|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: ...? | |||
Palę |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 36,45% |
Rzuciłam |
126 | 23,08% |
Popalam |
150 | 27,47% |
W trakcie rzucania |
71 | 13,00% |
Głosujący: 546. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Konto usunięte
|
Dot.: Palenie
wszyscy moi znajomi przy piwku palą i lubię te asmosferę, ach, juz sie rozmarzylam o letniej nocy, winie i papierosku z facetem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Rozeznanie
|
nie paliłam, nie palę i n1apewno nie będę
![]()
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Mam dosyć ludzi którzy chcą mi narzucać gdzie mam palić jak mam palić i co jeszcze mam pić.
Won. Papierosy są legalne. Proszę sobie potworzyć więcej pubów dla niepalących.
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Palę już dłuższy czas... Ale od paru dni ograniczałam, teraz od soboty nie zapaliłam ani jednego. Myślę, że na tym się nie skończy i na pewno niedługo zapalę. Ale narazie ograniczam, nie rzucam kompletnie, bo wiem, że nie dam tak rady (z doświadczenia
![]() ![]()
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Zależy co przez to rozumieć.
Na przystankach zakaz - bardzo dobrze W miejscach gdzie są np dzieci - bardzo dobrze W kinie - dobrze W kościele - dobrze ale do jasnej angielki co to za patola zabraniać w pubie czy w klubie.
![]() |
![]() |
#246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Zalezy co rozumiec jako miejsce publiczne...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ludzie chcą się truć, to i tak będą to robić. A że chcą wprowadzić zakaz palenia w miejscach publicznych - świetnie, mnie od smrodu papierosów robi się niedobrze
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Ja jestem z grona niepalących (mimo że paliłam przez całe liceum i jeszcze ze 2 lata po) i drażni mnie dym z papierosa, śmierdzę nim po wyjściu z pubu a i dla mojego zdrowia nie jest to obojętne. To co, mam nie chodzić do pubu bo będą tam palacze? Irlandia znalazła rozwiązanie- chcesz zapalić, idziesz na zaplecze/ogrzewany taras/przed pub. Jestem za takim rozwiązaniem. Mimo, że rozumiem oburzenie palaczy, ale niech palacze zrozumieją nas- niepalących. Palisz- pal jeśli masz ochotę, ale tak, żeby nie miało to wpływu na innych.
![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Skarbie, do pubu chodzisz żeby poczuć się zdrowszą? Jak tak, to idź do klubu fitness a nie do jakiegoś klubu taboo gdzie się pije (niezdrowe bardziej niż papierosy) napoje.
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Z resztą nie chcę mi się kłócić z ludźmi, temat wałkowany sto milionów razy. Jak ktoś uważa że alkohol kompletnie nie wpływa na zdrowie, to gratuluję.
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyraku, ale jeśli ktoś niepalący ma ochotę wybrać się do baru, żeby się pobawić, rozerwać, a nie potem śmierdzieć dymem? To w sumie też tak jakby ograniczanie wolności, bo niepalćy mają do wyboru: 1) Nie iść do baru i nie bawić się, nawet jeśli mają na to ochotę 2) Iść i wdychać opary śmierdzących petów
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
A ja chcę rzucić !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alkohol? A co, to tylko piwa są w pubach?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
a ja palę, lubię palić... ale myślę o tym by przestać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Analogicznie - mam dobrą kondycję, ale gorący oddech podczas tańca odbija się od maski, trafia w moją twarz, a to sprawia, że z mojej buzi spływają kropelki potu i makijaż mi się rozpływa. A spocić się nie chcę. I co teraz?
Wyraku, chciałabym porównać nas do Irlandii i tego, co tam się działo po wprowadzeniu tego zakazu... Ale niestety, Polska to całkiem inny kraj, inna mentalność, byle się upić, najarać i kogoś zaliczyć :/
Edytowane przez Callitus Czas edycji: 2010-01-26 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Tańczyć sobie w szkole tańca jak w pubie się pocisz.
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Ale pocę się przez maskę gazową... Bez niej na pewno by tak nie było...
A w szkole tańca nie ma dla mnie odpowiedniego partnera... Głupia dyskusja z tego wyniknęła... Ja w każdym bądź razie jestem za wprowadzeniem tego zakazu i nic mnie od tego nie odwiedzie, nawet taka idiotyczna i abstrakcyjna z Tobą rozmowa
Edytowane przez Callitus Czas edycji: 2010-01-26 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
![]() ALE OKEJ OKEJ. Rozumiem, śmierdzisz papierosami.
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można i tak... Ta twoja ironie i sarkazm, wcale nie są takie fajne i cool, jak ci się wydaje... No i trochę denerwujące jest, ze wracam z pubu i potem po kilku praniach rzeczy nadal śmierdzą mi papierosami. Ten zapach mnie drażni, po prostu. No, ale nie ograniczajmy wolności palaczy! Niech sobie palą, robią co chcą, niech patrzą tylko na siebie, a potem niech wypisują bzdury o ograniczaniu ich wolności ![]() Szkoda, że ta wolność jak na razie jest ograniczana jednostronnie...
Edytowane przez Callitus Czas edycji: 2010-01-26 o 22:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Ale one nie mają być fajne i cool
![]() Wiesz ja nie twierdzę że mam rację po prostu bronię swojego zdania. I co ty pijesz do wszelakich dyskusji, masz jakieś prywatne problemy to proszę na PW a nie mówisz tu o wszelakich dyskusjach gdy mowa o papierosach. Cytat:
![]() W ogóle ta polska, to straszna jest. Okropna. Ja nie wiem, najlepiej wyplenić ten język, na angielski zmienić i w ogóle fuj jak można w tej Polsce żyć. NO to może ty się rusz i zrób coś by żyło się lepiej zmień tą mentalność. I widzisz już mi sugerujesz że ja niby idę się schlać i zaliczać ludzi. Na prawdę na jakim ty świecie żyjesz, że niby w Rosji czy stanach jest inaczej? łomatkoicórko
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nikt nie lubi smrodu, ale demonizowanie jak to wszystko tygodniami śmierdzi jest dużą przesadą. Wg mnie gorzej śmierdzi np. w MCDonaldzie czy innych tego typu "jadłodajniach" gdzie smród spalonego, starego oleju może zabić... a ilość szkodliwych substancji zawarta w pokarmach, którymi na co dzień się żywimy jest o wiele wyższa niż w papierosach (co oczywiście nie oznacza, że te ostatnie nie są szkodliwe).
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-01-27 o 08:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To juz abstrahujac od tego, ze takie teksty ze Polska i Polacy to takie siakie i owakie to nic wiecej, niz czerstwa demagogia. Wot i mentalnosc, zabronic zakazac uszczesliwic na sile, jest czego zazdroscic ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Rozeznanie
|
A ja jestem za rozwiazaniem zeby niepalacy wychodzili na zaplecze/ogrzewany taras/przed pub skoro nie chca czuc smrodow. Czemu to niepalacy maja siedziec w ciepelku a palacze marznac przy 20 stopniowym mrozie?
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Och wiesz, oni i tak umrą więc co za różnica, traktować ich jak psy i wyrzucać przed klub jest najwygodniej. Wiadomo, zorganizować zaplecze czy palarnie to ponad siły _-_
Taka kara za to że odważą się palić i niszczyć swoje zdrowie. I o nie daj Boże cudze, bo ktoś pijany poczuje dym papierosowy.
![]() |
![]() |
#269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Od swieta zapale. Jak jestem w zadymionym pubie i wdycham i tak to co sobie bede zalowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.