![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe farby Schwarzkopf - Perfect Mousse
bernadka to ja czekam z niecierpliwością na Twoje zdjęcia
![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
hm... też jestem ciekawa praliny, ewentualnie jasny miedziany brąz z tym, że nie wiem czy on nie wychodzi za ciemno, zresztą trzeba przyznac, że całkiem ciekawą mają paletę kolorów, tylko czy ta farba nie niszczy włosów??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
może masz rację, ale kiedyś po rozjaśniaczu (jakoś chyba z 2 lata temu??) położyłam jasny brąz z Natural & Easy i nie chciał się za ch...ę sprać, a tu kurczę ostatnio co nałożę na głowę, to tydzień i nie ma śladu po farbie. Perfect mousse to zmyła się w rekordowym tempie, ale też włosy po niej niezniszczone, aplikacje wspominam miło. No i kolor był ładny. No szkoda, farba fajna, ale mogłaby być jednak bardziej trwała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
A któraś próbowała koloru perłowy blond? ten najjaśniejszy :p
Ja w wakacje farbowałam moje włosy koloru ciemny blond szamponem na 28 myć "alabastrowy blond" i rozjaśnił mi włosy. Teraz mam taki średni blond z rudym ;p Myślałam, że ten "szampon" się zmyje a jednak nie... Mam teraz ciemne odrosty. Jak myślicie. wyjedzie mi ten kolor "perłowy blond"? Widziałam dzisiaj w naturze te farby i chcę sobie kupić.. odpiszcie mi jak któraś farbowała tym kolorem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,mam pytanie
![]()
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Margot nie złapie Ci nic...
Wieczorem podeśle wam zdjęcie Pralinki, która chyba nie wyszla na moich zafarbowanych na zlocisty ciemny blond wlosach ![]() Ogolnie moje byly rozjasnione przez słońce odcień ciemnego blondu...wysylalam wam wczesniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Dobra to ja po pralince,...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS nie mam za dużego doświadczenia w farbowaniu włosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
bernadka20 fajny ten kolorek też mogłam nim zrobić a sobie wszystko zepsułam farbując miodowym karmelem z Castinga
![]() ![]()
CARPE DIEM ![]() CEL-60 grudzień-67 styczeń- 66 Edytowane przez mmiinnii Czas edycji: 2010-10-04 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Nea - znalazlam tylko link do koloru po tygodniu i wyglada zachecajaco - ciekawa jestem tylko na jaki kolor kladlas farbe, bo mnie alabastrowy blond srednio cokolwiek mowi - moglabys wstawic zdjecie przed farbowaniem? Ile tonow rozjasnilo odrost? Pisalas, ze niezbyt mocno ale na ile tonow bys estymowala?
Edytowane przez TLU Czas edycji: 2010-10-04 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Ja też już po farbowaniu
![]() Sama aplikacja super-przyjemna. Nic z włosów nie spływa, rozprowadza się cudownie, nie brudzi skóry, jest bardzo wydajna (opakowanie starczyło spokojnie na gęste włosy do ramion). Kolor oczywiście wyszedł ciemniejszy niż miał być, ale może się spierze jeszcze. Nie wiem czy to zasługa odżywki ale włoski błyszczą jak po wyjściu od fryzjera i masie odżywek ![]() Kolor wyjściowy: średni blond farbowany ostatnio na opalizujący blond z L'oreala (LuoColor). Użyłam: nr 700 Dark Blond (Ciemny Blond). Nastepnym razem wezmę średni blond:P Wklejam fotki- na każdym zdjęciu wygladaja inaczej ale wszystkie są PO. (Zapomniałam cyknąc przed:/) Edytowane przez cziki Czas edycji: 2010-10-04 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
dorota
Pralina Tobie nie wyjdzie na ciemnym blondzie, a jak juz to wyjdzie podobny do mojego. Ja mam zaledwie przyciemnione o 2 tony prawie pod kasztan. Nastepnym razem zafarbuje na jasny złocisty brąz pewnie albo o rudym pomyśle ![]() Zachciało mi się Praliny. Zaledwie o 2 tony przyciemnila mi. Źle nie wyglądam. Ale nie sugerujcie się tym co jest na opakowaniu (ta tabelką) ![]() Cziki Zasluga odżywki. Tez miałam takie włosy ![]() Tak w ogole to ta aplikacja tej pianki jest zarąbista...Normalnie bardzo przyjemnie sie czulam...Nic nie śmierdziało (nienawidze zapachu farb...). Bardzo fajnie opórcz rękawiczek hahah ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
No tak, zapomniałam dodać. Zapach super - często słyszałam że farba "nie śmierdzi" a potem waliło aż mi się łzy lały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny ;]
w weekend farbowałam włosy Praliną. Moje naturalne to taki zwykły trochę mysi blond ( od słońca robią się takie jak mleczna czekolada ze złotymi refleksami ). Włosy ożywiam tylko na jesień i zimę w kolorach zbliżonych do mojego naturalnego z czasów wakacji ;p Niestety już widać było mi odrosty takie nijakie i chciałam je orzywić. Pani w Naturze nagabywała na tą farbę. Wybrałam Pralinę bo to taki carmelek z odrobinką rudego a ja w takich kolorach czuję się najlepiej. Większość włosów u mnie od słońca i tak wyglądała jak toffi i chciałam ten kolorek podtrzymać. Nakładanie farby banalne ale jak trzymałam ją te 30min zauważyłam że pianka z takiej pomarańczowej zrobiła się jak by czerwono - fioletowa. Po zmyciu farby kolor na włosach rozjaśnionych od słońca wyszedł bardzo naturalny - ciemniejszy niż z pudełka ale okej. Natomiast na odrostach nie rozjaśnionych od słońca taki dziwny. Niby okej jak są świeże i zaraz po myciu ale na drugi dzień widać te pigmenty czerwono - fioletowe ;/ Mam nadzieję że szybko się wypłucze z tego pigmentu i że trochę się rozjaśni. Bo kolor wyszedł ciemniejszy tak o 2 tony a ja jednak w ciemniejszych włosach wyglądam gorzej. A mój kolor przed przypominał kolor - blond ( nr7) z Garnier Naturals. Nie kupię już praliny przez te dziwne refleksy czerwonawe. Tam gdzie słońce nie rozjaśniło mi włosów ten pigment dziwny widać bardziej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
bernadka20 super kolor, bardzo ci pasuje! ja mam niebieskie oczy i nie wiem czy taka kombinacja będzie ok, chyba jednak zafarbuję na jasny miedziany brąz lub średni blond, sama już nie wiem... a jak z kondycją włosów nie przesuszyła za bardzo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Do Inex
ja też mam jasne niebiesko-zielone oczy i powiem Tobie że w Pralinie jest mi gorzej ;/ Oczy straciły wyraz i ogólnie wyglądam na bladą i przygaszoną. Ja zastanawiałam się nad kolorami co Ty i teraz żałuję że kupiłam Pralinę. W średnim blondzie albo złocistym brązie wyglądałam bym jakoś tak zdrowiej i promienniej ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
ale ten złocisty brąz nie wyszedł by jak ciemny brąz???
![]() ![]()
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
inex
Nie mam przesuszonych ![]() gorzej u mnie bylo z Syossem...Nie dosc, ze suche wlosy to koncowki tragedia dobrze, ze wizyte u fryzjerki mialam na 2 dzien. Odzywka w syossie mi tez nie odpowiadala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
![]()
a ile się utrzymuje ta farba
po ilu myciach schodzi? nie wiem czy się pokusić bo chcę coś zmienić ale miałam pasemka trochę już odrostów mam a chcę ufarbować na pearl blonde to nie wiem czy będzie oki z tym kolorkiem mam takie włoski Edytowane przez agsw27 Czas edycji: 2010-10-06 o 13:29 Powód: zdjęcie dodaje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
ja spróbowałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Właśnie nałożyłam orzech laskowy (668) na mój czarny brąz (troszkę już "sprany")
![]() ![]() ![]() I teraz czekam... jeszcze 24 minuty :| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wyniku koloryzacji to... na odrostach kolor śliczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Minus - sporo włosów niestety wypadło :/ przy poprzednich farbowaniach nie wypadały mi włosy w takiej ilości.. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Jeszcze dwa spostrzeżenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.