![]() |
#2911 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Witam! Mogę się podłączyć???
![]() Palę od dwóch lat, największy okres abstynencji 2 miesiące, potem przez przypadkową fajkę od znajomej wrócilam do palenia. Teraz trzymam się już 2 tygodnie, ale pochłaniam prawdziwe tony czekolad, cukierków, chipsów i gum do żucia ![]() Obecnie nie wiem co jest większym świństwem? ![]()
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Czesc nowym :-D wszystko tkwi w psychice. Powodzenia ;-) ja mam nadzieje ze tym razem rzucilam na zawsze ale i tam mam lek ze kiedys wroce. Trzeba byc czujnym i pewnym ze to zle.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Polecam zaczac cwiczyc jezeli nie cwiczycie. Ja mimo palenia zawsze cwuczylam ale teraz w ogole sie nie mecze i zycie spacery i wszystko jest o wiele przyjemniejsze bez fajek i tego ucisku w klatce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2913 |
Raczkowanie
|
No przyznam się że prawie nie ruszam tyłka z kanapy i łapie zadyszkę na pięciu schodach...
![]() a po tym śmieciowym żarciu na pewno by mi nie zaszkodziło... Dobra od dzisiaj ćwiczę! ![]()
![]() |
#2914 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2915 |
Raczkowanie
|
Najgorsze są właśnie imprezy, rzadko udaje mi się wytrzymać bez papierosa przy piwie, przez co teraz omijam takie wyjścia...
![]()
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Przeczytajcie poprzednie strony byla rozmowa o imprezach
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cassie skoro zakladasz ze wiesz ze jak wrocisz do Pl to kupisz fajki..to chyba nie ma sensu . Rzucenie to rzucenie zero fajek kiedykolwiek i uswiadomienie sobie ze sie juz nie chce i nie potrzebuje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2917 |
Zadomowienie
|
kociczka, właśnie z tym jest ciężko, bo jak już udaje mi się☠rzucić to zwykle moje myślenie wygląda tak, że albo do pierwszego albo do wakacji albo przez tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio z tż zaczęliśmy kupować całe wagony fajek, żeby nie latać do sklepu co chwilę. Bo zawsze zapomnieliśmy i potem rano zamiast wylegiwać się w łóżku któreś musiało się ruszyć po fajki. Powiem wam, że dopiero teraz zobaczyłam ile na to idzie kasy. Tż pali paczkę dziennie, ja jak jestem w domu to też, ale w pracy (12h) tylko e-papierosa bo nie chce mi się wychodzić na dwór. Czyli powiedzmy, że 2 wagony mamy na 2 tygodnie w sumie. A to 300 zł. Jak się kupuje na bieżąco to tak nie widać jak kasa ucieka. Uświadomilismy sobie, że gdyby nie te faje to żylibysmy jak pączki w maśle, mimo że kokosów nie zarabiamy. I stwierdziliśmy, że spalimy to co mamy i rzucamy. Na imprezy nie chodzimy wiec tu problemu nie będzie. Ale tż dużo pali w pracy, a ja na uczelni. Chyba skuszę się na tabex, bo już kiedyś miałam i serio działał. Ale oczywiście potem głupia zapalilam, w ogóle mi ten papieros nie smakował i właściwie to było mi od niego niedobrze. Ale zaczęłam od nowa :/ mój rekord to pół roku, nie paliła wtedy bez żadnych wspomagaczy. Zaczęło się od pojary, potem od fajki w towarzystwie, a potem już kupiłam swoje bo nie lubię sepic od innych. Oby teraz się udało
![]()
![]() |
#2919 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z drugiej strony teraz, jak nie palę od niedzieli to wyskoczyło mi miliard jakiś krostek i plamek. W sumie dobrze, że organizm oczyszcza się z toksyn, ale mam nadzieję, że krótko to potrwa ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
Skoro Was przeraza to trzeba dojrzec do tej decyzji chyba tak naprawde...bo po co rzucac z zamiarem / nastawieniem powrotu do tego?
Mialam koszmar ze palilam :/:/ jak dobrze ze to tylko sen. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
To fakt, za każdym razem jak rzucalam żegnalam się z papierosami z wielkim bólem i żalem. I zawsze wracałam do palenia. Raz wytrzymałam pół roku i właściwie po może 2 miesiącach już nie brakowało mi fajek wcale. Byłam dumna, że nie palę, miałam więcej kasy, dużo lepiej się czułam fizycznie. I to mnie teraz tak podbudowuje. Bo przecież bałam się wtedy, że będzie mi brakować palenia a wcale tak nie było. I wydaje mi się, że w końcu dojrzalam do tej decyzji tak na 100 %. Po pierwsze dlatego, że mam teraz w rodzinie przypadek raka płuc, mimo rzucenia palenia już jakieś 10 lat temu. Po drugie cóż, fajnie się wydawało na papierosy pieniądze rodziców, albo nawet własnoręcznie zarobione gdy mama opłacała rachunki a lodówka była pełna. Teraz niby nie bidujemy, stać nas na odłożenie jakiejś kasy co miesiąc mimo palenia. Ale jak sobie myślę, że mogłaby to być kwota 2 razy większa... A kasa ciągle na coś potrzebna.
![]() |
#2922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znów zaczełam czytac Carra. Z przerażeniem też zobaczyłam jakie zółtawe białka mam i skóra pod oczami tez jakaś dziwna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Anka a ja myslalam ze Ty dlugo nie palisz! tak mi sie cos kojarzylo...palisz nie palisz teraz? do tej decyzji naprawde trzeba dojrzec albo nie wiem siegnac jakiegos dna i nigdy nie chciec do tego wracac. mnie obrzydza i jest mi slabo na mysl ze teraz bym jarala w oknie w zimno smrod na cale mieszkanie i trzeslo by mnie ze stresu i tak i ta dusznosc....a jak sobie przypomne moje proby uwolnienia sie to naprawde....czasem czulam sie taka ponizona ze takie ohydztwo ma nade mna wladze.
powiem Wam ze ja wcale nie tesknie za tym wrecz mnie odrzuca od palenia. jedyne czegos sie boje to glupoty na imprezach po pijaku albo meeega kryzysu zalamania gdy stwierdze ze wszystko mi juz obojetne i zechce sie dobic (tak bylo po 1 probie gdy zrywalam dlugoletnim zwiazek) a widze ze papiersy bardziej tylko stresuja i wszystko tkwilo w psychice ze sobie sama wmawialam!!! ze to mnie odstresowuje a tak naprawde wzmaga stres ;/ dla mnie najwieksza motywacja jest to ze sie nie mecze po prostu. idac gdzies szybko po schodach, plywajac tanczac chodze 5-6 razy w tygodniu na treningi i nie wyobrazam sobie jak moglam chodzic i palic?! to mnie najbardziej motywuje i jest to dla mnie najwieksza korzysc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
kociczkaznów palę. Motam sie strasznie :nie chcę palić ale się bojęnie palić. Teraz mam urlop i tak sobie myslę że warto spróbować.
Widzę że zuch dziewczyna z Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Anka to moze lepiej z tym poczekaj az poczujesz ze chcesz na 100%? Bo tak kazda porazka powoduje strach przed kolejna proba...doskonale rozumiem ten stan bo go mialam przed tym.jak postanowilam ze rzucam teraz i koniec. Nie chcialam palic a cos mnie do tego zmuszalo - moje podejscie glownir ze to pomaga i myslenie ze jestem za slaba by rzucic. Teraz mysle odwrotnie.
Zuch teraz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Przyczajenie
|
Kociczka, a czy miałaś kiedyś taki motyw, że pomimo niepalenia, przez jakiś czas (szczególnie po przespanej nocy) czułaś posmak papierosów w ustach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2928 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Trzymam kciuki niezmiennie
![]() Mi "stuknęło" pół roku ![]() ![]()
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
AnnaBasPamietam jak czytalam Twoje posty,już 6 m-cy
BRAWO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez An Ka Czas edycji: 2015-02-10 o 06:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
AnnaBas super gratuluje ;-)
![]() Anka a Ty jak? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
kociczkaprzeczytałam i czytam znów. Dzis dzień 1. Niewyspalam sie , budzilam się co chwilę zmyslą o fajkach, głowa na dodatek mnie boli od rana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
Anka 3mam kciuki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
O matko to rzeczywiscie duzo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
Tragedia naprawdę, przeraziłam się. Z alko już zrezygnowaliśmy. Dużo na to wydawalismy bo lubilismy testować piwka mniejszych browarów albo jakieś takie mniej popularne. A te czasem mają kosmiczne ceny. Fajek mamy jeszcze kilka paczek ale już postanowiliśmy, że kolejnych nie kupujemy. Będziemy odkładać to co byśmy wydali na używki
![]()
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
i to zeby jeszcze bylo zdrowe albo cos warte...
a rzucic polecam jak najszybciej takie odkladanie i odliczanie ile fajek zostalo moze byc frustrujace...oddajcie komus te paczki ![]() ja wole isc teraz na kawe albo cos dobrego zjesc w milym towarzystwie niz isc na impreze sie napic no i palic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2937 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj oddałam paczki i drugi dzień leci, ale chyba nie wytrwam
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
kociczka
![]() _Aneta no własnie poranki najgorsze bo ja z 6 spokojnie potrafiłam spalić. TŻ namawiam (sam coś zaczyna o tym mysleć) na desmoxan lub tabex ja nie moge niestety tego brać. Edytowane przez An Ka Czas edycji: 2015-02-12 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
Oj ja tak samo dużo rano palę. Jak mam wolne i się nie muszę szybko zbierać do pracy to tym bardziej. Jak rzucalam fajki ostatnio to niestety musiałam zrezygnować z kawy, nie dałabym rady inaczej. Właściwie to nie chce mi się rano jarac póki się jej nie napije. Z tż gorzej, dla niego pierwsza czynność rano to wyjście na balkon.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.