|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście dam znać co i jak czy się udało czy nie jak zrobię test ![]() ![]()
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II
Dziekuje za szybka odpowiedź
![]() ![]() a tak poza tym... musimy wierzyc, że wszystko bedzie dobrze bo kazda z Nas ma w niebie osobistego Aniołka który teraz nad nami czuwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Napewno będzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mam do Was pytanie. Czy stosowałyście kiedyś jakieś naturalne "wspomagacze" płodności, typu wiesiołek czy omega3? Właśnie się nad nimi zastanawiam, bo coś mam poczucie, że owulka mnie w tym miesiącu ominęła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Dzien bobry
![]() Komu kawy komu bo ide do domu :P Poszlam wczoraj spac o 4 i dopiero wstalam.. [QUOTE=Cookie24;27056510]Mój aniołek odzszedł pod koniec 5 tyg... To była moje pierwsza ciąza,więc teraz będę sie martwić tak jak wspomniałas ,nie wazne czy minie miesiac czy rok... Bo do konca w sumie nie wiem czy nie popełnilam jakiegos błedu..Nie oszczedzałam sie bo sądziłam, ze jak dobrze sie czuje to wszystko bedzie oki.. Chodzilam na basen itp.. Idę za tydzień do gina,na kontrol bo podczas ciąży wykrył nadżerke i torbiel, ciekawe jakie wyniki mi wyjda z cytologii. Ogólnie nie miałam łyzeczkowania i wszystko mi sie oczyściło po tygodniu. TOTO1 znałas juz płeć dzidziusia, w którym byłas miesiącu? Buziaki dla Ciebie ... ![]() Stracilam swojego synka w 21 tyg.. Tutaj moja historia..https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=531868 Inutil i jak od ktorej Lidl otwarty?? Zjadlas sniadanie czy czekalas?? ![]() Nita zrob sobie inhalacje z soli na ten katar.. A moze to alergia? Mnie wczoraj dopadla,malpa jedna ![]() Daria w takim razie mysle o tobie 26... Shehzadi ja stosowalam naturalna metode na ulatwienie zajscia w ciaze, oczyszczajaca jajowody.. Arabski sposob z lawenda ![]() Milego dzionka laseczki ![]() Ps.co dzis na obiad??:P |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Toto co to za arabski sposób? Dawaj przepis
![]() ![]()
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Przepis jest dosc....dziwny
![]() No ale jak chcialas to masz ![]() ![]() Potrzebujesz dwie garscie suszonej lawendy i podkolanowke-taka ponczoszke ![]() Caly zabieg stosuje sie w celu rozgrzania jajnikow i udroznienia jajowodow. Zaczynamy w dniu kiedy skonczyl sie okres-UWAGA!!NIE ROBIC W POLOGU!! przed pojsciem spac, wsypujemy do ponczoszki dwie garscie lawendy i zawiazujemy(taka podluzna kielbaska wyjdzie)...gotujemy w rondelku zawiniatko ok 10 min az woda zrobi sie purpurowa. Wyciagamy ale nie wyciskamy wody, najlepiej polozyc na talerzyku. Poczekac az ostygnie troszke ba tyle ze bedzie cieple ale nie letnie.. I teraz najlepsze ![]() Zakladamy cieple gacie takie reformy. Zawiniatko z lawenda wkladamy tak jak podpaske, od spodu zabezpieczamy recznikiem coby lozka nie zmoczyc ![]() ![]() ![]() Zakladamy tej nocy cieple skarpety i dluga pizame. Mamy sie porzadnie wypocic!!! Po jakiejs godz lawende mozna wyjac. Ale cala noc trzeba siedziec pod koldra no i TZ musi sie z daleka trzymac ![]() Nast dnia zabieg powtorzyc ale tylko na pol godziny...zanim npTZ z pracy wroci ![]() Ps. Dzien po zabiegu radze wlozyc podpaske bo moze leciec z nas woda-skutek odetkania jajowodu-ze mnie sie saczylo pare godzin. Ps2. Z doswiadczenia wiem ze lepiej jak TZ zabiegu nie widzi-umrze ze smiechu ![]() ![]() Edytowane przez Toto1 Czas edycji: 2011-05-22 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Czas Nie Leczy Ran.. On Tylko Przyzwyczaja Do Bólu ![]() Moje dwa aniołki: ![]() ![]() Edytowane przez Daria16071989 Czas edycji: 2011-05-22 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Ufff starałam się podczytywać przez ostatnie dni. Tż pojechał dzisiaj o 12, więc mam fajrant hehe ![]() ![]() Milutkiej niedzieli, idę się położyć ![]()
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
Toto interesujące, trzeba będzie wypróbować, ale to dopiero, jak Tż będzie pod ręką. Bardzo mnie interesują takie ludowe wynalazki, niestety od mojego Tża nic nie mogę się dowiedzieć. W ich kulturze facet oficjalnie nie powinien wiedzieć nawet o ciąży
![]() Sofciaa super, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Oby tak dalej ![]()
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki.
Pewnie byczycie się leniuszki na sloneczku? Macie rację - należy nam się. Toto - ja dzisiaj rano powiedziałam to samo co w twoim podpisie Mama Muminka...normalnie sajgon na tarasie!!! Teściowa mało zawału nie dostała... A co do arabskiej metody - toż by mnie śmiechem zabił i z koncówki metody byly by nici!!! Jakby taki pakunek znalazł w galotkach ![]() Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-05-22 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Wtajemniczenie
|
Witam i ja w niedzielne popołudnie
![]() Cytat:
![]() Na katar i gardło pomaga syrop z orzechów włoskich i miodu, polecam, ale jego trzeba zrobić jak są zielone orzechy. Ja się tym wykurowałam tydzień temu. Cookie24 - witaj, trzymaj się dzielnie. Mam pytanie do dziewczyn, co teraz są w ciaży. Czy was też czasen na początku bolał brzuch? Może za małą dawmkę luteiny birę? Czy robiłyście badania jakieś na początku? I czy mogę poprosić o L4 w moim przypadku? Jutro mam wizytę, trochę się boję. Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2011-05-22 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() apropos bolu brzucha.. mnie bolal do 4 miesiaca i to normalne bo sie macica rozciaga... ale po # nic nie jest normalne wiec jak tylko sie martwisz dzwon do lekarza!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Także śmiało możesz wołać jak pójdziesz do gin L4 ![]()
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
Daria, Toto - dzięki za odpowiedź. Brzuch nie boli mnie tak jak w ciąży, którą straciłam, ale czasem lekko pobolewa. To 3 tydzień więc lekarka za wiele nie stwierdzi, kazała mi przyjść z testem więc jutro rano zrobię świeży. Mam niski progesteron, dlatego biorę luteinę (na dupka jestem uczulona) myślę, że należy mi sie L4 zwłaszcza, że pracuję w przedszkolu
![]() Dzięki, że trzymacie za mnie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tutaj masz poczytaj o zwolnieniu i prawie kobiet w ciąży: http://www.blizniaki.net/kacik_porad_prawo.html Mniej więcej w połowie strony masz jeszcze dodatki jakie dochodzą w latach 2010-2014 ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- A tutaj do kobietek którym może nie chcieć się czytać skopiowałam z pewnej strony o zwolnieniu lekarskim w ciąży: Po pierwsze, musimy do działu kadr dostarczyć zaświadczenie lekarskie potwierdzające, że jesteśmy w ciąży. Bez tego nie możemy skorzystać ze zwolnienia lekarskiego. W okresie ciąży jest ono płatne 100 proc. wynagrodzenia, liczonego jako średnia z 12 ostatnich miesięcy pracy. Okres zasiłkowy przy zwykłym zwolnieniu lekarskim trwa do 182 dni, natomiast w przypadku ciąży aż 270 dni, czyli całe dziewięć miesięcy. Po tym okresie możemy przejść na urlop macierzyński. Dodatkowo, jeśli nie jest konieczne zwolnienie lekarskie przez cały okres ciąży, mamy prawo do chodzenia na badania związane z ciążą i zlecone przez lekarza w godzinach pracy, o ile nie jest to możliwe poza nimi. Zachowujemy przy tym prawo do wynagrodzenia za te godziny nieobecności. a tu link do tego co skopiowałam powyżej: http://www.poradnik-praca.pl/w-pracy...arskie-w-ciazy
Czas Nie Leczy Ran.. On Tylko Przyzwyczaja Do Bólu ![]() Moje dwa aniołki: ![]() ![]() Edytowane przez Daria16071989 Czas edycji: 2011-05-22 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja dopiero teraz wróciłam do domu jak wczoraj pojechałam do mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja straciłam fasolkę w 8 tc. Po dwóch cyklach znowu mam fasolkę w brzuszku ![]() Cytat:
Mój syn ma 4 lata i 8 miesięcy ![]() _______________ 17.09.2006 Kamilek 07.11.2010[*] Mój Aniołek 10.02.2011[*] Mój Aniołek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Ja niestety z teściową nie mam wspólnego języka
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moj paskud jest z Egiptu. a co wspolnego jezyka no to ja juz mam to szczescie ze opanowywuje po malu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecasz jakieś farby żeby były ok w ciąży? bo farbowania jako takiego się nie boję, ale zastanawiam się czy nie zrobić l'oreal casing bez amoniaku, ale to jest szampon... chociaż mi na włosach i tak po miesiącu niewiele widać... [IMG]file:///C:/Users/Asia/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]taka: http://www.burak.pl/produkt/loreal-c...y-pralina-530/ Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czuję się fatalnie
oczy mnie bolą , katar mam straszny - nie wiem czy to nie jakaś aleria ale nigdy na nic nie byłam uczulona nie wiem co robić, ratunku |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie tą farbę którą zaprezentowałaś używałam raz na włosach mojego tż-ta siostry. Sama ją przywiozła i tylko jej ją nałożyłam. I powiem tak: jak na szampon koloryzujący jest ona bardzo dobra ponieważ nakładałam ją w listopadzie tż-ta siostrze i trzyma jej do teraz. Nie spłukała się i nadal ma piękny kolor co w zwykłych szamponach koloryzujących jest nie możliwe żeby aż taka trwała była. Nakładałam jej na rozjaśniane włosy i wyszedł kolor rewelacyjnie więc mogę polecić ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Może pójdź do lekarza rodzinnego? On/Ona Ci powie co masz dalej zrobić.. Tylko odrazu powiedz,że jesteś w ciąży bo lekarze rodzinni odrazu faszerują lekami a w ciąży nie każdy można zażywać.. U nas tak jest,masz katar a już leków sterta..
Czas Nie Leczy Ran.. On Tylko Przyzwyczaja Do Bólu ![]() Moje dwa aniołki: ![]() ![]() Edytowane przez Daria16071989 Czas edycji: 2011-05-22 o 18:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może zaczęła Ci się alergia? Mojemu tacie się zaczęła jak miał 47 lat, a wcześniej nigdy na nic nie był uczulony. Więc nie wiadomo... Cytat:
Bo z tym farbowaniem to ja już sama nie wiem. Jeden lekarz mówi że można bez problemu, inny że w I trymestrze nie można, a jeszcze inny że absolutnie nie wolno... Dostałam ulotki od lekarza teraz co byłam i tam też jest napisane że można... ale odradza się w I trymestrze ze względu bardziej na nadwrażliwość na zapachy a nie szkodliwość... i teraz dupa, bo nie wiem co mam zrobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Ja farbowałam po 1 trymestrze bo i tak caly pierwszy przelezalam z krwiakiem w domu
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
No to poczekam... nie mam jakiegoś gigantycznego odrostu i bardziej chodzi mi o to żeby mieć farbowane na kolor bliski naturalnemu (taki średni brąz) a nie żeby mieć zupełnie naturalne.
A nie zetnie mi na tyle, żeby zostały odrosty. No trudno, mam nadzieję, że nie będę straszyć bardzo, ale z farbowaniem poczekam na pewno ![]() ![]() PS. Widzę, że często zaglądasz do nas - boska latynoska - ale nic nie piszesz... Nie żebym miała coś przeciwko, bo każdy może czytać, wątek jest otwarty dla każdego, ale trochę mnie to intryguje, bo zauważyłam już Cię i poprzednim wątku... może się ujawnisz???? Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-05-22 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Ja też widzę Boską Latynoskę , i też miałam zagadywać do niej
podczytuje nas , to dobrze , może tak sobie radzi ze swoim problemem , a moze po prostu tak sobie do nas zagląda |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.