![]() |
#181 | |
Wiedźma
|
Dot.: Kadzidło w perfumach
Cytat:
Za to drugi zapach Reginy Harris... ![]()
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie tak okropnie z selektywnych to Nu rozczarował... nie wiedzieć czemu oczekiwałam po nim cudów... a tu taka kicha ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio minęła mi faza na słodkie zapachy i ku swojemu zdziwieniu zaczęło mnie ciągnąć w stronę pieprzu... A teraz mam wielką ochotę na kadzidło, ale np. nie indyjskie jak w Kyoto, raczej kadzidło z pieprzem, ale nie tak kwaśne i ogórkowe jak w NU, tylko gorące, z przyprawami, ale bez przesady - nie w stylu N. Kamali. Chcę czegoś zbliżonego do Black Cashmere, ale bardziej wyrazistego, z charakterem i pieprzem w wydaniu 'nie kwaśnym'... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Moja nowa miłość to kadzidło na słodko
![]() A mianowicie, Bond no. 9 - Silver Factory klik! ![]() ![]() ![]() Jestem w 7 niebie ![]() ![]() Muszę go mieć całego... sasasa ![]() No nic... coraz więcej perfum do kupienia, coraz mniej kasy ![]()
![]() |
#185 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trochę to już nieaktualne. W końcu minęły ponad dwa lata od tamtego czasu. Dwa lata sumiennego poznawania kadzideł... Może powinnam dopisać drugi odcinek? ![]() Strasznie dawno Cie nie widziałam, swoją drogą. Nie wiem sama, czy to dlatego, że Ty nie bywasz, czy raczej dlatego, że ja nie bywam... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-09-07 o 07:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiesz, że też o tym pomyślałam, ale nie wypadało tak wprost zasugerować... ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem czy nadal propozycje odnośnie terminu pojawiają się w wątku na forum, czy w dalszym ciągu miejscem spotkań jest SCC, ale tak czy inaczej, w razie czego proszę o info. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczęta, co pachnie dymem? Takim dymem, jaki to jest gdy latem palą się trawy ![]()
![]() |
#189 |
never say no to panda
|
dottoresso:
CB IHP Burning Leaves / Fire from Heaven Ava Luxe Incense Noir Diptyque Feu de Bois
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
a takim dymem z kominka? Jak się przechodzi obok domu w którym palą drzewem w kominku - pachnie przecudnym dymem - to czy są takie perfumy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Nindżopesz
|
Demeter Fireplace i Diptyque Feu du Bois ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kadzidło w perfumach.
Do costes. Wszystko fajnie, tylko czemu takie straszne błędy ortograficzne?????? Toż to koszmar jakiś!!! Piszesz nawet fajne i mądre posty, ale tego się normalnie czytać nie da
![]() Edytowane przez aniesse77 Czas edycji: 2010-09-12 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Jedyny wątek o perfumach Ajmal, jak odkryłam na Wizażu, dotyczył tylko ich dostępności w Polsce. Tymczasem gnębi mnie zapach Alf Lail O Lail, właśnie ze względu na obiecane kadzidło w otwarciu... Tylko właśnie, opis składu dość enigmatyczny, "nuty korzenne, drzewne" niewiele mi mówią, zwłaszcza, że i kwiatowe upchnęli. Nie znalazłam opinii o tych perfumach. Butelka przypomina na zdjęciu plastikowy podest na petunię, co raczej zniechęca. Zna ktoś Alf Lail? Leżało to chociaż koło kadzidła?
![]() |
#197 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kadzidło w perfumach.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inne zapachy są, a tego akurat nie ma ![]() http://www.fragrantica.com/index.php...etraga&x=0&y=0 No nic, to ja więcej nie pomogę ![]() EDIT: A jeszcze tu znalazłam cosik: http://www.matitrading.pl/alf-lail.html Niezły zapłon ma dziewczyna, Costes się wypowiadał wieki temu w tym wątku, na samym jego początku, teraz to już chyba tu nie zagląda nawet ![]() No ale nic, ja jestem w stanie zrozumieć co pisze ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-19 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Na fragrantica też sprawdzałam... (kolciag, dziękuję za chęci
![]() Miałam cichą nadzieję, że znawczynie kadzideł dawno to poznały... Teraz mam złośliwe podejrzenie, że jeśli nie poznały, coś w tym jest. Pewnie nie są wcale takie kadzidlane ![]() edit. Właśnie w tej perfumerii się na nie natknęłam ! Ale co za próbki sprzedają? 0,5ml... Myślałam, że taka pojemność to wymysł Allegro!
![]() ![]() ![]() Edytowane przez BAHAMONDE Czas edycji: 2010-09-19 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero jestem w trakcie poznawania kadzidła, więc wszystko przede mną
![]() Najlepiej poczekać na Sabbath czy Cbr, one są moimi kadzidlanymi guru ![]() Może one wąchały i się wypowiedzą ![]() Cytat:
![]() Chłamstwo i rozbój w biały dzień ![]() Kiedyś, jak się wcześniej nie zdecydujesz na zakup, na wspólnych mogę spróbować to coś rozebrać na części, bo sama ciekawa jestem ![]()
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Guru to świetne określenie. Gdyby nie Sabbath, nie wiedziałabym, że kadzidło to nie indyjskie kadzidełko
![]()
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
A tutaj może coś te opinie tobie powiedzą, tylko 2 ale zawsze coś:
http://www.basenotes.net/ID26125361.html Eh, nigdzie nie ma dokładnych nut... nie ładnie tak ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-19 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
No i zależy jakie proporcje nut drzewnych względem róży, o ile to róża... Bo róża mnie nienawidzi, z wzajemnością zresztą.
Ale gdyby trafiła się kiedyś rozbieranka, z chęcią dołączę ![]()
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
O, no proszę, a ja za to uwielbiam różę w połączeniu z kadzidłem
![]() Ogólnie lubię róże, ale nie wszystkie ![]() Świetny masz podpisik, tak lekko off-topując ![]()
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Poznawszy Montala, składałam w pierwszym odruchu na Aoud, ale nie, to róża! Ten sam nienawistny zapach wydobywa się z próbki Rosine
![]() Chociaż nęci mnie próba z Tauerem, nie powiem... (Ps. widziałam, jak ludzie się męczą, pisząc mój nick ![]()
![]() |
#206 |
BAN stały
|
A ja kocham Indian Holi, oszczędzam na maksa
![]() ![]() Te zapachy kojarzą mi się z czymś przyjemnym, pierwszy przywiozła mi siostra z UK za jedne z pierwszych zarobionych pieniążków, drugi podarował mi mąż na tydzień przed ślubem, na którym oczywiście nim już wypachniona byłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Zupełnie nie wyczuwam w Halloween kadzidła, ale i tak je lubię - jeden z nielicznych zapachów kwiatowych, do którego być może kiedyś wrócę. Chyba że to kadzidło przyciąga mnie poświadomie
![]()
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Dorzuce jeszcze Baudelaire'a Byredo, bo chyba nie było, to jeden z dwóch znanych mi (
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w innym miejscu : Wysoka nuta: Korzenna - Kadzidło Średnia nuta: Kwiatowa - Korzenna Bazowa nuta: Piżmowa - Drzewna mają troche róznych ciekawych zapachów do kupy 108 kompozycji , może warto spróbowac ![]()
![]() |
![]() |
#210 |
BAN stały
|
Napisze ktoś coś więcej na temat Zirh Ikon?
![]() Jestem bardzo zaintrygowana ![]() Lubię Black Cashmere, Serge Noire, Encre Noire - te klimaty przede wszystkim. Gucci PH, Bvlgari Black - też jak najbardziej. Fanką tych co bardziej hardkorowych kadzideł-kadzideł typu BT raczej nie jestem. Spodobałby mi się Ikon? Jak myślicie? ![]() Niby jest niedrogi, więc można zaryzykować, ale... najpierw się Was poradzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.