|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Które :)?
Z wymienionych przez Ciebie jedynie Lolitka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
Lolita. Jest zdecydowanie jakaś.
Niby słodycz i plastik- a nie mdli, wiśnię i lukrecję ma piękną, zadziwiająjaco dobrze sadowi się na skórze. Mocna, trwała, z ogonem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z dziewczynami - lolita
![]()
#3574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Raczkowanie
|
Szukam zapachu
A wiec - szukam zapachu, tylko wlasnie mam problem, bo nie wiem jakiego dokladnie.Do tej pory uzywalam perfum Cashmire ktore uwielbiam, ale uznalam ze nie ma sensu tak dlugo uzywam jednej i tej samej nuty zapachowej.Chcialabym zapach zdecydowany, mocny.Bardzo lubie pizmowe zapachy, natomiast nie lubie slodkich.Kwiatowe moga byc, ale tez jakos nie szczegolnie.Czy mozecie mi doradzic, Wizazanki?
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam zapachu
Jesli lubisz pizmowe zapachy probowałaś może Darling Kylie Minogue? Mam te perfumy nie przepadam za nimi, ale są właśnie z piżmem. Moimi ulubionymi perfumami jest Lolita Lempicka L de Lolita i Puma I'm going - są one odświeżające i kwiatowe.
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
......
yyy....ale przecież te które wymieniacie sa własnie bardzo słodkie ![]() to jest link do wątku o pizmowych zapachach: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=pizmo
#3580 |
Zakorzenienie
|
Lolity nie uzywam podczas lata bo jest ciezka ale na zima super zapach
![]() |
#3581 |
Raczkowanie
|
Chętnie pomogłabym Tobie, ale zupełnie nie wiem jakich perfum używasz obecnie...
Istnieją: Casmir Chopard( wersja klasyczna i wersje kolorowe) Cashmere Mist Cashmere Mist Essence Black Cashmere i ewentualnie prosze o wskazanie projektanta. Czy masz na mysli któreś z wymienionych przeze mnie perfum lub sa to jeszcze inne? Jesli tak proszę o wskazanie, a chętnie pomogę. ![]() Pozdrawiam.
#3582 |
BAN stały
|
ja ostatnio kupiłam Pradę. Jest dość mocna ale bez ogona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam bardzo za porady! Wczesniej uzywalam Cashmire Chopparda
![]() ![]() 321981125346 - chetnie poslucham Twojej rady ![]() Kupilam sobie tymczasowo Hypnose.Zapach mi sie podoba.Moze nie jest jakis szokujaco piekny, ale bardzo przyjemny i delikatny. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie dla odmiany zamówiłam sobie Casmir Choparda, choć zwykle używam Pradę. I do zakupu tej ostatniej gorąco Cię namawiam. Jeśli uwielbiałaś Casmir, to w Pradzie, która jest nieco bardziej wytrawna, choć nadal ciepła i otulająca (zwłaszcza w końcowej fazie) - też pewnie się zakochasz. Z tym, że rzeczywiście Prada utrzymuje się bliżej skóry i jest zdecydowanie mniej ogoniasta niż Casmir
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Raczkowanie
|
Jeśli Casmir Chopard- spróbowałabym w podobnych klimatach, np. Pure Wish(też słodki), podobna w klimacie jest klasyczna Theorema, możesz wypróbować również Fendi EDT(w prostokątnej butelce) , Fantasia Fendi i warto zapolować na "kolorowe"(biały, różowy, niebieski) wersje Casmir'u.
![]()
![]() |
#3586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli podoba Ci się Heaven to przetestuj jeszcze Miss Dior Cherie Diora i nową sezonową Escadę, chyba Moon Sparkle, też powinny Ci się spodobać. A ze średniej półki Naomii Campbell Cat de Luxe at Night. Wszystkie truskawkowe ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
BAN stały
|
prawdę mówiąc z tych pięciu żadne mnie nie zachwycają, ale jeśli już bym musiała wybrałabym Lolitę
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Lempicka
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Raczkowanie
|
Dziekuje jeszcze raz wszystkim dziewczynkom ktore mi doradzily!
![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Raczkowanie
|
zdecydowane zapachy to przedewszytkim dior i niektore chanel. albo
Thierry Mugler Angel . usunięto - uzytkowniczka poleca podróbki... Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-08-06 o 22:40 Powód: ciach |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Crazy, to jest forum o perfumach, nie o podróbkach. Nie reklamuj tu FM
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zadomowienie
|
pomóżcie znaleźć coś.. w moim stylu
Pytanie może brzmi dziwnie, ale szukanie na oślep zapachu godzinami w perfumerii jakoś specjalnie mi się nie uśmiecha. A nie wierzę w dobre chęci sprzedawczyń. Lepiej by mi było szukać, jakbym miała jakiś punkt zaczepienia - czyli co warto powąchać, bo być może mi się spodoba.
Lubię zapachy świeże, nie za słodkie, nie za duszące. No i oczywiście żeby coś było trwałe. Nie mam za dużej wprawy w szukaniu perfum, nie jestem zorientowana jak wiele innych wizażanek.. także w ocenianiu jakości. Po prostu nie bardzo się znam ![]() Do tej pory podobało mi się Aqua di gio (tak to się pisze?) Armani i Red Delicious DKNY. Swojego czasu były tez zapachy Yves Rocher Fraicheur Vegetable Bamboo (woda kolońska) i Pur Desir o zapachu Bzu (woda toaletowa; ten ostatni szybko mi się przejadł). Myślicie, że możecie zaproponować coś w 'tym stylu', ale jednak inne i dla mnie nowe? ![]() z góry bardzo dziękuję
wymiankowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428754 / książki walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo) |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zadomowienie
|
Dot.: pomóżcie znaleźć coś.. w moim stylu
Prawdę mówiąc, to jestem Twoim zapachowym przeciwieństwem
![]() L'Eau Par Kenzo - interesujące, z jakąś taką wodną nutką, chyba najbardziej zbliżone do Aqua di Gio Jardin sur le Nil, Hermes - odświeżające "zielsko", świetne na upały Eau des Merveilles, Hermes - lekko musujące, bardzo ciekawe (wg mnie zapachom Hermesa daleko do słodkich ulepów, są niebanalne i piękne, ale trzeba do nich dojrzeć - czyli nie dla każdego ![]() Light Blue, D&G - prawdę mówiąc, to nawet nie pamiętam jak pachnie, ale wiem że jest w takich właśnie odświeżających klimatach, ma mnóstwo fanek w każdym razie ![]() Woman, DKNY - świeże i czyste Juicy Couture, JC - musujące, ale i odrobinę słodkie W tym wątku Dziewczyny opisywały świeże, lekkie i orzeźwiające zapachy http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=5226 A tak na przyszłość, to polecam lekturę poniższego wątku, zanim założysz własny - WSZYSTKO tu już zostało opisane, wystarczy poszukać ;) http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171870
#3594 |
Zakorzenienie
|
Ja dorzucę jeszcze:
Eclat d'Arpege Lanvin Gucci II Gucci Stella in Two Peony Stella Mc Cartney ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze powinny Ci sie spodobac sezonowki Escady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zadomowienie
|
Faktycznie, CK One i Green Tea to dobry trop, ale te Escady, to są imho wybitnie słodkie, wręcz ulepne - ja w nich żadnej świeżości nie wyczuwam, sam cukier
![]() Słodziaków to ja mogę zaproponować tysiąc pińćset , ale to chyba miały być typowe świeżuchy ![]() ![]()
#3597 |
Zadomowienie
|
Burberry The Beat - powinien Ci się spodobać. Bywa w okazyjnych cenach w Super Pharmah.
Lancome, O oui! Świeże. Ralph Lauren, Romance.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Zadomowienie
|
dzięki za linka do wątku, ale w tym przypadku to się na wiele nie zda, bo... jeśli się nie potrafi zdefiniować czego się szuka, to nie jest tak prosto
![]() Dziękuję bardzo za nazwy. Z taką listą już na pewno nie będę szukać na oślep, a to zaoszczędzi mi wiele czasu... ![]()
wymiankowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428754 / książki walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo) |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zakorzenienie
|
Niuchnij Skin Trussardi i Eau de Cartier
![]()
#3600 |
Raczkowanie
|
pomóżcie mi znaleźć zapach dla mnie
zakładałam już podobny wątek, szukałam następcy aniołka, ale jednak chyba w ogóle się z nim pożegnam i dam nowy opis skojarzeń bo ostatnie perfumy podane to nie te, może Wam się nasuną jakieś perfumy na te skojarzenia?
![]() ![]() ![]() a może kojarzyć coś się będzie z tymi piosenkami? mourah-j butterfly http://sylweno.wrzuta.pl/audio/Aaf4T..._-_j.butterfly michelle branch- breathe http://www.youtube.com/watch?v=WEafJTTALlQ lenny kravitz- i'll be waiting http://edyta7979.wrzuta.pl/audio/A8m..._ll_be_waiting lenny kravitz- stillness of heart http://www.youtube.com/watch?v=2XDBngjyN6g
- Dlaczego nosisz to głupie ubranko królika? - Dlaczego nosisz to głupie ubranko człowieka? Edytowane przez malinowa0 Czas edycji: 2008-08-18 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.