|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: szukam zapachów dla siebie, w stylu i podobne do Cat Deluxe i Chanel Chance
Jeśli podoba Ci sie Cat Deluxe to myślę, że powinien Ci się spodobać również Paco Rabanne, Black XS Pour Elle coprawda zawiera wanilię ale Cat Deluxe również ją zawiera więc przy najbliższej okazji poprostu sprawdź sobie ten zapach
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie wybrać zapach:)
Cytat:
Dolce Vita tez mi się podoba Przeszedł mi do głowy jeszcze Trouble i L'or - też ciepłe, otulające klimaty |
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: szukam zapachów dla siebie, w stylu i podobne do Cat Deluxe i Chanel Chance
Cytat:
testowalam oba i wydaja mi sie bardzo podobne |
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie perfumy wybrac?
Hmm, za mało danych aby coś poradzić... może spróbuj Dune? Albo Ralph Hot - nie są słodkie, ale dość ciepłe aby nadawały się na zimę.
Lub owocowe Purplelips Dalego. Nie ma rady, bez testów się nie obejdzie |
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Porcelainnn, z wymienionych przez Ciebie najciekawsze wydają mi się Narciso Rodriguez for her. Idealne na jesień.
Nawet ja, która nie przepadam za wszelkimi kwiatowymi zapachami, zużyłam ze 30ml tego zapchu. |
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Stawiam na Lolitę
a dodatkowo (może akurat Ci się spodobają):- Pure Poison/Alien (widzę że ten już miałaś) - Perles Lalique - Neonatura Cocon |
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A znasz Kenzo Jungle Elephant? Myślę że też mógłby Ci sie spodobać.
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Do Lovely pdobne sa bardzo Narciso Rodriguez EDP, ale mcniejsze, ciezsze, dobre na zime moim zdaniem. Faktycznie niezle bylyby Dune Diora, a takze Dolce vita, Gucci Eau de parfum, moze Diesel Fuel for life (bardziej szyprowo-owocowy, wyrazisty), Coco Mademoiselle.
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam Rush Gucci, powinno Ci sie spodobac.
|
|
|
|
#2800 |
|
BAN stały
|
A wiecie, że też pomyślałem o Dune?
|
|
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
Zabawne bo ja też myślałam o Dune. Dziś wybieram się na zwiady, nie ukrywam ze super by było nie pachnieć jak pół Krakowa ale na szczęście jest moda na słodycz więc jest szansa. Dzięki za odpowiedzi.
|
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny
Zaraz wybieram sie do Douglasa w Galerii Krakowskiej i szykuję się na kolejne testy .nebrasko- Trouble ani L'or jeszcze nie wąchałam. A o 'boskim' Cristobalu tyle się nasłuchałam Ale nie umiem kupować w ciemno :/pieńkowa damo- wolisz Narcisco EDP czy EDT? MoniaK- Z Twoich propozycji zobacze zapach Lalique, Pure Poison to ulubiony zapach siostry i choc go bardzo lubie, to nie bede tak pachniec, ona była pierwsza .Lady-dark- uwielbiam Słonia . Pierwszy raz go powąchałam jak miałam ...12 lat?Dostałam próbkę i jakoś mnie urzekła. Skojarzyła mi się z Afryką, rozgrzaną ziemią, dżunglą I jeszcze ta trwałość. Pamiętram,że znalazłam tę próbkę (pustką) po jakiś 6 latach podczac przeprowadzki i wciąż pachniała(!). Niemniej jednak czuję się jeszcze niedostatecznie dojrzała by nosić Słonika. Obiecałam sobie, że kupię go w dniu moich 30stych urodzin .Kusi mnie natomiast Tygrys Kenzo, tak jak w przypadku Cristobala dużo o nim słyszałsm... No i stara zasada- to co trudno zdobyć, jest bardziej pociągające...Ehh..
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wybrałabym Dolce Vitę i Cristobala. Myślę jednak, że najbardziej spodoba ci się Ange ou Demon
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
: Narciso Rodriguez For Her, Dune, albo szyprowy Agent Provocateur ?
|
|
|
#2805 |
|
BAN stały
|
Żeby nie zakładać nowego tematu, pozwólcie, że podczepię się pod ten
![]() Poszukiwane perfumy dla licealistki - wysokiej, kasztanowe włosy do pasa i zielone oczy, ubiera się zazwyczaj na czarno, dość mocny makijaż. Powinno być to coś intrygującego, "innego", ciepłego, otulającego, mgliście listopadowego, na pewno nie przesadnie słodkiego, nic lekkiego, ale też nie przytłaczającego. Zapach z charakterem, ale niezbyt nachalny. Raczej jesienno-zimowy. Piszcie swoje luźne skojarzenia, pierwsze, co Wam się nasunęło
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:- Black Cashmere Donna Karan - Poison Christian Dior - Nu Yves Saint Laurent
|
|
|
#2807 |
|
BAN stały
|
czy BC można jeszcze gdziekolwiek dostać? bo już dawno chcialam przetestować, szukam i szukam, ale wszędzie mówią, że nie ma
![]() NU też nie znam, muszę koniecznie sprawdzić... dzięki
|
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że jeśli to jest licealistka, to Posion i Black Cashmere będą jednak trochę 'na wyrost'... Black XS Paco Rabanne? Gotycki design buteleczki na pewno się spodoba
![]() Esprit horizon mogę też polecić,może Aniołek liliowy...
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
#2809 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
BC juz predzej ale jednak po 1) nie uwazam zeby szkola byla dobrym miejscem na kadzidlane eksperymenty. Po 2) ten zaapch jest jednak antyzapachem, tzn jest oryginalny, ma cos w sobie(jesli chodzi o powachanie go i podziwianie) ale jest wg mnie calkowicie nieużyteczny - tzn nie wyobrazam sobie go na skorze zwlaszcza kobiety. Bo jest jednak antykobiecy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fakt, do szkoły, na lekcje polskiego może i nie jest odpowiedni, po części wulgarny, ale skoro dziewczyna ubiera się na czarno i ma "dość mocny makijaż" to te perfumy będą pasowały do jej wizerunku. Black Cashmere jest spokojniejszy niż Poison, ciepły i nikogo nie zadusi, ja bardzo lubię, a w zasadzie to kocham ten zapach Jak przeczytałam "mgliście listopadowy" od razu o nim pomyślałam. "Nieużyteczny" i "antykobiecy" to ostatnie słowa, które (moim zdaniem) do niego pasują. Nu nie cierpię, nie trawię na mnie pachnie jak połączenie ogórków kiszonych z kilogramem pieprzu, nigdy nie chciałabym go nościć (ze względu na to iż nie mam zamiaru pachniec jak kiszone warzywa) ale wierzę w to, że na innej skórze może pokazać swe kadzidlane oblicze i dlatego go zaproponowałam.I to o Nu można prędzej powiedzieć, że jest antykobiecy Cytat:
Ja jak byłam w liceum, używałam perfum, których zapach mi się podobał, nie brałam pod uwagę tego, że mogę być za młoda I widzę, że Ty miałaś tak samo - biegałaś w Poison i nawet ci przez myśl nie przeszło, że to być może zbyt dojrzałe i zbyt charakterne pachnidło jak dla nastolatki
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2812 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Poison będę musiała wypróbować. Co prawda jest to dość znany zapach i nie powiem, że go nie kojarzę, ale musiałabym trochę z nim "pożyć" ![]() Czy Nu można jeszcze bez problemu dostać w perfumeriach? Z Black Cashmere raczej ciężko, a w ciemno nie odważę się zamówić, chociaz baaardzo mnie intryguje. |
|
|
|
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie nie za bardzo go lubię, ale za każdym razem jak jestem w perfumerii ciągnie mnie do niego... i nie wiedziec czmu - usiłuję się przekonać ![]() Cytat:
![]() Nu też widziałam właśnie w perfumerii Douglas, obie wersje - edt i edp. W Sephorze mi powiedzieli (kilka miesięcy temu) że oba te zapachy są wycofane i juz ich nie będzie, więc lepiej zajrzeć do Douglasa.
|
|
|
#2814 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Gryx
Czy u Diora Ci za to płacą? Wypiękniałeś jeszcze bardziej, no no... Niezła laska z CiebieA w temacie: Biała Herbatka Bvlgari, Laguna S. Dali, Eclat d'Arpege? Strasznie mało danych. No i faktycznie - Narciso EDP jest podobny do Lovely, ale trochę cieplejszy.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#2815 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Lolitka, zdecydowanie
EDP albo Midnight. Nie jesteś z mojego miasta, więc nie dostanę ataku irracjonalnej zazdrości, jak zawsze kiedy ją na kimś poczuję Jeszcze Narciso jest fajny, szczególnie EDTMelkmeisje, popieram pomysł z Nu, szczególnie EDP. Poza tym może Prada EDP, Eau des Merveilles... Może wypełnij ankietę na stronie Frederica Malle, znam kilka jego zapachów i żadnego nie da się nazwać banalnym... Wyślą Ci próbkę/próbki za darmo
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2007-10-28 o 15:19 Powód: dopisek |
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogłabyś spróbować zapolować na Black Orchid Toma Forda. Lubisz nutę orchidei, Soir de Lune i Aliena. Myślę, że Black Orchid mogłyby się Tobie spodobać. Zapach jest bardzo mocny i bardzo trwały. Nie pozostawia obojętnym ![]() Top note : Truffle, Ylang-Ylang, Bergamot, Black Currant Middle note :Orchid, Fruity Notes, Lotus Wood Base note : Dark Chocolate, Incense, Patchouli,Sandalwood, Vanilla, Vetiver |
|
|
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
Taaak, tylko ciężko znaleźć Black Orchid.Od dawna już je chcę powąchać.Dziękuje Homyk, że mi o nich przypoimniałaś i że wypisałaś apetyczne nuty .
Wróciłam z posiedzenia w Douglasie i w Sephorze i póki co najbardziej przychylam się do Dolce Vity... Jest taka...miękka, kobieca. Poza tym chyba miło pachnieć szampanem/ szampańskim życiem .Ange ou Demon- coś mi się wydaje, że nawet jeśli kupię DV, to ona też w końcu wylądują na mojej półce. Idealne na wieczór jak dla mnie... Narcisco chyba jednak odpada-śliczną, olejkowo - różaną nutę zakłóca mi okrutna papierowa, to tak jakby pachnieć też samym papierowym testerem :/ Odkryciem dnia są natomiast Perles de Lalilque- tożto moje ukochane ciasto z dzieciństwa- rolada z nadzieniem z dzikiej róży! I ten pieprz ...zakochałam się. Bardzo dziękuje, Moniu, że mi je poleciłaś. SpanishMyszko, nie jestem pewna jak mnie zrozumiałaś, w każdym bądź razie 'na wyrost' w przypadku BC i Poison nie ma ujmować im uroku. Moim zdaniem są to po prostu perfumy bardziej pasujące do kobiet, niż do dziewczyn. Ale zdaję sobie sprawę, że są wyjątki - dziewczyny dojrzałe,którym powyższe zapachy będą pasować .
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
Taaak. I właśnie znalazłam na allegro 50 ml po 135 zł od super sprzedawcy
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

Zaraz wybieram sie do Douglasa w Galerii Krakowskiej i szykuję się na kolejne testy
Ale nie umiem kupować w ciemno :/
I jeszcze ta trwałość. Pamiętram,że znalazłam tę próbkę (pustką) po jakiś 6 latach podczac przeprowadzki i wciąż pachniała(!). Niemniej jednak czuję się jeszcze niedostatecznie dojrzała by nosić Słonika. Obiecałam sobie, że kupię go w dniu moich 30stych urodzin

na mnie pachnie jak połączenie ogórków kiszonych z kilogramem pieprzu, nigdy nie chciałabym go nościć (ze względu na to iż nie mam zamiaru pachniec jak kiszone warzywa) ale wierzę w to, że na innej skórze może pokazać swe kadzidlane oblicze i dlatego go zaproponowałam.
I widzę, że Ty miałaś tak samo - biegałaś w Poison i nawet ci przez myśl nie przeszło, że to być może zbyt dojrzałe i zbyt charakterne pachnidło jak dla nastolatki
Czy u Diora Ci za to płacą?