Nowe farby Schwarzkopf - Perfect Mousse - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-10, 09:18   #91
aalush89
Przyczajenie

Dot.: Nowe farby Schwarzkopf - Perfect Mousse

Witam!
Wcześniej tylko czytałam Wasze wypowiedzi.. pierwszy raz sie wypowiadam.. Chciałam wstawić tu uśmieszek, ale wcale nie jest mi do śmiechu.. JESTEM ZAŁAMANA!! Ale od poczatku...

Od kilku dobrych lat farbuje włosy (zawsze farbą trwałą) na ciemny braz.
(Zdjecie w bezowej kurtce robione niedawno)

Takze zdazyly mi sie znudzic.. Marzylam wiec od dlugiego czasu o czyms takim:
(Cheryl Cole na zdjeciu )

Wczoraj sciagnelam dekoloryzatorem (bo nie stac mnie za bardzo na fryzjera aktualnie) kolor z wloskow i wyszedl mi jednolity rudy.. naprawde sliczny! Gdyby nie fakt ze moj chlopak nie znosi rudego koloru wlosow zostawilabym taki odcien.. bo nareszcie moje wlosy byly jaśniejsze!! cos pieknego..

(Zalaczyłam fotke)

Ale zdecydowalam sie pokryc wloski takim kolorem zeby uzyskac jasny braz... Naczytalam sie na tym forum o fantastycznym nakladaniu pianki Perfect Mousse, a w drogerii byla przecena wiec tym bardziej bylam przekonana i kupilam ta farbe! Z doswiadczenia wiem ze kolory "sklepowe" zawsze wychodza ciemniejsze, zakupilam Schwarzkopf - Perfect Mousse "ciemny BLOND". CIEMNY BLOND!!

I jaki kolor wyszedł???

Prosze państwa PRAWIE CZARNY!! Identyczny jak miałam...

Tak chcialo mi sie plakac... Nie wiem co mam sadzic.. Na przemian jestem wściekła i mi przykro..

Zastanawiam sie czy wogole jest szansa zeby ten kolor sie chociaz troche sprał...
Pomocy... ;( odechcialo mi sie wszystkiego..... ehh..

Prosze napiszcie co teraz... Czy dac sobie spokoj juz??
aalush89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 09:32   #92
aalush89
Przyczajenie

Pisałyście że ta farba szybko się spiera... wiec jak bede myla wlosy szamponem przeciwłupieżowym to zmyje sie troche??
Stary 2010-10-10, 10:28   #93
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aalush89 Pokaż wiadomość
Pisałyście że ta farba szybko się spiera... wiec jak bede myla wlosy szamponem przeciwłupieżowym to zmyje sie troche??
No nie wiem...po dekoloryzacji każda farba się mocno wżera we włosy i wychodzi 2-3 tony ciemniej niż normalnie...mogłaś wziąć blond lub średni blond i zostawić krócej na głowie. A teraz to nic nie zostaje ci chyba niż ponowna dekoloryzacja

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 11:45   #94
sumeia
Przyczajenie

Jeśli mogę wyrazić zdanie w tej sprawie.
Rozjaśniłaś włosy do koloru średni rudy, ale to zbyt mało rozjaśnione włosy aby nakładać ciemny blond (wiadomo że nic z tego nie wyjdzie).
Druga sprawa że po rozjaśnieniu włosy farbowane wychodzą dużo ciemniejsze niż normalnie.
Myślę, że teraz powinnaś odczekać aż włosy się wypłuczą z koloru a to powinno nastąpić dosyć szybko gdyż po rozjaśnieniu kolor szybko się wypłukuje. Za jakieś 2 tygodnie powtórz zabieg rozjaśniania (musisz uzyskać kolor jasnorudy-blond) i dopiero nałożyć farbę w kolorze średni blond. Wówczas powinnaś uzyskać kolor jasno brązowy.
sumeia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 12:05   #95
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sumeia Pokaż wiadomość
Jeśli mogę wyrazić zdanie w tej sprawie.
Rozjaśniłaś włosy do koloru średni rudy, ale to zbyt mało rozjaśnione włosy aby nakładać ciemny blond (wiadomo że nic z tego nie wyjdzie).
Druga sprawa że po rozjaśnieniu włosy farbowane wychodzą dużo ciemniejsze niż normalnie.
Myślę, że teraz powinnaś odczekać aż włosy się wypłuczą z koloru a to powinno nastąpić dosyć szybko gdyż po rozjaśnieniu kolor szybko się wypłukuje. Za jakieś 2 tygodnie powtórz zabieg rozjaśniania (musisz uzyskać kolor jasnorudy-blond) i dopiero nałożyć farbę w kolorze średni blond. Wówczas powinnaś uzyskać kolor jasno brązowy.
Tylko,że dekoloryzacja to nie rozjaśnianie...

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 14:40   #96
charliee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aalush89 Pokaż wiadomość

Ja kładłam na średni blond z jaśniejszymi pasmami farbę orzech laskowy i chyba miedziany lub złoty brąz. Efekt - średni brąz.

Pierwsze 3 dni farba się trzymała, następne 3 dni miałam już jasny brąz.
W drugim tygodniu ciemny blond. Minął już 3 tydzień i mam średni blond ciemniejszymi pasmami.
Wydaje mi się, że jeszcze z 2 tygodnie i nie będę miała śladu po farbie...

Dodam tylko, że rozjaśniałam włosy w czerwcu i od tego momentu farbowałam chyba z 5 razy. Farby w ogóle nie chcą się trzymać po tym rozjaśnianiu.
charliee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 15:15   #97
agsw27
Przyczajenie

ile trzyma się ta farba i jak często można koloryzację nią powtarzać??
dzieki
agsw27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 17:54   #98
aalush89
Przyczajenie

Dziękuję za rady...
Stary 2010-10-13, 07:49   #99
profwitch
Raczkowanie

Ja niestety nie jestem zadowolona z koloru Praliny i szorują głowę szamponem przeciwłupieżowym i jak na złość kolor nie bardzo się spiera a już mam go 2 tygodnie ( głowę myję co 2gi dzień ). Niby trochę woda jest zabarwiona jak ją płuczę ale kolor nadal się trzyma ;/ Chciała bym już sie go pozbyć i wrócić do tego co miałam przed pofarbowaniem.

Czy wam też Pralina wyszła ciemno rudy blond z lekko różowo - fioletowym akcentem?

Ja chcę wymyć te różowawe tony i jak na razie nie schodzą ;/

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

aha ale z samej farby jestem zadowolona ;] wszystko poza kolorem mi pasuję a włosy nie są prawie w ogóle zniszczone ;] Następnym razem po prostu wybiorę inny kolor ;]
profwitch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 08:53   #100
bernadka20
Wtajemniczenie

profwitch
U mnie czegos takiego nie ma. Zreszta sama zobacz zdjęcie na wczesniejszej stronie
Dlatego jestem w szoku, ze tak Tobie wyszlo...;x
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 12:07   #101
ewelinkan17
Raczkowanie

zainteresowała mnie ta nowa farba nigdy nie farbowałam włosów farbami drogeryjnymi ale jak zobaczyłam kolorki dostępne to chyba się skuszę zawsze miałam blond baleyage a teraz chciałabym mieć brąz by włosy trochę odżyły Może któraś z Was wie czy jasny złocisty brąz pokryje mi blond i ciemne blond odrosty tak żeby mniej więcej to wyglądało równomiernie? Może ktoś ma zdjęcia po farbowaniu tym właśnie kolorkiem? pozdrawiam
ewelinkan17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 13:57   #102
sumeia
Przyczajenie

Mam pytanie do osób które już zastosowały tą farbę: czy wystarczy mi jedno opakowanie na włosy do łopatki i gęste?
Jak jest ze zmywalnością tej fraby? czy bardzo szybko się wypłukuje?
Stary 2010-10-14, 07:12   #103
ewelinkan17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sumeia Pokaż wiadomość
Mam pytanie do osób które już zastosowały tą farbę: czy wystarczy mi jedno opakowanie na włosy do łopatki i gęste?
Jak jest ze zmywalnością tej fraby? czy bardzo szybko się wypłukuje?
czy się zmywa nie odpowiem gdyż wczoraj dopiero pofarbowałam odcieniem jasny złocisty brąz kolor ciemniejszy niż na opakowaniu ale mam nadzieje że się wypłucze (przynajmniej tak piszą osoby które mają farbę trochę dłużej;p). A co do wydajności... ja mam włosy do łopatek ale cienkie ale farby może zużyłam pół opakowania więc myślę że powinno starczyć a i zapomniałam dodać że mimo że miałam odrosty bardzo ciemny blond ok 4 cm a reszta blond dość jasny farba pokryła mi włosy równomiernie i jak na razie nie ma prześwitów blond a włosy mięciutkie i jakby ich więcej było;p
Stary 2010-10-14, 09:46   #104
Nelly1
Raczkowanie

A ktoś farbował może kolorkiem złoty blond nr 950? Chwyci włosy naturalne ciemny mysi blond?
Nelly1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 19:11   #105
sumeia
Przyczajenie

Dzisaj zrobiłam włosy ciemnym blondem. Aplikacja faktycznie jest przyjemna, włosy są jednak przesuszone po tej koloryzacji.
Nie jestem też zadowolona z efektu. Kolor wyjściowy miałam taki żółto-rudy blond-jasny brąz (po rozjaśnianiu). Bałam się że jak kupię ciemny blond wyjdzie zbyt ciemno, a tu się okazało że farba ledwo co chwyciła. Włosy są nieco ciemniejsze, ale pod słońce zauważyłam również tak jak ktoś pisał przy pralinie - takie różowawe refleksy. Farba nie pokryła też dobrze żółtych włosów, może za mało jej nałożyłam?
Ogólnie więc nie jestem zbyt zadowolona. Może moje włosy potrzebują mocniejszej farby. Kiedyś używałam essential color tej firmy też bez amoniaku i byłam bardziej zadowolona.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 14:17   #106
inex
Raczkowanie

dziewczyna wiecie ilu procentowy jest utleniacz w tej farbce? i jeszcze jedno jak wypada ta farba w porównaniu z castingiem?? chodzi mi o to, że po castingu miałam bardzo suche włosy, niby bez amoniaku a jednak coś mi nie przypasowało i teraz, szczerze mówiąc boje się się farb bez amoniaku, mam nadzieję, że będzie ok nie tak jak po castingu.
z góry dziękuję, miłego weekendu...
inex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 14:47   #107
profwitch
Raczkowanie

Sumeia to ja opisywałam problem tych różowatych tonów w farbie i niestety widzę że nie jest to tylko problem kolory Praliny ;/ dla mnie te tony to koszmar bo nie pasuje mi do koloru twarzy i wyglądam po prostu źle ( cera nabrała dziwnego koloru i jakoś różowe tony zwłąszcza z okolić oczy wyciąga i wyglądam jak bym ciągle płakała ) ;/.
Nie kupie więcej tej farby skoro inne kolory z blondów ( na opakowaniu ciepłe ale karmel ) też mają takie"niespodzianki".
A mi naprawdę róże, fiolety i zimne odcienie nie pasują.

A naprawdę szkoda bo farba jest bardzo dobra w "używaniu" i moje włosy nie są przesuszone po niej ;/ Ale drugi raz nie zaryzykuje.

Za tydzień farbuje włosy znowu moją sprawdzoną farbą żeby zakryć te tony bo nie chcą się wymyć po szamponie anty łupieżowym.
profwitch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 15:46   #108
enigmatic91
Raczkowanie

Hej Kobitki ;DD
czy na mych rozjaśninych włosach ( pasma blond już są prawię , że brązowe ) i czy chwyci na nich odcień 607 light bronze brown ? ewentualnie może byc jeszcze 665 Light golden brown ....
enigmatic91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 16:22   #109
TLU
Zadomowienie

Efekt 1000 na blondzie poziom 9 > https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2464

Cytat:
Napisane przez inex Pokaż wiadomość
dziewczyna wiecie ilu procentowy jest utleniacz w tej farbce? i jeszcze jedno jak wypada ta farba w porównaniu z castingiem?? chodzi mi o to, że po castingu miałam bardzo suche włosy, niby bez amoniaku a jednak coś mi nie przypasowało i teraz, szczerze mówiąc boje się się farb bez amoniaku, mam nadzieję, że będzie ok nie tak jak po castingu.
z góry dziękuję, miłego weekendu...
Nie wiem ile procent ma utleniacz, na pewno nie wiecej niz 9, a w porownaniu z castingiem Schwarzkopf jest lagodniejszy - tez bardzo suszy wlosy, ale jednak troche mniej. Jesli faktycznie po Castingu stwierdzilas, ze nigdy wiecej farb bez amoniaku, to ta raczej nie zmieni Twojego zdania o nich.
TLU jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 16:32   #110
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Dziewczyny a farbowała któraś z Was czekoladowym brązem czy jakoś tak?

Ten czerwony brąz wychodzi ładniej ale farbowałam miesiąc temu a ciągle farba wypłukuje się podczas mycia i brudzi np. ręcznik. Kolor mi się podoba, nawet po miesiącu- czerwień trochę się wypłukała i jest łądny ciepły brąz z czerwonym refleksem.
Stary 2010-10-17, 13:33   #111
Meitsa
Zakorzenienie

kasienka.b mogłabyś wrzucić fotkę twoich włosków z tym czerwonym brązem? Jestem na ten kolor mocno napalona i chciałam zobaczyć jak w rzeczywistości wychodzi.
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 15:53   #112
ewelinkan17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enigmatic91 Pokaż wiadomość
Hej Kobitki ;DD
czy na mych rozjaśninych włosach ( pasma blond już są prawię , że brązowe ) i czy chwyci na nich odcień 607 light bronze brown ? ewentualnie może byc jeszcze 665 Light golden brown ....
ja farbowałam w czwartek 665 i opis zamieściłam kilka postów wyżej kolor położyłam na odrosty ciemny blond a reszta bardzo bardzo jasny blond (baleyage od kilku lat). Zamieszczam fotkę kolor się trochę już sprał tzn jest ciut jaśniejszy, końce zbliżone do koloru z opakowania zdjęcie jest w sztucznym oświetleniu więc też to dużo zmienia w słońcu są jaśniejsze pzdr
Stary 2010-10-17, 16:48   #113
inex
Raczkowanie

ładnie! myślałam, że te jasne brązy wyjdą dużo ciemniejsze, a tu proszę... pewnie dlatego, że twój kolor wyjściowy był jasny.
Stary 2010-10-17, 17:00   #114
kasienka.b

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
kasienka.b mogłabyś wrzucić fotkę twoich włosków z tym czerwonym brązem? Jestem na ten kolor mocno napalona i chciałam zobaczyć jak w rzeczywistości wychodzi.
Wiesz co teraz to już nie ma sensu bo jest dość sprany i byłoby to nieobiektywne. Mogę spróbować po kolejnym farbowaniu - po ostatnim aparat strasznie przekłamał kolor Szukasz czegoś co jest mocno czerwone czy raczej wolałabyś subtelny refleks?
Stary 2010-10-17, 17:30   #115
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka.b Pokaż wiadomość
Wiesz co teraz to już nie ma sensu bo jest dość sprany i byłoby to nieobiektywne. Mogę spróbować po kolejnym farbowaniu - po ostatnim aparat strasznie przekłamał kolor Szukasz czegoś co jest mocno czerwone czy raczej wolałabyś subtelny refleks?
Ogólnie zależy mi na mocnej czerwieni, ale że chcę sama się pofarbować i liczę się z niepowodzeniem to ta czerwień niech na początek będzie subtelna. Dodam, że moje naturalne włosy to jasny brąz (chociaż niektórzy mówią, że bardzo ciemny blond)
Stary 2010-10-17, 18:21   #116
ewelinkan17
Raczkowanie

Cytat:
ładnie! myślałam, że te jasne brązy wyjdą dużo ciemniejsze, a tu proszę... pewnie dlatego, że twój kolor wyjściowy był jasny.

jasne były tylko gdzieś od 3-4 cm (a może nawet więcej?) od czubka głowy a tam gdzie były ciemne są tylko ciuteczke ciemniejsze niż reszta i nie widać tak naprawdę różnicy gdzie kiedyś były blond a gdzie naturalne równomierne pokrycie

Edytowane przez ewelinkan17
Czas edycji: 2010-10-17 o 18:24
Stary 2010-10-17, 18:54   #117
inex
Raczkowanie

no to tym bardziej pogratulować! a jak z kondycją twoich włosów bardzo przesuszone, czy da się przeżyć? nie wiesz jaki jest utleniacz w tej farbce? mam nadzieję, że max 6% bo większego moje włosy nie przeżyją...
Stary 2010-10-17, 19:00   #118
kasienka.b

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
Ogólnie zależy mi na mocnej czerwieni, ale że chcę sama się pofarbować i liczę się z niepowodzeniem to ta czerwień niech na początek będzie subtelna. Dodam, że moje naturalne włosy to jasny brąz (chociaż niektórzy mówią, że bardzo ciemny blond)
No to efekt powinien Ci się spodobać bo to raczej czerwień z nutką brązu niż brąz z nutką czerwieni
Stary 2010-10-17, 19:54   #119
ewelinkan17
Raczkowanie

Cytat:
no to tym bardziej pogratulować! a jak z kondycją twoich włosów bardzo przesuszone, czy da się przeżyć? nie wiesz jaki jest utleniacz w tej farbce? mam nadzieję, że max 6% bo większego moje włosy nie przeżyją...
niestety nie wiem jaki jest tam utleniacz wybrałam tę farbę ze względu na ciekawe kolorki i brak amoniaku i dlatego liczyłam że po niej moje włosy które były strasznie przesuszone po rozjaśniaczach nie staną się jeszcze gorsze, i muszę przyznać że jestem na prawdę mile zaskoczona! Włosy nie są przesuszone ani nic! Są milusieńkie jak nie moje;p na prawdę ja miałam straszne włosy pod względem kondycji a zapewniam że się nie pogorszyło a wydaje mi się że polepszyło
Stary 2010-10-17, 19:55   #120
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka.b Pokaż wiadomość
No to efekt powinien Ci się spodobać bo to raczej czerwień z nutką brązu niż brąz z nutką czerwieni
No to świetnie Jak tylko będę miała pieniążki idę po farbę, nie wiem tylko czy kupić dwie bo moje włosy są do pasa, nie za grube, nie za cienkie i boję się, że jedno opakowanie to będzie jednak za mało mimo zapewnień wizażanek
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości