Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-10, 18:16   #481
zaniepokojona
Przyczajenie

prosze o wyrozumiałość: czy mogę być w ciąży?

Wiem że wszędzie są takie wątki, ale mnie chodzi o tę moją konkretna sytuację, trochę się niepokoje dlatego proszę o wyrozumiałość i szczerą ocenę sytuacji.

Z moim chłopakiem jestem od 1,5 roku. chcieliśmy poznać lepiej swoje ciała dlatego zdecydowaliśmy się na petting, może to zabrzmi dziwnie ale na taki niby seks w majtkach. tzn ja byłam w majtkach natomiast mój chłopak był nago. Boje się że mogę być w ciąży ponieważ miałam majtki z obu stron mokre; wiem że mój chłopak nie miał wytrysku; nie wiem, może od wewnętrznej strony majtek to moja wina; mam pytanie czy jest jakaś szansa że mogę być w ciąży. dodam jeszcze że ostatnie 5 moich cykli było w granicach 32dni a ten incydent miał miejsce 28dnia cyklu. Dziś jest 32 dzień a ja nie dostałam okresu.
zaniepokojona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 18:29   #482
tutusia
Rozeznanie

Dot.: prosze o wyrozumiałość: czy mogę być w ciąży?

Nie, nie możesz być w ciąży.. Bo niby jak? Plemniki musza się dostać do pochwy, żeby mogło dojść do zapłodnienia.. No ale rózne cuda się na tym świecie zdarzają.. może Ty wiatropylna jesteś? ;P
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 19:38   #483
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

tez mie sie wydaje że w ciąży nie jestes a spóźniać sie moze ze stresu .A jeżeli chcesz sie przekonac to zrób test

pzdr
asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 19:46   #484
lilithin
Wtajemniczenie

nie jestes.
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 10:56   #485
Magdusia12
Przyczajenie

nie martw się, napewno nie jesteś w ciąży
Magdusia12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 13:28   #486
tootsie
Zakorzenienie

nie wiem w jaki sposób mogłabym zajść w ciąże przestań się martwić bo tym bardziej opóźniasz wystąpienie okresu poczytaj troche na temat antykoncepcji to następnym razem nie bedziesz się martwić

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 13:38   #487
zaniepokojona
Przyczajenie

dzieki bardzo, pytam żeby sie tylko upewnić; i mam nadzieje że wiatropylna nie jestem

dziękuje bardzo
zaniepokojona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 13:45   #488
margitta
Zakorzenienie

Ja nie było wytrysku to w ciąży być nie powinnaś.

A okres przecież jeszcze ci się nie spóźnia?
Stary 2006-05-20, 21:36   #489
Dąbrówka
Przyczajenie

A ja mam chyba dość podobne pytanie... byłam z chłopakiem dosyć blisko, ale nie "aż tak blisko", on nie miał wytrysku i jedynie dotykał mnie rękoma. I to było już ponad trzy miesiące temu... miałam okres (wydaje mi się że tak jak zwykle, z bolącymi piersiami i podbrzuszem ok 8 dni wcześniej - ale to u mnie normalne) już trzy razy i nie widzę u siebie żadnych z typowych objawów... Aha a do tego byłam u ginekologa i pani powiedziała mi że nie ma żadnych podstaw by stwierdzić u mnie ciążę... więc jak widać wszystko jest w porządku, ale mój chłopak się chyba bardziej wszystkim przejmuje niż ja i chce żebym poszła do drugiego lekarza i sprawdza czy nie mam objawów jakichś - tłumaczę i tłumacze i nic... Szukam więc upewnienia, żeby móc mu wytłumaczyć. Czy jest jakakolwiek możliwość, by przy takich "objawach", których praktycznie nie ma być w ciąży?
Dąbrówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 21:40   #490
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dąbrówka
A ja mam chyba dość podobne pytanie... byłam z chłopakiem dosyć blisko, ale nie "aż tak blisko", on nie miał wytrysku i jedynie dotykał mnie rękoma. I to było już ponad trzy miesiące temu... miałam okres (wydaje mi się że tak jak zwykle, z bolącymi piersiami i podbrzuszem ok 8 dni wcześniej - ale to u mnie normalne) już trzy razy i nie widzę u siebie żadnych z typowych objawów... Aha a do tego byłam u ginekologa i pani powiedziała mi że nie ma żadnych podstaw by stwierdzić u mnie ciążę... więc jak widać wszystko jest w porządku, ale mój chłopak się chyba bardziej wszystkim przejmuje niż ja i chce żebym poszła do drugiego lekarza i sprawdza czy nie mam objawów jakichś - tłumaczę i tłumacze i nic... Szukam więc upewnienia, żeby móc mu wytłumaczyć. Czy jest jakakolwiek możliwość, by przy takich "objawach", których praktycznie nie ma być w ciąży?

proponuje potraktowac takie wpisy jako kiepski żart ,bo noz w kieszeni sie otwiera.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 22:03   #491
margitta
Zakorzenienie

Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy

Ja proponuje zamiast rozmawiać z nami czy z lekarzem, porozmawiać poważnie z chłopakiem. Bo epatuje mi tu jakąś beznadziejną niedojrzałością. Jak miałby wyglądać dalej wasz "związek" jeżeli takie minimalne zbliżenie to taki stres? To przecież odbiera całą przyjemność z życia. A ty nie musisz się sto razy tłumaczyć i na jego życzenie latać po lekarzach jak wariatka.

Nie licz na odpowiedź na twoje pytanie, bo tu nie ma co mówić, sprawa jest oczywista.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 20:58   #492
Dąbrówka
Przyczajenie

Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy

oj, wiem, wiem dobrze, że takie pytanie jakie zadałam jest "lekko bezpodstawne", ale przy takim ciągłym powtarzaniu można już powoli zacząć wierzyć w "wiatropylność"... wielkie dzięki za potwierdzenie mojej normalności
Dąbrówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 12:27   #493
onaaaaaa
Przyczajenie

Problem

Mam problem: miałam nasienie na ręce, wytarłam je tylko chusteczką higieniczna i zapomniałam umyć dłoni, po około 20 min. załozyłam sobie tampona (1 dzien okresu) ale druga ręką tylko że tamta sobie pomagałam. Czy mogę wpaść? czy moge wziaść tabletki 72 h żeby miec pewność?
onaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 12:40   #494
Cdz
Zakorzenienie

Dot.: Problem

o mateńko bez przesady. moim zdaniem nie masz się czego obawiac... plemniki nie skaczą jak żaby. i w brew pozorom wcale nie tak łatwo zajść w ciąze. mozesz isc się podmyc i wlozyc nowego tampona.. moze to troche Cię uspokoi?
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 14:15   #495
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Problem

hahah jak żaby ,super

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 13:29   #496
LongerA
Przyczajenie

Post czy niewspóżyjąc można zajść w ciążę??

Witam!

Nie dawno zarejestrowałem się na forum bo mam problem...

Napoczątek proszę was o wyrozumiałość i nie zbuzgać mnie odrazu jak coś nie bedę wiedział ...
Nie współżyłem ze swoją dziewczyną, jednak uprawialiśmy petting. Doszło do wytrysku i nie wiele spermy dostało się na moje palce. Otarłem je i jakieś pare minut później pieściłem dziewczynie wargi sromowe. Czy jest możliwe że zaszła w ciążę (było to 20 maja a okres miała mieć ok. 25 maja)? Zaniepokoiliśmy się, jak zauważyła że okres jej sie spóźnia.

Błagam o pomoc !

Ps. czytałem na forum wiele na ten temat, lecz nie znalazłem interesujących mnie informacji!
Pzdr!

Aha .. i sorki za błąd w tytule!
LongerA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 13:44   #497
mysia_kotka
Zadomowienie

Dot.: czy niewspóżyjąc można zajść w ciążę??

Mam 14 lat, ale to wiem, wiec pisze. Wiec mogłoby być takie prawdopodobbieństwo bo plemniki mogłyby się dostać do jej dróg... ale nie martw się, zajść w ciąże nie jest tak łatwo jak się wydaje. Bądz dobrej myśli...

milion gwiazd spadnie, zanim się doczekam, ale...jednak!

mysia_kotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 13:52   #498
lila69
Przyczajenie

raczej malo prawdopodobne zeby mogla zajsc w ciaze jak okres miala dostac 25 maja a to zdarzylo sie 20 maja.Zazwyczaj dni plodne u kobiety przypadaja w polowie trwania cyklu tzn.jesli twoja dziewczyna ma miesiaczke co 28 dni wiec dzien plodny wychodzi z dniem 14.Jednak kazdy organizm jest inny moze sie to przesuwac, a zycie plata nam rozne figle.Jednak nie stresuj sie wszystko bedzie dobrze Twoja dziewczyna napewno dostanie okres-glowa do gory.Pozdrawiam
lila69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 13:56   #499
LongerA
Przyczajenie

Witam!

Dziękuję wam za odpowiedzi! Naprawdę jestem wdzięczny za każdą nadesłaną odpowiedź.

Jednak jak Ktoś będzie wiedział coś na ten temat to proszę je w tym wątku napisać

pozdrawiam!
Stary 2006-05-27, 13:57   #500
anuleńka
Rozeznanie

No jest jest prawdopodobieństwo niestety...ale skoro to były dni niepłodne i ty otarłes reke z nasienia więc widze małe prawdopodobieństwo..a ile dni okres sie spóźnia Twojej dziewczynie??
anuleńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 13:59   #501
LongerA
Przyczajenie

no dziewczyna twierdzi, że w ostatnich 4 miesiącach miała regularne cykle. Pierwszą miesiączkę miała w wieku 15 lat. Teraz ma 17 lat.

Pozdrawiam!
Stary 2006-05-27, 14:06   #502
anuleńka
Rozeznanie

ok,ale ja pytam ile dni spóźnia jej sie okres...bo jeżeli kilka to nie ma narazie co sie martwić,trzeba poczekać .Gorzej jak dłużej..
Stary 2006-05-27, 14:10   #503
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Prawdopodobieństwo jest, ale małe. Najlepiej niech dziewczyna zrobi test ciążowy i wszytsko będzie jasne.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 14:11   #504
LongerA
Przyczajenie

A wiec teraz to są narazie 2 dni. Najpierw zareagowała dziewczyna, bo dziwiła się czemu nie ma okresu i czemu jej brzuch nie boli itp. Sam się teraz martwię ...

Pozdrawiam!
Stary 2006-05-27, 14:23   #505
anuleńka
Rozeznanie

Skoro narazie to są 2 dni ,to uważam,zebyś się nie zamartwiał.Przeciez nawet w regularnym cyklu zdarza się opóźnienie,poza tym zdarza się,ze takie czynniki jak;STRES(więc lepiej nie wmawiac sobie ze jest sie w ciaży)zmiana klimatu,lub przyjmowanie leków(w tym antybiotyku)ma wpływ na termin okresu.
Niedługo sie wszytsko napewno wyjaśni,a wy macie nauczke na przyszłosć Pozdrawiam,bedzie ok
Stary 2006-05-27, 14:25   #506
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez LongerA
A wiec teraz to są narazie 2 dni. Najpierw zareagowała dziewczyna, bo dziwiła się czemu nie ma okresu i czemu jej brzuch nie boli itp. Sam się teraz martwię ...

Pozdrawiam!
Test ciążowy można zrobić już w pierwszym dniu, kiedy miałą wystąpić miesiączka. Moim zdaniem powinna zrobić go jak najszybciej, jeżeli jest w ciąży...cóż jeżeli go zrobi, teraz czy za miesiąc nic tego nie zmieni. A jeżeli nie jest to przestaniecie się martwić

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 15:46   #507
justys_555
Raczkowanie

zastanawiam sie tylko nad jednym.. czy plemniki sa na rekach, skoro byly one wczesniej wytarte???
justys_555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-27, 16:06   #508
Ray
Zakorzenienie

dla mnie watpliwa sprawa bez przesady tam to sie musi dostac po to facet ma wytrysk hehe zeby dalej dobiegly jego perelki szansa raczej 0.01 %
Stary 2006-05-27, 17:41   #509
mysia_kotka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justys_555
zastanawiam sie tylko nad jednym.. czy plemniki sa na rekach, skoro byly one wczesniej wytarte???
No niby były wytarte, ale niektóre plemniki mogą przetrwać Niektóre są mocne a niektóre słabe Nigdy nie masz 100% pewności czy nic się tam nie dostało.

milion gwiazd spadnie, zanim się doczekam, ale...jednak!

mysia_kotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 17:55   #510
justys_555
Raczkowanie

ale jak chlopak je umyje, to chyba juz nic nie ma..? podobno plemniki gina w wodzie
justys_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości