdenerwowalam, jestem usprawiedliwiona. Sie probuje pocieszac, ze dostalam nauczke. Zero przyjemnosci, zero satysfakcji, samoocena ponizej zera bezwzglednego, wstyd przed sama soba, przed Wami - jesli dobrze zapamietam, jakim czuje sie teraz nic-nie-wartym-klaczkiem, moze nastepnym razem unikne wpadki ![]()
![]() |
![]() |
#402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No co Ty, kobietko, to tylko dwa buchy, oby tylko nie pociagnely za soba kolejnych ![]() ![]() Edytowane przez Wioletta28 Czas edycji: 2010-05-14 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() No wlasnie to jest fajne, ze faja mi nie posmakowala. Bardziej mi chyba smakuje poczucie wlasnej niezlomnosci. Ktorego, notabene, wlasnie n i e m a m - z powodu tej wpadki. No i dalej nie pale, bogatsza o wiedze, co TLU miala na mysli piszac o pani dobrej radzie ![]() TLU, ja Ciebie potrzebuje tutaj ![]() Was wszystkich potrzebuje, nieskonczenie duzo motywacji mi dostarczacie, kochane babolki.
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Oliath;19292209]
No wlasnie to jest fajne, ze faja mi nie posmakowala. Ale pierwsza nigdy nie smakuje,nawet jak sie pali ![]() ![]() ![]() No, oby jz nie bylobucha babo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Z giwery w tego diabela! Apage, diabele!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
Jezdem...
Rady dla pragnacych podjac palenie: Pierwsza i najwazniejsza zasada - musisz byc gotowa z radoscia zaakceptowac fakt, ze palac zapchasz sobie pluca i gardlo, ze juz po pierwszym pecie bedziesz miec mniej energii i nie bedzie Ci sie chcialo podniesc tylka z krzesla czy kanapy, a do tego wyhodujesz raka, no bo przeciez pluco nie boli bez powodu...ale badz szczesliwa - wybralas palenie. Rady dla pragnacych rzucic skomponuje na dniach. Przepraszam dziewczyny, zwlaszcza Ciebie Wiolu, wyszlo jak wyszlo i jest mi wstyd. Nie chcialam tu nawet wchodzic po tym jak zapalilam, zeby wlasnie nikogo nie zniechecac, ale przeciez jak ktos znika to wiadomo dlaczego. Niech bede dla Was chwilowo antyprzykladem. Przeciez role spoleczne sie zmieniaja, wiec to teraz Wy mozecie byc te silne, zeby mi pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
May THE Force be with you ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
A - zapominam ciagle napisac, co mnie jeszcze ostatnio spotyka:
W pracy mam swoj maly gabinecik, gdzie ktos do mnie czasem przychodzi. Czasem ktos przychodzi np. w drodze powrotnej z fajki przed biurem ![]() Z drugiej strony, jako, ze wspomniany gabinet niewielki, wchodzi sobie do mnie pan X z panem Y, nasi partnerzy biznesowi, niucha nosem az mu nozdrza furkaja i mowi - pani Olu, co to za perfumy nowe?... ... a to te same co od lat ![]() ![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2010-05-14 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
BAN stały
|
Moja siostra cioteczna założyła konto, coś tam pisała a później wzięłam od niej,bo ona wyjechała. Po co zakładać drugie skoro jest jedno praktycznie nieużywane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Ciesze się jak głupia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
No to ja się pochwale
![]() Mam 25 lat a zaczęłam palić jak miałam ok 17 czyli paliłam 8 lat. Paliłam dośc dużo czasami jedną za drugą. Od jakiegoś roku zaczełam odczuwac wyrzuty sumienia, że na własne życzenie się truje na dodatek zaczęłam mieć problemy z sercem. Tak więc postanowiłam, że koniec raz na zawsze, zdrowie ważniejsze i musze być twarda...od 4 stycznia nie wypaliłam ani jednego papierosa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 1000days - 3mam kciuki za rzucanie ! ![]() ![]() ![]() Czarna_Złośnica - masz, masz się czym chwalić - gratuluje ! ![]() ![]() ![]() ![]() P.S - rzucałaś sama czy ze wspomagaczami typu Tabex ? ![]() TLU - mam nadzieję, że kryzys już minął i wzięłaś się za siebie - psychicznie jak i fizycznie ![]() ![]() Oliath - tak właśnie czytam o tym twoim 'kryzysiku' malutkim, i szczerze powiem, że może to było po coś Ci potrzebne? Bo się chociaż utwierdziłaś w przekonaniu, że one Cię obrzydzają, nie ma w nich nic pociągającego i podjęłaś słuszną decyzję o rzuceniu ? ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz coś od siebie: 1.Przepraszam , że nie ma mnie tak b.często na forum, ale to zależy od czasu , zajęć, dnia itd. Ale gdy mam tylko taką dłuższą wolną chwilę to staram się tu wchodzić, czytać wszystko zaległe i odpisywać ![]() 2.Nie palę 5 dzień ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj byłam z siebie dumna - miałam parę okazji, żeby sobie iść z kimś zapalić, ale odmawiałam i się trzymałam ![]() ![]() ![]() A i PS : Kochane 3majcie jutro ( w sumie to już dzisiaj , bo północ wybiła) wieczorem za mnie mooocno kciuki ! Czeka mnie pierwsza impreza bez papierosa wśród palących ! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Sorry babki, ale mam zapiernicz ze wszystkich stron i nie mam czasu nawet myśleć o paleniu
![]() Raz, ze mi się sesja zbliża, dwa, że jakieś pierdoły mi wyskakują nieprzyjemne - a to złe słuchawki mi wysłali z zamówienia, a to garnitur na wesele dla Tżta źle uszyty został, no masakra.. trzy, że za 4 tygodnie mamy z chłopem składać wnioski o dofinansowanie na działalność z UP i z tym jest masę roboty ![]() ![]() TLU offf - pisz o państwie na politycznym jak chcesz ![]() ![]() ![]() ![]() Mam okres, stres, żrę jak świnka, nie ruszam się nic, tylko z uczelni do chacjendy i do kompa wypełniać pliczki... Ale przynajmniej nie palę. Tak se właśnie pomyślałam, że jak otworzymy tą działalność to będzie zapieprz taki non stop ![]() ![]() Podzielę się jeszcze jednym zdarzeniem autobusowym, które sprawiło, że napady głodu nikotynowego mam ostatnimi czasy znikome. Otóż poranna godzina, deszcz pada, wilgoć w powietrzu (wiecie jak jest ![]() ![]() Trzymajta się lachony!
![]() |
![]() |
#416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#418 |
Przyczajenie
|
Witam byłe palaczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- k4t3 gratuluję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
No i stało się , stało sięęę ! Zabijcie mnie , ukrzyżujcie nie wiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.