![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowe farby Schwarzkopf - Perfect Mousse
Witam!
Wcześniej tylko czytałam Wasze wypowiedzi.. pierwszy raz sie wypowiadam.. Chciałam wstawić tu uśmieszek, ale wcale nie jest mi do śmiechu.. JESTEM ZAŁAMANA!! ![]() Od kilku dobrych lat farbuje włosy (zawsze farbą trwałą) na ciemny braz. (Zdjecie w bezowej kurtce robione niedawno) Takze zdazyly mi sie znudzic.. Marzylam wiec od dlugiego czasu o czyms takim: (Cheryl Cole na zdjeciu ) Wczoraj sciagnelam dekoloryzatorem (bo nie stac mnie za bardzo na fryzjera aktualnie) kolor z wloskow i wyszedl mi jednolity rudy.. naprawde sliczny! Gdyby nie fakt ze moj chlopak nie znosi rudego koloru wlosow zostawilabym taki odcien.. bo nareszcie moje wlosy byly jaśniejsze!! cos pieknego.. (Zalaczyłam fotke) Ale zdecydowalam sie pokryc wloski takim kolorem zeby uzyskac jasny braz... Naczytalam sie na tym forum o fantastycznym nakladaniu pianki Perfect Mousse, a w drogerii byla przecena wiec tym bardziej bylam przekonana i kupilam ta farbe! Z doswiadczenia wiem ze kolory "sklepowe" zawsze wychodza ciemniejsze, zakupilam Schwarzkopf - Perfect Mousse "ciemny BLOND". CIEMNY BLOND!! I jaki kolor wyszedł??? Prosze państwa PRAWIE CZARNY!! Identyczny jak miałam... Tak chcialo mi sie plakac... Nie wiem co mam sadzic.. Na przemian jestem wściekła i mi przykro.. Zastanawiam sie czy wogole jest szansa zeby ten kolor sie chociaz troche sprał... Pomocy... ;( odechcialo mi sie wszystkiego..... ehh.. Prosze napiszcie co teraz... Czy dac sobie spokoj juz?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Pisałyście że ta farba szybko się spiera... wiec jak bede myla wlosy szamponem przeciwłupieżowym to zmyje sie troche??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
No nie wiem...po dekoloryzacji każda farba się mocno wżera we włosy i wychodzi 2-3 tony ciemniej niż normalnie...mogłaś wziąć blond lub średni blond i zostawić krócej na głowie. A teraz to nic nie zostaje ci chyba niż ponowna dekoloryzacja
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Jeśli mogę wyrazić zdanie w tej sprawie.
Rozjaśniłaś włosy do koloru średni rudy, ale to zbyt mało rozjaśnione włosy aby nakładać ciemny blond (wiadomo że nic z tego nie wyjdzie). Druga sprawa że po rozjaśnieniu włosy farbowane wychodzą dużo ciemniejsze niż normalnie. Myślę, że teraz powinnaś odczekać aż włosy się wypłuczą z koloru a to powinno nastąpić dosyć szybko gdyż po rozjaśnieniu kolor szybko się wypłukuje. Za jakieś 2 tygodnie powtórz zabieg rozjaśniania (musisz uzyskać kolor jasnorudy-blond) i dopiero nałożyć farbę w kolorze średni blond. Wówczas powinnaś uzyskać kolor jasno brązowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kładłam na średni blond z jaśniejszymi pasmami farbę orzech laskowy i chyba miedziany lub złoty brąz. Efekt - średni brąz. Pierwsze 3 dni farba się trzymała, następne 3 dni miałam już jasny brąz. W drugim tygodniu ciemny blond. Minął już 3 tydzień i mam średni blond ciemniejszymi pasmami. Wydaje mi się, że jeszcze z 2 tygodnie i nie będę miała śladu po farbie... Dodam tylko, że rozjaśniałam włosy w czerwcu i od tego momentu farbowałam chyba z 5 razy. Farby w ogóle nie chcą się trzymać po tym rozjaśnianiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
ile trzyma się ta farba i jak często można koloryzację nią powtarzać??
dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za rady...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Ja niestety nie jestem zadowolona z koloru Praliny i szorują głowę szamponem przeciwłupieżowym i jak na złość kolor nie bardzo się spiera a już mam go 2 tygodnie ( głowę myję co 2gi dzień ). Niby trochę woda jest zabarwiona jak ją płuczę ale kolor nadal się trzyma ;/ Chciała bym już sie go pozbyć i wrócić do tego co miałam przed pofarbowaniem.
Czy wam też Pralina wyszła ciemno rudy blond z lekko różowo - fioletowym akcentem? Ja chcę wymyć te różowawe tony i jak na razie nie schodzą ;/ ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- aha ale z samej farby jestem zadowolona ;] wszystko poza kolorem mi pasuję a włosy nie są prawie w ogóle zniszczone ;] Następnym razem po prostu wybiorę inny kolor ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
profwitch
U mnie czegos takiego nie ma. Zreszta sama zobacz zdjęcie na wczesniejszej stronie ![]() Dlatego jestem w szoku, ze tak Tobie wyszlo...;x |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
zainteresowała mnie ta nowa farba
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do osób które już zastosowały tą farbę: czy wystarczy mi jedno opakowanie na włosy do łopatki i gęste?
Jak jest ze zmywalnością tej fraby? czy bardzo szybko się wypłukuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
A ktoś farbował może kolorkiem złoty blond nr 950? Chwyci włosy naturalne ciemny mysi blond?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Dzisaj zrobiłam włosy ciemnym blondem. Aplikacja faktycznie jest przyjemna, włosy są jednak przesuszone po tej koloryzacji.
Nie jestem też zadowolona z efektu. Kolor wyjściowy miałam taki żółto-rudy blond-jasny brąz (po rozjaśnianiu). Bałam się że jak kupię ciemny blond wyjdzie zbyt ciemno, a tu się okazało że farba ledwo co chwyciła. Włosy są nieco ciemniejsze, ale pod słońce zauważyłam również tak jak ktoś pisał przy pralinie - takie różowawe refleksy. Farba nie pokryła też dobrze żółtych włosów, może za mało jej nałożyłam? Ogólnie więc nie jestem zbyt zadowolona. Może moje włosy potrzebują mocniejszej farby. Kiedyś używałam essential color tej firmy też bez amoniaku i byłam bardziej zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
dziewczyna wiecie ilu procentowy jest utleniacz w tej farbce? i jeszcze jedno jak wypada ta farba w porównaniu z castingiem?? chodzi mi o to, że po castingu miałam bardzo suche włosy, niby bez amoniaku a jednak coś mi nie przypasowało i teraz, szczerze mówiąc boje się się farb bez amoniaku, mam nadzieję, że będzie ok nie tak jak po castingu.
z góry dziękuję, miłego weekendu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Sumeia to ja opisywałam problem tych różowatych tonów w farbie i niestety widzę że nie jest to tylko problem kolory Praliny ;/ dla mnie te tony to koszmar bo nie pasuje mi do koloru twarzy i wyglądam po prostu źle ( cera nabrała dziwnego koloru i jakoś różowe tony zwłąszcza z okolić oczy wyciąga i wyglądam jak bym ciągle płakała ) ;/.
Nie kupie więcej tej farby skoro inne kolory z blondów ( na opakowaniu ciepłe ale karmel ) też mają takie"niespodzianki". A mi naprawdę róże, fiolety i zimne odcienie nie pasują. A naprawdę szkoda bo farba jest bardzo dobra w "używaniu" i moje włosy nie są przesuszone po niej ;/ Ale drugi raz nie zaryzykuje. Za tydzień farbuje włosy znowu moją sprawdzoną farbą żeby zakryć te tony bo nie chcą się wymyć po szamponie anty łupieżowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Hej Kobitki ;DD
czy na mych rozjaśninych włosach ( pasma blond już są prawię , że brązowe ) i czy chwyci na nich odcień 607 light bronze brown ? ewentualnie może byc jeszcze 665 Light golden brown .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Efekt 1000 na blondzie poziom 9 > https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2464
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Dziewczyny a farbowała któraś z Was czekoladowym brązem czy jakoś tak?
Ten czerwony brąz wychodzi ładniej ale farbowałam miesiąc temu a ciągle farba wypłukuje się podczas mycia i brudzi np. ręcznik. Kolor mi się podoba, nawet po miesiącu- czerwień trochę się wypłukała i jest łądny ciepły brąz z czerwonym refleksem.
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
kasienka.b mogłabyś wrzucić fotkę twoich włosków z tym czerwonym brązem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
ładnie! myślałam, że te jasne brązy wyjdą dużo ciemniejsze, a tu proszę... pewnie dlatego, że twój kolor wyjściowy był jasny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie zależy mi na mocnej czerwieni, ale że chcę sama się pofarbować i liczę się z niepowodzeniem to ta czerwień niech na początek będzie subtelna. Dodam, że moje naturalne włosy to jasny brąz (chociaż niektórzy mówią, że bardzo ciemny blond)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jasne były tylko gdzieś od 3-4 cm (a może nawet więcej?) od czubka głowy a tam gdzie były ciemne są tylko ciuteczke ciemniejsze niż reszta i nie widać tak naprawdę różnicy gdzie kiedyś były blond a gdzie naturalne ![]() ![]() Edytowane przez ewelinkan17 Czas edycji: 2010-10-17 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
no to tym bardziej pogratulować! a jak z kondycją twoich włosów bardzo przesuszone, czy da się przeżyć? nie wiesz jaki jest utleniacz w tej farbce? mam nadzieję, że max 6% bo większego moje włosy nie przeżyją...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.