Nowe farby Schwarzkopf - Perfect Mousse - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 14:13   #61
mmiinnii
Raczkowanie

Dot.: Nowe farby Schwarzkopf - Perfect Mousse

bernadka to ja czekam z niecierpliwością na Twoje zdjęcia

CEL-60
grudzień-67 styczeń- 66
mmiinnii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 13:36   #62
inex
Raczkowanie

hm... też jestem ciekawa praliny, ewentualnie jasny miedziany brąz z tym, że nie wiem czy on nie wychodzi za ciemno, zresztą trzeba przyznac, że całkiem ciekawą mają paletę kolorów, tylko czy ta farba nie niszczy włosów??
inex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 19:55   #63
charliee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
charliee
Wina tkwi w rozjasniaczu...Farba z włosów się w szybkim tempie wyplukuje wiem po sobie.

może masz rację, ale kiedyś po rozjaśniaczu (jakoś chyba z 2 lata temu??) położyłam jasny brąz z Natural & Easy i nie chciał się za ch...ę sprać, a tu kurczę ostatnio co nałożę na głowę, to tydzień i nie ma śladu po farbie.

Perfect mousse to zmyła się w rekordowym tempie, ale też włosy po niej niezniszczone, aplikacje wspominam miło. No i kolor był ładny. No szkoda, farba fajna, ale mogłaby być jednak bardziej trwała.
charliee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 06:50   #64
PaulinaIzabela2
Przyczajenie

A któraś próbowała koloru perłowy blond? ten najjaśniejszy :p
Ja w wakacje farbowałam moje włosy koloru ciemny blond szamponem na 28 myć "alabastrowy blond" i rozjaśnił mi włosy.
Teraz mam taki średni blond z rudym ;p Myślałam, że ten "szampon" się zmyje a jednak nie... Mam teraz ciemne odrosty.
Jak myślicie. wyjedzie mi ten kolor "perłowy blond"?
Widziałam dzisiaj w naturze te farby i chcę sobie kupić.. odpiszcie mi jak któraś farbowała tym kolorem
PaulinaIzabela2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 18:15   #65
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez inex Pokaż wiadomość
hm... też jestem ciekawa praliny, ewentualnie jasny miedziany brąz z tym, że nie wiem czy on nie wychodzi za ciemno, zresztą trzeba przyznac, że całkiem ciekawą mają paletę kolorów, tylko czy ta farba nie niszczy włosów??
Na moich zniszczeń nie widać, wręcz przeciwnie - włosy są błyszczące a kolor jak narazie ładnie się trzyma
Stary 2010-10-03, 11:28   #66
Margot_19
Raczkowanie

Dziewczyny,mam pytanie Obecnie kolor moich włosów to ciemny brąz. Chciałabym je sprowadzić do średniego lub jasnego brązu. Czy użycie "praliny" lub "orzecha laskowego" jest dobrym pomysłem? "Złapie " mi cokolwiek?
Stary 2010-10-03, 15:35   #67
bernadka20
Wtajemniczenie

Margot nie złapie Ci nic...
Wieczorem podeśle wam zdjęcie Pralinki, która chyba nie wyszla na moich zafarbowanych na zlocisty ciemny blond wlosach
Ogolnie moje byly rozjasnione przez słońce odcień ciemnego blondu...wysylalam wam wczesniej
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 19:45   #68
bernadka20
Wtajemniczenie

Dobra to ja po pralince,...
Stary 2010-10-03, 23:12   #69
dorota383
Przyczajenie

cześć dziewczyny niedługo chciałabym zafarbować sobie włosy i chyba właśnie wybiorę te farbę jak na razie mam na włosach ciemny brąz (naturalny) z poświatą po wllaton karmelowa czekolada w ogóle chciałabym zrobić sobie rudy kolorek ale nie taki chamski :P zastanawiam się jaki może wyjść mi kolor jak nałożę pralinę lub orzech laskowy lub jasny miedziany brąz
PS nie mam za dużego doświadczenia w farbowaniu włosów
dorota383 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 07:13   #70
mmiinnii
Raczkowanie

bernadka20 fajny ten kolorek też mogłam nim zrobić a sobie wszystko zepsułam farbując miodowym karmelem z Castinga

CEL-60
grudzień-67 styczeń- 66

Edytowane przez mmiinnii
Czas edycji: 2010-10-04 o 07:19
Stary 2010-10-04, 08:31   #71
Nea75
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Nea75 Send a message via Skype™ to Nea75

Cytat:
Napisane przez PaulinaIzabela2 Pokaż wiadomość
A któraś próbowała koloru perłowy blond? ten najjaśniejszy :p
Ja w wakacje farbowałam moje włosy koloru ciemny blond szamponem na 28 myć "alabastrowy blond" i rozjaśnił mi włosy.
Teraz mam taki średni blond z rudym ;p Myślałam, że ten "szampon" się zmyje a jednak nie... Mam teraz ciemne odrosty.
Jak myślicie. wyjedzie mi ten kolor "perłowy blond"?
Widziałam dzisiaj w naturze te farby i chcę sobie kupić.. odpiszcie mi jak któraś farbowała tym kolorem
PaulinaIzabela2 przejrzyj dokładnie wątek - ja wstawiałam zdjęcia po Perłowym Blondzie [i to nawet kładzionym właśnie na Alabastrowy blond z Gabiera ]
Stary 2010-10-04, 12:11   #72
TLU
Zadomowienie

Nea - znalazlam tylko link do koloru po tygodniu i wyglada zachecajaco - ciekawa jestem tylko na jaki kolor kladlas farbe, bo mnie alabastrowy blond srednio cokolwiek mowi - moglabys wstawic zdjecie przed farbowaniem? Ile tonow rozjasnilo odrost? Pisalas, ze niezbyt mocno ale na ile tonow bys estymowala?

Edytowane przez TLU
Czas edycji: 2010-10-04 o 15:51
TLU jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 14:19   #73
cziki
Zakorzenienie

Ja też już po farbowaniu
Sama aplikacja super-przyjemna. Nic z włosów nie spływa, rozprowadza się cudownie, nie brudzi skóry, jest bardzo wydajna (opakowanie starczyło spokojnie na gęste włosy do ramion). Kolor oczywiście wyszedł ciemniejszy niż miał być, ale może się spierze jeszcze. Nie wiem czy to zasługa odżywki ale włoski błyszczą jak po wyjściu od fryzjera i masie odżywek
Kolor wyjściowy: średni blond farbowany ostatnio na opalizujący blond z L'oreala (LuoColor).
Użyłam: nr 700 Dark Blond (Ciemny Blond). Nastepnym razem wezmę średni blond:P

Wklejam fotki- na każdym zdjęciu wygladaja inaczej ale wszystkie są PO. (Zapomniałam cyknąc przed:/)

Edytowane przez cziki
Czas edycji: 2010-10-04 o 14:21
cziki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 17:53   #74
bernadka20
Wtajemniczenie

dorota
Pralina Tobie nie wyjdzie na ciemnym blondzie, a jak juz to wyjdzie podobny do mojego. Ja mam zaledwie przyciemnione o 2 tony prawie pod kasztan.
Nastepnym razem zafarbuje na jasny złocisty brąz pewnie albo o rudym pomyśle
Zachciało mi się Praliny. Zaledwie o 2 tony przyciemnila mi. Źle nie wyglądam. Ale nie sugerujcie się tym co jest na opakowaniu (ta tabelką) ))

Cziki
Zasluga odżywki. Tez miałam takie włosy

Tak w ogole to ta aplikacja tej pianki jest zarąbista...Normalnie bardzo przyjemnie sie czulam...Nic nie śmierdziało (nienawidze zapachu farb...). Bardzo fajnie opórcz rękawiczek hahah Tragedia...
Stary 2010-10-04, 18:29   #75
cziki
Zakorzenienie

No tak, zapomniałam dodać. Zapach super - często słyszałam że farba "nie śmierdzi" a potem waliło aż mi się łzy lały A tu przyjemniutko....
Stary 2010-10-05, 13:57   #76
profwitch
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny ;]
w weekend farbowałam włosy Praliną. Moje naturalne to taki zwykły trochę mysi blond ( od słońca robią się takie jak mleczna czekolada ze złotymi refleksami ). Włosy ożywiam tylko na jesień i zimę w kolorach zbliżonych do mojego naturalnego z czasów wakacji ;p
Niestety już widać było mi odrosty takie nijakie i chciałam je orzywić.
Pani w Naturze nagabywała na tą farbę.
Wybrałam Pralinę bo to taki carmelek z odrobinką rudego a ja w takich kolorach czuję się najlepiej. Większość włosów u mnie od słońca i tak wyglądała jak toffi i chciałam ten kolorek podtrzymać.

Nakładanie farby banalne ale jak trzymałam ją te 30min zauważyłam że pianka z takiej pomarańczowej zrobiła się jak by czerwono - fioletowa.
Po zmyciu farby kolor na włosach rozjaśnionych od słońca wyszedł bardzo naturalny - ciemniejszy niż z pudełka ale okej.
Natomiast na odrostach nie rozjaśnionych od słońca taki dziwny. Niby okej jak są świeże i zaraz po myciu ale na drugi dzień widać te pigmenty czerwono - fioletowe ;/

Mam nadzieję że szybko się wypłucze z tego pigmentu i że trochę się rozjaśni. Bo kolor wyszedł ciemniejszy tak o 2 tony a ja jednak w ciemniejszych włosach wyglądam gorzej.

A mój kolor przed przypominał kolor - blond ( nr7) z Garnier Naturals.

Nie kupię już praliny przez te dziwne refleksy czerwonawe. Tam gdzie słońce nie rozjaśniło mi włosów ten pigment dziwny widać bardziej.
profwitch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 16:34   #77
inex
Raczkowanie

bernadka20 super kolor, bardzo ci pasuje! ja mam niebieskie oczy i nie wiem czy taka kombinacja będzie ok, chyba jednak zafarbuję na jasny miedziany brąz lub średni blond, sama już nie wiem... a jak z kondycją włosów nie przesuszyła za bardzo?
Stary 2010-10-05, 17:41   #78
profwitch
Raczkowanie

Do Inex

ja też mam jasne niebiesko-zielone oczy i powiem Tobie że w Pralinie jest mi gorzej ;/ Oczy straciły wyraz i ogólnie wyglądam na bladą i przygaszoną. Ja zastanawiałam się nad kolorami co Ty i teraz żałuję że kupiłam Pralinę.
W średnim blondzie albo złocistym brązie wyglądałam bym jakoś tak zdrowiej i promienniej ;/
profwitch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-06, 08:48   #79
mmiinnii
Raczkowanie

ale ten złocisty brąz nie wyszedł by jak ciemny brąz??? ja też się powoli zastanawiam nad jakimś kolorem ale najpierw niech mi się wypłucze ten co mam aktualnie na głowie

CEL-60
grudzień-67 styczeń- 66

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 12:54   #80
bernadka20
Wtajemniczenie

inex
Nie mam przesuszonych
gorzej u mnie bylo z Syossem...Nie dosc, ze suche wlosy to koncowki tragedia dobrze, ze wizyte u fryzjerki mialam na 2 dzien.
Odzywka w syossie mi tez nie odpowiadala.
Stary 2010-10-06, 13:24   #81
agsw27
Przyczajenie

Red face Dot.: Nowe farby Schwarzkopf - Perfect Mousse

a ile się utrzymuje ta farba
po ilu myciach schodzi?
nie wiem czy się pokusić bo chcę coś zmienić ale miałam pasemka
trochę już odrostów mam a chcę ufarbować na pearl blonde to nie wiem czy będzie oki z tym kolorkiem
mam takie włoski

Edytowane przez agsw27
Czas edycji: 2010-10-06 o 13:29 Powód: zdjęcie dodaje
agsw27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-06, 15:50   #82
Nea75
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Nea75 Send a message via Skype™ to Nea75

Cytat:
Napisane przez TLU Pokaż wiadomość
Nea - znalazlam tylko link do koloru po tygodniu i wyglada zachecajaco - ciekawa jestem tylko na jaki kolor kladlas farbe, bo mnie alabastrowy blond srednio cokolwiek mowi - moglabys wstawic zdjecie przed farbowaniem? Ile tonow rozjasnilo odrost? Pisalas, ze niezbyt mocno ale na ile tonow bys estymowala?
Tlu tam pare postów wcześniej [dokładnie post #14] wstawiałam dwie fotki zaraz po farbowaniu... I niestety nie mam zdjęcia przed farbowaniem Ten alabastrowy blond garniera to taki naturalny średni blond [na pudełku podają że to 8.1] Odrost złapało tak ok 2 tony myślę... Generalnie miesiąc po farbowaniu jestem nadal zadowolona bo bardzo naturalnie wygląda nawet jak pojawiły się odrosty no i nie zaczął robić się "rudy" co też zaliczam bardzo na plus
Stary 2010-10-06, 20:46   #83
inex
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez profwitch Pokaż wiadomość
Do Inex

ja też mam jasne niebiesko-zielone oczy i powiem Tobie że w Pralinie jest mi gorzej ;/ Oczy straciły wyraz i ogólnie wyglądam na bladą i przygaszoną. Ja zastanawiałam się nad kolorami co Ty i teraz żałuję że kupiłam Pralinę.
W średnim blondzie albo złocistym brązie wyglądałam bym jakoś tak zdrowiej i promienniej ;/
no właśnie... też tak myślałam, dzięki za odpowiedź, w takim razie pralina odpada, chociaż nie powiem brzmi smakowicie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 22:29   #84
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

ja spróbowałam i jestem zadowolona wczesniej stosowałam Loreal Professional kolor jasny blond popielaty ale miałam wrażenie że wysusza mi włosy więc skusilam sie na tą nowość bez amoniaku i jestem zadowolona włosy są o wiele bardziej nawilżone, końcówki maja się o niebo lepiej. Robiłam kolorem, średni blond, trochę za ciemny mi wyszedł w zasadzie tak o 2 tony ciemniejszy niz na pudelku. Ale farba bardzo dobra. teraz wybrałam ten nowy blond z castinga (glossy piaskowy blond też bez amoniaku). ze schwarzkopfa jasniejszy był złoty blond (bardziej chce uzyskać popielaty niż złoty) a potem perłowy to jyż za jasny. Dlatego wybrałam castinga
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 15:41   #85
Mg24
Przyczajenie

Właśnie nałożyłam orzech laskowy (668) na mój czarny brąz (troszkę już "sprany") Zobaczymy co wyjdzie, o ile w ogóle coś wyjdzie Jak narazie to mogę stwierdzić, iż rzeczywiście zapach przyjemny, aplikacja cudowna, ilość pianki duuuża (mam włosy za łopatki i jedno opakowanie w zupełności wystraczyło - na koniec już na siłę pakowałam piankę na włosy, chociaż nie bylo takiej potrzeby). Co do tego, że nie brudzi skóry to nie do końca - nie obyło się bez pomocy wacika
I teraz czekam... jeszcze 24 minuty :|
Mg24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 16:45   #86
cziki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mg24 Pokaż wiadomość
Co do tego, że nie brudzi skóry to nie do końca - nie obyło się bez pomocy wacika
No wiadomo że brudzi bo jakby miała zafarbowac włosy? Ale to co wejdzie na skóre bez problemu mozna zmyć, czyz nie?
Stary 2010-10-09, 17:27   #87
Mg24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cziki Pokaż wiadomość
No wiadomo że brudzi bo jakby miała zafarbowac włosy? Ale to co wejdzie na skóre bez problemu mozna zmyć, czyz nie?
Ależ oczywiście czyli zupełnie tak jak w przypadku wszystkich innych farb do włosów więc stwierdzenie, że nie brudzi jest błędne, bo w tej kwestii jest taka sama jak inne farby

Co do wyniku koloryzacji to... na odrostach kolor śliczny dokładnie taki jak na opakowaniu Na reszcie długości niestety tak jak się spodziewałam efekt słaby ale jak wspominałam miałam wcześniej czarny brąz, więc się nie dziwię Pojawiły się delikatne pasemka wpadające lekko w rudy.. w sumie efekt zadowalający Napewno powtórzę farbowanie tą farbą

Minus - sporo włosów niestety wypadło :/ przy poprzednich farbowaniach nie wypadały mi włosy w takiej ilości..

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Jeszcze dwa spostrzeżenia Włosy ładne i błyszczące, ale niestety bardzo suche :/ Mimo zastosowania odżywki..
Stary 2010-10-09, 17:29   #88
cziki
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ oczywiście czyli zupełnie tak jak w przypadku wszystkich innych farb do włosów więc stwierdzenie, że nie brudzi jest błędne, bo w tej kwestii jest taka sama jak inne farby
I tu sie nie zgodze. Moge wymienić kilka farb po których domycie skóry głowy po trzymaniu farbki około 5 minut jest niemożliwe (zdarza się to np. na uszach).
Stary 2010-10-09, 17:33   #89
Mg24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cziki Pokaż wiadomość
I tu sie nie zgodze. Moge wymienić kilka farb po których domycie skóry głowy po trzymaniu farbki około 5 minut jest niemożliwe (zdarza się to np. na uszach).
Wystarczy wacik z mleczkiem do demakijażu
Stary 2010-10-09, 17:46   #90
cziki
Zakorzenienie

Cytat:
Wystarczy wacik z mleczkiem do demakijażu

No własnie o to chodzi że nie zawsze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości