|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prezent gwiazdkowy dla kobiety.
Ja bym postawiła na ESCADE MAGNETISM seksowny , ciepły , slooodki i przepiękny zapach .
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
jesli Twoja dziewczyna lubi Hyponose to ja bym polecila D&G The One- edp. to moj pierwszy typ- oba zapachy sa troche podobne ale D&G moim zdaniem szlachetniejsze. Pod Flowerbombka i Innocentem sie podpisuje recami i nogami, poza tym moze jeszcze Nina Niny Ricci albo Princess Very Wang- oba piekne, slodkie, z nutkami jadalnymi
Slonia w ciemno tez odradzam, to jest piekny zapach ale nie wszystkim sie podoba i nie kazdy moze zniesc jego porazajaca moc. |
|
|
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje wszystkim za pomoc na pewno cos z z waszych propozycji wybiore
Co do perfum typu słoń,angel - podsuwałem blotterki mojej TŻ w sephorze i sie podobały, ale przyznam ze bez wiekszego zachwytu. Co do Aliena juz nie bardzo, kwiatowe zapachy dyskwalifikuje od razu, choc przyznam ze alien na mnie robi bardzo duze wrazenie.
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
no to jesli slon i angel nie wzbudzaja zachwytow to szukaj czegos innego co ja zachwyci
i ciebie przy okazji tez...Trudno chyba dostac, ale pieknym wisniowo- waniliowym zapachem jest Kenzo Amour Indian Holi... a jeszzce jesli chodzi o Lolitki - klasyczna EDP na mnie jest chyba najczesciej komplementowanym zapachem. ale wiem ze sa panie ktorym nie odpowiada, sama je pokochalam dopiero przy 3 podejsciu... a takie zapachy neutralne- co to wszystkim sie podobaja- typu Coco Mademoiselle wchodza w gre? Ja jeszcze moge polecic Sensi Armaniego- piekne otulajace mleczko migdalowe i NR for her- ale te z kolei wiem ze nie wszystkim podchodza... |
|
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
Faworytkami byly Lempicka EDP i Lempicka 'L' ale odpadly w testach przez TŻ. Wybor jest juz ciezki, zastanawiam sie nad Chopard Wish, D&G The One, Escada Magnetism, Prada. Może przedstawicie jakies zarysy, jakie osoby widzicie albo moze jaka osobowosc pasuje do tych zapachow ?
![]() Z gory dziekuje. |
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Chopard Wish kupilam w ciemno i pozbylam sie po jednym psiknieciu- nie jestem w stanie zniesc takiej slodyczy...az zeby bola...
Escady nie znam, ale The One sama bardzo czesto chodze odwiedzac w perfumeriach i przymierzam sie do zakupu. Taj jak wspominalam, podobne do Hypnose, ale bez bananowo-ulepkowej slodyczy |
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
A moze Tempore Donna L. Biagiotti (ale tego raczej w perfumerii nie powachasz), albo Trussardi Inside...Nie są to moze mega słodziaki, ale piękne i uwazam, ze bezpieczne na prezent.
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej opinii:
- Flowerbomb - Euphoria - The One D&G - spróbuj może wersję edt, używam w tej chwili, ciepłe, delikatne wspomnienie słodkiej gumy Donald z dzieciństwa.....jak dla mnie mniej ryzykowne od edp
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również stawiałabym na The one edp, a także na Chance Chanel, Elle YSL, Lacoste Pour Femme, Burberry Brit edp .
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Client, adaj znac co wybrales
|
|
|
|
#3911 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Będę się upierać przy Pradzie i Flowerbombce...
A kolega koniecznie musi napisać co wybrał, no a potem-czy się podobało. |
|
|
|
#3912 |
|
Raczkowanie
|
Zamowilem D&G The One EDP 75 ml oraz Innocenta 50 EDP ml w zestawie z łańcuszkiem,
o takim : 487665843.jpg i niech tylko sprobuje byc niezadowolona.. I naprawde dziekuje slicznie za pomoc w wyborze, gdyby nie wy do dzis bym sie zastanawial A teraz tylko czekam na paczuszke
|
|
|
|
#3913 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wybór, Client
Edytowane przez sunny belle Czas edycji: 2008-12-02 o 21:42 Powód: literówka |
|
|
|
#3914 |
|
grozi wypollizowaniem
|
No,no...rozpieszczasz ją...
|
|
|
|
#3915 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wieczorowe perfumy- prosze o pomoc!
armani code
lolita lempicka edp lancome hypnose issey miyake |
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
a może Enigma Oriflame?
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
-Organza
-któryś Poison [tzn wszystkie ]-Enigma też pasuje, choć trwałość ma raczej średnią |
|
|
|
#3918 |
|
Rozeznanie
|
Wieczorowe zapachy kojażą mi się glownie z Chanel
Klasyczne Chanel no. 5, Coco Mademoiselle. A jak nie Chanel, to może Christian Lacroix Rouge?
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
pomoc - szefowa - prezent - perfumy
Dziewczyny ma prośbę, muszę jutro kupić prezent dla z-cy szefa
Ustalone jest, że perfumy, bedziemy mieć ok 130- 150 zł, więc jakąś 30 ml (zresztą są świąteczne promocje się kupi). tylko nie wiem, co - najlepeij coś jak najbardziej uniwersalnego, ona i tak uzywa tych Z Avonu, więc powinno się z czymś utrafic. Szefowa ma 33 lata, wygląda dziewczęco, styl młodzieżowy. To taka podpowiedź. Ja lubie Euphorię Kleina czy Echo Davidoffa, ale nie chce się za bardzo sugerować sobą. Proszę o sugestie wiem, ze są rózne gusta dlatego proszę o cos w miarę uniwersalnego czy popularnego. Dzięki
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pomoc - szefowa - prezent - perfumy
Ralph Lauren - ten niebieski
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Uwazam ze jesli nie znasz jej preferencji, to lepiej perfum nie kupowac...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#3922 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że perfumy to niezbyt szczęśliwy pomysł, ale skoro decyzja zapadła - można posiłkować się top ten sieci Douglas:
http://www.douglas.pl/05.php Poza tym takie takie bezpieczne wybory to Miracle Lancome i Allure Chanel. W tej sytuacji polecam Chanel no. 5 - te perfumy są tak słynne, że nawet jeśli nie spodobają się szefowej, powinna być zadowolona z tak prestiżowego podarunku
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę tak uważasz? Ja gdybym dostała szanelkę, to bym się obraziła. Słynne nie znaczy uniwersalne, dla mnie np. są potwornie mdlące i przypominają mydło zmieszane z kremem nivea. Perfumy wbrew pozorom to nie jest łatwy prezent, są jak bluzka- jedne kobiety lubią z dekoltem, inne z golfem, jedne lubią czerń, inne jaskrawe kolory itd.Pisałaś, że używa Avonu- wiesz konkretnie których? Bo przecież Avon też ma różne typy zapachów i tak np. wielbicielka Perceive nie do końca może cieszyć się z Treselle
|
|
|
|
|
#3924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
perfumy to ciezka sprawa ![]() Cytat:
nawet jesli bylyby nie wiem jak slynne ![]() moglabym sobie nimi chyba tylko udekorowac polke w lazience
|
||
|
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie znam upodobań obdarowywanej, więc sięgam po inne kryteria; nadal twierdzę, że perfumy to kiepski pomysł.
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
Bele co, ale dołączyc próbkę tego zapachu, żeby mogła wyprobowac przed rozpakowaniem i ewentualnie wymienic/sprzedac, gdy się nie spodobają.
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Perfumy to prezent raczej intymny i zarezerwowany dla najblizszych.
Ale jesli klamka zapadła, to dobrze byłoby wiedziec jaka jest osoba. Gusta zapachwe sa rozne.... Mi osobiscie sie podoba w.w. Euphoria, Gucci Rush, Chanel eau Fraiche, Dune Diora,Hypnose Lancome, czy Amor Amor Cacharel i pewnie kilka innych, teraz nie pamietam. Sa to rozne zapachy, ale trafiaja w moj gust zapachowy. Prezent dla szefowej powinien byc bardziej oficjalny wg mnie. |
|
|
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
hmmm moje propozycje to:
-Clinique Happy -Hugo Boss Femme -Escada Signature -Miracle Lancome -Ralph Lauren -I Love Love Moschino -Bright Cristal Versace -Hallowen Jesus Del Pozo -DKNY Be Delicious -Euphoria Calwin Klein Starałam się wybrac takie w miare bezpieczne zapachy.
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja własnie myslam o euphorii, ale czy nie jest zbyt specyficzny? i własnie femme Bossa
|
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Euphoria, fajny zapach ale uważam ,ze już za dużo ludzi nią pachnie.Ja bym proponowała feem, ale to już od Ciebie zależy.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

]