Kadzidło w perfumach - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 22:24   #181
Sabbath
Wiedźma

Dot.: Kadzidło w perfumach

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
Koniecznie zamów próbkę, nie bierz w ciemno. Mnie rozczarowało, a też się napalałam.
Za to drugi zapach Reginy Harris...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 22:44   #182
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Koniecznie zamów próbkę, nie bierz w ciemno. Mnie rozczarowało, a też się napalałam.
Za to drugi zapach Reginy Harris...
Święta racja I dobrze wiedzieć, jak będę zamawiać to obie capnę na wypróbowanie

Mnie tak okropnie z selektywnych to Nu rozczarował... nie wiedzieć czemu oczekiwałam po nim cudów... a tu taka kicha Ale z Selektywnych to obecnie mało co mi się podoba
Stary 2010-09-05, 11:37   #183
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

No tak... Kadzidła. Moi ulubieńcy.

Z głównonurtowych do głowy przychodzą mi trzy:

- Nu - Kadzidło kwiatowe, cywilizowane, palone w kamiennych miseczkach w kamiennych salach.
- Gucci PH - Gucio nie jest kadzidlany, lecz dymny. Z tym że ten dym, ma aromatyczne właściwości, bo unosi się nad palonymi w ogniu kłodami szlachetnego drewna, pękami ziół, świeżymi gałęziami i szyszkami. Cudo!
- Obsession CK - nie wiem, czy ma w składzie kadzidło, ale moim zdaniem ono tam jest. Gęste, bez nut zielonych, zeschnięte, intensywne. z tym, że to nie jest kadzidlo frankońskie, tylko jakieś inne kadzidła.

Poza tym:
- Seria kadzidlana CdG czyli: Avignon, Jaisalmer, Kyoto, Ouzarzate i Zagorsk. Kadzidła tematyczne. Mistrzowskie obrazy malowane zapachem. Każde inne, wszystkie zachwycające.
- Norma Kamali Incense - kadzidło buchające, aż gorzkie, okrutne, bezlitosne i władcze. Kadzidlana potęga.
- Cardinal Heeley - zadziwiające połączenie zmysłowości i chłodu. Zimny blask wzbogacony czysta cielesnością. Przypomina Avignon, lecz jest mniej oczywisty.
- Black Tourmaline Durbano - kadzidło szatańskie, spalone, pożarte ogniem, brudne, fizycznie podniecające jak grzech.
- Rock Crystal Durbano - kadzidlany elf. Piękno, potęga, strzelistość zapachu ukazana w sposób wycyzelowany do perfekcji. Do nieznośniej perfekcji pozbawiającej zapach "noszalności" i życia. Moim zdaniem.
- Annayake Miyako - kadzidło jednolite, stałe, niezmienne. Drzewne, głębokie, z chropawa nutką.
- Armani Privee Bois d'Encens - kadzidlana perfekcja. Jak dla mnie absolutny szczyt kadzidlanych osiągnięć. Tracę przy nim rozum (o czym świadczy niestety moja narwana recenzja).
- Demeter Holy Smoke - łagodniejsza wersja pogorzeliska z Black Tourmaline. Spalone drewno, żywice, a także cała reszta kapliczki.
- L'Occitane Eau d'Iparie - teoretycznie kadzidło i mirra, praktycznie tylko mirra. Mirra piękna, w opozycji do Myrrh Demeter.
- Diptyque l'Eau Trois - to zapach drzewny bardziej niż kadzidlany, ale nie mogę go tu pominąc ze względu na wrażenie, że to drewno starej kapliczki, w której kadzono solidnie przez wiele lat.
- Black Cashmere DK - kadzidło cywilne stanowiące tło dla zmysłowych pieszczot aromatów korzennych i wanilii.
- French Lover Frederic Malle - kadzidło najniezwyklejsze z kadzideł. Zielone, żywotne, przestrzenne, a jednocześnie mroczne i dymne.
- Ambre Russe - kadzidło jako tło dla dzikich harców kozackiej duszy. Zimna wódka i gorąca herbata pite w okadzonej kadzidłem drewnianej sali przez odzianego w futra jurnego Tatara (albo Kozaka, niech będzie).
- Villoresi Incensi - kadzidełko cywilizowane, wylizane, poukładane i wyprane w dużej ilości mydła.
- Kenzo by Flower Oriental - kadzidła można się domyślić tylko dzięki mydlanej nucie znanej ze zjechanego wyżej Incensi. Poza mydłem śladów kadzidła nie stwierdzam.
- Passage d'Enfer - wcale nie piekielne, jasne kadzidło z akcentami kwiatowymi i dodatkiem szlachetnego drewna. W kontekście innych znanych kadzidlanych dziwacznością nie powala.
- Messe de Minuit - to jedna z najładniejszych twarzy kadzidła. Jasne lilie, chłodny blask, szlachetny dym i coś, co odbieram jako święty spokój.
- CdG Man 2 - pisałam już, że to nieco rozrzedzony Gucci PH. Piękny, byłby must have, gdyby nie to, że mam już Gucia.
- Olibanum Profumum - kojarzy mi się z gotycką świątynią Avignon która została opuszczona przez ludzi i Ducha. Pierwszy zarzut to kopiowanie CdG, drugi to to, że to kopia niezbyt udana.
- Josef Statkus - kadzidło piękne: w sam raz ciepłe, w sam raz żywiczne, w sam raz drzewne, w sam raz eleganckie i niby nie ma się do czego przyczepić, ale na mojej skórze brak mu charakteru. Moim zdaniem zbyt akuratne, zbyt asekuranckie.
- Costes - najpierw mnie urzekł, potem szybko mi przeszło. Nad kadzidłem dominuje tu róża, więc jest to kadzidło dla ludzi, którym róże nie wadzą. Nie dla mnie. Poza różą przyzwoite drzewno, przyprawowe nuty.
- Padparadsha Satellite - nie jest to zapach stricte kadzidlany, ale ma kadzidlane podbicie podobne do Black Cashmere. To żywica bardziej, niż kadzidło, ale ze względu na swoją głębię i moc zasługuje na znalezienie się na tej liście.
- Cedarwood Tea IHP - ze względu na zestawienie mocnej, czarnej herbaty z nutami drzewnymi i kadzidłem przypomina mi Ambre Russe, jest jednak po pierwsze bardziej gorzka, po drugie mniej rozpasana, po trzecie bardziej mroczna. Nie znam olejów. perfumy wodne są dośc delikatne, ale i tak uwielbiam ten zapach!
- Burning Leaves IHP - niby nie ma tu kadzidła, ale ja je czuje. Dym palonych liści i gałązek. Aromatyczny, jednocześnie pełen sadzy i słodki.
- CdG Hinoki - głównie drewno, ale i suche kadzidło. Przestrzenne, jasne, aż się chce odetchnąć. (Czeka na dokładniejsze testy)
- Ślady kadzidła wyczuwam w Santalum Profumum. Zapach jest drzewno - żywiczny, słodki, piękny i chyba zbyt bezpieczny, bez pazura. Na podstawie próbki nie potrafię zdecydować, czy ma to "coś", czy nie ma...
- Terre de Sarment - zapach ziemny, pełen życiowej siły, z nutą winnych garbników, ciepłą ambrą i przyprawowo - kadzidlanym podszyciem. Nie wiem, czy powinien się tu znaleźć, ale kadzidło w składzie ma. Z resztą jest piękny, więc spróbować nie zaszkodzi i tak.
- Incense Extreme Tauer - jak na taką nazwę jest bardzo mało incense. Zapach niezły, wszystko ma na miejscu, ale spodziewałam się więcej. Choć moc ma extreme.
- Incense Rose (skoro już jesteśmy przy Tauerze) - jak róż nie lubię, tak przyznać muszę, że ta jest ciekawa. nie dla mnie, ale uznaję klasę.
- wypada wymienić zapachy Serge Lutens, ale poza Ambre Sultan, którego nie lubię (i które kadzidlane wcale nie jest) stricte kadzidlanych zapachów tej firmy nie znam (mam na myśli Encens et Lavende na przykład).
- W wymienianym wcześniej Chergui kadzidło występuje w tak pysznym, obezwładniającym towarzystwie, splecione tak nierozerwalnie, że klasyfikowanie tego zapachu jako kadzidlany uważam za pewną nieścisłość.
- jest spokojne kadzidło w Timbuktu. Pisałam już, że występuje w nutach głowy jako smuga, wstążka przestudzonego w powietrzu, gęstego, białego dymu.
- dodałabym jeszcze Palisander CdG. Nie ma w składzie kadzidła, ale bywa tak kadzidlano - dymny, że sam mi sie tu wepchnął.
Bardzo przydatne i ewidentnie pomyślałam o tym samym co Takuśna...

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
za mną ostatnio chodzą kadzidła
Sabbath, chyba sobie wydrukuję Twój post

Ostatnio minęła mi faza na słodkie zapachy i ku swojemu zdziwieniu zaczęło mnie ciągnąć w stronę pieprzu...
A teraz mam wielką ochotę na kadzidło, ale np. nie indyjskie jak w Kyoto, raczej kadzidło z pieprzem, ale nie tak kwaśne i ogórkowe jak w NU, tylko gorące, z przyprawami, ale bez przesady - nie w stylu N. Kamali.
Chcę czegoś zbliżonego do Black Cashmere, ale bardziej wyrazistego, z charakterem i pieprzem w wydaniu 'nie kwaśnym'...
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 21:29   #184
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Moja nowa miłość to kadzidło na słodko
A mianowicie, Bond no. 9 - Silver Factory klik!
Jestem w 7 niebie ...ale jak na razie mam próbkę
Muszę go mieć całego... sasasa

No nic... coraz więcej perfum do kupienia, coraz mniej kasy
Stary 2010-09-06, 22:48   #185
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
Święta racja I dobrze wiedzieć, jak będę zamawiać to obie capnę na wypróbowanie

Mnie tak okropnie z selektywnych to Nu rozczarował... nie wiedzieć czemu oczekiwałam po nim cudów... a tu taka kicha Ale z Selektywnych to obecnie mało co mi się podoba
No ja własnie miałam podobnie z NU. Z resztą recenzję zatytułowałam "NU nie wiem" i pisałam w niej, że moja miłość równie gwałtownie wybuchła, jak szybko zgasła. A winna jest nisza...
Cytat:
Napisane przez SpanishMyszka Pokaż wiadomość
Bardzo przydatne i ewidentnie pomyślałam o tym samym co Takuśna...
Myszko, dziękuję.

Trochę to już nieaktualne. W końcu minęły ponad dwa lata od tamtego czasu. Dwa lata sumiennego poznawania kadzideł... Może powinnam dopisać drugi odcinek?

Strasznie dawno Cie nie widziałam, swoją drogą. Nie wiem sama, czy to dlatego, że Ty nie bywasz, czy raczej dlatego, że ja nie bywam... Na zlociku może byś się pokazała kiedyś? Planujemy jesienny.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 07:25   #186
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
No ja własnie miałam podobnie z NU. Z resztą recenzję zatytułowałam "NU nie wiem" i pisałam w niej, że moja miłość równie gwałtownie wybuchła, jak szybko zgasła. A winna jest nisza...
u mnie Nu przy pierwszym zetknięciu się skwasiło - więc bez zachwytów

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-09-07 o 07:37
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 09:40   #187
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Myszko, dziękuję.

Trochę to już nieaktualne. W końcu minęły ponad dwa lata od tamtego czasu. Dwa lata sumiennego poznawania kadzideł... Może powinnam dopisać drugi odcinek?

A wiesz, że też o tym pomyślałam, ale nie wypadało tak wprost zasugerować...

Cytat:
Strasznie dawno Cie nie widziałam, swoją drogą. Nie wiem sama, czy to dlatego, że Ty nie bywasz, czy raczej dlatego, że ja nie bywam... Na zlociku może byś się pokazała kiedyś? Planujemy jesienny.
Chętnie przyjdę.
Nie wiem czy nadal propozycje odnośnie terminu pojawiają się w wątku na forum, czy w dalszym ciągu miejscem spotkań jest SCC, ale tak czy inaczej, w razie czego proszę o info.
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 10:24   #188
dottoressa
Zakorzenienie

Dziewczęta, co pachnie dymem? Takim dymem, jaki to jest gdy latem palą się trawy

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 10:36   #189
cbr
never say no to panda

GG do cbr

dottoresso:
CB IHP Burning Leaves / Fire from Heaven
Ava Luxe Incense Noir
Diptyque Feu de Bois
Stary 2010-09-12, 10:38   #190
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
dottoresso:
CB IHP Burning Leaves / Fire from Heaven
Ava Luxe Incense Noir
Diptyque Feu de Bois
dziękuję cbrku

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 10:42   #191
halcia211
Zadomowienie

a takim dymem z kominka? Jak się przechodzi obok domu w którym palą drzewem w kominku - pachnie przecudnym dymem - to czy są takie perfumy?
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 10:48   #192
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez halcia211 Pokaż wiadomość
a takim dymem z kominka? Jak się przechodzi obok domu w którym palą drzewem w kominku - pachnie przecudnym dymem - to czy są takie perfumy?
dla mnie jedynym "kominkowcem" nie do pobicia jest Winter Delice
Stary 2010-09-12, 10:51   #193
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez halcia211 Pokaż wiadomość
Demeter Fireplace i Diptyque Feu du Bois ^^

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 11:01   #194
halcia211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Demeter Fireplace i Diptyque Feu du Bois ^^
Cytat:
"dla mnie jedynym "kominkowcem" nie do pobicia jest Winter Delice"

dzięki dziewczyny za pomoc , to teraz idę szukać próbek
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 15:16   #195
aniesse77
Przyczajenie

Dot.: Kadzidło w perfumach.

Do costes. Wszystko fajnie, tylko czemu takie straszne błędy ortograficzne?????? Toż to koszmar jakiś!!! Piszesz nawet fajne i mądre posty, ale tego się normalnie czytać nie da

Edytowane przez aniesse77
Czas edycji: 2010-09-12 o 15:19
aniesse77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 22:20   #196
BAHAMONDE
Rozeznanie

Jedyny wątek o perfumach Ajmal, jak odkryłam na Wizażu, dotyczył tylko ich dostępności w Polsce. Tymczasem gnębi mnie zapach Alf Lail O Lail, właśnie ze względu na obiecane kadzidło w otwarciu... Tylko właśnie, opis składu dość enigmatyczny, "nuty korzenne, drzewne" niewiele mi mówią, zwłaszcza, że i kwiatowe upchnęli. Nie znalazłam opinii o tych perfumach. Butelka przypomina na zdjęciu plastikowy podest na petunię, co raczej zniechęca. Zna ktoś Alf Lail? Leżało to chociaż koło kadzidła?

BAHAMONDE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 22:23   #197
skarbiatko
Zakorzenienie

Dot.: Kadzidło w perfumach.

Cytat:
Napisane przez aniesse77 Pokaż wiadomość
Do costes. Wszystko fajnie, tylko czemu takie straszne błędy ortograficzne?????? Toż to koszmar jakiś!!! Piszesz nawet fajne i mądre posty, ale tego się normalnie czytać nie da

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 22:25   #198
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez BAHAMONDE Pokaż wiadomość
Jedyny wątek o perfumach Ajmal, jak odkryłam na Wizażu, dotyczył tylko ich dostępności w Polsce. Tymczasem gnębi mnie zapach Alf Lail O Lail, właśnie ze względu na obiecane kadzidło w otwarciu... Tylko właśnie, opis składu dość enigmatyczny, "nuty korzenne, drzewne" niewiele mi mówią, zwłaszcza, że i kwiatowe upchnęli. Nie znalazłam opinii o tych perfumach. Butelka przypomina na zdjęciu plastikowy podest na petunię, co raczej zniechęca. Zna ktoś Alf Lail? Leżało to chociaż koło kadzidła?
Kurcze, na fragrantica liczyłam, a tam brak
Inne zapachy są, a tego akurat nie ma

http://www.fragrantica.com/index.php...etraga&x=0&y=0

No nic, to ja więcej nie pomogę

EDIT: A jeszcze tu znalazłam cosik: http://www.matitrading.pl/alf-lail.html

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Niezły zapłon ma dziewczyna, Costes się wypowiadał wieki temu w tym wątku, na samym jego początku, teraz to już chyba tu nie zagląda nawet

No ale nic, ja jestem w stanie zrozumieć co pisze

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2010-09-19 o 22:32
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 22:37   #199
BAHAMONDE
Rozeznanie

Na fragrantica też sprawdzałam... (kolciag, dziękuję za chęci )
Miałam cichą nadzieję, że znawczynie kadzideł dawno to poznały... Teraz mam złośliwe podejrzenie, że jeśli nie poznały, coś w tym jest. Pewnie nie są wcale takie kadzidlane

edit. Właśnie w tej perfumerii się na nie natknęłam ! Ale co za próbki sprzedają? 0,5ml... Myślałam, że taka pojemność to wymysł Allegro!

Edytowane przez BAHAMONDE
Czas edycji: 2010-09-19 o 22:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-19, 22:43   #200
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Ja dopiero jestem w trakcie poznawania kadzidła, więc wszystko przede mną Na to niestety jeszcze się nie natknęłam.

Najlepiej poczekać na Sabbath czy Cbr, one są moimi kadzidlanymi guru

Może one wąchały i się wypowiedzą

Cytat:
edit. Właśnie w tej perfumerii się na nie natknęłam ! Ale co za próbki sprzedają? 0,5ml... Myślałam, że taka pojemność to wymysł Allegro!
Coraz bardziej się ludziska sknerzą
Chłamstwo i rozbój w biały dzień

Kiedyś, jak się wcześniej nie zdecydujesz na zakup, na wspólnych mogę spróbować to coś rozebrać na części, bo sama ciekawa jestem
Stary 2010-09-19, 22:48   #201
BAHAMONDE
Rozeznanie

Guru to świetne określenie. Gdyby nie Sabbath, nie wiedziałabym, że kadzidło to nie indyjskie kadzidełko

Stary 2010-09-19, 22:49   #202
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

A tutaj może coś te opinie tobie powiedzą, tylko 2 ale zawsze coś:

http://www.basenotes.net/ID26125361.html

Eh, nigdzie nie ma dokładnych nut... nie ładnie tak

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2010-09-19 o 22:52
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 22:57   #203
BAHAMONDE
Rozeznanie

No i zależy jakie proporcje nut drzewnych względem róży, o ile to róża... Bo róża mnie nienawidzi, z wzajemnością zresztą.
Ale gdyby trafiła się kiedyś rozbieranka, z chęcią dołączę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-19, 22:59   #204
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

O, no proszę, a ja za to uwielbiam różę w połączeniu z kadzidłem
Ogólnie lubię róże, ale nie wszystkie

Świetny masz podpisik, tak lekko off-topując
Stary 2010-09-19, 23:04   #205
BAHAMONDE
Rozeznanie

Poznawszy Montala, składałam w pierwszym odruchu na Aoud, ale nie, to róża! Ten sam nienawistny zapach wydobywa się z próbki Rosine
Chociaż nęci mnie próba z Tauerem, nie powiem...

(Ps. widziałam, jak ludzie się męczą, pisząc mój nick )

Stary 2010-10-09, 00:43   #206
NIKaP-n
BAN stały

A ja kocham Indian Holi, oszczędzam na maksa limitowaną edycję (choć na co dzień używam słonia z kenzowych) i noszę (latem) Halloweena, który nie przypadł Tobie do gustu
Te zapachy kojarzą mi się z czymś przyjemnym, pierwszy przywiozła mi siostra z UK za jedne z pierwszych zarobionych pieniążków, drugi podarował mi mąż na tydzień przed ślubem, na którym oczywiście nim już wypachniona byłam
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 13:41   #207
BAHAMONDE
Rozeznanie

Zupełnie nie wyczuwam w Halloween kadzidła, ale i tak je lubię - jeden z nielicznych zapachów kwiatowych, do którego być może kiedyś wrócę. Chyba że to kadzidło przyciąga mnie poświadomie

Stary 2010-10-09, 18:50   #208
hey
Wtajemniczenie

Dorzuce jeszcze Baudelaire'a Byredo, bo chyba nie było, to jeden z dwóch znanych mi (jeszcze, ale już niedługo) kadzidlaków i bardzo mi sie podoba, choć wyraźnie widze że furory nie robi. Lubie w nim tą leśno-zieloną lekko spróchniałą (to zapewne jałowiec) otoczke kadzidła.
hey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 01:04   #209
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
nuty korzenne, drzewne, mech, pizmo i orientalne kwiaty -

w innym miejscu :
Wysoka nuta: Korzenna - Kadzidło

Średnia nuta: Kwiatowa - Korzenna

Bazowa nuta: Piżmowa - Drzewna

mają troche róznych ciekawych zapachów do kupy 108 kompozycji , może warto spróbowac
Stary 2011-02-28, 19:25   #210
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Napisze ktoś coś więcej na temat Zirh Ikon?
Jestem bardzo zaintrygowana

Lubię Black Cashmere, Serge Noire, Encre Noire - te klimaty przede wszystkim. Gucci PH, Bvlgari Black - też jak najbardziej. Fanką tych co bardziej hardkorowych kadzideł-kadzideł typu BT raczej nie jestem. Spodobałby mi się Ikon? Jak myślicie?

Niby jest niedrogi, więc można zaryzykować, ale... najpierw się Was poradzę
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości