|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pomóżcie znaleźć coś.. w moim stylu
Cytat:
Dorzucę jeszcze J’adore Dior i Chanel Chance Fraiche, zapachy Guerlain z serii Aqua Allegroria: Herba Fresca, Lemon Fresca, Pamplelune i Mandarin Basilic oraz pozostałe "odświeżające zielska" Hermesa: Un Jardin apres la Mousson i Un Jardin en Mediterranee - tym ostatnim warto poświęcić kilka testów. I jeśli z tej puli nic Ci się nie spodoba, to niech mnie obie kaczki pokopią. ![]() PS. Też kiedyś byłam wielką fanką Acqua di Gio.
|
|
#3602 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pomóżcie mi znaleźć zapach dla mnie
puk, puk, ktoś może pomóc?
|
#3603 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, trudne do rozwiazania, ale tak na pierwszy rzut oka kojazy mi sie:
- Dune Diora (slona Woda, bieganie po plazy, dlugie rozmowy) - D&G Light blue (usmiechnieta osoba, wlosy krecone blond, niesmiala, tajemnicza) - Armani She (niesmiala, tajemnicza, chlodna ale ciepla )- Burberry Brit (radosna, grzeczna ale z przymknieniem oka) Generalnie mysle, ze najbardziej by Ci odpowiadaly perfumy lekko orientalne tj. orientalno-kwiatowe. |
|
|
|
#3604 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję, mam nadzieję, że ktoś jeszcze miałby jakieś propozycje. sprawdzę te zapachy
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie od razu skojarzyl sie Sun Jil Sander
|
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że jestem trudna
opis w 80% opisuje czystą mnie
|
#3607 |
|
BAN stały
|
a ja polecam Dune Diora
świeży, niebanalny zapach.
|
|
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
Początek skojarzył mi się z L de Lolita Lempicka, dalsza część z Hot Couture.
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
A może Romance Ralpha Laurena...? Kwiatowy, powietrzny, czysty.
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
od dawna zabieram się do wąchnięcia tego zapachu
dzięki, przypomniałyście mi o lolitce inne też wypróbuję mam nadzieję, że jeszcze ktoś będzie miał jakieś pomysły do skojarzeń perfum moich marzeń i w końcu znajdę coś dla siebie- na pewno bardziej znacie się na tym niż ja dziękuję za dotychczasowe propozycje
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
Poparłam tę Lolitkę, bo jednoznacznie kojarzy mi się ze słoną wodą i rozgrzanym piaskiem. Taki intrygujący mix soli z ciepłymi, dopiero co wyjętymi z piekarnika ciasteczkami.
Tak prawdę powiedziawszy, to ten opisany obrazek bardzo przypomina mi mnie samą podczas ubiegłorocznych wakacji - z tym wyjątkiem, że mam ciemno czekoladowe kręcone włosy, czarne oczy i porcelanowe lico I jak tak wspominam tamte chwile, to stwierdzam, że w obłoku Lolity L źle bym się wtedy czuła - pachniałam klasycznym Poison. Ale ten zapach, to wyższa szkoła jazdy trzeba go po prostu kochać i dobrze się w nim czuć.Może faktycznie przetestuj jeszcze Romance Ralpha, albo nawet Ralpha w niebieskiej buteleczce. Do wieczornych spacerów po plaży pasowałby mi jeszcze Truth CK - są delikatne, ale niebanalne, z jednej strony niewinne, ale na rozgrzanej skórze rozwija się to 'coś' życzę samych niezapomnianych chwil!
|
#3613 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Do wymienionych typów dorzucę jeszcze Lanvin Rumeur 2 Rose i Versace Bright Crystal.
|
|
#3614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3615 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, na razie przetestowałam
Lolitę- w pierwszej chwili: piękne! po drugiej- piękne ale słodziak i boję się, czy później nie będę się tym lepić, jak aniołkiem i czy później nie będzie mnie męczyć. w każdym razie- zapach warty powąchania![]() Dolce & Gabbana- Light Blue- w pierwszej chwili: tak, to to! bardzo mi się spodobał: chyba poproszę o próbkę albo coś.. nie wiem czy nie będą dla mnie za zwykłe- to w drugiej chwili pomyślałam. no, wiecie jak to jest po aniołku![]() Ralph w niebieskiej buteleczce- nie, w niebieskiej to nie to a Romance akurat nie było. Moschino- cheap&chic happy- ładne, ale zwyczajne jak dla mnie. Guerlain, Insolence- wstręciuch w pierwszej chwili: śmiech i .. jak mogłam się tym cukso-pudrem spryskać? ![]() ok, Dolce prowadzi, jeszcze resztę przetestuję oczywiście czekam tez na inne propozycje
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze moje skojarzenie to Dune Diora a drugie moze Cinema YSL???
|
|
|
|
#3617 |
|
Raczkowanie
|
Fajny zapach... pasuje do twojego opisu... Lacoste- tough of sun
|
|
|
|
#3618 |
|
Raczkowanie
|
ojj chyba pachniałam już tą lacostą (koleżanka ma) i jest ładna, ale nie spełnia do końca wymogów mojego nochala
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Hej, no przeciez ty szukasz gwiazdy. Takiej jak Angel. So called Signature Smell, zapachu Twojej indywidualnosci. I chyba dlatego podoba Ci sie D& G - bo jest bardzo charakterystyczny.
Moim zdaniem powinnas darowac sobie dojrzale i glebokie perfumy jak Dune, i ogorkowce - jak Romance. Sa piekne, ale za malo wyraziste jak na Twoje wymagania. Sprawdz: slodziaki: - J'aime La Perla (Mam dziwne przeczucie ze to moze byc to:P) - Wish Cartier'a - Believe Britney Spears i Midnight Fantasy Britney Spears kocie pazury: - Prada Prada (czyli ta z zielonym plynem we falkonie, ktora NIE jest Prada Milano )- Gucci Rush (ja go nie cierpie ale kto wie..moze ulegniesz potedze dzikiej jezyny) kobieta w miescie wielkim: - Carolina Herrera 212 - Hugo Red ( od razu przyszedl mi na mysl kiedy napisalas o seksie w miescie )Wydaje mi sie ze wspominany wczesniej przez dziewczyny Hot Couture tez moglby Ci podejsc. Powodzenia
|
|
|
|
#3620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sama nie wiem, czy szukam gwiazdy.. myślę, że właśnie nie, sama powiedziałaś-szukam indywidualności, a takie zapachy jak angel zna każdy, dla mnie takie perfumy właśnie tracą magię, bo do wielu osob można je przypasować (chociaż do wielu też nie). z chęcią znalazłabym jakiegoś niszowca, którego (prawie) nikt nie ma. hugo mi nie podszedł, od razu mówię i gucci rush też nie ale resztę zobaczę, dzięki.
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
To może Black Cashmere DK
|
#3622 |
|
Raczkowanie
|
|
#3623 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Z opisem od razu skojarzyło mi się Pacific Paradise Escady Szukasz niszowca powiadasz? Może coś od Demeter (Sex on the Beach? Zapachu nie znam, ale nazwa chyba pasuje )Może Rose d'Ete Rosine, Osmanthus Interdite (tak pod klimat około Light Blue staram się przypasować. Tak bardzo umownie około)
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-08-20 o 23:10 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przydadzą mi się właśnie nazwy perfum, które "krążą" wokół Light Blue. Miałam I love love- i szczerze mówiąc był dla mnie za zwyczajny, po jakimś tygodniu I za szybko się ulatniał Również Pacific Paradise Escady- ( nie chciałabym poprawiać, ale chyba nazwa pomyliła Ci się z Naomi Campbell)- była dla mnie zbyt egzotyczna, mi chodzi o polską, zwyczajną plażę Kocham Morze Śródziemne ale to nie te klimaty- bo ja chcę takie ziimne morze , drink o nazwie sex on the beach to mój ulubiony- może zapach też się stanie, jak dorwę próbkę
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa, może Escentric01 Escentric Molecules
Też blisko Light Blue D&G |
|
|
|
#3626 |
|
Raczkowanie
|
z Twojego opisu wynika, że może być to to
![]() ojj jak teraz patrzę na cenę to wolę nie wąchnąć, bo jeszcze mi się spodobają a nie mam takich funduszy żeby za butlę zapłacić 400 zł tak do 200 paru mam chociaż nie obrażę się na tańsze. cena nie jest ważna tylko zapach w tych granicach proszę podawać
- Dlaczego nosisz to głupie ubranko królika? - Dlaczego nosisz to głupie ubranko człowieka? Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-08-20 o 23:26 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" |
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3628 |
|
Rozeznanie
|
miracle lancome czy Ch.Dior J'adore
Niedlugo zblizaja sie moje urodziny od Tż zazyczylam sobie perfum (100)ml -mam juz maly zbiore perfum i do mojej kolecji musi dotrzec jeden znich podobaja mi sie oba ,ale nie wiem ja z trwaloscia -ktrory dluzej pachnie bo intesywniejszy jest lancome przynajmier na bloterku... pozmocie mi sie zdecydowac!
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: miracle lancome czy Ch.Dior J'adore
Musisz przetestować na własnej skórze, trwałość i intensywnośc zapachu to kwestia bardzo indywidualna
|
#3630 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: miracle lancome czy Ch.Dior J'adore
a ktory wam sie bardziej podoba?
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.

)

chyba poproszę o próbkę albo coś.. nie wiem czy nie będą dla mnie za zwykłe- to w drugiej chwili pomyślałam. no, wiecie jak to jest po aniołku
w pierwszej chwili: śmiech i .. jak mogłam się tym cukso-pudrem spryskać? 
Też blisko Light Blue D&G