Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
CHANCE 10 24,39%
ALLURE 13 31,71%
MADEMOISELLE 18 43,90%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-27, 20:53   #2791
MorrigaN
Raczkowanie

GG do MorrigaN
Dot.: szukam zapachów dla siebie, w stylu i podobne do Cat Deluxe i Chanel Chance

Jeśli podoba Ci sie Cat Deluxe to myślę, że powinien Ci się spodobać również Paco Rabanne, Black XS Pour Elle coprawda zawiera wanilię ale Cat Deluxe również ją zawiera więc przy najbliższej okazji poprostu sprawdź sobie ten zapach
Stary 2007-10-27, 20:59   #2792
nebraska
Zakorzenienie

Dot.: Pomóżcie wybrać zapach:)

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Już raz robiłam podejście do Cinema, ale to było jakąś cieplejszą porą..spróbuje jeszcze raz. A co sądzicie o zapachach, które wymieniłam?
Z tych, które wymieniłaś moim faworytem jest Cristobal naprawdę wyjątkowy, w dodatku z racji małej dostępności niezbyt popularny.

Dolce Vita tez mi się podoba

Przeszedł mi do głowy jeszcze Trouble i L'or - też ciepłe, otulające klimaty

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 20:59   #2793
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: szukam zapachów dla siebie, w stylu i podobne do Cat Deluxe i Chanel Chance

Cytat:
Napisane przez MorrigaN Pokaż wiadomość
Jeśli podoba Ci sie Cat Deluxe to myślę, że powinien Ci się spodobać również Paco Rabanne, Black XS Pour Elle coprawda zawiera wanilię ale Cat Deluxe również ją zawiera więc przy najbliższej okazji poprostu sprawdź sobie ten zapach

testowalam oba i wydaja mi sie bardzo podobne
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 21:03   #2794
nebraska
Zakorzenienie

Dot.: Jakie perfumy wybrac?

Hmm, za mało danych aby coś poradzić... może spróbuj Dune? Albo Ralph Hot - nie są słodkie, ale dość ciepłe aby nadawały się na zimę.

Lub owocowe Purplelips Dalego.

Nie ma rady, bez testów się nie obejdzie

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 21:38   #2795
pieńkowa_dama
Zadomowienie

Porcelainnn, z wymienionych przez Ciebie najciekawsze wydają mi się Narciso Rodriguez for her. Idealne na jesień.

Nawet ja, która nie przepadam za wszelkimi kwiatowymi zapachami, zużyłam ze 30ml tego zapchu.
pieńkowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 21:59   #2796
MoniaK
Zakorzenienie

Stawiam na Lolitę a dodatkowo (może akurat Ci się spodobają):
- Pure Poison/Alien (widzę że ten już miałaś)
- Perles Lalique
- Neonatura Cocon
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 22:15   #2797
lady-dark
Zadomowienie

Cytat:

Zastanawiam się nad:
-Dolce Vita
-Tumulte
-Narcisco Rodriguez For her
-Ange ou Demon Givenchy
-Cristobal Christobal Balenciaga(niestety nie mialam okazji powąchać, sugeruję się opiniami z wizażu)
-Lolita Lempicka Lolita Lempicka

Który Waszym zdaniem będzie najlepszy?
Ja poleciłabym Lolitkę
A znasz Kenzo Jungle Elephant? Myślę że też mógłby Ci sie spodobać.

lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 22:59   #2798
ropuszka
Zakorzenienie

Do Lovely pdobne sa bardzo Narciso Rodriguez EDP, ale mcniejsze, ciezsze, dobre na zime moim zdaniem. Faktycznie niezle bylyby Dune Diora, a takze Dolce vita, Gucci Eau de parfum, moze Diesel Fuel for life (bardziej szyprowo-owocowy, wyrazisty), Coco Mademoiselle.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 23:05   #2799
ropuszka
Zakorzenienie

Polecam Rush Gucci, powinno Ci sie spodobac.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 23:39   #2800
gryx82
BAN stały

A wiecie, że też pomyślałem o Dune? <Truskawo >

gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 08:30   #2801
leeloodragon
Raczkowanie

Zabawne bo ja też myślałam o Dune. Dziś wybieram się na zwiady, nie ukrywam ze super by było nie pachnieć jak pół Krakowa ale na szczęście jest moda na słodycz więc jest szansa. Dzięki za odpowiedzi.
leeloodragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 10:37   #2802
Porcelainnn
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny Zaraz wybieram sie do Douglasa w Galerii Krakowskiej i szykuję się na kolejne testy .

nebrasko- Trouble ani L'or jeszcze nie wąchałam. A o 'boskim' Cristobalu tyle się nasłuchałam Ale nie umiem kupować w ciemno :/

pieńkowa damo- wolisz Narcisco EDP czy EDT?

MoniaK- Z Twoich propozycji zobacze zapach Lalique, Pure Poison to ulubiony zapach siostry i choc go bardzo lubie, to nie bede tak pachniec, ona była pierwsza.

Lady-dark- uwielbiam Słonia . Pierwszy raz go powąchałam jak miałam ...12 lat?Dostałam próbkę i jakoś mnie urzekła. Skojarzyła mi się z Afryką, rozgrzaną ziemią, dżunglą I jeszcze ta trwałość. Pamiętram,że znalazłam tę próbkę (pustką) po jakiś 6 latach podczac przeprowadzki i wciąż pachniała(!). Niemniej jednak czuję się jeszcze niedostatecznie dojrzała by nosić Słonika. Obiecałam sobie, że kupię go w dniu moich 30stych urodzin .

Kusi mnie natomiast Tygrys Kenzo, tak jak w przypadku Cristobala dużo o nim słyszałsm... No i stara zasada- to co trudno zdobyć, jest bardziej pociągające...Ehh..

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 10:58   #2803
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Szukam perfum na zimowe dni; ciepłych, kobiecych, głębokich i trwałych. Trochę słodkich na zimę lubię słodzsze zapachy), ale nie ulepków.Wyrazistych- lubię czuć, że pachnę, ale nie agresywnie narzucających się otoczeniu.

Zauważyłam, że w perfumach lubię (kolejność przypadkowa): orchideę, różę, bób tonka, jaśmin, pieprz, frezję, wrzosy...

Dotychczas używałam/ używam - Gucci Rush, Chanel Chance ( Chance au Fraische bardzo mi sie podoba, ale jeszcze nie posiadam), Alien, Sicily, Soir de Lune,Dune.

Zastanawiam się nad:
-Dolce Vita
-Tumulte
-Ange ou Demon Givenchy
-Cristobal Christobal Balenciaga(niestety nie mialam okazji powąchać, sugeruję się opiniami z wizażu)

Cytat:
A co sądzicie o zapachach, które wymieniłam?

Ja wybrałabym Dolce Vitę i Cristobala.
Myślę jednak, że najbardziej spodoba ci się Ange ou Demon
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 11:05   #2804
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leeloodragon Pokaż wiadomość
Witam,
Właśnie skończyły mi się perfumy, których używałam wiosną i latem Lovely Sarah Jessica Parker. Teraz szukam czegoś na zimę ale tyle jest tego w perfumeriach i cięzko tam coś wybrac nie wpadając na łunę zapachów unoszących się wokół. Bardzo prosiłabym o jakąś radę. Nie lubię świeżuchów i perfum słodkich typu CK Euphoria, mam wrażenie,że takie ostatnio przeważają. Będę wdzięczna za sugestie.
Może (wspomniane już z resztą przez innych) : Narciso Rodriguez For Her, Dune, albo szyprowy Agent Provocateur ?

Stary 2007-10-28, 11:13   #2805
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Żeby nie zakładać nowego tematu, pozwólcie, że podczepię się pod ten

Poszukiwane perfumy dla licealistki - wysokiej, kasztanowe włosy do pasa i zielone oczy, ubiera się zazwyczaj na czarno, dość mocny makijaż. Powinno być to coś intrygującego, "innego", ciepłego, otulającego, mgliście listopadowego, na pewno nie przesadnie słodkiego, nic lekkiego, ale też nie przytłaczającego. Zapach z charakterem, ale niezbyt nachalny. Raczej jesienno-zimowy. Piszcie swoje luźne skojarzenia, pierwsze, co Wam się nasunęło
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 11:22   #2806
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Żeby nie zakładać nowego tematu, pozwólcie, że podczepię się pod ten

Poszukiwane perfumy dla licealistki - wysokiej, kasztanowe włosy do pasa i zielone oczy, ubiera się zazwyczaj na czarno, dość mocny makijaż. Powinno być to coś intrygującego, "innego", ciepłego, otulającego, mgliście listopadowego, na pewno nie przesadnie słodkiego, nic lekkiego, ale też nie przytłaczającego. Zapach z charakterem, ale niezbyt nachalny. Raczej jesienno-zimowy. Piszcie swoje luźne skojarzenia, pierwsze, co Wam się nasunęło
Od razu nasunęły mi się :

- Black Cashmere Donna Karan
- Poison Christian Dior
- Nu Yves Saint Laurent

Stary 2007-10-28, 11:51   #2807
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

czy BC można jeszcze gdziekolwiek dostać? bo już dawno chcialam przetestować, szukam i szukam, ale wszędzie mówią, że nie ma

NU też nie znam, muszę koniecznie sprawdzić... dzięki
Stary 2007-10-28, 11:55   #2808
Porcelainnn
Zadomowienie

Myślę, że jeśli to jest licealistka, to Posion i Black Cashmere będą jednak trochę 'na wyrost'... Black XS Paco Rabanne? Gotycki design buteleczki na pewno się spodoba
Esprit horizon mogę też polecić,może Aniołek liliowy...

Stary 2007-10-28, 12:39   #2809
lady-dark
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SpanishMyszka Pokaż wiadomość
Od razu nasunęły mi się :

- Black Cashmere Donna Karan
- Poison Christian Dior
- Nu Yves Saint Laurent
z tej trójcy to najwyżej Nu. Poison jest zbyt wyzywający, żeby nie powiedzieć wulgarny. Niestety tak jest...
BC juz predzej ale jednak po 1) nie uwazam zeby szkola byla dobrym miejscem na kadzidlane eksperymenty. Po 2) ten zaapch jest jednak antyzapachem, tzn jest oryginalny, ma cos w sobie(jesli chodzi o powachanie go i podziwianie) ale jest wg mnie calkowicie nieużyteczny - tzn nie wyobrazam sobie go na skorze zwlaszcza kobiety. Bo jest jednak antykobiecy

Cytat:
czy BC można jeszcze gdziekolwiek dostać? bo już dawno chcialam przetestować, szukam i szukam, ale wszędzie mówią, że nie ma

BC z tego co wiem już wycofali ale jeszcze są sklepy wysyłkowe w internecie. Tylko nie radze w ciemno kupować . Małe szanse że Ci się spodoba... choc z drugiej strony6 nigdy nic nie wiadomo

Cytat:
Myślę, że jeśli to jest licealistka, to Posion i Black Cashmere będą jednak trochę 'na wyrost'... Black XS Paco Rabanne? Gotycki design buteleczki na pewno się spodoba
Esprit horizon mogę też polecić,może Aniołek liliowy...
Też tak uważam. Chociaz ja sama byłam w liceum jak zaczelam uzywac Poison teraz chyba dopiero z tego wyrosłam

lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 13:55   #2810
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:

Sprawdź jeszcze nowość - Givenchy Ange ou Demon, ciepły, kobiecy zapach, ma w sobie cos intrygującego, nie jest landrynkowy - może akurat się spodoba ?

Cytat:
Myślę, że jeśli to jest licealistka, to Posion i Black Cashmere będą jednak trochę 'na wyrost'...
Cytat:
Napisane przez lady-dark Pokaż wiadomość
z tej trójcy to najwyżej Nu. Poison jest zbyt wyzywający, żeby nie powiedzieć wulgarny. Niestety tak jest...
BC juz predzej ale jednak po 1) nie uwazam zeby szkola byla dobrym miejscem na kadzidlane eksperymenty. Po 2) ten zaapch jest jednak antyzapachem, tzn jest oryginalny, ma cos w sobie(jesli chodzi o powachanie go i podziwianie) ale jest wg mnie calkowicie nieużyteczny - tzn nie wyobrazam sobie go na skorze zwlaszcza kobiety. Bo jest jednak antykobiecy
Poison, to zależy - może i na co dzień się nie nadaje, ale na wieczorne wyjścia, imprezy, jak najbardziej.

Fakt, do szkoły, na lekcje polskiego może i nie jest odpowiedni, po części wulgarny, ale skoro dziewczyna ubiera się na czarno i ma "dość mocny makijaż" to te perfumy będą pasowały do jej wizerunku.

Black Cashmere jest spokojniejszy niż Poison, ciepły i nikogo nie zadusi, ja bardzo lubię, a w zasadzie to kocham ten zapach i przede wszystkim odpowiada opisowi melkmeisje.
Jak przeczytałam "mgliście listopadowy" od razu o nim pomyślałam.

"Nieużyteczny" i "antykobiecy" to ostatnie słowa, które (moim zdaniem) do niego pasują.

Nu nie cierpię, nie trawię na mnie pachnie jak połączenie ogórków kiszonych z kilogramem pieprzu, nigdy nie chciałabym go nościć (ze względu na to iż nie mam zamiaru pachniec jak kiszone warzywa) ale wierzę w to, że na innej skórze może pokazać swe kadzidlane oblicze i dlatego go zaproponowałam.
I to o Nu można prędzej powiedzieć, że jest antykobiecy

Cytat:
Napisane przez Lady-Dark Pokaż wiadomość
Chociaz ja sama byłam w liceum jak zaczelam uzywac Poison teraz chyba dopiero z tego wyrosłam
Nie wyrosłaś z używania Poison, tylko zmienił ci się gust i preferujesz teraz bardziej słodkie zapachy.

Ja jak byłam w liceum, używałam perfum, których zapach mi się podobał, nie brałam pod uwagę tego, że mogę być za młoda I widzę, że Ty miałaś tak samo - biegałaś w Poison i nawet ci przez myśl nie przeszło, że to być może zbyt dojrzałe i zbyt charakterne pachnidło jak dla nastolatki

Stary 2007-10-28, 14:00   #2811
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wybrałabym Dolce Vitę i Cristobala.
Myślę jednak, że najbardziej spodoba ci się Ange ou Demon
popieram, popieram
Stary 2007-10-28, 14:07   #2812
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Sprawdź jeszcze nowość - Givenchy Ange ou Demon, ciepły, kobiecy zapach, ma w sobie cos intrygującego, nie jest landrynkowy - może akurat się spodoba ?
Tak, Ange ou Demon faktycznie zwrócił moją uwagę - coś w nim jest, moim zdaniem jest niebanalny (a o to przede wszystkim mi chodzi) i zapada w pamięć

Poison będę musiała wypróbować. Co prawda jest to dość znany zapach i nie powiem, że go nie kojarzę, ale musiałabym trochę z nim "pożyć"

Czy Nu można jeszcze bez problemu dostać w perfumeriach?
Z Black Cashmere raczej ciężko, a w ciemno nie odważę się zamówić, chociaz baaardzo mnie intryguje.
Stary 2007-10-28, 14:15   #2813
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, Ange ou Demon faktycznie zwrócił moją uwagę - coś w nim jest, moim zdaniem jest niebanalny (a o to przede wszystkim mi chodzi) i zapada w pamięć
Właśnie
Ja w sumie nie za bardzo go lubię, ale za każdym razem jak jestem w perfumerii ciągnie mnie do niego... i nie wiedziec czmu - usiłuję się przekonać

Cytat:
Czy Nu można jeszcze bez problemu dostać w perfumeriach?
Z Black Cashmere raczej ciężko, a w ciemno nie odważę się zamówić, chociaz baaardzo mnie intryguje.
Black Cashmere powinien być w Douglasie, bynajmniej w moim mieście jest
Nu też widziałam właśnie w perfumerii Douglas, obie wersje - edt i edp.

W Sephorze mi powiedzieli (kilka miesięcy temu) że oba te zapachy są wycofane i juz ich nie będzie, więc lepiej zajrzeć do Douglasa.

Stary 2007-10-28, 14:59   #2814
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
A wiecie, że też pomyślałem o Dune? <Truskawo >

Gryx Czy u Diora Ci za to płacą? Wypiękniałeś jeszcze bardziej, no no... Niezła laska z Ciebie

A w temacie: Biała Herbatka Bvlgari, Laguna S. Dali, Eclat d'Arpege? Strasznie mało danych. No i faktycznie - Narciso EDP jest podobny do Lovely, ale trochę cieplejszy.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 15:02   #2815
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Lolitka, zdecydowanie EDP albo Midnight. Nie jesteś z mojego miasta, więc nie dostanę ataku irracjonalnej zazdrości, jak zawsze kiedy ją na kimś poczuję Jeszcze Narciso jest fajny, szczególnie EDT

Melkmeisje, popieram pomysł z Nu, szczególnie EDP. Poza tym może Prada EDP, Eau des Merveilles... Może wypełnij ankietę na stronie Frederica Malle, znam kilka jego zapachów i żadnego nie da się nazwać banalnym... Wyślą Ci próbkę/próbki za darmo

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2007-10-28 o 15:19 Powód: dopisek
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 15:39   #2816
homyk
Zakorzenienie

Cytat:

Zastanawiam się nad:
-Dolce Vita
-Tumulte
-Ange ou Demon Givenchy

W takiej chwili niezdecydowania dobrze sprawdza się zakup czegoś zupełnie innego, wcześniej nieplanowanego, czegoś czego nie ma na liście marzeń

Mogłabyś spróbować zapolować na Black Orchid Toma Forda. Lubisz nutę orchidei, Soir de Lune i Aliena. Myślę, że Black Orchid mogłyby się Tobie spodobać. Zapach jest bardzo mocny i bardzo trwały. Nie pozostawia obojętnym
Top note : Truffle, Ylang-Ylang, Bergamot, Black Currant
Middle note :Orchid, Fruity Notes, Lotus Wood
Base note : Dark Chocolate, Incense, Patchouli,Sandalwood, Vanilla, Vetiver
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 17:19   #2817
Porcelainnn
Zadomowienie

Taaak, tylko ciężko znaleźć Black Orchid.Od dawna już je chcę powąchać.Dziękuje Homyk, że mi o nich przypoimniałaś i że wypisałaś apetyczne nuty .

Wróciłam z posiedzenia w Douglasie i w Sephorze i póki co najbardziej przychylam się do Dolce Vity... Jest taka...miękka, kobieca. Poza tym chyba miło pachnieć szampanem/ szampańskim życiem .

Ange ou Demon- coś mi się wydaje, że nawet jeśli kupię DV, to ona też w końcu wylądują na mojej półce. Idealne na wieczór jak dla mnie...

Narcisco chyba jednak odpada-śliczną, olejkowo - różaną nutę zakłóca mi okrutna papierowa, to tak jakby pachnieć też samym papierowym testerem :/

Odkryciem dnia są natomiast Perles de Lalilque- tożto moje ukochane ciasto z dzieciństwa- rolada z nadzieniem z dzikiej róży! I ten pieprz ...zakochałam się. Bardzo dziękuje, Moniu, że mi je poleciłaś.

SpanishMyszko, nie jestem pewna jak mnie zrozumiałaś, w każdym bądź razie 'na wyrost' w przypadku BC i Poison nie ma ujmować im uroku. Moim zdaniem są to po prostu perfumy bardziej pasujące do kobiet, niż do dziewczyn. Ale zdaję sobie sprawę, że są wyjątki - dziewczyny dojrzałe,którym powyższe zapachy będą pasować.

Stary 2007-10-28, 17:32   #2818
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Odkryciem dnia są natomiast Perles de Lalilque- tożto moje ukochane ciasto z dzieciństwa- rolada z nadzieniem z dzikiej róży! I ten pieprz ...zakochałam się. Bardzo dziękuje, Moniu, że mi je poleciłaś.
Cieszę się, że się spodobały i że trafiłam Prawda, że są piękne
Stary 2007-10-28, 17:43   #2819
Porcelainnn
Zadomowienie

Taaak. I właśnie znalazłam na allegro 50 ml po 135 zł od super sprzedawcy

Stary 2007-10-28, 17:47   #2820
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak. I właśnie znalazłam na allegro 50 ml po 135 zł od super sprzedawcy
Widziałam widziałam i też na nie poluję, ale najpier muszę się pozbyć ze dwóch flaszek aby pozwolić sobie na Perles
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości