![]() |
#2461 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Przyczajenie
|
Ja rzuciłam palenie (po ok. 15 latach palenia) z dnia na dzień, kiedy okazało się, że jestem w ciąży. Wcześniej 2 razy próbowałam rzucić niestety z mizernym skutkiem. Jednak zdrowie maleństwa było dla mnie wystarczającą motywacją. No i teraz nie palę od: 2lat 2miesięcy i 19dni!!!
A palącym dziewczynom w ciąży proponuję się zastanowić: czy pozwoliłyby zapalić swojemu (kilkuletniemu nawet) dziecku??? Zamknijcie na moment oczy i wyobraźcie sobie słodkiego bobasa, któremu dajecie do ust śmierdzącego papierosa... A ja po rzuceniu palenia (paliłam często ponad paczkę dziennie) żadnego szoku nie miałam. Poczułam się o niebo lepiej!!!
#2463 |
Zadomowienie
|
Tak tylko informacyjnie - już 8 dzień bez papierosa
![]() ![]() ![]() Czuję się meeega cudownie, nie mam tego paskudnego kaszlu, skóra zaczyna jakoś zdrowiej wyglądać, mam więcej pieniędzy (wooohuuuu!) i ...nie śmierdzę ![]() Dziewczyny, nie zastanawiajcie się ani dnia...czas rzucić palenie, najlepiej natychmiast ![]()
#2464 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
Tymeno - potwierdzam, to byłam ja
![]() ![]() Tymenko - eeee...no to dawaj, nie ma co się nakręcać, raz dwa trzy i do przodu - jesteśmy z Tobą - w potrzebie, na dobre złe i gorsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Catrinko - jesteśmy meeega twarde, ot co ![]() RAZEM WYTRWAMY NA 100%!!! Buziaki dla wszystkich walczących (a dla tych co się przygotowują do rzucenia lekki kopniak w tyłek - taki na szczęście ![]()
#2467 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Znalazłam Was w zeszłym tygodniu i od razu doszłam do wniosku, że z Wami będzie mi się raźniej rzucało palenie. I jak na razie... działa!!! To mój siódmy dzień bez papierosa po 12 latach palenia ![]() Tak się cieszę, że udało mi się przetrwać ten tydzień!! Wszystkim trzymaczom kciuków dziękuję i proszę o jeszcze ![]() Właściwie przeżycie tego tygodnia bez fajki to i tak pikuś w porównaniu z tym, co mnie czeka. Bo teraz byłam sobie na wakacjach i miałam koło siebie "Cerbera" - siostrę, przy której nigdy nie paliłam. I wiecie co? Zaliczyłam pierwszą odkąd pamiętam imprezę z piwkiem i drinkami ale bez papierosa!!! Zresztą w pubie dla niepalących. Myślałam, że to niemożliwe, ale poszło całkiem sprawnie ![]() Tak bardzo chcę wytrzymać. Teraz wracam do pracy i zaczynają się schody - odmawianie koleżankom pójścia na dymka itd. Ale to jeszcze jestem w stanie sobie wyobrazić (Nicorette i do przodu). Najbardziej boję się wesela, na które wybieram się w sobotę. Boję się, że w trakcie tak długiej zabawy (i to jeszcze w towarzystwie praktycznie samych palaczy) stwierdzę, że "jeden mi nie zaszkodzi". Jak tego uniknąć? Macie jakiś pomysł? Catarina, Veris i inne "rzucaczki" - trzymam kciuki! Razem damy radę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam taki
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj jestem 2 dzien ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
przyłączam sie do was, ja na razie troche sie czaje ale tylko troche. Pale niedlugo, od jakiegos 1.5 roku tak, ze kupuje sobie sama a nie popalam jak mnie poczestuja. Jestem z tych co sie zarzekali ze tylko na imprezce, do piwka, ze ja to w nałóg niegdy,ehh Jestem teraz chora i siedze w domu i specjalnie nie kupilam petów i trzymam sie klawiatury zeby nie poleciec do sklepu.
A co do sposobu dla Manawee ja ostatnio poszlam na grila gdzie mieli byc sami nie palacy, nie wzielam papaierosów i siedze spokojnie (z piwkiem!) a tu przychodzi taka jedna i wyciaga paczke, na szczescie byl akurat dzien bez papierosa i chwile wczesniej oznajmilam wszystkim, ze z tego powodu nie pale. Potem mnie skrecalo zeby wysepic jednego, ale po moim wystapieniu moja duma nie pozwalala mi zapalic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Przyczajenie
|
Bardzo Wam dziękuję za rady! Jobu33, Twój pomysł jest świetny, już nawet wtajemniczyłam kolegę i obiecał współpracować.
![]() ![]() No coś wymyślę, grunt, że pomysł już jest. Jobu33, wiem, że pierwsze dni są trudne, ale jak wytrzymasz, to potem będzie Ci szkoda zaprzepaścić tych dni, które przecierpiałaś, więc... chyba warto. Ja wiem, że u mnie to dopiero 7 dzień i że nie wiadomo, jak będzie, ale jak sobie doliczam kolejny dzionek, to to takie budujące jest... Chociaż myślę o tym paskudztwie na razie b. dużo. Pozdrawiam i myślę ciepło o wszystkich rzucających i przymierzających się. |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Wtajemniczenie
|
Kurczę siedze w pracy i nic nie robię tylko mysle o fajce
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
ja siedze na zwolnieniu chorobowym i tesknie za praca, bo tam akurat nie pale nigdy. A w domu zawsze ktos wpadnie z pełna paczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak w ogóle to wcz czytałam jakis artykuł ze faje maja drastycznie zdrożeć więc to chyba kolejna motywacja do pozbycia sie nałogu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tako, ja też tak myślałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Tymeno, łączę się z Tobą w bólu.
![]() ![]() Niestety przeżyłam multum stresu, najgorszy czas w moim życiu, ale to niczego nie tłumaczy, nie dałam rady, wróciłam do nałogu i poległam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropko, myślałam o Tobie, czy dajesz radę... Półtora roku, strasznie długo, jednak nałóg wciąż w nas tkwi ![]() Ja mam czasami wrażenie, że już nigdy się nie uwolnię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Raczkowanie
|
mnie przerazała wizja weekendu z grillem i piwkiem bez fajów , weekend u palącej jak smok koleżanki z nocnym oglądaniem filmów etc ale dałam radę. Myślę że jak sie człowiek zaweźmie i powie sobie "no jak to. JA nie dam rady?????" to ze wszystkim mozna sobie poradzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś też miałam wrażenie, że się nie uwolnię. Przed rzuceniem. I teraz mam je znowu. Jakby gdzieś w podświadomości była pewność, że cokolwiek zrobię, ile razy nie rzucę, to zawsze stanie się coś takiego, że wrócę do nałogu prędzej czy później... ![]() Wyrzuty sumienia też mam. Wczoraj nie paliłam do wieczora. O 17ej mąż się położył przed nocką, a ja... wiadomo. ![]() Wizja urlopu bez fajeczki... No, tego to nie mam, mnie przeraża wizja urlopu z fają właśnie. ![]() ![]() Jak mnie to wk... ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
dobrze rozumiem, ja się zbierałam dobre 2 lata zanim rzuciłam.. z jednej strony nienawidziłam siebie za to że palę ale z drugiej strony to tak do końca nie chciałam rzucić.. nie wyobrazalam sobie poranka bez faja, odpoczynku po jedzeniu bez faja, siedzeniu przed kompem bez faja, nawet codziennej wizyty w klo tez nie wyobrazalam sobbie bez faja.. nie palilam tylko podczas snu ale i tak zdarzalo mi sie obudzić w nocy i zapalić.. to było dno.. robiłam zapasy fajek przed weekendami, świetami, wolnymi dniami.. nie wbyło mowy zeby zostac na noc z 1-2 papierosami. potrafilam w nocy biec na stacje benzynowa.. nawet jak bylam chora i mialam goraczke to palilam.. papieros towarzyszyl mi w dobrych i zlych chwilach.. koil moje nerwy, wyciszal emocje.. byl ze mna zawsze i przez tyle lat/.. zaczelam palic jak mialam 12 lat wiec ze stazem 16 lat z dymkiem juz nie wyobrazalam sobie jak to jest nie palic.. nie przemawialy do mnie choroby, szkodzenie zdrowiu etc. za mloda jestem zeby sie tym przejmowac chociaz juz mialam symptomy wielu chorob zwiazanych z paleniem..
decyzja o paleniu dojrzewala dlugi czas razem ze mną i to był impuls. że teraz i już, natychmiast. teraz nie pale prawie miesiac ale nie powiem ze mnie nie ciagnie chwilami. ale postanowilam sobie ze dam rade i musze ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz Kropko, ja po pół roku nie odczuwałam jeszcze radości z niepalenia ![]() ![]() Jeżeli przeraża Cię wizja urlopu z fają w zębach to jesteś na najlepszej drodze do podjęcia ponownej walki z nalogiem ![]() ![]() Alido, życzę Ci wytrwałości ![]() ![]() Moja mama paliła 30 lat po dwie paczki carmenów, normalnie masakra. Ja nie wierzyłam, że wyjdzie kiedykolwiek z nałogu. A jednak udało się jej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Nie mam silnej woli i nigdy juz nie będę mówić nikomu o tym,że oduczam sie palić. Wstyd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tego nie czuję. ![]() Cytat:
![]() ![]() Najgorsze jest właśnie to poczucie beznadziei... Chociaż myślę, że to właśnie ono w ogóle pozwala nam próbować rzucić... ![]() Cytat:
Gdy poprzednio rzucałam mąż dowiedział się po miesiącu, a rodzice po trzech. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Chciałabym się pochwalić ![]() Wielokrotnie próbowałam rzucić lub chociaż ograniczyć palenie. Miałam "mocne" postanowienia, że będę paliła tylko 5 fajek dziennie i rzeczywiście udawało się ale na krótko, potem przychodził stres, impreza lub inna sytuacja, w której potrzebowałam papierosa jak powietrza i z 5 papierosów robiło się 25. Do rzucenia przygotowywałam się przez cały kwiecień. Przy każdym papierosie jakiego wypalałam powtarzałam sobie, że od 1 maja nie palę, nie udało się od 1 ale dopiero od 5, ale dzisiaj nie palę. Myślę, że moje wcześniejsze próby skończyły się niepowodzeniem bo nie rzucałam papierosów dla siebie, ale dla chłopaka, a potem męża i tak naprawdę nie chciałam rzucić. Trzeba być samolubem, trzeba zrobić do tylko dla siebie. Pozdrawiam wszystkich, którzy rzucili i tych, którzy dopiero biją się z myślami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Naftka masz całkowitą rację ze trzeba robić to tylko i wyłącznie dla siebie i samemu trzeba chcieć. Brzmi to banalnie, ale póki same siebie nie przekonamy, że palenie jest do kitu, póty nam się nie uda. Bardzo Ci gratuluję podjęcia decyzji i rozstania się z papierosem
Ja nie palę od wrzesnia, do tej pory (b. rzadko ale jednak) mam momenty, kiedy pomyślę, że zapaliłabym. Są to chwile dużego zdenerwowania czy stresu. Ale jednocześnie mam świadomość że przecież papieros żadnego problemu nie rozwiąze, a bez papierosów żyje się tak fajnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie zniechęcaj się, z tego co czytam widać że zależy Ci na rzuceniu...... wierzę, że Ci się uda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A ja się przy okazji pochwalę, że nie zapaliłam na weselu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
Ja juz prawie 3 tygodnie bez .Ciężko było i nie mówię,że łatwo jest ,ale coraz lepiej .Miałam kilka takich chwil,że o mało nie wziełam cygara ale ,dobrze ,ze nie wziełam .Trzymam kciuki za wszystkich uda sie tylko wierzmy w to.
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.