|
|
#1321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
Hey
zastanawiałam sie nad bezence albo brevoxylem ale czy mozna je stosowac na cere naczynkowa?
|
|
|
#1322 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
|
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
ja przetestowałam mieszankę Petroleumd-5 i olejku pichtowego.
Na wągry faktycznie pomogło, nie jakoś rewelacyjnie bo stosowałam dosłownie kilka dni ale cera sie oczyściła. teraz juz nie mogę bo pani dermatolog przepisała mi coś innego, ale myślę, że od czasu do czasu można przetrzeć nosek tą 'miksturą'.
|
|
|
#1324 |
|
Raczkowanie
|
oj, nie sądziłam, że ten wątek ażzzzz tak się rozwinie
|
|
#1325 |
|
BAN stały
|
ja własnie wczoraj pierwszy raz uzyłam tej mikstury na potniaki co miała na brodzie i troche chyba za bardzo tarłam bo mnie boli cłay dzien broda
a kiedy one znikna? to z zczasem czy za pierwszym razem powinno ?
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Wtajemniczenie
|
za pierwszym razem to po niczym nie zniknie
nie ma cudow ;Pale jest czysciej ![]() pojutrze mina dwa tygodnie mojej kuracji i.. jestem Ci daisydee niesamowicie wdzieczna za ta miksture ;]
|
|
|
#1327 |
|
Raczkowanie
|
po pierwszym razie na pewno nie znikna, ale u mnie juz po pierwszy razie była widoczna poprawa tych płytszych zaskórniaków. myślę, że po ok 2-3tyg powinna być super poprawa tylko trzeba uważać, bo bardzo łatwo o przesuszenie skóry.
|
|
|
#1328 |
|
Przyczajenie
|
ja stosuje kilka dni, i widze ogólna poprawe, buzia jest bardziej czysta
i do tego moje zaskorniki zamkniete na brodzie znikają... jestem pelna nadzieji ;p pozdrawiam Dziewczyny!
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny !
Ja stosuje magiczną mieszkankę już 4 dni. Fakt widać jakąś poprawe , lecz nie jest ona jakaś super wielka. Ale mam problem ponieważ mam znacznie większą ilość zaskórników zamkniętych ( takie białe bułeczki) niż otwartych ( tzn. wągrów) Czy ta mieszanka również pomoże mi na zamknięte bo na czarn kropeczki pomaga naprawde ... PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!
|
|
#1330 |
|
Raczkowanie
|
Ja na swoje zaskórniki chyba stosowałam wszystko. Ogólnie polecam żel do mycia twarzy i tonik z Vichy Normaderm codziennie stosuje ten zestaw (sporo kosztuje, ale warto). Miałam już różne maści, żele, kremy itp. Mój ulubiony to był Differin, ale już mi się skończył niestety..
miałam już Davercin, Brevoxyl, Tormentiol,Skinoren, Acne-Derm i wiele, wiele innych wynalazków, które dostawałam od dermatologa. Teraz już stwierdziłam, że będę wszystkie dokańczac więc zaczęłam stosowac Skinoren Używam też raz na tydzień maskę z zieloną glinką z Ziaji i maseczkę rozgrzewającą z Garniera (taka niebieska na buźce jest wszyscy mi mówią, że wyglądam jak jakiś smerf ) Jeszcze raz na jakiś czas jak sobie przypomnę to mam plastry na nos z Nivei i zaskórników raczej nie mam już No ale wydaje mi się, że największa zasługa leży w toniku z Vichy bardzo dokładnie zwęża zaskórniki i prawie wcale ich nie widac No ale wszystko niestety sporo kosztuje, ale czego się nie zrobi dla ładnie wyglądającej buźki W ten sposób pozbyłam się i zaskórników i drobnych niespodzianek, które czasem mi wyskakiwały
Edytowane przez Anka0531 Czas edycji: 2009-02-12 o 19:34 |
|
|
|
|
#1331 |
|
Przyczajenie
|
HELP!!!
jestem załamana po tej mieszance tak mnie wysypało że masakra!!! z zaskórników zrobiły mi sie okropne krosty!!!! koszmar po prostu!!! czy ktos zna jakiś dobry i SKUTECZNY sposób na te białe okropne świństwa!!!??? błagam o pomoc!!! może ta maseczka aspirynowa czy coś by pomogło bo by złagodziło stan zapalny... jak to się robi??? ![]()
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Przyczajenie
|
[quote=majorka
;10631653]Hej.Dogłebnie prześledzialam Wasz watek i mam pare pytan. -otoz co do tej slynnej mikstury;Jak umyje twarz to mam sucha,sciagnieta,ale po calym dniu juz sie swieci i jest tlusta!! TO jaki to typ cery???Mam kupic petroleum czy nafte w takim razie??? ja mam tak samo, z tego co kosmetyczka przy badaniu skory mówiła, to jest to cera mieszana, i kupiłam naftę nigdy z cerą nie miałam większych problemów, ale zawsze miałam wągry na nosie (czyli ohydne, czarne kropy), postanowiłam coś z tym zrobić, kupiłam maseczkę SORAYA z efektem mikrodermabrazji, po pierwszym użyciu widać efekty, skóra w dotyku jak pupcia niemowlaczka, a wągry mniej widoczne, ta maseczka naprawdę jest dobra, tylko trudno ją dostać bo zaraz wszystko wykupują; poza tym wcieram sobie ten tonik pichtowy, na razie raz, wacik mam czysty, ale to może dlatego że te wągry już są zmniejszone, twarz mnie trochę piecze ale da radę wytrzymać, a was piekła twarz? |
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
mam problem z zaskornikami na czole, rok stosowałam aknemycin plus i teraz stosuje diacneal od okolo 3 tygodni. zmniejszyła sie liczba zaskorników sa jednak widoczne pod switało takie małe wypuklosci, a w swietle dziennym wyglada to jak bym miała piegi na czole.
czuje sie obrzydliwie bez podkladu ani rusz, nie wiem juz co mam stosowac przerobilam differin isotrexin i nic nie pomaga dziwi mnie to ze sa to bardzo małe zaskorniki a ja sie nie moge ich pozbyc, moze to cos hormonalnie jest nie tak? na conajmniej tydzien przed okresem jestem rozdrazniona i mam humory, mam tez silne bole 1 dnia. nigdy nie laczylam tego z zaskornikami ale ostatnio zaczelam sie zastanawiac skierowanie na badania hormonalne musze miec czy mozna jakos prywatnie?
|
|
#1334 |
|
Raczkowanie
|
mam tak samo, jak Ty. Tych zaskórniaków nie widać, ale są okrope i pozbyć się nie można.
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a ile mniej więcej razy to stosowac? (splukiwac i ile minut ma sie to trzymac??) |
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??
Hej
Pozwólcie,że troszkę się wypowiem w tej kwestii. A więc : petroleum i olejek,to naprawdę dobra sprawa,bo jest przecież NA-TU-RA-LNE ! Zamiast bawić się,w te wszystkie chemikalia,naprawdę serdecznie Wam polecam przejście na bardziej naturalne oczyszczanie twarzy. Jest tego narpawdę dużo ! mogę wam podac pare sposobów oczyszczania,ktore JA osobicie regularnie uzywam,i naprawdę,widzę poprawy ...1) Polecam przede wszystkim mycie twarzy .. uwaga uwaga !normalnym mlekiem! nie wazne jakie macie,czy prosto od krowy,czy z kartonu,nie wazne ilu procentowe. po prostu przemywacie buzię jak tonikiem,najlepiej zostawic do wyschnięcia,i zmyć. ja codziennie uzywam mleka na noc,bo rano nie mam czasu rano budze się z piękną,rozswietloną,o jednolitym kolorze buzią.i przy okazji dobrze nawilżoną 2 ) Petroleum d5 i olejek pichtowy,bo takiej tez mieszanki uzywam,polecam stosowac mniej więcej co 2 dni. skora sie uodparnia przez co pryszcze nie będą wam znikac.fakt-cuchnie jak jasny gwint,ale...czego to nie zrobimy dla piękna ![]() ja po prostu daje trochę na wacik,przemywam buzię,zostawiam na jakies 5 minut i zmywam jakimś żelem czym prędzej,bo mi siostry chodzą po domu i ' CO TU TAK ŚMIERODLI ?! " 3) maseczka z drożdzy : ZNAKOMITA! rany po malych pryszczach szybciej się goją,skóra jest swietnie oczyszczona ! kawalek drożdży z MINIMALNĄ ( weźcie doslownie to slowo,ok 3 kropelek) iloscią mleka, powstaje gęsta papka,nakladam na buzie,zostawiam do wychnięcia,i zmywam. skora moze byc troszeczke zaczerwieniona w miejscach,gdzie drożdze pękają,ale po chwili znika ![]() 4) maseczka z jabłek: utarte jabłko wymieszajcie z miodem. nałóżcie na twarz na jakies 15-20 minut i zmyjcie cała filozofia. skóra odżywiona,oczyszczona5 ) wymieszajcie płatki owsiane z przegotowaną wodą,papke na buźkę,zostawic na troche i zmyc. masując twarz tymi płatkami robimy sobiee naturalny piling. Pamiętajcie,zeby każdą z tych maseczek nie robić częściej niz 1 do 2 razy w tygodniu . Naprawdę dziewczyny,odkąd korzystam z tak strasznie zapomnianej przez niektórych NATURY,stan mojej skory znacznie się polepszył.buzia jest rozswietlona,ma jednolity kolor,I TE CHOLERNE ZASKÓRNIKI MI ZNIKNĘŁY !!!!!! nie w 100 % ,ale na pewno jest ich o wieeeele mniej . Serdecznie polecam wszystko wymienione wyżej,mam nadzieję,ze u Was również się to sprawdzi Naturalne składniki nie powinny wam zaszkodzić. i myślę,ze tak nie będzie. Moja siostra,która ma strasznie problemy ze skórą,jest uczulona na wszelkie chemiczne kosmetyki,używa tego,i jest zadowolona,takze myślę,ze Wy też będziecie ;D Powodzenia ![]() Uh .. ale się rozpisalam
Edytowane przez madzia38 Czas edycji: 2009-02-24 o 19:09 |
|
|
|
|
#1337 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie, czy mogę stosować mieszankę ( nafta + olejek pichtowy, bez petroleum ze względu na sucha cerę) na skore pod oczami?? Mam z nia problem poniewaz jest opuchnieta, widac cieniutkie zylki, ogolnie jest delikatna, stosuje mieszanke od 5 dni na twarz i widze ze skora jest rozjasniona, ogolnie lepiej wyglada wiec pomyslalam ze moze zadziała rownież na skóre pod oczami, myślicie ze to wskazane ?? Poza tym na olejku pisze ze ma działanie odmładzające hmmm
Chciałam rownież podziekowac za wszelkie porady. Jak to dobrze że istnieje internet i tak pomocne kobiety |
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę działa
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
głupie pytanie, kiedy stosować te mleko?? po zmyciu makijażu normalnie żelem na czystą już buzię?? a potem jeszcze zmyć te mleko??
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
Używaj mleka poprostu jak tonik. Na umytą buzie. Ja nawet czasem zmywam mlekiem resztki makijażu ;] Serdecznie polecam
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
tylko, źe to mleko z kartonu to niewiele ma wspólnego z mlekiem... napakowane chemią.
|
|
|
|
|
#1342 |
|
po prostu Łinli
|
o mleku też jest osobny watek
|
|
#1343 |
|
Raczkowanie
|
Polecam jeszcze cytrynkę na gojenie się ran po pryszczach. nakładamy najlepiej na noc punktowo
|
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozjaśnia, więc plamy po pryszczach także się rozjaśniają. znane jako sposób na rozjaśnienie piegów |
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
To widzę, że nie tylko ja się męczę z tym okropieństwem.
Mam tego pełno na nosie i nie wiem już czym mam to likwidować. Któraś z moich poprzedniczek pisała o stosowaniu Brevoxylu na noc. Czy po jakimś czasie kładziecie na to krem nawilżający np. Physiogel ? Bo na noc jeszcze nie próbowałam, bo wydaje mi się, brevoxyl wysusza i chyba trzeba zabezpieczyć się kremem. |
|
|
|
|
#1346 |
|
Przyczajenie
|
Pomóżcie!
Mam pytanie, czy mogę stosować mieszankę ( nafta + olejek pichtowy, bez petroleum ze względu na sucha cerę) na skore pod oczami?? Mam z nia problem poniewaz jest opuchnieta, widac cieniutkie zylki, ogolnie jest delikatna, stosuje mieszanke od 5 dni na twarz i widze ze skora jest rozjasniona, ogolnie lepiej wyglada wiec pomyslalam ze moze zadziała rownież na skóre pod oczami, myślicie ze to wskazane ?? Poza tym na olejku pisze ze ma działanie odmładzające hmm
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Na opuchnięte oczy mozesz przykładać sobie zimne łyżeczki włożone wcześniej do lodówki na pare minut
a na widoczne żyły,inaczej cienie,też jest sposób ![]() poprostu pomasuj trochę tą skóre w okół oczu,pozaciskaj pare razy oczy,wtedy cienie będą mniej widoczne przynajmniej na mnie działa
|
|
|
|
|
#1348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Cytat:
|
|
|
#1349 |
|
Raczkowanie
|
Na mnie zimne łyżeczki też nie działają :/
wczoraj wyczytałam że plaster ziemniaka surowego rozjaśnia cienie, dałam na oczy na 10 min. przed snem i rano były trochę jaśniejsze, więc czynność tę będę powtarzać. PS. Wiem, że topic jest o czymś innym, ale koleżanka powyżej też ma problem z cieniami, dlatego pozwoliłam sobie umieścić tą informację.
|
|
#1350 |
|
po prostu Łinli
|
mnie bardzo na cienie pod oczami pomogły żele Flos lek. Są rewelacyjne, od kiedy je stosuję moje oczy wyglądają duuuuuużo lepiej, sa na prawdę rewelacyjne
np http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2927 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9816
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

zastanawiałam sie nad bezence albo brevoxylem ale czy mozna je stosowac na cere naczynkowa?

chyba zostaną mi na zawsze i juz
do tego mam popękane naczynka na nosie od wyciskania ich wiec nic mocnego nie moge tam smarowac .jedynie jak je wydusiłam to był na dłuższy czas spokój, do tego effaklar i narawde długo nie było ich widać, ale zawsze wracają. Więc chyba po prostu będę od czasu do czasu oczyszczać u kosmetyczki, a effaklar pomoże mi dłużej cieszyć się ich brakiem, innego wyjścia nie widzę