Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-14, 17:25   #451
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Kapiel

skoro wytrysk byl do wody to jak mialyby niby przedostac do ciebie?

ludziiiee...

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-14, 18:05   #452
Dziubka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malinka666
Mam pytanie moz troche glupie
z tym się zgodzę

no bez przesady....nie ma mowy o ciąży
Dziubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-14, 18:16   #453
becia234
Przyczajenie

Pewnie że nie możesz zajść w ciąże,skoro wytrysko był do wody a nie do Ciebie! buźka
becia234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-14, 19:05   #454
aska25
Przyczajenie

Potwierdzam to co moje poprzedniczki. O ciąży nie ma mowy!!!
aska25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-15, 21:28   #455
Malinka666
BAN stały

dylemat

mam jeszcze takie dwa pytanka ktore mnie drecza..plemniki w wodzie gina...(np. jezeli facet mial wytrysk do wody)?? i jeszcze jedno tydzien temu skoczyl Mi sie okres i od tamtej pory bola mnie jajniki czym to moz byc spowodowane???
Malinka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-15, 21:46   #456
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: dylemat

ile razy można pytać się o to samo? po co zakładać wątek na ten sam temat? przecież dziewczyny już Ci odpowiedziały..a Ty znowu pytasz o to samo.
a ze swojej strony dodam, że plemniki to niezwykle sprytne stworzenia. jak tylko znajdują się w wodzie to zakładają czepki, okulary do pływania i płyną wprost do biednej i nieświadomej dziewczyny. o tak.
no luuuuuuuuuuuuuudzie... ile można ?

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-15, 22:10   #457
Fresa
Zakorzenienie

A jak w tej wodzie miałyby znalezć drogę do celu .Może nabawiłaś się zapalenia przydatków .Idz do lekarza,zrobi ci badanie i powie ci jaka jest przyczyna

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-16, 07:50   #458
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

tak gina we wodzie
natomist ból ,który masz może jest spowodowany sama nie wiem do końca ale jakims stanem zapalnym prydatków moze powinnaś iśc do lekarza sie przebadac co?
asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-16, 09:30   #459
kasiasiar
Zakorzenienie

Tak ból może być spowodowany zapaleniem przydatków. radzę wizytę u ginekologa.
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 10:20   #460
maximus
Przyczajenie

Mam pytanie. Moja dziewczyna jest dziewicą, i ja właściwie nie miałem wytrysku, ale możliwe że trochę wydzieliny przed wytryskiem dostało się do pochwy (bardzo płytko). Miała wtedy drugi dzień płodny. Czy jest możliwe że zajdzie w ciąże? Jeżeli tak to czy są to duże szanse?
maximus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 10:30   #461
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maximus
Mam pytanie. Moja dziewczyna jest dziewicą, i ja właściwie nie miałem wytrysku, ale możliwe że trochę wydzieliny przed wytryskiem dostało się do pochwy (bardzo płytko). Miała wtedy drugi dzień płodny. Czy jest możliwe że zajdzie w ciąże? Jeżeli tak to czy są to duże szanse?
Tak, jest taka możliwość. To, że jest dziewicą nie ma żadnego znaczenia. Szanse możę nie są duże, ale całkiem realne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-19, 10:45   #462
maximus
Przyczajenie

Czy test ciążowy jest wiarygodny? I czy na drugi dzień będzie już wskazywał prawdziwy wynik?

I jeszcze jedno, słyszałem o pigułkach które pozwalają pozbyć się ciąży jak się je zażyje w 72h po stosunku. Gdzie takie można zdobyć?
maximus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 11:13   #463
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez maximus
Czy test ciążowy jest wiarygodny? I czy na drugi dzień będzie już wskazywał prawdziwy wynik?

I jeszcze jedno, słyszałem o pigułkach które pozwalają pozbyć się ciąży jak się je zażyje w 72h po stosunku. Gdzie takie można zdobyć?
1. test ciążówy daje 99,5% skuteczności...aczkolwiek wynik negatywny (czyt. nie ma ciąży) może być fałszywy, natomiast wynik pozytywny (czyt. jest w ciąży) nigdy się podobno nie myli.
2. test daje wiarygodny wynik podobno już po 6, 7 dniach od "feralnego zdarzenia", jednak dopiero zrobiony w dniu następnej spodziewanej miesiączki daje wynik najpewniejszy. Nie, drugiego dnia wynik jest fałszywy.
3. tabletki
o których mówisz to Postinor Duo, który nie jest lekiem przerywającym ciążę, a jedynie zageszcza śluz na tyle by plemnik nie dotarł do jajeczka. Wszystkie informacje na temat tego leku znajdziesz na forum. Po prostu wpisz do wyszukiwarki Postinor Dou.
4. tabletki wypisuje lekarz. Jak znam jednak życie to dostaniecie na niego recepte jedynie u ginekologa prywatnego, bo ci którym się nie płaci są raczej niechętni do tego (po co skoro można za to skasować :/ )
5. Na drugi raz po prostu najpierw się dowiedzcie co i jak, a następnie zabierajcie się za działanie, bo wypadki wypadkami, ale naiwność i braik wiedzy to inna rzecz.
6. I głowa do góry. Wszystko będzie zapewne ok
Stary 2006-04-19, 12:16   #464
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maximus

one nie pomagają pozbyć się ciąży!
POSTINOR jedynie ma za zadanie nie dopuścić do zagnieżdżenia się zygoty w macicy, czy też [jeśli jeszcze jest na to czas] ma za zadanie zapobiec zapłodnieniu jajeczka

w Polsce tabletki wczesnoporonne, poronne są ZABRONIONE
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-24, 15:18   #465
Każełek
Przyczajenie

GG do Każełek Send a message via Skype™ to Każełek
Unhappy problem

mam problem otoz, uprawiam petting z moim chlopakiem... i wczoraj byla taka sytuacja ze prawie moj chlopak zaczol we mnie wchodzic, w tym czasie nie mial wytrysku lecz pozniej mial podczas pieszczot... istnieje mozliwosc ze jego sperma mogla sie dostac w okolice mojej pochwy...

czy moge byc w ciazy?

bardzo mi zalezy na opiny specjalisty... prosze o szybka odp

z gory dziekuje
Każełek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-24, 15:24   #466
tutusia
Rozeznanie

Dot.: problem

Praktycznie nie ma. Chociaż jeżeli był w Tobie i miał kropelkowanie, lub po wytrysku sperma została przemieszczona (np. na palcu) do twojej pochwy to jakieś (ale wciąz małe) prawdopodobieństwo jest.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-24, 15:59   #467
tootsie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Każełek
mam problem otoz, uprawiam petting z moim chlopakiem... i wczoraj byla taka sytuacja ze prawie moj chlopak zaczol we mnie wchodzic, w tym czasie nie mial wytrysku lecz pozniej mial podczas pieszczot... istnieje mozliwosc ze jego sperma mogla sie dostac w okolice mojej pochwy...

czy moge byc w ciazy?

bardzo mi zalezy na opiny specjalisty... prosze o szybka odp

z gory dziekuje
nie rozmumiem za bardzo stwierdzenie ,,prawie zaczął we mnie wchodzić,, jeżeli po wytrysku sperma miała kontakt z okolicą pochwy to istnieje prawdopodobieństwo ciąży

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-24, 16:39   #468
skyboard
Przyczajenie

Question Zapłodnienie

Wiele razy czytalam, ze sperma ktora znalazla sie w okolicach warg sromowych, wejscia do pochwy (nie do wewnatrz), moze prowadzic do zaplodnienia (okolo dni owulacji) czy to prawda?
czy TYLKO wsprowadzenie spermy do pochwy moze prowadzic do zaplodnienia...

Edytowane przez skyboard
Czas edycji: 2006-04-24 o 17:30
skyboard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-24, 16:42   #469
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tutusia
jeżeli był w Tobie i miał kropelkowanie, lub po wytrysku sperma została przemieszczona (np. na palcu) do twojej pochwy to jakieś (ale wciąz małe) prawdopodobieństwo jest.
Racja
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-24, 17:22   #470
lain
Zakorzenienie

Dot.: Zapłodnienie

oczywiscie ze moze prowadzic do zaplodnienia. z warg sromowych juz bardzo blisko do sluzu, a tam juz jest transport dalej...
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-24, 17:44   #471
nask
Zadomowienie

A może by tak poczytać najpierw wątki od redakcji??
nask jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-24, 18:07   #472
Natucha24
Raczkowanie

,

Edytowane przez Natucha24
Czas edycji: 2006-11-23 o 13:27
Natucha24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-24, 18:29   #473
skyboard
Przyczajenie

moglabys sprecyzowac swoja wypowiedz? ---do Natucha24
skyboard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-24, 18:40   #474
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skyboard
moglabys sprecyzowac swoja wypowiedz? ---do Natucha24
chodzi o to, że musiałabys mieć straszliwego pecha i jakąs pompę ssącą - sorry za wyrażenie- żeby plemniki z warg dostały sie do szyjki macicy! Niebezpieczne- jesli o ciążę chodzi - jest to o tyle, że nie jestes w stanie określić, czy sperma dostała się tylko na wargi, czy tez część nie "wystrzeliła" jednak do środka Chyba muszę się iść napić
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-25, 16:08   #475
Natucha24
Raczkowanie

,

Edytowane przez Natucha24
Czas edycji: 2006-11-23 o 13:27
Natucha24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-07, 19:24   #476
owsikk
Przyczajenie

Witam. A ja mam taki problem. Moja dziewczyna miała mieć w sobote okres- nie dostala. W niedziele uprawialiśmy petting i kontakt że tak powiem był ciało przy ciele ale do penetracji nie doszło i nigdy nie dochodziło. Tylko że mój śluz dostał sie na mój palec, palec wytarłem o spodnie a później tym samym palcem dotykałem warg sromowych partnerki i chyba łechtaczki. Czy możliwe jest żeby od takiego czegoś zaszła w ciąże? Podkreślam że to był tylko śluz (nie nasienie), a konkretniej to co po nim zostalo po wytarciu. Partnerka (dzis mija tydzien opóźnienia okesu) okresu nadal nie ma. Czy mamy sie bac zaistniałej sytuacji? Ona często tak ma że okres jej jest nieregularny. Do tego dzis w kościele było jej słabo i bolał ją brzuch. Ale te objawy tez u niej były częste w dni ciepłe takie jak dzis był. Ja już odchodze od zmysłów. Prosze niech sie wypowie na ten temat ktoś postronny. Dzieki
owsikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-07, 19:39   #477
owsikk
Przyczajenie

Dodam, jeżeli to coś zmieni, że partnerka była i jest dziewicą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-07, 19:59   #478
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owsikk
W niedziele uprawialiśmy petting i kontakt że tak powiem był ciało przy ciele ale do penetracji nie doszło i nigdy nie dochodziło. Tylko że mój śluz dostał sie na mój palec, palec wytarłem o spodnie a później tym samym palcem dotykałem warg sromowych partnerki i chyba łechtaczki. Czy możliwe jest żeby od takiego czegoś zaszła w ciąże? Podkreślam że to był tylko śluz (nie nasienie),
Mężczyzna nie ma czegos takiego jak "tylko śluz"- przed wytryskiem ma miejsce kropelkowanie; jest to płyn ejakulacyjny zawierający plemniki.

Cytat:
Napisane przez owsikk
Partnerka (dzis mija tydzien opóźnienia okesu) okresu nadal nie ma. Czy mamy sie bac zaistniałej sytuacji? Ona często tak ma że okres jej jest nieregularny. Do tego dzis w kościele było jej słabo i bolał ją brzuch. Ale te objawy tez u niej były częste w dni ciepłe takie jak dzis był. Ja już odchodze od zmysłów. Prosze niech sie wypowie na ten temat ktoś postronny. Dzieki
Skoro często ma nieregularny, to teraz tez moze tak być.
My nie jestesmy w stanie stwierdzić, czy jest w ciaży czy nie
Zróbcie test ciążowy
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-07, 20:44   #479
owsikk
Przyczajenie

A duży wpływ na to ma to że jest dziewicą?
Bo wiesz, głupio tak troche zajść w ciążę będąc dziewicą i nie poznać nawet co to sex
Stary 2006-05-07, 20:50   #480
tutusia
Rozeznanie

To czy jest dziewicą nie ma nic do rzeczy. A tak na marginesie to jak Ty byś chciał, żeby ona w tą ciążę zaszła?? Jeśli płyn przedejakulacyjny by się dotał nawet prosto do jej pochwy szanse na zapłodnienie byłyby małe. A tu nie dość, że się nigdzie nie dostał to wcale tam go nie było, bo przecież starłeś go z rąk. Śladowa ilość plemników, które na niej zostaly nie były w stanie jej zapłodnić. No ale różne cuda się na tym świecie dzieją :P
Trochę teorii ludzie, proszę!
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości