Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-31, 11:41   #121
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

ślub dopiero w przyszłym roku 6 czerwca. a z DJem chyba sobie damy spokój.... ale i tak dzięki za pomoc
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-31, 18:55   #122
katalinka17
Zadomowienie

Szkoda, a czemu zrezygnowaliście?

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-01, 14:20   #123
aniaa22
Zakorzenienie

rodzice naciskają :P

a poza tym już trzeba podpisać umowę z zespołem i określić się czy z poprawinami, no i za mało czasu żeby jeszcze znaleźć DJ'a (mieszkamy w Gdańsku)
Stary 2008-04-01, 21:22   #124
katalinka17
Zadomowienie

Aniu a gdzie wesele macie tak wogóle?

SYN
Stary 2008-04-03, 11:41   #125
aniaa22
Zakorzenienie

w Pałacu Tarnowskich w Ostrowcu. Jak tylko tam weszliśmy to już nie chcieliśmy szukać niczego innego a zespół mamy z sandomierza. mamy teraz dylemat z fotografem... ale mam nadzieję że znajdziemy coś ciekawego, niestety musimy się zdać na rodziców
Stary 2008-04-03, 13:40   #126
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ten Pałac Tarnowskich to ten nad Tesco, na takiej górce?
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 13:48   #127
katalinka17
Zadomowienie

Taki zgadza się Ostrowczanko
Sam pałac może być, natomiast sala jak dla mnie przyciasna, a ceny też wysokie, nie pamiętam ile chcieli, ale bez ciast, tortu,napojów, i czegośtam bodajże.
Poza tym noclegi drogie, szczególnie pokój dla Państwa Młodych, coś koło 300zł/noc.
Nie zdecydowałabym się na taki wydatek.

SYN

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-03, 15:12   #128
Ostrowczanka
Zakorzenienie

To pokój dla Młodych nie jest, że tak powiem w cenie?
W praktycznie kazdym lokalu, w którym byłam to tak mówili.
A tego Pałacyku nie widziałam od środka, ale rodzinka była kiedyś na jakimś obiadku i podobno dobre jedzonko.
Stary 2008-04-03, 17:49   #129
katalinka17
Zadomowienie

Z tego co wiem to nie jest w cenie.
Ja widziałam kasetę z wesela, w środku ładnie, ale ciasno, peeełno złotych ozdób

SYN
Stary 2008-04-03, 19:07   #130
aggie23
Rozeznanie

witam wszystkich,

ja biorę ślub w październiku i urządzamy wesele w sali bankietowej Malpolu na Kilińskiego. strasznie nam sie sala spodobała a przy okazji jest bardzo tanio, jedzenie też mają dobre bo to ci sami właściciele co w 'Ziemiańskiej' w opatowie a tam już na weselu byłam i wrażenia bardziej niż pozytywne. ale chciałam zapytać czy może ktoś z was tam był na weselu?jak tak to jakie wrażenia?a słyszeliście coś o zespole 'impuls band'?
aggie23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:50   #131
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to nie jest w cenie.
Ja widziałam kasetę z wesela, w środku ładnie, ale ciasno, peeełno złotych ozdób
Katalinka, mylisz się, apartament dla państwa młodych jest w cenie wesela. Ja mam tam wesele dokładnie za dwa miesiące i 3 dni. My płacimy 130 zł od osoby, ale to tylko za wesele bez poprawin. Wynajmujemy tez pokoje dla kilku gości z dziećmi na górze i płacimy ok 40 zł/ osobę. Sporo ale to tylko kilka osób. Ja też tak jak aniaa22 zakochała się w tej sali . Niedawno byliśmy z narzeczonym i dokładnie przyjrzeliśmy się tej sali i ułożeniu stołów. Według nas wcale nie jest ciasno a nawet powiedziałbym jest obszernie. Oglądaliśmy zdjęcia z wesela, gdzie było ponad 200 osób i miajsce dla nich było. U nas będzie około 140 osób więc poinno być ok. A do tego jeszcze ten park. Cudo. Już się niemogę doczekać Ale te dwa miesiące zlecą bardzo szybko. Mam przynajmniej taką nadzieję
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 07:31   #132
aniaa22
Zakorzenienie

no tak podpisuję się pod przedmówczynią
też mamy pokój w cenie a dla gości też będziemy brali i na wstępie mamy pokoje za połowę ceny i jeszcze można się targować. płacimy 150 od os. bez poprawin i nie ma w tym ciast, tortu, owoców i alkocholu. u nas też będzie ok. 140-150 os. i wydaje mi się że nie powinno być ciasno. azakowana mam nadzieję że po weselu znajdziesz chwilkę żeby napisać jak się udało wszystko

słyszałam tylko że strasznie tam ślisko na tych marmurach
Stary 2008-04-04, 07:34   #133
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
To pokój dla Młodych nie jest, że tak powiem w cenie?
W praktycznie kazdym lokalu, w którym byłam to tak mówili.
A tego Pałacyku nie widziałam od środka, ale rodzinka była kiedyś na jakimś obiadku i podobno dobre jedzonko.
w środku jest przepięknie, a co do jedzenia to jeszcze nie wiem bo właśnie mamy zamiar się kiedyś wybrać na obiad jak będziemy w Ostrowcu
Stary 2008-04-04, 08:16   #134
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
azakowana mam nadzieję że po weselu znajdziesz chwilkę żeby napisać jak się udało wszystko

słyszałam tylko że strasznie tam ślisko na tych marmurach
Pewnie że tak. A ślub wasz w którym Kościele?. Nasz w Michale. Trochę nas ksiądz zasmucił, bo podobno dekoracji samemu nie można zrobić. Ale w końcu stwierdziliśmy, że nie jest nam aż tak bardzo potrzebna, żebyśmy się tym jeszcze przejmowali.
A jeżeli chodzi o te marmury, to rzeczywiście jest trochę ślisko. Dlatego my dzień wcześniej mamy tam podjechać, żeby przećwiczyć nasz pierwszy taniec w butach ślubnych na tamtej podłodze Może być śmiesznie.
Stary 2008-04-04, 09:48   #135
aggie23
Rozeznanie

dziewczyny ile jest wazny kurs przedmalzenski? bo jeszcze w kosciele nic nie zalatwialam wiec nie wiem. a mam kurs jeszcze ze szkoly sredniej ale cos mi swita ze on nie jest wazny zbyt dlugo... :/
cel 2: 72
cel 3: 67

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-04, 10:19   #136
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Z tego co wiem jest ważny całe życie ale musisz zrobić jeszcze poradnię i nie wiem czy coś jeszcze.
Ja mam taki kurs, ale głupio mi mojego TŻ zostawiać samego na kursie.
Stary 2008-04-04, 10:19   #137
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aggie23 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile jest wazny kurs przedmalzenski? bo jeszcze w kosciele nic nie zalatwialam wiec nie wiem. a mam kurs jeszcze ze szkoly sredniej ale cos mi swita ze on nie jest wazny zbyt dlugo... :/
Kurs nie traci ważności. My już mamy wszystko załatwione z Kościołem. Musieliśmy tylko być na dwóch wizytach w poradni przedmałżeńskiej i na Dniach Skupienia (ale nie wszędzie są one wymagane), bo kurs tez mamy ważny z liceum - a liceum skończyłam 8 lat temu.
Stary 2008-04-04, 10:55   #138
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Pewnie że tak. A ślub wasz w którym Kościele?. Nasz w Michale. Trochę nas ksiądz zasmucił, bo podobno dekoracji samemu nie można zrobić. Ale w końcu stwierdziliśmy, że nie jest nam aż tak bardzo potrzebna, żebyśmy się tym jeszcze przejmowali.
A jeżeli chodzi o te marmury, to rzeczywiście jest trochę ślisko. Dlatego my dzień wcześniej mamy tam podjechać, żeby przećwiczyć nasz pierwszy taniec w butach ślubnych na tamtej podłodze Może być śmiesznie.

My ślub bierzemy 15 km od Ostrowca bo ja tam mam parafię (żadne z nas nie jest z Ostrowca) ale z księdzem narazie wogóle nie rozmawialiśmy bo ponad rok jeszce mamy do ślubu. ale z tego co wiem to nie robi problemów z dekoracją

a skoro o tym mowa to dziewczyny może polecicie mi kogoś do dekoracji kościoła właśnie???
Stary 2008-04-04, 10:57   #139
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Z tego co wiem jest ważny całe życie ale musisz zrobić jeszcze poradnię i nie wiem czy coś jeszcze.
Ja mam taki kurs, ale głupio mi mojego TŻ zostawiać samego na kursie.

a czy z tego kursu z liceum macie jakieś zaświadczenie czy coś takiego? bo ja nie pamiętam czy miałam kurs czy nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-04, 11:40   #140
katalinka17
Zadomowienie

Dziewczyny co do tego Pałacyku, to jak rozumiem w cenie są dania i przystawki, tak?A ile dań będą serwować??

CO do kursu, to mam z liceum (zaświadczenia) i jest ważny cały czas, aczkolwiek czasem jeśli już był dawno temu np 10 lat to ksiądz może się krzywić. Spotkałam się z taką sytuacją.
Natomiast oprócz kursu musieliśmy pojechać na Dzień Skupienia.
Za 2 tygodnie zaczniemy załatwiać sprawy urzędowe, spisywać protokół, licencję (bierzemy ślub w innej parafii niż nasza), muszę jeszcze załatwić kwiaty, fryzjerkę i makijażystkę.Nadal nie wiem do kogo się wybrać.

A czemu u św. Michała nie można przystrajać??

SYN
Stary 2008-04-04, 11:51   #141
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Tak miałam zaświadczenie, które gdzieś mi zaginęło.
Ale myślę, że jakbyś poszła do parafii, z której ono pochodziło to by dało radę je wyrobić.
Stary 2008-04-04, 11:55   #142
azakowana
Zakorzenienie

Ksiądz nam powiedział, że dekorację robi siostra zakonna i że my możemy jedynie jej kwiaty kupić do przystrojenia. Jeszcze z nią będziemy rozmawiać przed samym ślubem to wtedy zobaczymy jak to wygląda dokładnie. My też ślub bierzemy w innej parafii niż nasza.
A jeżeli chodzi o pałacyk to dań mamy w cenie 5 czy 6 dań. Dokładnie nie pamiętam, musiałabym do umowy zajrzeć. Ze spraw urzędowych większość też już mamy załatwione. Radzę najpierw iść do Urzędu Miasta i zapłacić za wszystko a potem do USC. My poszliśmy najpierw do USC to nas pani skierowała do Urzędu i potem dopiero z powrotem z wszystkimi opłatami mogliśmy coś załatwić w USC.
Stary 2008-04-04, 12:53   #143
katalinka17
Zadomowienie

Dziewczyny znacie kogoś, kto wypożycz auto na ślub??
Szczególnie retro?

SYN
Stary 2008-04-04, 13:29   #144
Ostrowczanka
Zakorzenienie

http://waszeudanewesele.pl/
Zobacz na tym portalu - tam są auta z woj. świętokrzyskiego. Ja tam znalazłam swoją Czajkę - tyle, że my zaklepywaliśmy ją w wakacje. Nie wiem czy 3 miesiące to nie jest trochę za późno, ale dzwoń.
Gdybyś bardzo chciała mam też nr do faceta, który jeździ bryczką - moja siostra jechała. Tyle, że nr mam w domu, więc podałabym ci go dopiero za jakiś czas.
Stary 2008-04-06, 20:45   #145
monikinda
Raczkowanie

GG do monikinda

Hej, poszukuje zespołu na 18.10.2008. Wszystko zajęte oprócz: VABANK, FALSET, AKORD BAND, KOMFORT, ARESTRA, Damy Radę ale to z Wąchocka. Ktoś coś słyszał? zajęci są: Sukces, Rivaband, Orion - > więc odpada.

Wogóle to nie ma mnie wcale w Ostrowcu, gdyż wyemigrowałam zarobkowo do Poznania i jest mi strasznie trudno.
monikinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 21:38   #146
katalinka17
Zadomowienie

Niestety monikinda ja nie pomogę, nic kompletnie nie wiem na temat tych orkiestr.

SYN
Stary 2008-04-06, 22:48   #147
aggie23
Rozeznanie

slyszałam tylko o Komforcie.ktos ze znajomych miał ich na swoim weselu. fajnie graja bo sluchalam ich mp3. cene tez maja bardzo niska z tego co pamietam. ja szukam orkiestry na 25 października i mam ten sam problem:/ a komfort na ten dzień był zajęty niestety. no i nie wiem kogo wybrac. buuuu
cel 2: 72
cel 3: 67

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-07, 07:57   #148
aniaa22
Zakorzenienie

gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do tego Pałacyku, to jak rozumiem w cenie są dania i przystawki, tak?A ile dań będą serwować??

W cenie mamy 5 dań gorących, 4 przystawki, 3 sałatki, deser i chyba jakieś jeszcze mięsa pieczone ale już dokładnie nie pamiętam.

co do auta to my chcemy zamówić hummera z tarnobrzega chyba ale facet chce go sprzedać i nie wiadomo czy jeszcze będzie
bierze 300 zł za godzinę

Cytat:
Napisane przez monikinda Pokaż wiadomość
Hej, poszukuje zespołu na 18.10.2008. Wszystko zajęte oprócz: VABANK, FALSET, AKORD BAND, KOMFORT, ARESTRA, Damy Radę ale to z Wąchocka. Ktoś coś słyszał? zajęci są: Sukces, Rivaband, Orion - > więc odpada.

Wogóle to nie ma mnie wcale w Ostrowcu, gdyż wyemigrowałam zarobkowo do Poznania i jest mi strasznie trudno.
też nie wiem nic o tych zespołach jest jeszcze taki odłam Sukcesu - Ibis śpiewa ta dziewczyna z sukcesu i jest jeszcze 2 facetów. grali u mojej przyjaciółki na weselu i było fajnie, ale niestety nie grają na żywo

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-04-07 o 16:07 Powód: post pod postem - proszę używać opcji EDYTUJ!
Stary 2008-04-07, 08:12   #149
azakowana
Zakorzenienie

Jeszcze dokładnie 2 miesiące do mojego ślubu zostały
Ale tan czas szybko leci.
Też mamy problem z samochodem, bo gość od naszego Chryslera coś kombinuje i nie wiemy, czy nie dać sobie z nim spokoju i nie poszukać czegoś innego. A ja już się tak nastawiłam na ten konkretny model.
Stary 2008-04-07, 08:39   #150
aniaa22
Zakorzenienie

Dziewczyny a wiecie może czy w Ostrowcu jest jakaś firma która robi pokazy fajerwerków?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości