|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kapiel
skoro wytrysk byl do wody to jak mialyby niby przedostac do ciebie?
ludziiiee... |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no bez przesady....nie ma mowy o ciąży |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Przyczajenie
|
Pewnie że nie możesz zajść w ciąże,skoro wytrysko był do wody a nie do Ciebie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Przyczajenie
|
Potwierdzam to co moje poprzedniczki. O ciąży nie ma mowy!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
BAN stały
|
dylemat
mam jeszcze takie dwa pytanka ktore mnie drecza..plemniki w wodzie gina...(np.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dylemat
ile razy można pytać się o to samo? po co zakładać wątek na ten sam temat? przecież dziewczyny już Ci odpowiedziały..a Ty znowu pytasz o to samo.
a ze swojej strony dodam, że plemniki to niezwykle sprytne stworzenia. jak tylko znajdują się w wodzie to zakładają czepki, okulary do pływania i płyną wprost do biednej i nieświadomej dziewczyny. o tak. no luuuuuuuuuuuuuudzie... ile można ?
#457 |
Zakorzenienie
|
A jak w tej wodzie miałyby znalezć drogę do celu
![]() ![]() ![]()
#458 |
Zadomowienie
|
tak gina we wodzie
natomist ból ,który masz może jest spowodowany sama nie wiem do końca ale jakims stanem zapalnym prydatków moze powinnaś iśc do lekarza sie przebadac co? asia26 |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Tak ból może być spowodowany zapaleniem przydatków. radzę wizytę u ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie. Moja dziewczyna jest dziewicą, i ja właściwie nie miałem wytrysku, ale możliwe że trochę wydzieliny przed wytryskiem dostało się do pochwy (bardzo płytko). Miała wtedy drugi dzień płodny. Czy jest możliwe że zajdzie w ciąże? Jeżeli tak to czy są to duże szanse?
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#462 |
Przyczajenie
|
Czy test ciążowy jest wiarygodny? I czy na drugi dzień będzie już wskazywał prawdziwy wynik?
I jeszcze jedno, słyszałem o pigułkach które pozwalają pozbyć się ciąży jak się je zażyje w 72h po stosunku. Gdzie takie można zdobyć? |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. test daje wiarygodny wynik podobno już po 6, 7 dniach od "feralnego zdarzenia", jednak dopiero zrobiony w dniu następnej spodziewanej miesiączki daje wynik najpewniejszy. Nie, drugiego dnia wynik jest fałszywy. 3. tabletki o których mówisz to Postinor Duo, który nie jest lekiem przerywającym ciążę, a jedynie zageszcza śluz na tyle by plemnik nie dotarł do jajeczka. Wszystkie informacje na temat tego leku znajdziesz na forum. Po prostu wpisz do wyszukiwarki Postinor Dou. 4. tabletki wypisuje lekarz. Jak znam jednak życie to dostaniecie na niego recepte jedynie u ginekologa prywatnego, bo ci którym się nie płaci są raczej niechętni do tego (po co skoro można za to skasować :/ ) 5. Na drugi raz po prostu najpierw się dowiedzcie co i jak, a następnie zabierajcie się za działanie, bo wypadki wypadkami, ale naiwność i braik wiedzy to inna rzecz. 6. I głowa do góry. Wszystko będzie zapewne ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
POSTINOR jedynie ma za zadanie nie dopuścić do zagnieżdżenia się zygoty w macicy, czy też [jeśli jeszcze jest na to czas] ma za zadanie zapobiec zapłodnieniu jajeczka w Polsce tabletki wczesnoporonne, poronne są ZABRONIONE |
|
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Przyczajenie
|
![]()
mam problem otoz, uprawiam petting z moim chlopakiem... i wczoraj byla taka sytuacja ze prawie moj chlopak zaczol we mnie wchodzic, w tym czasie nie mial wytrysku lecz pozniej mial podczas pieszczot... istnieje mozliwosc ze jego sperma mogla sie dostac w okolice mojej pochwy...
czy moge byc w ciazy? ![]() ![]() bardzo mi zalezy na opiny specjalisty... prosze o szybka odp z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Rozeznanie
|
Dot.: problem
Praktycznie nie ma. Chociaż jeżeli był w Tobie i miał kropelkowanie, lub po wytrysku sperma została przemieszczona (np. na palcu) do twojej pochwy to jakieś (ale wciąz małe) prawdopodobieństwo jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Przyczajenie
|
![]()
Wiele razy czytalam, ze sperma ktora znalazla sie w okolicach warg sromowych, wejscia do pochwy (nie do wewnatrz), moze prowadzic do zaplodnienia (okolo dni owulacji) czy to prawda?
czy TYLKO wsprowadzenie spermy do pochwy moze prowadzic do zaplodnienia... Edytowane przez skyboard Czas edycji: 2006-04-24 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapłodnienie
oczywiscie ze moze prowadzic do zaplodnienia. z warg sromowych juz bardzo blisko do sluzu, a tam juz jest transport dalej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
A może by tak poczytać najpierw wątki od redakcji??
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
,
![]() Edytowane przez Natucha24 Czas edycji: 2006-11-23 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Przyczajenie
|
moglabys sprecyzowac swoja wypowiedz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
,
Edytowane przez Natucha24 Czas edycji: 2006-11-23 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Przyczajenie
|
Witam. A ja mam taki problem. Moja dziewczyna miała mieć w sobote okres- nie dostala. W niedziele uprawialiśmy petting i kontakt że tak powiem był ciało przy ciele ale do penetracji nie doszło i nigdy nie dochodziło. Tylko że mój śluz dostał sie na mój palec, palec wytarłem o spodnie a później tym samym palcem dotykałem warg sromowych partnerki i chyba łechtaczki. Czy możliwe jest żeby od takiego czegoś zaszła w ciąże? Podkreślam że to był tylko śluz (nie nasienie), a konkretniej to co po nim zostalo po wytarciu. Partnerka (dzis mija tydzien opóźnienia okesu) okresu nadal nie ma. Czy mamy sie bac zaistniałej sytuacji? Ona często tak ma że okres jej jest nieregularny. Do tego dzis w kościele było jej słabo i bolał ją brzuch. Ale te objawy tez u niej były częste w dni ciepłe takie jak dzis był. Ja już odchodze od zmysłów. Prosze niech sie wypowie na ten temat ktoś postronny. Dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Przyczajenie
|
Dodam, jeżeli to coś zmieni, że partnerka była i jest dziewicą
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My nie jestesmy w stanie stwierdzić, czy jest w ciaży czy nie ![]() Zróbcie test ciążowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Przyczajenie
|
A duży wpływ na to ma to że jest dziewicą?
Bo wiesz, głupio tak troche zajść w ciążę będąc dziewicą i nie poznać nawet co to sex |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Rozeznanie
|
To czy jest dziewicą nie ma nic do rzeczy. A tak na marginesie to jak Ty byś chciał, żeby ona w tą ciążę zaszła?? Jeśli płyn przedejakulacyjny by się dotał nawet prosto do jej pochwy szanse na zapłodnienie byłyby małe. A tu nie dość, że się nigdzie nie dostał to wcale tam go nie było, bo przecież starłeś go z rąk. Śladowa ilość plemników, które na niej zostaly nie były w stanie jej zapłodnić. No ale różne cuda się na tym świecie dzieją :P
Trochę teorii ludzie, proszę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.