|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Które wybrać ? :)
2. CHRISTIAN DIOR PURE POISON
3. JOOP FEMME 4. ARMANI CODE 5. Agent Provocateur 9. ADDICT CHRISTIAN DIOR 12. Angel - Mugler 13. Kenzo - Jungle Pure Poison są trwałe, faktycznie ostrawe (dzięki jaśminowi) i charakterne. Joop Femme na pewno mają pazurek i co ważne, nie będzie nimi pachniało pół świata, bo nie ma w naszych sieciowych perfumeriach, bardzo kobiece i szalenie trwałe. Code ma ostrą, świdrującą nutkę, to też jaśmin. Trwałe, owszem, kobiece bardzo. Agent Provocateur - pazurzasty, trwały, z charakterem. Mało kobiet nim pachnie, co ma swoją wartość niezaprzeczalnie. Addict - wg mnie akurat mdlący i nazbyt słodki /Rozterka ma rację, to nie tyle słodycz co duszne, waniliowe imadło - mnie osobiście łapie za gardło i trzyma, aż mi oczy wychodzą ![]() Angel - szalenie trwały, szalenie mocny, bardzo słodki, potrafi być męczący, potrafi wręcz zabić wąchającego; jedyny w swoim rodzaju, ale bez testów nie radzę nawet o nim myśleć; Jungle - charakteru aż nadto, słodki, korzenny, baaaaardzo trwały i ekonomiczny. Nie polecam bez testów. Radzę jej wszystkie powąchać. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-01-30 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie Poisony są trwałe , ale żadnego nie polecam kupowac bez testów. W ogóle wszystkie zapachy które wymieniłaś , poza może Flowerbomb , to zapachy indywidualiści, każdy jest inny i niepodobny do reszty, każdy róznie zachowuje się na skórze , każda skóra inaczej przyjmuje zapachy. Na mnie np. Angel jest dosyc ostry i chłodny , na mojej koleżance zalatuje kamforą, a na innych rozwija si e upojną słodyczą. Słonik Kenco jest słodki i cynamonowy, podobnie Organza natomiast Addict prawie w ogóle nie ma słodyczy. Tak więc , co skóra do nieco odmienne doznanie. Poszukaj dobrze na allegro , jest duzo robionych przez uzytkowniczki perfum próbek i odlewek - przetestuj. Wydanie np. 200 zł na zapach , ktory będzie na tobie żłe leżał albo nie daj boże śmierdział , to nie jest miłe doswiadczenie.
![]() |
#4023 |
Przyczajenie
|
Do opisu najbardziej pasują mi:
12. Angel - Mugler 13. Kenzo - Jungle 14. YSL- Opium Pewnie dlatego, że Angel uzywam sama, a dwóch ostatnich - moja mama ![]()
#4024 |
Nindżopesz
|
Koniecznie testuj!
Dla mnie przykładowo nie do zniesienia są: Organza (zbyt kwiatowa), Addict (no comments, nie daję rady go wąchać bez odruchów wymiotnych), Opium (za cięzkie). Nijakie: Ange ou Demon, Pure Poison, Joop, Code, Agent, Eden, Jungle. Uwielbiam: Flowerbomb, Nu, Angel. Tak więc ile nosów tyle opinii... |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Przyczajenie
|
moja dziewczyna używa JOOP FEMME i jest to śliczny zapach i trwały. polecam
![]()
#4027 |
Zadomowienie
|
a czy ma możę ktoś próbkę perfum Kenzo JUNGLE lub JOOP?
![]() A więc, dzisiaj przetestowałam zapach ANGEL i na początku jest ostry, a teraz cały czas czuję tą jego słodkość, heh nie moge powiedzieć że mi sie nie podoba , ale nie jest to "coś" czego szukam, brak mi czegoś w nich... sama nie wiem czego Edytowane przez korneczka Czas edycji: 2009-01-30 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | ||
Zakorzenienie
|
I logicznie uzasadniona.
![]() Noo, ale w świetle pierwszego posta, Code ma spory walor - autorka go zna. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale żadne perfumy nie nadają się do kupowania w ciemno, a te wymienione przez Ciebie bywają mocno nielubiane. ![]()
![]() |
#4029 |
Nindżopesz
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
BAN stały
|
Ktorego świezaka wybrać?
zastanwiam sie juz nad kupnem perfumow na wiosne/lato ,ale nie wiem na co sie zdecdyowac .Znam wszystkie 3 zapachy ,chcialabym cos siwezego ale zeby bylo trwale.
moj dylemat tyczy sie Ch.Dior Addict 2 Moschino Funny( mam w kolekcji juz i love i love zastanwiam sie czy jest sens bo zapachy sa podobne) Chanel eau fraiche Pomozcie kochane ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ktorego świezaka wybrać?
Te dwa,a jesli musiałabym jeden to Addict 2, bo jest śliczny i jak na mnie stosunkowo trwały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
ja bym brała Addicta....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
Addict 2 zdecydowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Raczkowanie
|
KTÓRE WYBRAĆ??:
Christina Aguilera EDP -Cerruti 1881 pour Femme -Mexx fly High |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Zakorzenienie
|
Też głosuję za Addictem 2, trwały, komplementowany
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Raczkowanie
|
Kurczę,
ja mam taki sam dylemat... Chciałabym i Chance i Addicta... ale chyba Addict jest bardziej trwały. Chance jest ślicznym zapachem, ale ulatnia się w takim tempie, że po kilku godzinach go już nie czuję. Więc chyba skuszę się na Addict 2, choćby 20 ml.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Raczkowanie
|
Z tych trzech najtrwalszy i z największą klasą jest Cerruti, jakkolwiek czemu akurat ma być to któryś z tychze zapachów?
#4039 |
Raczkowanie
|
bo najbardziej mi sie podobaja ale nie moge sie na zaden zdecydowac
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zadomowienie
|
A co myślicie na temat L de Lolita Lempicka EDP, czy jest to trwały zapach, i czy czuć w nim cynamon. Czy jest to taki typowy słodziak?
I czy VERSACE CRYSTAL NOIR jest tez super trwały, i czy to też słodziak ? Edytowane przez korneczka Czas edycji: 2009-02-01 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie sie kojarzy z ciasteczkami maslanymi, mimo, ze mocno waniliowe lekko zlamane slona nutka. Cynamon? na mnie nie wylazi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Zadomowienie
|
słuchaj, a może pokuś się na Gucci Envy? dla mnie rewelacja... wiesz jak pachnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Zakorzenienie
|
Obstawiałam Addicta 2 i widzę, że wygrywa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Zadomowienie
|
A więc tak, dostałam dzisiaj próbkę NU YSL, i muszę powiedzieć że na początku odrzuciły mnie, wydawały mi się pachnieć jak perfumy sprzed 100 lat, lecz potem złagodniały, mogą być ale nie jestem nimi super zachwycona, wątpie czy w ogóle kiedykolwiek znajdę pefrumy, którę powącham i zapragnę tylko ich. Kiedyś tak miałam z Angel, ale teraz nie przepadam za nimi... heh
A czy NU jest podobne do BLACK CASHMERE - Donna Karan , bo czytając recenzję dużo osób tak twierdzi, a jeśli tak to czy czuć w nich bardziej kadzidłą czy są słodsze? jAKIE JESZCZE ZNACIE MOCNE ZAPACHY PODOBNE DO NU? Czy Pure Poison jest równie słodkie jak Hypnotic Poison, nie wiem czemu ale Poison był o wiele trwalszy niż Addict...heh. Edytowane przez korneczka Czas edycji: 2009-02-07 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zadomowienie
|
Mam Moshino Funny i I love Love-te zapachy raczej nie sa do siebie podobne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
BAN stały
|
c-thru amethyst czy giordani white oriflame? pomoc dół finansowy
Witam znalazlam sie w dołku finansowym, ciezko bedzie mi pogodzić z obecna sytuacja ale cóż, jak mogłam to kupowalam sobie britney speras fantasy, słonika kenzo, lacoste pour femmme, escade magnetisc, to były ulubione pachnidła
-> teraz niestety nie moge na nie pozwolić ![]() a chciaabym pachnieć i stawiam chyba na 2 typy c thru amethyst to fioletowe, bedzie w piatek w promocji 75 ml za 39 zł, oraz giordani white oriflame, tu raczej zostaje opcja allegro cena ok 40 zł za 50 ml, w tymże nie miałam nigdy tego zapachu!! i mam pytanie który zapach wybrać na dobe kryzysu?? jak z trwałością?? uzywalyście możecie ocenić?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Guerlain Lover
|
Dot.: c-thru amethyst czy giordani white oriflame? pomoc dół finansowy
Giordani White Gold mam i używam. Jestem z niego zadowolona, zapach elegancki, charakterystyczny, najlepiej wcześniej wypróbowac. Sprawdź, może któraś z Twoich znajomych to konsultantka Oriflame i da do powąchania.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Raczkowanie
|
Trudny wybor, ja za oba bylam komplementowana, wiekszym swiezakiem dla mnie jest eau fraiche i trzyma sie na mnie dosc dlugo, choc chyba addict 2 wytrzymywal dluzej. Addict lepiej nosil mi sie wiosna a eau fraiche w bardzo cieple dni. Wiec moze najpierw addict 2. Moschino funny bardzo lubie, choc trwaloscia nie dorownuje ani chanel ani addictowi 2.
Edytowane przez oskaa Czas edycji: 2009-02-09 o 20:02 Powód: nie skonczona wypowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie Chance eau fraiche
![]() ![]() ![]() Edytowane przez camelia111 Czas edycji: 2009-02-09 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.