![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
ślub dopiero w przyszłym roku 6 czerwca. a z DJem chyba sobie damy spokój.... ale i tak dzięki za pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Szkoda, a czemu zrezygnowaliście?
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
rodzice naciskają :P
a poza tym już trzeba podpisać umowę z zespołem i określić się czy z poprawinami, no i za mało czasu żeby jeszcze znaleźć DJ'a (mieszkamy w Gdańsku) |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Aniu a gdzie wesele macie tak wogóle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
w Pałacu Tarnowskich w Ostrowcu. Jak tylko tam weszliśmy to już nie chcieliśmy szukać niczego innego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Ten Pałac Tarnowskich to ten nad Tesco, na takiej górce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Taki zgadza się Ostrowczanko
![]() Sam pałac może być, natomiast sala jak dla mnie przyciasna, a ceny też wysokie, nie pamiętam ile chcieli, ale bez ciast, tortu,napojów, i czegośtam bodajże. Poza tym noclegi drogie, szczególnie pokój dla Państwa Młodych, coś koło 300zł/noc. Nie zdecydowałabym się na taki wydatek. |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
To pokój dla Młodych nie jest, że tak powiem w cenie?
W praktycznie kazdym lokalu, w którym byłam to tak mówili. A tego Pałacyku nie widziałam od środka, ale rodzinka była kiedyś na jakimś obiadku i podobno dobre jedzonko. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to nie jest w cenie.
Ja widziałam kasetę z wesela, w środku ładnie, ale ciasno, peeełno złotych ozdób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
witam wszystkich,
ja biorę ślub w październiku i urządzamy wesele w sali bankietowej Malpolu na Kilińskiego. strasznie nam sie sala spodobała a przy okazji jest bardzo tanio, jedzenie też mają dobre bo to ci sami właściciele co w 'Ziemiańskiej' w opatowie a tam już na weselu byłam i wrażenia bardziej niż pozytywne. ale chciałam zapytać czy może ktoś z was tam był na weselu?jak tak to jakie wrażenia?a słyszeliście coś o zespole 'impuls band'? |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
no tak podpisuję się pod przedmówczynią
![]() też mamy pokój w cenie a dla gości też będziemy brali i na wstępie mamy pokoje za połowę ceny i jeszcze można się targować. płacimy 150 od os. bez poprawin i nie ma w tym ciast, tortu, owoców i alkocholu. u nas też będzie ok. 140-150 os. i wydaje mi się że nie powinno być ciasno. azakowana mam nadzieję że po weselu znajdziesz chwilkę żeby napisać jak się udało wszystko ![]() słyszałam tylko że strasznie tam ślisko na tych marmurach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
w środku jest przepięknie, a co do jedzenia to jeszcze nie wiem bo właśnie mamy zamiar się kiedyś wybrać na obiad jak będziemy w Ostrowcu
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeżeli chodzi o te marmury, to rzeczywiście jest trochę ślisko. Dlatego my dzień wcześniej mamy tam podjechać, żeby przećwiczyć nasz pierwszy taniec w butach ślubnych na tamtej podłodze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ile jest wazny kurs przedmalzenski? bo jeszcze w kosciele nic nie zalatwialam wiec nie wiem. a mam kurs jeszcze ze szkoly sredniej ale cos mi swita ze on nie jest wazny zbyt dlugo... :/
#136 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem jest ważny całe życie ale musisz zrobić jeszcze poradnię i nie wiem czy coś jeszcze.
Ja mam taki kurs, ale głupio mi mojego TŻ zostawiać samego na kursie. |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My ślub bierzemy 15 km od Ostrowca bo ja tam mam parafię (żadne z nas nie jest z Ostrowca) ale z księdzem narazie wogóle nie rozmawialiśmy bo ponad rok jeszce mamy do ślubu. ale z tego co wiem to nie robi problemów z dekoracją a skoro o tym mowa to dziewczyny może polecicie mi kogoś do dekoracji kościoła właśnie??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy z tego kursu z liceum macie jakieś zaświadczenie czy coś takiego? bo ja nie pamiętam czy miałam kurs czy nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do tego Pałacyku, to jak rozumiem w cenie są dania i przystawki, tak?
![]() CO do kursu, to mam z liceum (zaświadczenia) i jest ważny cały czas, aczkolwiek czasem jeśli już był dawno temu np 10 lat to ksiądz może się krzywić. Spotkałam się z taką sytuacją. Natomiast oprócz kursu musieliśmy pojechać na Dzień Skupienia. Za 2 tygodnie zaczniemy załatwiać sprawy urzędowe, spisywać protokół, licencję (bierzemy ślub w innej parafii niż nasza), muszę jeszcze załatwić kwiaty, fryzjerkę i makijażystkę.Nadal nie wiem do kogo się wybrać. A czemu u św. Michała nie można przystrajać?? |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Tak miałam zaświadczenie, które gdzieś mi zaginęło.
Ale myślę, że jakbyś poszła do parafii, z której ono pochodziło to by dało radę je wyrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ksiądz nam powiedział, że dekorację robi siostra zakonna i że my możemy jedynie jej kwiaty kupić do przystrojenia. Jeszcze z nią będziemy rozmawiać przed samym ślubem to wtedy zobaczymy jak to wygląda dokładnie. My też ślub bierzemy w innej parafii niż nasza.
A jeżeli chodzi o pałacyk to dań mamy w cenie 5 czy 6 dań. Dokładnie nie pamiętam, musiałabym do umowy zajrzeć. Ze spraw urzędowych większość też już mamy załatwione. Radzę najpierw iść do Urzędu Miasta i zapłacić za wszystko a potem do USC. My poszliśmy najpierw do USC to nas pani skierowała do Urzędu i potem dopiero z powrotem z wszystkimi opłatami mogliśmy coś załatwić w USC. |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny znacie kogoś, kto wypożycz auto na ślub??
Szczególnie retro? |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
http://waszeudanewesele.pl/
Zobacz na tym portalu - tam są auta z woj. świętokrzyskiego. Ja tam znalazłam swoją Czajkę - tyle, że my zaklepywaliśmy ją w wakacje. Nie wiem czy 3 miesiące to nie jest trochę za późno, ale dzwoń. Gdybyś bardzo chciała mam też nr do faceta, który jeździ bryczką - moja siostra jechała. Tyle, że nr mam w domu, więc podałabym ci go dopiero za jakiś czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Hej, poszukuje zespołu na 18.10.2008. Wszystko zajęte oprócz: VABANK, FALSET, AKORD BAND, KOMFORT, ARESTRA, Damy Radę ale to z Wąchocka. Ktoś coś słyszał? zajęci są: Sukces, Rivaband, Orion - > więc odpada.
Wogóle to nie ma mnie wcale w Ostrowcu, gdyż wyemigrowałam zarobkowo do Poznania i jest mi strasznie trudno. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Niestety monikinda ja nie pomogę, nic kompletnie nie wiem na temat tych orkiestr.
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
slyszałam tylko o Komforcie.ktos ze znajomych miał ich na swoim weselu. fajnie graja bo sluchalam ich mp3. cene tez maja bardzo niska z tego co pamietam. ja szukam orkiestry na 25 października i mam ten sam problem:/ a komfort na ten dzień był zajęty niestety. no i nie wiem kogo wybrac. buuuu
#148 | ||
Zakorzenienie
|
gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Cytat:
W cenie mamy 5 dań gorących, 4 przystawki, 3 sałatki, deser i chyba jakieś jeszcze mięsa pieczone ale już dokładnie nie pamiętam. co do auta to my chcemy zamówić hummera z tarnobrzega chyba ale facet chce go sprzedać i nie wiadomo czy jeszcze będzie ![]() bierze 300 zł za godzinę Cytat:
![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-07 o 16:07 Powód: post pod postem - proszę używać opcji EDYTUJ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze dokładnie 2 miesiące do mojego ślubu zostały
![]() Ale tan czas szybko leci. Też mamy problem z samochodem, bo gość od naszego Chryslera coś kombinuje i nie wiemy, czy nie dać sobie z nim spokoju i nie poszukać czegoś innego. A ja już się tak nastawiłam na ten konkretny model. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a wiecie może czy w Ostrowcu jest jakaś firma która robi pokazy fajerwerków?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.