|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Zadomowienie
|
Dot.: Totalny laik prosi o pomoc w zakupie perfum
Deep Red
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mam ochotę zdradzić moje Halloween. Co zamiast?
Kurczakiem?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zakorzenienie
|
Deep Red lub Miracle. Spoza listy polecam Angel Innocent - ciepły, słodziutki, ale nie duszący.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Zakorzenienie
|
Deep Red jak nic, z tych, które wymieniłaś. Natomiast do opisu Ciebie pasuje mi jeszcze Euphoria Calvin Klein, ciepły, słodkawo-korzenny zapach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Raczkowanie
|
pomożecie znaleźć zapach???
Witajcie!moze znjadą sie jakies pomocne dla mnie opinie, co do wyboru zapachu..od dluższego czasu nie mogę dojśc do porozumienia samej ze sobą w sprawie zakupu zapachu, kazde wyjscie do perfumerii kończy sie mętlikiem w głowie i totalna dezorientacją.Doradźcie na czym skupic swoje myśli?...do tej pory wybór padal na NU YSL, Allure Sensuelle Chanel, Choprad Casmir, Voile D'ambre..teraz wacham sie nad Byzance Rochas...albo YD Estee Lauder ..ale nie znam kompletnie tych zapachów zaintrygowaly mnie jedynie opisy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
BAN stały
|
Dot.: pomożecie znaleźć zapach???
Myślę, ze powinnas zaopatrzyc się w próbeczki, kazdy z zapaszków przetestować. Z opisanych znam Allure Sensuelle i bardzo lubie, niby klasyczne ale jakies takie szalone, zmysłowe, wabiace, maja "to coś: ale to tylko moja opinia. Voile d Ambre tez znam i sa dość ciekawe, troche ciężkawe. Widze że raczej gustujesz w zapachach słodko- orientalnych itp. Ja z czystuym sumieniem moglabym Ci polecić Hypnotic Poison, albo się zakochasz albo znienawidzisz, mnie najpierw odrzuciło i to na dobre kilka tygodni a potem...chyba miłość po grób
![]() zamów na allegro kilka próbeczek i zdecyduj sama... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byzance to kwiatowo-drzewny szypr w nieco retro klimacie. Miałam edp (powędrowała w końcu do mamy), która pachniała na mnie mocno drewnianie i duszno-kwiatowo i był to niezły killer. Oba zapachy na pewno są dość oryginalne. Uważam jednak, że ich zakup w ciemno jest dość ryzykowny. Ale patrząc na to, co lubisz, co używałaś jest szansa, że się spodobają. Choć pewnie prędzej YD niż Byzance ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Przyczajenie
|
Ja mam dokładnie ten sam problem, wchodzę do perfumerii i po paru minutach głupieje, za dużo tego szczególnie dla takiego laika jak ja...
![]() Jak narazie najbardziej podoba mi się Chanel Mademaiselle EPD i Chance EPD, ale niestety nie na moją kieszeń. Szukam czegoś w cenie ok 200PLN za 50ml. Niby na allegro można kupić za ok 150PLN 50ml Mademaiselle ale wode toaletową, ale ta o dziwo troszke inaczej dla mnie pachnie i szybko jej nie czuje na sobie. Proszę pomóżcie mi coś wybrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśłi szukasz bzu polecam Eclat D`Arpege Lanvina, ale uwaga niektórzy uważają, że może być nietrwały. Lubisz Coco M.? Polecam zapach podobny do niego, czyli Carolinę C.Herrery (na allegro kupisz 50ml za około 150zł). Trwałe i kobiece jest zbyt ogólnym określeniem, napisz jakie składniki lubisz wanilia, róża, jaśmin... Wtedy coś konkretnego doradzimy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Przyczajenie
|
Oj i znowu zdrobnienie... sorki, ale czasami to silniejsze ode mnie, ale będe bardziej uważać. Troszke trudno mi zrozumieć dlaczego tak wasz to drażni, ale oki wasza większość poza tym ja nowa więc muszę się dostosować
![]() Dziękuję za podpowiedź. Co do dokładniejszego określenia zapachu to dla mnie ciężka sprawa. Za wanilią średnio przepadam, róża czy jaśmin chyba bardziej mi podchodzi. Nie podobają mi się też zapachy typowo kadzidełkowe. Zapachy w stylu Amarige zupełnie mi nie podchodzą. Kiedyś bardzo mi się podobało eu de givenchy takie niebieskie ale już go daaawno nie widziałam w perfumeriach. Wracając z pracy podeszłam jeszcze do perfumerii i pani poleciła mi kupić Chanel Mademoisalle do włosów. Koszt dużo mniejszy a zapach równie długo się utrzymuje co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc dla niewtajemniczonej
Witam serdecznie.
Pierwszy raz tu piszę, ale czytam Was od bardzo dawna.To Wasze sugestie, oceny, decydują o tym na jaki perfumeryjny zakup się skuszę. Zawsze zanim coś kupię zaglądam tutaj i czytam, kupuję w ciemno i nigdy nie zdarzyła mi się "wtopa". Mieszkam w niewielkim mieście, gdzie wybór perfum jest śmieszny, dlatego właśnie kupuję w ciemno - dla wyjaśnienia ![]() Teraz jednak pojawił się mały problemik. Mam zamiar kupić sobie kilka zapachów. Co do czterech jestem całkowicie przekonana, kupię je na pewno prędzej czy później. Nie mogą się jednak zdecydować na zapach z kategorii świeży. Czy zdecydować się na Tommy Hilfiger True Star czy DKNY Woman? Możecie mi pomóc w dokonaniu wyboru. Który z nich jest bardziej trwały, świeży, czysty? To śmieszne, ale w tego typu zapachach bardzo lubię (co większość z Was nie cierpi) intensywną nutkę proszku do prania, świeżo wypranych ubrań itp. Jeśli mogłybyście mi pomóc i doradzić na które z nich się zdecydować to bedę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o pomoc dla niewtajemniczonej
Cytat:
![]() Nie doradzę Ci niestety, ponieważ nie znam true star ![]() Wiem natomist, że DKNY są dość trwałe ... to z pewnością A znasz może l'eau par kenzo ? Te też kwalifikują się do grupy zapachów, których poszukujesz ![]() ![]() A , i jeszcze jedno, może pomocne będą dla Ciebie opisy na KWC ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam serdecznie i bardzo proszę o pomoc. Zauroczyły mnie dwa zapachy i najchętniej kupiłabym oba. Niestety dysponuję ograniczonym funduszem i na razie mogę kupić tylko jeden. Waham się między 5th Avenue a Baby Doll. Podobają mi się w równym stopniu i moje wrodzone niezdecydowanie uniemożliwia mi zakupy. Wiem, że i jeden, i drugi ma tutaj swoje zwolenniczki. Który byście wybrały?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Który zapach byście kupiły?
Ja zdecydowanie Baby doll. Moze dlatego, ze mam z nim zwiazane pewne wspomnienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Przyczajenie
|
l'eau par kenzo znam trochę (koleżanka je miala). Piękny zapach, tylko na teraz wydaje mi się za słabiutki. DkNY i True Star wydaje mi się (z komentarzy) że są mocniejsze. Własnie świeży zapach by mi sie teraz przydał, (tylko myslę o bardziej intensywnym), warto mieć jakiś neutralany,świezy zapach. Co do tych zapachów mogę sie jednak mylić, przecież ich nie znam, ale coś mnie ciągnie w ich stronę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
DKNY pachnie wodka. To pewne. Ja ich osobiscie nie moge uzywac, bo wlasnie ta wodka wchodzi mi do nosa i do gardla i... dusze sie. Mam wtedy ochtoe te perfumy polknac i zapomniec
![]() True star o ile dobrze pamietam, z wodka sie nie kojarzy, raczej z jasminem, melonem, arbuzem... Chyba te bym wziela. |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zadomowienie
|
Ja też wybrałabym Baby Doll. 5th Avenue są ładne... no właśnie, tylko ładne. Nie mają w sobie nic charakterystycznego, nie zapadają w pamięc.
#1908 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zadomowienie
|
Z proszkiem kojarzą mi się własnie Pleasures oraz Glow J.Lo. Z tym że Pleasures są dla mnie bardziej kwiatowe, natomiast Glow to taki dosłowny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
Ja wybrałabym Baby doll, choć alejka jest dla mnie arcydziełem i tyle. Dlaczego? Może dlatego, że mam alejkę i używam je na bardzo szczególne okazje myślę, że Baby doll są bardziej uniwersalne.
Ja proponuje w sumie kupić oba, alejka jest często w promocjach w Rosmannie, więc możesz sobie je kupić za naprawdę niewielkie pieniądze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
lipiec na maksa!!! :)
|
baby doll
![]() ![]()
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
5th avenue uzywalam z ponad rok. Jedne z moich pierszwych perfum - pamietam flakon ale nie zapach. Rozmyl sie. Nie mam pojecia jak pachna a uzywalam ich codziennie.
wiec...chyba Baby doll. |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Rozeznanie
|
True Star są ładne, świeże w sposób arbuzowy ale bez proszku.
Tommy Girl klasyczne mają nutę proszku. Proszek do prania czuję także w Happy Heart Clinique, Białej Herbacie Bvlgariego (proszek + mlecze), w Sun & Sea in Cadaques Salvadora Dali czuję płyn do prania wełny, Adidas Floral Dream - proszek i Fruity Rhythm - proszek i owoce, zapach wypłukanego już prania rozwieszonego na sznurku czuć w Cologne T. Muglera (trochę męski), cięższy kaliber - White Linen E. Lauder - wyprasowany, wykrochmalony obrus, taki proszek do prania bardziej staromodny. Wydaje mi się, że któreś Emporio (chyba białe?) też pachnie intensywnie proszkiem do prania. Ale nie kupuj w ciemno ![]()
#1914 |
Zakorzenienie
|
Ja postawilabym na Baby Doll
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alejki osobiscie nie lubie, wiec moja opinia moze byc nieobiektywna. Za bardzo przypominaja mi Eternity Moment cleina, ktorych szczerze nienawidze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Przyczajenie
|
Właśnie spojrzałam na opnie Glow by J.LO, ciekawi mnie, bo może to jest to co lubię w świeżakach, a z drugiej strony komentarze nie najlepsze. Hm...dałaś mi teraz do myślenia .
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie perfumy wybrać? Prosze, pomóżcie.
Mnie ostatnio zauroczyly meskie zapachy Escady
![]() ![]() ![]() przepiekne sa rowniez Black Code Armaniego - klasyczna, elegancka slodycz. Pasuje do mezczyzny z klasa, niezaleznie od wieku ![]() Bardzo lubie rowniez klasyczne, "oklepane" meskie Aqua di Gio. poczytaj watki, do ktorych Rachela podrzucila Ci linki, potestuj, a na pewno wkrotce wybierzesz zapach, ktory najlepiej odzwierciedla Twoja osobowosc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Rozeznanie
|
Tommy Girl są migrenogenne
![]() Ja uwielbiam True Star - mam wiele skojarzeń, jeśli lubisz zapach arbuzów, koniczyny, gum Donaldówek, groszku pachnącego, bzu i zboża, spodoba Ci się. Jest lekki ale niesamowicie trwały, długo utrzymuje sie na ubraniach. Klasyczny DKNY - za dużo alkoholu, odpada.
#1919 |
Przyczajenie
|
Ostatnie pytanie, jesli pozwolisz. DKNY już odrzuciłam, Tommy Girl i Lopezkę też. Co byś wybrała True Star czy Pleasures? Twoja decyzja będzie moją decyzją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Rozeznanie
|
Nie pamiętam dokładnie Pleasures
![]() ![]() Glow Lopezki jest natomiast, moim zdaniem, mistrzowsko oddanym zapachem insektycydów, którymi mój sąsiad spryskiwał ziemniaki przeciw stonce (w specjalnym gumowym kombinezonie). Zapach-masakra. Ale proszę Cię, nie zdawaj sie na moją opinię ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.