![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
:)
Kochani mam pytanie - czy znacie perfumy z wanilią w tle? błagam to ważne
Wiem że jest taki wątek o perfumach malinowych i truskawkowych ale szukam jeszcze czegoś z wanilią wyczuwalną, jakies perfumy które sa naprawdę słodkie i ładne ![]() Pomożecie? ![]() z góry przepraszam za tytuł wątku - niechcący mi się zmazał - miał być - "Perfumy waniliowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
Dot.: :)
Cashmir Chopard - jak dla mnie głównie wanilia-siekiera,Vanilla Fields Coty (na allegro,bo już ich dawno w sklepach nie widać)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Addict, Addict, Addict
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Casmir Chopard,Addict Dior,Kenzo Amour,Hypnotic Poison,Gloria Cacharel,Fantasy Britney Spears,Hypnose Lancome.Wanilę wyczuwam też w moim ukochanym Lacoste pour Femme
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
1. Hypnotic Poison
2. Addict 3. Kenzo Amour 4. Hypnose 5. L de Parfum - (wanilia w wydaniu ciasteczkowym) 6. Flowerbomb - w skaładzie nie ma wanilii, ale zapach jest słodki i bardzo do wanilii podobny ![]() 7. Trouble
![]() |
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
dziękuję wam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Dot.: Waniliowe perfumy
Casmir jest wg mnie bardzo waniliowy
Jak ktos gdzies napisal: "apetyczny orient". Radze jednak przetestowac i porownac wszystkie wymienione zapachy, bo wanilia wanilii nie rowna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o Absolu VALENTINO?, nie wiem czy w składzie jest wanilia ale w zapachu jest wyczuwalny waniliowo- słodki posmak.
![]() Czy znacie ten zapach? Któraś z perfumomanek go używała? ![]() Ostatnio w oczekiwaniu na pojawienie się Femme Mont Blanc chyba zakupię cos przejściowego, bo jestem na głodzie zapachowym? Zastanawiam się nad Absolu Valentino, taki słodziutki ale z charakterem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
acha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
Z zapachów waniliowych polecam Gucci eau de parfum, bo własnie mam próbke przed sobą i pachna zmysłowo, słodko poprostu pięknie.
Typ zapachu : kwiatowo - orientalny Nuty zapachowe : kwiat pomarańczy, bergamotka, wanilia, orris, kminek, tymianek, piżmo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Może Sephora Brown?
Kiedyś bardzo mi się podobał ![]()
Siła zdolna zmieniać świat (...) jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem? A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem? http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Mi sie bardziej kojarzy ten zapach z czekolada i orzechami
![]()
![]() |
#166 |
Rozeznanie
|
A Nina Ricci -NINA ?????
Czy jest smakowicie słodziutka? ![]() ![]() ![]() ja nie potrafie korzystać z wyszukiwarki - zawsze wyświetla mi się pełno nie tych wątków co trzeba :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Po raz ostatni wklejam Ci link: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=129025 Umiejętność korzystania z wyszukiwarki jest gwarancją istnienia na tym forum. Jeżeli w dalszym ciągu będziesz dublować wątki lub zadawać pytania po kilkakroć, w niewłaściwych miejscach - będę zmuszona kasować Twoje posty. ![]()
![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
przepraszam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Wanilia jak z YR
Chodzi mi o coś podobnego do wody Yves Rocher. Ostatnio skusiłam się na HP,
ale dla mnie ta wanilia jest zbyt "wytrawna". Szukam czegoś zupelnie prostego jak olejek do ciasta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wanilia jak z YR
Może Wanilia i Mleczko Sojowe Avonu?
Sprawdzałaś w wyszukiwarce? ![]() Przejrzyj wątki: Waniliowe perfumy Słodkie perfumy A także na stronie Basenotes.
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
tak ale niestety dalej szukam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Wypróbuj Vanilla The Body Shop.Nie jest to może czysta wanilia,ale warto spróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
Hjulet Pakart?
![]() A co myślisz o "Casmir" i nowej Lolitce "L"? Nie jest to co prawda sama wanilia, ale taka wanilia, jak tu jest, jest taka: mmmmmmmmm ![]()
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
A czy ktos wie czy można jeszcze dostać cos takiego jak Vanilla Field?
to było modne kilka lat temu ale przepieknie pachniały te wody Nie przepadam za waniliowymi zapachami ale ten nalezy do takich, których sie nie zapomina. Jesli jeszcze sa dostepne to polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Ja też uwielbiałam ten zapach. Szkoda, że już go nie ma. Bywa sporadycznie na allegro. Częściej można złapać ich następcę Vanilla Musk- jeszcze bardziej waniliowe.
![]() |
#176 |
Przyczajenie
|
Witam. Przepraszam, że odkopałem ten temat.
Mam do was takie zapytanie: czy możecie mi podać nazwy kilku zapachów dla faceta z niezbyt mocno, ale jednak wyczuwalną nutą wanilii. Najlepiej coś lekkiego, kwiatowego, dla człowieka po dwudziestce. Edytowane przez 68689160 Czas edycji: 2007-09-22 o 20:38 Powód: a bo tak :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
Polecam dla miłośnicvzek słodkich zapachów-HOT Ralph Lauren. Hmm, słodki, sexowny, i naprawde gorący. Kto woli nieco tansze odpowiedniki polecma niemal idealną kopie tego zapachu- wodę RACHEL HIT firmy Chatier-wydatek 20-30 zł a pozwala sie poczuc wyjatkowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po raz kolejny proszę Cię o zapoznanie się z REGULAMINEM tego forum, bo Twoja nieznajomość go trochę irytująca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
czyli Endżi
|
Jeśli chodzi o waniliowe zapachy, to bardzo apetyczne są te z waniliowej linii Comptoir sud Pacifique
![]() Można o nich poczytać tu : klik! Dostępne są: Vanille Amande, Vanille Pineapple, Vanille Abricot Collector, Vanille Passion, Vanille Extreme, Vanille Abricot, Vanille Coco, Vanille Cannale, Vanille Banane, Vanille Pitahaya, Vanille Mokha, Vanille Tiare i Vanille Ambre. W najbliższym czasie bardzo chętnie przygarnęłabym Vanille Amande, Vanille Abricot, Vanille Extreme, Vanille Mokha i Vanille Tiare ![]() ![]()
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Miłośniczka wanilii- ukochane zawsze ją mają: Cristobal, JOOP!, Presence Intense, Emporio, Dolce Vita. "HOT" Ralpha Laurena okazały się dla mnie apogeum słodkości, ale... Cóż, gdyby nie ta chora butla...
Tak czy inaczej, jestem ciekawa, czy któraś z was byłaby mi w stanie pomóc. Znam już bardzo wiele zapachów waniliowych, teraz potrzebuję jednego, konkretnego. Teoretycznie pachnie wanilią i już, ale... Cóż poradzić... Na... Tak... Mocne... Uczucie! Pomoc ta jest pracochłonna, gdyż najpierw dana wizażanka musiałaby zajrzeć do któregokolwiek sklepu Duka. Mają mnóstwo fajnych świeczek (Białe piżmo polecam!), ale podeszłaby ona do jasnokremowej, świeczki waniliowej, wzięła do ręki tą kwadratową (Największa, najbardziej skondensowana) i powąchała ją od spodu. ... kiedy już się ocknie, powiedziałaby, co mogłoby pachnieć IDENTYCZNIE? Zapach jest tak czysty, czarujący, uderzający... Naprawdę radzę powąchać- dla miłośników wanilii bajka.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.