|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Raczkowanie
|
Dot.: poszukiwane coś innego, chłodnego
Do Halloween, Scenta ( ale tego klasycznego, nie gloos ani sheer ani intense) zaproponowałabym jeszcze Cerrutti Image ( chłodny, ale sprawdza się jesienią, pełno w nim zeschłych liści, mgły, wilgotnych kamieni...), L'eau d'Issey, Eau de Merveilles. I DKNY - bardzo surowy,wręcz zimny,wg.mnie dobrze rozwija się właśnie w chłodne dni, latem, w upale zaczynał mi zajeżdżać jakimś tanim odświeżaczem do toalet:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Który z wymienionych na jesień / zimę?
Nina Nina Ricci - slodziutki, jadalny, bardzo cieply zapach, czyli wszystko to, co zima tygryski lubia najbardziej
![]() Na pewno nie wybralabym Lacoste Inspiration, poniewaz dla mnie pachna tanio, wtornie i nieciekawie, a w dodatku sa swiezakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Halloween,Orgródek Nilowy(chłodny ale też i owocowy),Light Blue
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy zimne, ale na pewno cieple nie są
![]() Blv, Bvlgari - imbirowy, raczej zimny, "odległy" Eau The Blanc, Bvlgari - zapach rozgniecionych łodyżek "mleczy" i prania Eden, Cacharel - "zimne" woskowe hiacynty i lilie Eau de Cartier - pieprz, lawenda i skórka czerwonego jabłka Scent, Scent Intense - barek z bombonierką beczułek rumowych Laguna, Salvador Dali - zimna, pochmurna (wg mnie) Dalistyle, Salvador Dali - "wypompowane" ze słodyczy kwiaty z jakąś "pietruszkową" nutą Light Blue, Dolce & Gabbana - cytryna i rzemyk Beyond Paradise, E. Lauder - chłodne storczyki White Linen, E. Lauder - świeżo wyprane, wyprasowane obrusy lniane + aldehydy Rush 2, Gucci - chłodny, wręcz męskawy Eau de Merveilles, Hermes - słony, leśny Un Jardin sur le Nil, Hermes - zapach jeziora + cytrusy w tle Tommy Girl Summer Cologne (2004) T. Hilfiger - koniczyna True Star, T. Hilfiger - bardzo chłodny Eau par Kenzo - chłodny, jadowity Truth, C. Klein - trawiasty Romance, Ralph Lauren - lodowata róża + mydło L'Eau D'Issey, Issey Miyake - krzew jaśminowca i goździki Alien, Thierry Mugler - zimny, "aspołeczny" jaśmin, cynicznie dosłodzony jakimiś pralinkami Cologne, Thierry Mugler - zieloność Essencia de Duende, Jesus del Poso - lipa + pranie, "wypompowane" ze słodyczy Halloween, Jesus del Poso - zielone banany + chemia, zero słodyczy Intrusion, Oscar de la Renta - zapach jeziora, mglisty, smutny Jeans, Trussardi - trawa
#1509 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
Ja dodam jeszcze:
Ogródek Sródziemnomorski Hermesa, (zimny, słona woda, zioła) Leau par Kezna (ale to zapach totalnie na lato), Zagorsk CdG (słony, smutny, zimny, kamienny zapach) Navegar L'Artisam (bez słodyczy zapach swieżo łamanych lodyg chwastów), Premier Figue L'Artisam (ani odrobinki słodyczy, świeże soczyste zielone figi), Escada In the Blue (zapach morskieg odswieza za do toalet)
#1511 |
Zakorzenienie
|
ja bym wybrała Mystery - zapach słodki, migdałowy, długo się utrzymuje, ładnie się rozwija
![]() ![]() tylko te zapachy CIe interesuja >? moim ulubionym pachnidłem na jesienno-zimowe dni jest Euphoria ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
Jaka długa i piękna lista zapachów. Częściowo je znam, częściowo dzisiaj poznałam. Miałam rację co do bez porównania wyższych waszych kompetencji w porównaniu ze sprzedawczyniami w perfumeriach. W jednej doradzono mi Scent ale nic więcej. Po próbach - chyba z nimi przesadziłam -zarysowało mi się kilka ścieżek. Jedno to Blu, drugie - zielonawo- nilowy Hermes, może też Eau de Cartier lub Eau des Merveilles. Scent też jest piękny.
Posprawdzam też dalej. Ale z tym ciepłem i zimnem to czasami jest umowna sprawa- mi L. Blue kojarzy się ciepło, bo z moją domową i ciepłą mamą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Ja wybrałabym Mystery lub Ninę...Ale wybór należy tylko do Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Raczkowanie
|
A dla mnie chłodnym zapachem jest Splendor Elizabeth Arden.Używam tych perfum i za każdym razem gdy się nimi spryskam nasuwa mi się na myśl wielka kryształowa góra lodowa.Jak dla mnie są bardzo czyste,zimne i eleganckie,a do tego wszystkiego naprawde kobiece.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Raczkowanie
|
chłodny i trwały - moim zdaniem - jest Oxygen Lanvin
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Racja.Nie przepadam za nim ale obiektynie patrząc jest bardzo trwały,chłodny i oryginalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zadomowienie
|
poradźcie, szukam nowego zapachu dla siebie
Cześć dziewczyny, postanowiłam napisać na forum. właśnie pokończyły mi się moje perfumy i postanowiłam tym razem zakupić coś nowego, może ciut innego. i problem polega na tym, że potrzebuję jakiejś wskazówki co wąchać. bo w perfumeriach po 10 minutach już mi się wszystkie apachy mieszają, nie pamiętam co mi się spodobało, co nie, wszystko pachnie już tak samo. podpowiedzcie więc proszę. Może jakoś określę wam jakich perfum używałam i które mi się podobają (a powiem, że nie znam się na nowościach i tu potrzebna mi pomoc).
ogólnie lubię ciężkie zapachy. Hugo Boss red Marushia, już chyba niestety dawno wycofana ze sklepów Samsara Guerlaina ostatnio spodobał mi się Alien Thierry Muglera ale też podobają mi się zapachy w stylu Sunflowers, Chanson d'Eau, Puma Jamaica Liczę na was wizażanki, pomóżcie ![]()
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: poradźcie, szukam nowego zapachu dla siebie
Cytat:
![]() może potestujesz sobie : crystal noir versacego pure poison diora hypnotic poson diora addict diora organzę givenchy gucci edp I (brązowe) presence mont blanc a maroussia jest dostepna na allegro: http://www.allegro.pl/search.php?str...ing_interval=7 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zadomowienie
|
mulier ogromne dzięki
![]() ![]()
#1520 |
Zakorzenienie
|
Polecam:
Kenzo Amour Addict Dior Hypnotic Poison Dior Kenzo Jungle Elephant a z owocowych i bardziej lekkich: Baby Doll YSL Davidoff Echo Halloween Del Pozo |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przychylam się do zdania Burn również polecam Baby doll. Od siebie dodam: still J.Lo Esencia de duende J. del Pozo Gucci edp2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Raczkowanie
|
tez podobaja mi sie slodkie i nieco ciezkie zapachy. Do w.w dodam jeszcze L´instant de Guerlain - piekny i bardzo trwaly, Thiery Mugler Innocent, Escada Magnetism, Poeme Lancome, DG Sicily, Clarins Paur Amore ( pisze z pamieci, sorry jak zrobilam bledy w nazwach )
|
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Moje propozycje to: Crystal Noir, Euphoria, Pure Poison, Allure Sensuelle, Amarige.
![]()
![]() |
#1526 |
Zadomowienie
|
dzięki dzięki kochane jesteście
![]() dziś spisuję nazwy i jutro ciągnę mojego starego do Sephory na wąchanie i zakupy ![]()
#1527 |
Raczkowanie
|
też polecam z czystym sumieniem Euphorię.
#1528 |
Zakorzenienie
|
polecam perfumy z nutką wanilii :
- Hypnotic Poison - HB Intense - Euphoria CK - Extraordinary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Raczkowanie
|
Lilly, wybralas juz cos? podziel sie z nami swoim wyborem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
![]()
Bardzo Was proszę perfumomaniaczki pomóżcie.........
Nic na co natrafiłam w sklepach nie spodobało mi się, mam zapachowy kryzys. Chciałabym znaleźć i kupić naprawdę cudowny zapach, a nie taki zwyczajny. Aby Wam przybliżyć moje zapachowe inspiracje to podaję: że aktualnie kończę drugą buteleczkę Hypnose i już więcej nie chcę. Lubię ten zapach, ale troszkę mnie już zmęczył. Do moich faworytów należy Lacoste pour Femme- ale niestety nie czuć go na mnie, zbyt delikatny choć dla mnie piękny. Zastanawiam się, powiem szczerze z opisów na KWC wybrałam dwa zapachy : Desnuda E.Ungaro albo Chanel Sensuelle. Co myślicie o tych zapachach, jakoś mnie tak korci żeby kupić w ciemno, tylko który? ![]() Napiszcie proszę o Waszych wrażeniach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.